ben evlenip ailemden 10saat uzak bi yere gelin geldim, eşimin ailesi ile aynı binada yaşamaya başladım. evlendiğimde 1 tane bile ne akrabam vardı ne bir tanıdığım. sudan çıkmış balığa döndüm. ben sahil kesiminden geldim. ailem çok açık saçık insanlar değil ama eşimin ailesi gibi aşırı muttaassıp da değildi. önce kıyafetlerim battı onlara ki hep ölçüsünde giydim herşeyi ama bunu bana söylemek yerine sağda solda konustular. bi şekilde uyum sağlamaya çalıştım. kayınvalidem her haliyle beni beğenmediğini belli etti. eltim vardı bir tane, ailesinin durumu kat kat iyi durumda, bu yüzden sanırım kayınvalidem benim yanımda hem onu pohpohladı, ilk evlendiğimz amanlarda bebeği olmuyo diye eleştirirlerken , onun için gerçekten içten çok dua ettim Allah ona nasip etsinde kurtulsun insanların dilinden diye. sonra hamile kaldı doğum yaptı aradan 1 yıl kadar geçmedi ki, ben hamileyken, sağda solda benim oğlum onukinden daha fazla sevilir die söyledi, yine aldım karşıma konustumm doğmamış oğlumun hesabını yapma, ben seveyim babası sevsin yeter, kimseye ihtiyacı yok onun dedim.ondan sonra aramız bozuldu, kayınvalidem hep onun yanında gibi davranıp arkasından dedikodusunu yaptı.. sırf ailesinin durumu çok iyi diye kolladı, yüzüne güldü oğlunu benim oğlumdan bi başka sevdi... eşim kardeşinin yanında çalışıyor die, eltim bana üstümüzden geçiniyorsunuz bile dedi telefonda. sonra çocuklar büyüdü bu ayrım arasında ki en yakın şahitliğini oğlumm yaptı. aşağıdan o çocuğu sevmelerinin sesi gelirken burda suratının düştüğünde hissettiklerimi tahmin bile edemezsiniz. oğlumu aşağı indiriyordum, eltimin oğlu halam onu aldı babannem bunu aldı deyip çok gösterdi oğluma, çok şükür ihtiyacı yok oğlumun ne yapar yapar alırım ben ona, ama onun oğlu ne zaman çıksa yukarı hiç ayırmadım oğlumdan Allah biliyor. çocuğun yemekle arası yok ben burada bir lokma fazla yemek yesin diye elimden geleni yaptım. evimde ne varsa oğlumla eşit paylaştırdım. çocuk bi gün kapıyı çalmış biz duymamışız, neymiş millete melankolikkahve çocuğa kapıyı açmadı demişler. ben onun annesi ile kanlı bıçaklıyken bile çocuğun günahı yok die, suratımı bile değiştirmedim ona karşı... kayınvalideme dedim çocuğumla beni dışlıyosunuz ben üzülüyorum dedim ondan sonra, kayınvalidemlerle konuşmayı kesince çocuğu yukarı göndermemeye başladılar. bigün geldi çocuk kapıya annemler girmeme izin vermiyorlar, sen rahatsız oluyomuşsun dedi. öyle bişey yok istediğin zaman gelebilirsin dedim. bu nasıl bişeydirki çocuğun beynini yıkıyorlar.. annemlere tatile gittim geri dönüşte kayınvalidemler kapıdaydı oğlmda onları görünce sevincinden arabanın camına vurdu eşim arabayı parkediyordu bizi gördü, yukaru çıktı, oğlumun yüzüne bile bakmadı. sonra eşim sormaya gitti neden böyle yaptın o çocuk bi aydır sizi görmüyor die, yine inkar etmişl ben sizi görmedim die, oğlumda baktın ama babanne demiş. şimdi oğlum inmiyor onlarda bi kez oğluma seslenmiyorlar. burda benim ailem olsa bu kadar eksiklik yaşamaz oğlum ama sadece onlar var. Allaha havale ediyorm. .çok üzülüyorum olanlara, çok dışladılar bizi. şimdi görümcemin düğünü var ve gitmeyi düşünmüyorum. siz olsanız gider misiniz ? yüzümüze bakıp bi kere tenezzül etmezlerken benim onların yanında yerim yok...