Bana yeni bir BEN lazım. .

Mayflower75

Never give up.!!
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2016
9.242
34.188
548
Merhaba arkadaşlar,başlıktan da anlayacağınız üzere kendimi yenilemek istiyorum.Her anlamda..
Öncelikle fiziksel görünüşüm değişmek zorunda çünkü son zamanlarda çok kilo aldimKilo alma nedenim (herkesin bir bahanesi vardir)sanırım depresyon.Bu yüzden psikolojimi de yenilemem lazım. Spora başlamayı,sigara zıkkımını bırakmayı ve pozitif düşünceyi geliştirmem lazım. Peki bütün bunları yapabilmek için ne lazım?Motivasyon ve irade!!Kaybettim lanet olsun..gören bilen varsa yerini bana getirsin ödül verecegimBir kısır döngünün içindeyim. Stres ve üzüntü yüzünden kilo aldım kilo aldıkça strese girdim. Bir ara sigarayı bir sene kadar bırakmayı başarmış ve karşılığında temiz ciğerler ile birlikte 10 kilo kadar almayı becermistim.sonra kilo kaldı sigaraya yeniden başlandı ve daha çok kilo alındı. .
Kendimi hiccc sevmiyorum.Görüntümu de bu iradesiz halimi de..
Yazıklar olsun diyorum kendime.. kendime ettiğim küfürleri yazmıyorum hoş olmaz..tahmin edin artık. İki evlada sahip bir annenin çocuklarının geleceği açısından ilerde onları annesiz bırakmamak için sağlığına dikkat etmesi gerekmezmi?Ahhh benim değişmem lazım. Eski güçlü ve mutlu kadını yeniden canlandirmam lazım.
Benimle aynı durumda olan kimler var ve neler yapıyorsunuz?
Fikirlerinize ihtiyacım var..okuyan ve yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

Vallahi benim istahim gozu doymayan biriydim diyette yaptigim oldu zorlandim cunku istahim felaketti verdim tabiki ozman ama zorlandim, simdi bir cay var birkere daha yazmistim birine gene soyluyorum emtea cayini kesfettim ve hic zorlanmadan gunden gune veriyorum zorlanmadan cunku istah kesiyor bana etiki ettiyse herkese eder onu kullan derim hastaligin kullandigin haplarin yoksa veya hami veya emzirme durumu yoksa al bu cayi inan faydasi cok olcak,birincisi iştahin kesliliyor baska faydalarida var tabiki ama benim icin istahimi kesmesi beni mutlu eden tarafi umarim yardimci olmusumdur

Sağol canım ama yurt dışında varmidir bu çaY acaba?

Pek bilgim yok öneride bulunamayacağım ama
Canan Karatay'ın dediği gibi şekere dikkat etsen iyi olur
Bi de pozitif bakmayı severim, çiçek böcek ot temiz havaya bayılırım
Evde bile taze soğan, nane, cıvıl cıvıl çiçekler yetiştirmek insana iyi geliyo bence
Burayı günlük gibi kullan, gaza getir kendini bence

Sanırım ihtiyacım olan şey zaten motivasyon. Kk hatunlarını takip etmekte fayda var evet. .gaza geleceğim inşallah. .)

Ayy suan ben de bu kilo verme konusunda cok bunalmis durumdayimmm
Yuzmeye baslamistim negzel araya birseyler girdi mecbur ara verdim

Mayflower kendimize bi motivasyon topigi mi acsak ki birbirimizi gaza getirsek bilemedim

Ayy suan ben de bu kilo verme konusunda cok bunalmis durumdayimmm
Yuzmeye baslamistim negzel araya birseyler girdi mecbur ara verdim

Mayflower kendimize bi motivasyon topigi mi acsak ki birbirimizi gaza getirsek bilemedim
Valla yapalım. Kendime bu konuda fena halde bir arkadaş arıyorum. .yapalım yapalım. .bugün başlayalım hadi!

