o şakayı eşim yapmıştı ben değil. Bu olayda ben haksızım. Onu lafın gelişi söyledim bunu da açıkladım ama kendimi temize çıkartmaya çalışmıyorum tabi ki buna çok kızabilir yine de. Ben üzüldüm barışmak istiyorum ama ne yapsam diye sormak istedim.Önceki konunuzda da şaka yaptık ama yanlış anlaşıldık yazmıştınız. Acaba bazen düşünmeden mi konuşuyorsunuz? Orada garsonu kızdırmış burada da arkadaşınızı kırmışsınız. Yani niyetiniz tabii ki kötü değildir ama lafınızı ölçüp biçmiyorsunuz. Üstelik arkadaşınızla konuşmamışsınız bile hakkımı helal etmiyorum diye mesajla yazmışsınız. Arkadaşınız sizi ne kadar sinirlendirmiş olabilir ki böyle ağır mesaj yazıyorsunuz?
Ben de zırt pırt o lafı kullanmam. Burada lafın gelişi kullandım ama yok öyle bir şey yani. Bozulmuş bunu da anlıyorum.Şu hakkımı helal etmiyorum kalıbının da en küçük şeyde kullanılması beni aşırı irrite ediyor. Etmezsen etme diyesim geliyor böyle durmadan hak hak diye gezenlere. Silah mı bu, nedir yani?
Mevzuyu bilmiyorum ama özür dilediysen, görüşmek istemiyorsa yapacak bi şey yok. Ben hatalıysam durumu ve verdiğim değeri izah eder, gerekirse özür diler, sonrasında ısrarcı olmazdım.
yok bu değil. Karşılık falan yoktu ortada. Konu başkaydı. Lafın gelişi dedim de demeseymişim daha iyimiş. Benim hakkımı helal etmediğim falan yok. Hatta kedilerimi zehirleyen katil komşu dışında hakkımı helal etmeyeceğim kimse yoktur. O katil ise Allah'tan belasını bulur inşallah o istisna. Beni tanıyanlar bilir bunu. Ama keşke o lafı lafın gelişi olarak bile demeseydim.Hak helal etmemek ne ya. Benim hiç hoşlanmadığım bir konuşma tarzı. Bu tip insanlara da hayatımda yer vermem.
İki arkadaş sadece arkadaş oldukları için birbirleri için fedakarlıklar yapabilirler. Bunun bir tartışma esnasında göze sokulması ne saçma bir şey. Yani ben zamanında senin için yaptığım şeyleri karşılık bekleyerek yaptım. Karşılığını alamazsam helal etmem. Bu mudur?
Özur dileyip kendinizi affetire bilirsiniz,bende bir arkadasimi kirmişdim sonra özür dilemişdimBen bundan 3-4 hafta önce çok sevdiğim bir arkadaşımla bir konuyla ilgili tartıştım. Farklı şehirlerde oturuyoruz dolayısıyla hep whatsaptan konuşuyorduk. Ama hergün konuşuyorduk, uzun uzun. Yazışıyorduk, birbirimize fotolar atıyorduk vs. Yani hayatımda kocaman bir boşluk oldu ve özlüyorum arkadaşımı.
Ona tartışma esnasında "hakkımı helal etmem" demiştim. O da "sana inanmıyorum nasıl böyle bir şey söylersin" dedi çok bozuldu. Ben de benim için hassas bir konu olduğundan o anda öyle lafın gelişi öyle söylediğimi, benim hiç ona hakkımın geçmediğini, geçmiş olsa da bile tabi ki helal edeceğimi söyledim. O "benim sana hakkım helal ama beni böyle bir konu yüzünden silecek insanla ben bir daha görüşmem" dedi kestirip attı.
Ben sonra (aynı gün) ondan özür de diledim, cevap vermedi, ertesi gün de yazdım, sevimli sevimli yazdım bir şey olmamış gibi. yine cevap vermedi. Geçmişte bir konu yüzünden çok sevdiği ablasına da küsmüş ve hala konuşmuyor yani çok gururlu biri (biraz da kinci) yani kestirdi mi atıyor. Sizce barışmaya çalışmalı mıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim?
yok bu değil. Karşılık falan yoktu ortada. Konu başkaydı. Lafın gelişi dedim de demeseymişim daha iyimiş. Benim hakkımı helal etmediğim falan yok. Hatta kedilerimi zehirleyen katil komşu dışında hakkımı helal etmeyeceğim kimse yoktur. O katil ise Allah'tan belasını bulur inşallah o istisna. Beni tanıyanlar bilir bunu. Ama keşke o lafı lafın gelişi olarak bile demeseydim.
Kadın haklı ,her sinirlendiğinizde çam devirip sonrasında özür dileyecekseniz bunu herkes kabul etmeyebilir bence.Ona tartışma esnasında "hakkımı helal etmem" demiştim. O da "sana inanmıyorum nasıl böyle bir şey söylersin" dedi çok bozuldu
Benim için hassas olan bir konuda fikir ayrılığına düştük ve ben onu o konuda hassas olduğumu ifade etmek için kullandım, lafın gelişi söylediğimi de anlattım kendisine. Benim sana geçen bir hakkım yok, olsa bile helal dedim. Tabi o o lafı ciddiye aldı ama ben hakkımı helal ettiğimi ifade ettim kendisine o ciddiye alınca. Neyse amacım o konuda hassas olduğumu ve benimle bu konuda tartışmamasını ifade etmeye çalışmıştım ama neyse.Gül abla kendin hak helal konularında hassasken neden başkasına helal etmem muhabbetine girdin ki çok şaşırdım. Sen ki hiç söz vermedigin kiracinla ilgili bile sırf bikac konuştunuz diye acaba bedduası kabul olur mu hakkı geçmiş mıdır diye düşünüp para vermek isteyecek kadar hassassin bu konularda. Aynı şeyi sen dostuna yapmamaliydin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?