Bana yardım eder misiniz? Ne yapmam gerektiğini bilmediğim bir evredeyim :(

Hanımlar,
kürtaja karşı olsanız da olmasanız da üsluplarınıza dikkat ediniz lütfen ve yine rica ediyorum kürtaj videoları paylaşmayınız, bebeğinin kalbi durduğu için vb sebeplerle kürtaj olan birçok kadını şu videolarla nasıl bir psikolojiye soktuğunuzun farkında mısınız?
Onlar zaten bebekleri alındığı için üzgünken kürtajı ayrıntılarıyla anlatan videolarla iyice kahrediyorsunuz, ben ki hayatımda düşük bile yapmadım çok şükür, seyrederken içim çekildi.

Allah dileyen isteyen herkese bebek sahibi olmayı nasip etsin, çeşitli nedenlerle bebeğini kaybedenlere sabırlar versin ve doğmamış bebeğiyle türlü dertlerle boğuşan kadınlara da en hayırlı yolu nasip etsin.
Hepimiz kadınız biraz anlayış lütfen.

Sizin eğitim durumunuz nedir? Sanki çalışmanıza tek engel hamile olmanız gibi yazmışsınız ama mesleğiniz yoksa zaten 3 yaşında çocukla da işe girmeniz mümkün değil.

Eskiden kürtaj konusunda bakış açım daha farklıydı. Ama yaş ilerledikçe ve insanların bir gün daha fazla nefes almak için ne mücadeleler verdiğini farkedince birinin yaşam hakkını engellemek çok zor geliyor bana. Günah sevaptan bağımsız ben yapamazdım.

Hanımlar,
kürtaja karşı olsanız da olmasanız da üsluplarınıza dikkat ediniz lütfen ve yine rica ediyorum kürtaj videoları paylaşmayınız, bebeğinin kalbi durduğu için vb sebeplerle kürtaj olan birçok kadını şu videolarla nasıl bir psikolojiye soktuğunuzun farkında mısınız?
Onlar zaten bebekleri alındığı için üzgünken kürtajı ayrıntılarıyla anlatan videolarla iyice kahrediyorsunuz, ben ki hayatımda düşük bile yapmadım çok şükür seyrederken içim çekildi.

Allah dileyen isteyen herkese bebek sahibi olmayı nasip etsin, çeşitli nedenlerle bebeğini kaybedenlere sabırlar versin ve doğmamış bebeğiyle türlü dertlerle boğuşan kadınlara da en hayırlı yolu nasip etsin.
Hepimiz kadınız biraz anlayış lütfen.
Mune Hanım çok teşekkürler en kısa sürede görüp ilgilendiğiniz için

Sizin eğitim durumunuz nedir? Sanki çalışmanıza tek engel hamile olmanız gibi yazmışsınız ama mesleğiniz yoksa zaten 3 yaşında çocukla da işe girmeniz mümkün değil.

Eskiden kürtaj konusunda bakış açım daha farklıydı. Ama yaş ilerledikçe ve insanların bir gün daha fazla nefes almak için ne mücadeleler verdiğini farkedince birinin yaşam hakkını engellemek çok zor geliyor bana. Günah sevaptan bağımsız ben yapamazdım.
Lise mezunuyum mesleğim yok daha önce ön muhasebe işi vb farklı çok işte çalıştım tek çocuk olsa ve biraz büyük olsa sıkıntı olmaz temizlik işi yaparım elbet herhangi bir iş bulurum.Aslında bulsam çocuğumla birlikte kabul eden çalışabileceğim bir temizlik işi olsa yine yaparımda mümkün değil

Dediğiniz şekilde büyümeyebilir ama aldır demek nasıl mantıkdır ha yaşayan çocuğunu öldürmüş ha karnındakini aldırmış hiç bir fark yok o çocuk da hır gür içinde büyüyor deyin o zaman onu da öldür bu şekilde büyümesin diye Allah vermiş se vardır Bi bildiği
Asıl sizdeki mantık nedir . Hamile kalsanız ve size riske atan bebek bu deseler hemen can man kalmaz koşa koşa tıp yolunu tutarsınız bırakın şu can ciğer olayını daha sadece bir pıhtı. 10 haftaya kadar yasal olan bilimin ahlakın etiğin her türlü araştırılması yapılmış adı üstünde yasal. Hayvan degiliz insanız akıl ve bilim çağındayız . Köpek yavrusu gibi doğurup devlet kurumlarına mahkum edilmiş yarı kafayı yemiş , kötü yola düşmüş insanların hayatlarına tanık oluyoruz. Koruyamayacagımız . İyi gelecek ,huzurlu ortam veremecegimiz cocukları dünyaya getirmeyin lütfen. Akıl veren devlet kurumlarını savunan insanlara sesleniyorum verin cocuklarınızı 18 yaşında alıverırsınız. Yok böyle kafalar.

