- 19 Kasım 2013
- 18.735
- 33.775
- 798
Agır dil baskasını egosunu şişirir, ben bu durumlarda buzdan perde uyguluyorum, seffaf, varlıgı ispatlanamaz, egoya kullanılamaz, soguklugu hissedilir, ama aşılamaz , sonuçDilim çok ağırdır kendine guveniyorum mesafe koyup hiçbir buluşmaya gitmesem mi diye bile dusundum
Teşekkürler güzel yorumunuz için yetişkin insanlar için en güzeli sorunlarını konuşarak halletmek ama ben de kendime bu konuda pek güvenmiyorum o yüzden söylediklerimizi yapmak mantıklı geldiYerinizde olsam bu mevzuyu açtığında" x neden hep bunu konuşuyorsun, ben boşandım,mutluyum yeni bir sayfa açtım,eski eşimin hali,durumu da ilgimi çekmiyor zira kendi hayatıma odaklandım"vb bir cümle kurar sustururdum.
İnsanın/insanların kendi hayatları,kendi kararları yargılamak kimseye düşmez ki. Affeden de kendine,boşanan da kendine yani,arkadaşınızı ilgilendiren ,sürekli konuşmasını gerektiren bir durum yok ki ortada.
Boşanmasaydınız da x boşanmadı ama eşi yine aldatmış,keşke affetmeseydi diyerek başkası üzerinden yine sizi rahatsız edecek tarzda konuşurdu diye düşünüyorum bu arkadaşınız. Amacı başka zira, kendince sizi küçük düşürmeye,suçlamaya çalışıyor ama inanın onu ilgilendirmez. Bir iki susturun keser sesini.
En kötü şaka yollu "amma dedikoku yaptın he,bizene insanların özel hayatından,herkes kendi hayatını yaşıyor, biz kendimize bakalım" vb şeyler söyleyip püskürtün.
Ha bana kalsa hayatımdan çoktaaan çıkarmıştım ama grubumuz var,bozulsun istemiyorum dediğiniz için verdim yukarıdaki önerileri.
Mesela ne yapardinizAgır dil baskasını egosunu şişirir, ben bu durumlarda buzdan perde uyguluyorum, seffaf, varlıgı ispatlanamaz, egoya kullanılamaz, soguklugu hissedilir, ama aşılamaz , sonuç
Rica ederim.Teşekkürler güzel yorumunuz için yetişkin insanlar için en güzeli sorunlarını konuşarak halletmek ama ben de kendime bu konuda pek güvenmiyorum o yüzden söylediklerimizi yapmak mantıklı geldi
En az düzeyde iletişim, en az düzeyde konuşma, anlattıklarına ilgisizlik, ama surat asma yok, Cunkı o zaman da, "aaa bozoldooo, yedı lafı zoruna gitti" olur, gerek yok..Mesela ne yapardiniz
Vallahı ss aldımBeni kınayan benim goynegimi giysin deseydiniz insanlar kendi yaşamadığı acılar hakkında ne kadar kolay konuşabiliyor
sanırım anladıgım kadarıyla aldatması senı sevmemesı ya da her ne yaptıysa esın o arkadasına gore senın yuzunden yapmıs. yanı senın yetememenden bunu vurgulamaya calısıyo . hanı var ya bazı mallar kadın olaydın da tutaydın kocanı elınde falan dıyen .. aha onlardan bu bence. ben olsam hıc asab bozmam ... etrafımda 1 cm2 lık yer vermem ona..Kendi fikirleri direkt söylemeye cesaret edemeyip ima yoluyla söylemeye çalışanlara çok kızıyorum.Bir arkadaş grubum var yıllardır görüşürüm.Ben boşanmış bir kadınim bu sürece onlar da dahil oldu evliyken gorusurduk.Bosanali baya oldu ama konusu kapanmıyor yine açıldı ve arkadaş bir boşanma varsa karşılıklıdir her şey dedi Ben de bizimkinde değildi aldatmanın haklı yani olamaz dedim.Bilmem kimi örnek verdi çok zor bir kadın falan dedi sen de zorsun dedi.Ben de kolay biri olmadığımi kabul ediyorum ama beni onlar bu hâle getirdiler kendileri sinirlarimi zorladı falan dedim.Yine o arkadaş için kocası zamanında ona yapmadığını şimdiki karısına yapıyormus haklı değil mi kadın dedim.İste sence aynı adam neden birine yapar birine yapmaz dedi.Kendi de eşiyle ettiği kavgalarda yüzde yüz haklıyım diyemiyormus vs.Cok kafama taktım konuşmalı miyim mesafe mi koymaliyim? ikinci kez boynuzlandigim de sen de hiç unutmayıp kafasına kakmistin dedi.Amaci ne böyle davranmasının?