Çaydı,çorbaydı,haptı hiç işe yaramıyor tecrübeyle sabittir.
Önce kafanda bitirmelisin birşeyleri. Bende doğumdan sonra 80 küsür kilolara çıktım,kilo veremedim diyet ve spora rağmen,ta ki doktora gidene kadar. Kan değerlerime baktırınca insülin direnci ve normalden yavaş çalişan tiroit sebepmiş,tabi birde tatlıya dayanamıyordum. İlaç kullanmaya başladım bir kaç kilo verdim ilaçla ama yinede iradem zayıftı. Birgün dedim ki kendime,Cumaydı günlerden hiç unutmam,bu haftasonu ne istiyorsam yiyorum,pazartesi günü sağlıklı beslenmeye başlıyorum (diyet demedim hiç,hep sağlıklı besleniyorum dedim) dedim ve paketli gıdalardan,karbonhidrattan ,tatlıdan uzak durarak,2 km yürüyerek ve günde iki öğün beslenerek başladım. İlk ay 7 kg verdim,sonrasıda zaman içerisinde geldi. Şu an ideal kiloma 2-3 kilo var,günde 4km yürüyorum ve 2 öğün beslenmeye devam ediyorum. Sanada tavsiyem kafanda birşeyleri belirleyip öyle başlaman,gerisi kilo verdikçe,sıkılaşıkça motivasyon olarak dönüyor insana emin ol. Yeterki bir yerden başla,1 ay süre ver kendine,1 ayın sonunda başardığını görünce devam edersin zaten.

Peki iki öğün ne şekilde oluyor?sabah öğlen mi yoksa öğlen akşam şeklinde mi?birde bende insülin direnci problemi var.uzun süre aç kalınca bayılacak gibi oluyorum. Ve neler yiyorsun?bir günün listesini yazabilirsin lütfen?

Bende öyleydim ama doğru beslenmediğim için acıkıyordum,bunu karatay tarzı yani iki öğün beslenmeye geçince anladım ki insülin direnci için en doğru beslenme bu bence.
Sabah 6da uyanıyorum. Sade Türk kahvesi ile güne başliyorum. Yürüyüş öncesi kahve enerji veriyor ve bu beslenme şeklinde serbest zaten. Filtre kahvede içilebilir sütsüz şekersiz.
8-9 gibi kızımı kreşe bırakıp 4km yürüyorum. Eve geldikten 1 yada 1.5 saat sonra kahvaltı yapıyorum (spordan hemen sonra yemek yenmemeli,aynı şekilde yemekten hemen sonra spor yapılmamalı.1,1.5 saat ara olmalı,kendimi ona göre ayarlıyorum)
Kahvaltıyı yapmam 11i buldu benim.
Ne yenebilir,
2 yumurta(haşlama,tereyağı ile tavada çırpılmış,menemen,omlet ne şekikde seviyorsan,ben bu ara yiyemiyorum),10 tane kadar zeytin,mevsime uygun sebzeler (ben domates salatalık yedim sabah) istediğin kadar beyaz peynir,yöresel peynirler yada eski kaşar ekleyebilirsin tabağına,üzerine sızma zeytinyağı ve pul biber ekip salata gibi yiyorum.Ekmek yemiyoruz ben çiģ badem,fındık,fıstık yada ceviz yiyorum 1 çay bardağı kadar. Hangisi varsa evde. Bu karbonhidrat bunu atlamamak lazim ki tok kalalım.
11de yedim en az 5 saat birşey yememem lazim ki yağ yakan leptin hormonu calışsın. 4 saatin sonunda başlıyor çalışmaya. Arada acıkırsam ayran yada soda içebiliyorum.
Akşamda 6 gibi yerim. Sebze yemeģi olur,ızgara et,tavuk,balık olur ne istersem doyana kadar yiyorum ,sadece patates,pişmiş havuç,bezelye olmamalı. Yemeğin yanında 4 kaşık kadar bulgur pilavı yiyebilirim(haftada 1) bol salata zeytinyağlı,istediģim kadar yoğurt yiyebilirim yine. Pirinç,makarna,un yok tabi yemeklerde. Tok şekilde kalkıyorum masadan buda ikinci öğünüm. Sonrasında birşey yemiyorum. Acıkmıyorumda hiç.
Sormak istediğin birsey olursa yardımcı olurum yine. Umarım anlatabilmişimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…