Bana yol gösterin kafam öyle karışık ki

Nefes alamıyorum şuan kusura bakmayın bu yazılanlar hemcinslerimin kaleminden çıkıyor birde kadına git evden diyolar şiddet yok ortada diyorlar şaka mı ya benim eşim bana bunu yapsa anında yaparım bu dediklerimi yok oyle iki cocugu kadının ustune atıp ben çalışıyorum deyip hem karına ilgi verme hem cocuklara bi guler yüz gösterme yemek bekle temizlik bekle kadınlık bekle. Kadın biraz ilgi isteyince iki cocuga bakamıyorsun... bak bak cevaba bak bu adama ne yapmalı sizce evi terkederek ödül mü verelim yoksa affederek mi siz söyleyin
Böyle bir adama ben evden gidiyorum demesin mesela. Gerekirse adam gitmeli kadın 8 saat yolu iki bebekle nasıl gidecek? Gidiyorum deyip gidemeyince ilişkileri daha yüzgöz olmayacak mı?
Ve de şunu sormak istiyorum kadınlar ölürken polis birşey yapmıyor, konu sahibi polisi arayıp psikolojik siddet görüyorum derse polisin yapacağı şey en fazla ara bulmak olur. Burası Türkiye malesef.

Böyle bir adama ben evden gidiyorum demesin mesela. Gerekirse adam gitmeli kadın 8 saat yolu iki bebekle nasıl gidecek? Gidiyorum deyip gidemeyince ilişkileri daha yüzgöz olmayacak mı?
Ve de şunu sormak istiyorum kadınlar ölürken polis birşey yapmıyor, konu sahibi polisi arayıp psikolojik siddet görüyorum derse polisin yapacağı şey en fazla ara bulmak olur. Burası Türkiye malesef.
Bakın bende bir kadın hakları savunucusuyum. Bu dediginiz cok dogru birebir şahit oldum bir arkadasim ayni sekildeydi konu sahibi ile psikolojik siddet karakola gittik polisin dedigi sey nolmuş ki ben dövüyorum bile karimi gidin barışın kocanizla oldu ben o kadar sarsıldim ki sonra arastirmaya basladim kadin derneklerine ilettim konuyu ve şunu ogrendim haklarimizi bilmiyoruz. Bana dedikleri şey 6284 sayılı kanuna göre evli bekar farketmeksizin takip mesajla taciz psikolojik şiddet fiziksel şiddet hatta bu baba anne abi de olabilir illa koca olmak zorunda değil size en yakın adliye eger adliye kapalı ise karakola gidip ben bu kanundan faydalanmak istiyorum dediginizde bunu işleme koymak zorundalar eğer bunu dikkate almayıp yardımcı olmazsalar direkt savcıliğa kadar gitme hakkınız var bende bilmiyordum araştırimca haklarimi ogrendim. Ve bu işin icine girince gordum ki once psikolojik basliyor bu tarz seyler zamanla fiziksele evriliyor. Ben konu sahibinin eşini bilemem bir öneride bulundum yapar yapmaz ona kalmış birşey burda verilen önerileri okur kisi kendi kafasina yatanı uygular. Ve o arkadasim eger o polisi dinleseydi eminim hala o evde kalacak şuanki gibi kendine guveni olan özgür bir kadin olamayacaktı

eşini istemediği halde cinsel yönden ilişkiye zorlayan eşine tecavüz eden var!!! Şimdi siz ne olmuş nikahlı eşi karıkoca arasında tecavüz mü olur canım diyebilirsiniz
Hayır öyle bir şey demem ama konunun bununla alakası yok. Çok alakasız şeyler yazdıklarınız, konu sahibinin durumuyla.

Bir kere konu sahibi ile eşi arasında kimin evden gideceğine yönelik bir tartışma bile olmamış. Hanımefendi evden gideceğini söylediğinde kocası da engel olmayacağını söylemiş. Yani hangi Türkiye gerçekliğinde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bunun yüzünden polis çağırsa ve olayı anlatsalar ciddiye bile almazlar. Sizin dediğiniz gibi büyük bir olay olması için konu sahibinin kocasının evi terk etmesini istemesi ama adamın gitmemesi gerekir ki, şu an bunların hiçbiri olmamış anladığım kadarıyla.

Konu sahibi psikolojik şiddete uğramamıştır demiyorum. Hakkını savunmasın da demiyorum. Evliliğinde geçimsizlik olduğunu düşünüyorsa ve boşanma kararı alacaksa da umarım kendisi için en iyisi neyse o olur.

Sadece siz yaşadığınız her tartışmayı psikolojik şiddete bağlarsanız zor bir hayatınız olur. Biraz sakin olun bence.

Ona bakılırsa psikolojik şiddetin tanımında
'failin mağduru duygusal olarak sindirmek ve aşağılamak için baskı uygulaması' yazıyor. Siz de beni bu konuyla ilgili fikir belirtmememe rağmen 'evlilikte tecavüz olmaz' gibi bir düşünceye sahip olduğuma yönelik itham etmişsiniz. Duygusal olarak sindirmek ve baskı uygulamak olur bu.

Hadi bakalım siz de bana psikolojik şiddet uyguladınız, ne olacak şimdi?

