Devlette yaşamak mi ölmek mi? Hangisini tercih edersiniz? Versin devlete evet, yaşamak hayattır, nefestir. Kimse beni öldürün ben bu hayatı daha fazla yaşayamam demez. Dinen de vicdanen de bir canı öldürmekten daha iyidir devlete vermek. Konu sahibi de isterse Allah’ın izniyle kendini toparlar. Ne çocuklar var neler yaşamış devlette ama Müge Anlı’da hala hiç görmedikleri analarını arıyorlar. Anne olacak o anne, o çocuk onu şartsız sevecek.
Ben olsam o çocuğa ilk hayat verir, sonra devlete teslim edebilirdim ya da herhangi bir şekilde yardım bulmaya çalışırdım. Bulamadım devlete verdim, anında işe girer ya da istihdamlı bir kursa gider çocuğuma düzen kurmaya çalışırdım.
Çocuklu değilim ama çok yoklukta büyüdüm, annemin çekmece kenarlarından 5 kuruşlarla bir lira toplamaya çalıştığını bilirim. Benim anneannem vardı anneanneme bıraktı, iki işte çalıştı. Devlete de verebilirdi, beni aldığı an o yine benim annemdi.
Ben şimdi iki üniversite okuyorum, korona öncesi çalışıyordum ve şimdi iş istihdamlı bir kursa başlayacağım. Belki part time çalışabilirim diye. Dünyaya gelen yaşamayı öğreniyor, yeterki umutlu olalım.