Bu şekilde düşünüyorsanız eğer kusura bakmayın ben yanlış anladım sözüm size değil aldır diyenlere o zaman . Çocuk olunca konu benim devreler yanıyor pek sağlıklı düşünemiyorum çünkü bende Bi anneyim içim gidiyor bu durumlarda lütfen aldırmayın yazık günah o kadar insan var sizin yerinizde olmak isteyen Allah işinizi kolaylaştırsın
Bu şekilde düşünüyorsanız eğer kusura bakmayın ben yanlış anladım sözüm size değil aldır diyenlere o zaman . Çocuk olunca konu benim devreler yanıyor pek sağlıklı düşünemiyorum çünkü bende Bi anneyim içim gidiyor bu durumlarda lütfen aldırmayın yazık günah o kadar insan var sizin yerinizde olmak isteyen Allah işinizi kolaylaştırsın
Of bu cahiller yüzünden çocuk esirgeme kurumları dolu . Allah veriyor diye doğurun da doğurun .allah akıl da vermiş biraz da onunla ilgili kafa yorun .

Bugün oğlumla gittik kontrole 9 haftalık kalp atışını dinledik eşim 3 gündür izinli iş çıkışı eve gelmedi annesine gitti orda kalıyor hala haberi yok yeni bebeğimiz olacağından nasıl tepki verir bilmiyorum pek umursamıyorumda çünkü sonuç belli bitecek bir mesleğim veya çocuklarımla yapabileceğim bir işim olsaydı hemen bitecekti ama malesef daha sürecek sanırım tabi daha eşimle konuşmadık bilmiyorum ne düşündü ne karar verdi 3 gün önceki tartışmadan sonra bir üç sene daha devam ettirir mi bilmiyorum ettirmezse dava açıp oğlumu benden alır mı sanmıyorum böyle bir şey yapacağını ama ufakta olsa ihtimal olduğundan korkuyorum oğlum bensiz yapamaz ben onsuz bir gün bile düşünemiyorum çözüm yok içim sıkılıyor hayatı biz kendimize zorlaştırdık evet keşke her şey daha kolay olsaydı

Bugün oğlumla gittik kontrole 9 haftalık kalp atışını dinledik eşim 3 gündür izinli iş çıkışı eve gelmedi annesine gitti orda kalıyor hala haberi yok yeni bebeğimiz olacağından nasıl tepki verir bilmiyorum pek umursamıyorumda çünkü sonuç belli bitecek bir mesleğim veya çocuklarımla yapabileceğim bir işim olsaydı hemen bitecekti ama malesef daha sürecek sanırım tabi daha eşimle konuşmadık bilmiyorum ne düşündü ne karar verdi 3 gün önceki tartışmadan sonra bir üç sene daha devam ettirir mi bilmiyorum ettirmezse dava açıp oğlumu benden alır mı sanmıyorum böyle bir şey yapacağını ama ufakta olsa ihtimal olduğundan korkuyorum oğlum bensiz yapamaz ben onsuz bir gün bile düşünemiyorum çözüm yok içim sıkılıyor hayatı biz kendimize zorlaştırdık evet keşke her şey daha kolay olsaydı
Eşine ne zaman söylemeyi düşünüyorsun?

Söyleyin artık eşinize geciktirmeden. O yaş çocuklarını anneye verirler, öyle bir korkunuz olmasın hiç. Umursamaya başlayın artım çünkü düşünmeniz gereken büyük bir sorun var varsayalım eşiniz yine de boşanalım istemiyorum seninle evli kalmak dedi bağlanan nafakayla ev kirası, biri bebek iki çocuğun masrafı, faturalar, mutfak giderlerini nasıl çıkartmayı düşünüyorsunuz?

3 sene sonra ne değişecek bunu gerçekten anlamadığım için soruyorum. Biri 5 biri 3 yaşında iki çocuk olacak bu sefer. Yine meslek yok, yine aileniz destek değil. 3 sene sonrası için planınız nedir?

Söyleyin artık eşinize geciktirmeden. O yaş çocuklarını anneye verirler, öyle bir korkunuz olmasın hiç. Umursamaya başlayın artım çünkü düşünmeniz gereken büyük bir sorun var varsayalım eşiniz yine de boşanalım istemiyorum seninle evli kalmak dedi bağlanan nafakayla ev kirası, biri bebek iki çocuğun masrafı, faturalar, mutfak giderlerini nasıl çıkartmayı düşünüyorsunuz?
Eğer dediğiniz gibi olursa çalışmak için çocuklarımı bırakabileceğim bir ailem olmadığından devlet de bakamayacak durumdayım diye oğlumu eşime verir heralde buda benim psikolojikmen sonum olur kapılarında yatarım böyle bir vicdansızlık yapmaz diye umuyorum kısacası benden yana olan bir seçeneğim yok kontrol bende değil resmen adama bağlıyım

Boşansaniz bile artık 2 yaşındaki bir çocuğunuzun kardeşi olacak.