Cahil insanlarla arkaşolunmazKendi fikirleri direkt söylemeye cesaret edemeyip ima yoluyla söylemeye çalışanlara çok kızıyorum.Bir arkadaş grubum var yıllardır görüşürüm.Ben boşanmış bir kadınim bu sürece onlar da dahil oldu evliyken gorusurduk.Bosanali baya oldu ama konusu kapanmıyor yine açıldı ve arkadaş bir boşanma varsa karşılıklıdir her şey dedi Ben de bizimkinde değildi aldatmanın haklı yani olamaz dedim.Bilmem kimi örnek verdi çok zor bir kadın falan dedi sen de zorsun dedi.Ben de kolay biri olmadığımi kabul ediyorum ama beni onlar bu hâle getirdiler kendileri sinirlarimi zorladı falan dedim.Yine o arkadaş için kocası zamanında ona yapmadığını şimdiki karısına yapıyormus haklı değil mi kadın dedim.İste sence aynı adam neden birine yapar birine yapmaz dedi.Kendi de eşiyle ettiği kavgalarda yüzde yüz haklıyım diyemiyormus vs.Cok kafama taktım konuşmalı miyim mesafe mi koymaliyim? ikinci kez boynuzlandigim de sen de hiç unutmayıp kafasına kakmistin dedi.Amaci ne böyle davranmasının?
Evet zaten eski eşin yeni sevgilisi var ona bana davrandığı gibi davranmiyormus onu diyor bence bana diğer arkadaş üzerinden aynı adam niye birine başka birine başka davranır diyorRica ederim.
Umarım çözülür. Siz sessiz kaldığınız için üzerinize geliyor belli ki. Başkası üzerinden konuşması da birşey söylemeniz halinde "ben sana demedim ki,sen niye üzerine alındın"diyip üste çıkabilmek için.
Siz ona dedikodu ile ilgili yazdığım tarzda şaka yollu birşey söyleyin,konuyu her açtığında yine sinirlenmeden sakin şekilde benzerini söyleyip konuyu değiştirin. İllaki susacak yani haddini bilip.
Evet kendi yüzünden aldatıldın diyor resmen sevilmemek de benim sucummus bak sevdiğini nasıl seviyormssanırım anladıgım kadarıyla aldatması senı sevmemesı ya da her ne yaptıysa esın o arkadasına gore senın yuzunden yapmıs. yanı senın yetememenden bunu vurgulamaya calısıyo . hanı var ya bazı mallar kadın olaydın da tutaydın kocanı elınde falan dıyen .. aha onlardan bu bence. ben olsam hıc asab bozmam ... etrafımda 1 cm2 lık yer vermem ona..
Aslında benim salakligim biliyor musun her şeyi apaçık en başından beri gidip anlattığım icinNe kadar yakın olursa olsun hiçbir arkadaşıma, yaşadığım zor bir süreç hakkında böyle konuşma inisiyatifi vermem.Tabi ki her konuda gelip ille de alkışlamak zorunda değil ama susmakta bir seçenek
Sizce hayatta bir amaci var gibi görünüyor mu bu kadin? Amaci değil ama sebebi cahillik, gorusmeyin.dedi.Amaci ne böyle davranmasının
Bence cahillik değil okumuş etmiş kadın bir yarasına basıyor böyle güçlü kadınlar ama neSizce hayatta bir amaci var gibi görünüyor mu bu kadin? Amaci değil ama sebebi cahillik, gorusmeyin.
