bana şiir gönderen ev sahibim

Hollanda uyruklu değişim öğrencisi ülkemizde tecavüze uğradı. Hiç tanımadığı biri tarafından. Acaba caddede yürürken kime nasıl bir kuyruk salladı merak ediyorum. Varlığımız yetiyor herhalde.

Adamın özelliklerini saydim orda.
Bütün hacılar cahil demedim.
Bu adam yaşlı cahil ve haci dedim.
Lisede mantik dersleri geri gelmeli bence. Anlamaniz kolay olur.

cok bos konusuyorsunuz ben konu sahibinin kiligina kiyafetine laf soylemedim msj iyi okuyun demeki vardir biseyki soylemis uyarmis herkesin bi adabi edebi vardir

konu sahibi hacı evsahibinin adabına göre giyinmek zorunda mı?

Merak ediyorum gerçekten bu kadar güzel misin lou salome konularından gördüğüm kadarıyla uçan kuş bile sana aşık

Ne yapılır ki? Evini biliyorsanız müsait bir günde evine gidip hanımına sanki iyi niyetle söyler gibi eşinin yazdıklarından bahsedip şiiri okuyun

bunu şu örümcek zihniyetlilere sorsan eminim onlara göre bişey yapıp kuyruk sallamıştır mutlaka. mesala saat kaçta dışarıdaydı, ne giyiyodu...

Ne işi varmis tanımadığı ülkede? Şimdi malum arkadaşlar bunu diyecek

engelleyin ev bakin.Erkenden evlenmeye, ve guneydoguya karsi bakis açınızi yanlis olmus bence. Erkenden evlenmek yanlis tabiki ama her erken evlenen de sapik olmamali.

Yukarıdaki mesajın son cümlesiyle aşağıdaki mesajın ilk cümlesini yazan kişinin aynı olması ne garip. Kıvırmayın şimdi.
laflari carpitmakta ustunuze yok dogru okuyun msjlari sinirdn kendime hakim olamadm iyi yapmis dedim benmi kilik kiyafer yargiliyorum egri oturun dogru konusun dine sayginiz olsun biraz cumsyla alakam yok cahil haci bu laflar nie dikatini cekmedi acaba medeni cahiler

bu konu kapanır. bi kaç kişi de ban yer.

ama konu sahibi sen canını sıkma. adamı engelle geç. başka yerden ulaşırsa da ' bu mesajların sebebini anlamadım. iletişim halnde olmamızı gerektirecek bi durum yok. bana mesaj atmayın de.'

ben kimsenin inancına karışamam herkesin allahla kendi arasında olan bişey beni ilgilendirmez.
ama konu sahibinin yazdığı "yaşlı cahil hacı" ile başlayan cümlesi herkesi aynı kefeye koymasıdır.
hacıya giden herkes iyi değil açık giyinen herkes kötü değil.
bence konu sahibi hakaret etmek oturup neden rahatsız olduğumu düşünmeli.

adam hem cahil hem hacı olamaz mı?
konu sahibi o adama cahil hacı dedi diye bütün hacılara cahil mi demiş oldu?
mesela siz şimdi birini, yaşlı, kızıl saçlı, cahil bir kadın diye tanımlasanız bütün kızıl saçlılara cahil mi demiş olacaksınız?

bunu şu örümcek zihniyetlilere sorsan eminim onlara göre bişey yapıp kuyruk sallamıştır mutlaka. mesala saat kaçta dışarıdaydı, ne giyiyodu...
Ne işi varmis tanımadığı ülkede? Şimdi malum arkadaşlar bunu diyecek
Garibim oldukça sıradan bir öğrenci profilindeydi. Metrelerce sürüklendi, şiddet gördü ve beli kırıldı. Yetmedi gasp da edildi.
Bu örneklerden sadece bir tanesi.

arkadasim kilik kiyaget umrumda deil dini karaliyorlar nie bukadar imaniniz zayif biraz adaletli olun

Adama "cumayla alakam yok" diyerek onun tekrar cevap yazmasına olanak vermişsiniz, tek sorun bu. Tabii sorunsa..
'size de' deyip geçebilirdiniz veya sessiz kalabilirdiniz.

Ben müslümanım ama o afilli mesajlara ya cevap vermem ya da iki kelime "sana da"

Konunuzun dine kayma nedeni hacılara cahil sıfatı yakıştırmanız, bu beni de incitti. İsteyerek ya da istemeyerek böyle bir cümle kurmanız çok yanlış.

Onun dışında konu ile ilgili yorumum, adama direkt "evle ilgili konular dışında bana yazmayın" derseniz etkili olabilir.
İyice saçmalarsa o zaman karısına yönlendirirsiniz, böyle sapıklarla medenice konuşmak çözüm olmayabilir bazen.

cahil ve haciyi nasil ayni konuya koyarsiniz
demeki kilik kiyagetiniz sorunluymus ki o haci adam soylenmis ALLAH ondan razi olsun
...

Size saygı duyamıyorum, bence saygı hak edilen bir şeydir.

arkadasim kilik kiyaget umrumda deil dini karaliyorlar nie bukadar imaniniz zayif biraz adaletli olun

Karalamiyorlar
Her dindar süper ahlaklı eğil. Her hacı mükemmel değil.
Neden her müslümanı ahlaklı ve harika sanıyorsunuz?
Bu kadar kolay galeyana geliyorsunuz?

Her dinden insanın iyisi kötüsü var ne inanmayan in iyisi kötüsü var.
Bu kadar abartmayin

korkma cnm bi yerden ulasmam bebide alakadar etmez konu sahibide boyle zihniyete olanlarida her koyun kendi bacagindan asilir mahser meydaninda gorurum boyle dusunceli insanlari dini karalasinlar siz suzun dilsiz seytanlar denir boylelerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…