Kayipta değilsiniz. 1 çocukla ayrilabilen iki çocuklarda ayrılabilir.

Nasılsa 3 yaşına gelsin ayrilirim demişsiniz. Hangi plana göre bunu yaptıysanız ikinci çocuklarda yapabilirsiniz.

Umutsuzluğa düşmeyin.

Eğer dediğiniz gibi olursa çalışmak için çocuklarımı bırakabileceğim bir ailem olmadığından devlet de bakamayacak durumdayım diye oğlumu eşime verir heralde buda benim psikolojikmen sonum olur kapılarında yatarım böyle bir vicdansızlık yapmaz diye umuyorum kısacası benden yana olan bir seçeneğim yok kontrol bende değil resmen adama bağlıyım

O yaş çocuğunu siz istemediğiniz sürece asla vermezler babaya. Tek istisna çocuğa zarar veriyor olmanız böyle bir durum da olmadığına göre tasalanmanız yersiz. Bizim karşı komşunun kocasını aldattığı belgeli ispatlı olmasına rağmen çocuk 3 yaşında diye hakim dosyanın kapağını bile açmadı o yaş çocuğun yeri anne yanıdır dedi. Sadakatsizlik dahi anne için velayeti kaybetme sebebi olmayabiliyor yani.

Tamam adama bağlısınız onu da ben de anladım, bu durumda eşinizi boşanmasın diye ikna etmeye bakın derim. Kendinizi kurtarmak için bir planınız yok çünkü daha ortada.

Ayrıca ikinci kısmı alıntılanmamışsınız tekrar sorayım aynı soruyu 3 sene sonra ne değişecek bunu gerçekten anlamadığım için soruyorum. Biri 5 biri 3 yaşında iki çocuk olacak bu sefer. Yine meslek yok, yine aileniz destek değil. 3 sene sonrası için planınız nedir?

Böyle bir ortam ne siz ne çocuklarınız için hiç sağlıklı değil. Çocuklarınıza sahip çıkacağını nafaka ödeyeceğini düşünüyorsanız hemen boşanın. Çünkü tek maaş ile hem kira hem iki çocuğun bakımını üstlenmeniz çok zor üstüne bakıcı tutmanız da gerekecek.

O yaş çocuğunu siz istemediğiniz sürece asla vermezler babaya. Tek istisna çocuğa zarar veriyor olmanız böyle bir durum da olmadığına göre tasalanmanız yersiz. Bizim karşı komşunun kocasını aldattığı belgeli ispatlı olmasına rağmen çocuk 3 yaşında diye hakim dosyanın kapağını bile açmadı o yaş çocuğun yeri anne yanıdır dedi. Sadakatsizlik dahi anne için velayeti kaybetme sebebi olmayabiliyor yani.

Tamam adama bağlısınız onu da ben de anladım, bu durumda eşinizi boşanmasın diye ikna etmeye bakın derim. Kendinizi kurtarmak için bir planınız yok çünkü daha ortada.

Ayrıca ikinci kısmı alıntılanmamışsınız tekrar sorayım aynı soruyu 3 sene sonra ne değişecek bunu gerçekten anlamadığım için soruyorum. Biri 5 biri 3 yaşında iki çocuk olacak bu sefer. Yine meslek yok, yine aileniz destek değil. 3 sene sonrası için planınız nedir?
3 sene sonrası içinde mantıklı kesin bir şey yok aklımda ikisini tam gün anaokuluna verip part time da olsa çalışmak var sadece okul masraflarını babaları karşılar büyük ihtimal

3 sene sonrası içinde mantıklı kesin bir şey yok aklımda ikisini tam gün anaokuluna verip part time da olsa çalışmak var sadece okul masraflarını babaları karşılar büyük ihtimal
Yani evet boşanmaması için o köpürsede benim sakin kalmam gerek napalım çocuk olunca ne gurur kalıyor ne yüz ama yapacak bir şey yok

Ben yorumlarimda sahip olduğu bütün alternatifleri belirttim. Sadece Evlatlık versin önerisini işinize geldiği gibi cımbızlamasaydınız keşke..

Illa kürtaj düşünecek olursa net şartıyla, bir cana kıyma pahasina illa kürtaj olarak evladıyla kötü vedalasacagina, evlat edindirme yasal usulüyle daha nazikçe ve insanca evladıyla vedalasmasinin da mumkun olacağını ifade etmek istedim.

Kürtaj yasal olduğu kadar, benim sunduğum bütün öneriler de yasaldır.
Ne kadar bencil bir düşünce. Siz güzelce vedalaşın; sonra o çocuk ne travmalar yaşayacak, ne kadar terk edilmiş güvensiz hissedecek; tanımadığı insanlar ona ne şekilde davranacak, belki istismar edilecek bilmediğiniz kişilere emanet edip vedalaşın. Cana kıymadım diye vicdanınız rahat olsun sonra da vay be. Kürtaj çok daha mantıklı

Back
X