Cahilligin okumakla en ufak bir iliskisi yok ki. Düpedüz cahil.Bence cahillik değil okumuş etmiş kadın bir yarasına basıyor böyle güçlü kadınlar ama ne
Kendi fikirleri direkt söylemeye cesaret edemeyip ima yoluyla söylemeye çalışanlara çok kızıyorum.Bir arkadaş grubum var yıllardır görüşürüm.Ben boşanmış bir kadınim bu sürece onlar da dahil oldu evliyken gorusurduk.Bosanali baya oldu ama konusu kapanmıyor yine açıldı ve arkadaş bir boşanma varsa karşılıklıdir her şey dedi Ben de bizimkinde değildi aldatmanın haklı yani olamaz dedim.Bilmem kimi örnek verdi çok zor bir kadın falan dedi sen de zorsun dedi.Ben de kolay biri olmadığımi kabul ediyorum ama beni onlar bu hâle getirdiler kendileri sinirlarimi zorladı falan dedim.Yine o arkadaş için kocası zamanında ona yapmadığını şimdiki karısına yapıyormus haklı değil mi kadın dedim.İste sence aynı adam neden birine yapar birine yapmaz dedi.Kendi de eşiyle ettiği kavgalarda yüzde yüz haklıyım diyemiyormus vs.Cok kafama taktım konuşmalı miyim mesafe mi koymaliyim? ikinci kez boynuzlandigim de sen de hiç unutmayıp kafasına kakmistin dedi.Amaci ne böyle davranmasının?
Bana da direkt sen de zor bir insansın dedi ama bir de bu ilk değildi daha önce de böyle imalari oldu ben açık açık sormak istiyorum aslında bana bir şey mi demeye çalışıyorsun diye?Gerçi böyle çıkışınca da insanların diyeceği belli ay boşandı ya psikolojisi bozuk çok alinganKonu nereden , nasıl başladı , bilmiyorum. Belki kendi ailesinde yeni bir ayrılık durumu vardır. Sadece ikiniz miydiniz bu sohbette , ortamda başka kimse yok muydu ?
Çoğunluğun evli olduğu bir ortamda , insanlar evlilikten bahsederken ; bekarların : "yanımda sürekli evlilikten bahsedip bana evde kalmış muamelesi yaptılar , evlenmediğim için imalı konuştular" demesine benziyor konunuz.
Bir yerlerde birileri evleniyor , birileri boşanıyor , birilerinin çocuğu oluyor , birileri çocuğu olsun istiyor, birileri sevdiklerini kaybediyor vs vs.
Bazen sadece hayatın olağan akışı içinde insanlar sohbet ederler. Yeni tanışılan ortamlarda "din,dil,siyaset,ırk" konuşulmamalıdır denir.
Her insanın farklı hassasiyetleri olabilir. Her hassasiyeti düşünerek sohbet her zaman mümkün değildir.
Birisi anne /babasını anlatırken , anne/babasını kaybetmiş bir insan için bu sohbette çok can yakıcı olabilir.
Biri evlilik heyecanını anlatırken bir başkası kendi yalnızlığına ve evliliğe giden bir ilişkisi olmamasına üzülebilir.
Biri çocuk beklediği haberini verirken , aynı ortamda çocuk isteyen biri henüz çocuk sahibi olamadığı için üzülebilir.
Aklınıza gelebilecek pek çok konu ,bir başkasının; sizin farkına dahi varmadığınız hassas noktası olabilir.
Genel konularda yapılan bir sohbeti , içinde boşanma kelimesi geçtiği için ; şahsınıza yönelik bir saldırı olarak görüp görmediğinizi değerlendirin.
Arkadaşınızın bilerek ve isteyerek sizi kırma amacıyla konu açtığını düşünüyorsanız ; arkadaş çevrenizi değiştirebilirsiniz.
Bana da direkt sen de zor bir insansın dedi ama bir de bu ilk değildi daha önce de böyle imalari oldu ben açık açık sormak istiyorum aslında bana bir şey mi demeye çalışıyorsun diye?Gerçi böyle çıkışınca da insanların diyeceği belli ay boşandı ya psikolojisi bozuk çok alingan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?