Ayrıca şunu da belirtmek isterim psikolojik şiddet ülkemizde çok önemsenmiyor ama bu şekilde karısını deli gibi gösteren hatta delirten pasif ezik özsaygını yitirmiş hale getiren erkekler var sadece fiziksel şiddet olunca yuhlanıyor bu tarz durumlar. Farkındalık yaratmak gerektiğini düşünüyorum bu konuda

Hayır öyle bir şey demem ama konunun bununla alakası yok. Çok alakasız şeyler yazdıklarınız, konu sahibinin durumuyla.

Bir kere konu sahibi ile eşi arasında kimin evden gideceğine yönelik bir tartışma bile olmamış. Hanımefendi evden gideceğini söylediğinde kocası da engel olmayacağını söylemiş. Yani hangi Türkiye gerçekliğinde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bunun yüzünden polis çağırsa ve olayı anlatsalar ciddiye bile almazlar. Sizin dediğiniz gibi büyük bir olay olması için konu sahibinin kocasının evi terk etmesini istemesi ama adamın gitmemesi gerekir ki, şu an bunların hiçbiri olmamış anladığım kadarıyla.

Konu sahibi psikolojik şiddete uğramamıştır demiyorum. Hakkını savunmasın da demiyorum. Evliliğinde geçimsizlik olduğunu düşünüyorsa ve boşanma kararı alacaksa da umarım kendisi için en iyisi neyse o olur.

Sadece siz yaşadığınız her tartışmayı psikolojik şiddete bağlarsanız zor bir hayatınız olur. Biraz sakin olun bence.

Ona bakılırsa psikolojik şiddetin tanımında
'failin mağduru duygusal olarak sindirmek ve aşağılamak için baskı uygulaması' yazıyor. Siz de beni bu konuyla ilgili fikir belirtmememe rağmen 'evlilikte tecavüz olmaz' gibi bir düşünceye sahip olduğuma yönelik itham etmişsiniz. Duygusal olarak sindirmek ve baskı uygulamak olur bu.

Hadi bakalım siz de bana psikolojik şiddet uyguladınız, ne olacak şimdi?
Hanım efendi eşine sevgi vermemek ilgiden yoksun bırakmak keza çocuklarına da öyle ve sevgi ilgi talep edildiğinde buna kayıtsız kalmak iki cocuga bakamiyorsun diye aşağılamak bunlar psikolojik şiddettir. Siz neye dayanarak psikolojik siddet değildir diyorsunuz gerci dogru soylediniz hangi türkiye şartlarında diye çünkü dediginiz gibi bizim toplumumuzda psikolojik şiddet diye bir kavram yok işte insanlar bu konuda farkındalık yaratamiyor kucuk bir azınlık bunun farkında maalesef ve bunu söyleyincede tepkiler çığ gibi ve bunu yapanlar yine kadınlar.kadın olmak gercekten cok zor kadın kadını anlamıyor ki daha

.

Konu yaşadiklari tartısma degil sadece öncesi de hesaba katilmali tartisma neden yasandi ilgi sevgi eksikliginden. Kadın neden gitmeye kalkti iki cocuga bakamiyorsun diye asagilandigi icin.
Bence siz psikolojik şiddeti bu kadar yok sayarsaniz sizin cok zor bir hayatiniz olur

Konu sahibi ne yaptı acaba merak ettim
Bi de mescide gidiyormuş ya eşinizin inancına göre konuşuyorum kul hakkını hatırlatırmısınız kendisine
Eşine ve çocuğuna da ilgi ve sevgi göstermesi gerekiyor
Açıp peygamberimizin hayatına baksın lütfen

konu sahibi eşinin "2 çocuğa bile bakamıyorsun" diyip psikolojik şiddet uyguladığını anlatsın polise yada yargı makamlarına. peki bunun için bir kanıt istemeyecekler mi ? yoksa kadının beyanı mı esas ?
sadece merakımdan soruyorum.
psikolojik şiddete evde, okulda, iş yerinde, her yerde maruz kalıyoruz ama bunu makamlara taşıdığımızda yazılı, çizili kanıt talep ediliyor benim bildiğim kadarıyla.

konu sahibi eşinin "2 çocuğa bile bakamıyorsun" diyip psikolojik şiddet uyguladığını anlatsın polise yada yargı makamlarına. peki bunun için bir kanıt istemeyecekler mi ? yoksa kadının beyanı mı esas ?
psikolojik şiddete evde, okulda, iş yerinde, her yerde maruz kalıyoruz ama bunu makamlara taşıdığımızda yazılı, çizili kanıt talep ediliyor benim bildiğim kadarıyla.
Cok yerinde bir soru dediğim 6284 sayılı kanunda kanıt delil belge sunmanız gerekmez kadının beyanı esastır.

Mesajlarınıza şimdi bakabildim hanımlar. Çok üzgün sinirliydim, burda yazdıklarınızı görünce biraz olsun hafifledi. Yine de beynim çalışmıyor gibi, sağlıklı düşünemiyorum olanlardan. Dünden beri baya tartıştık annemi kardeşimi ilk kez aradım gelmek istediğimi söyledim tamam dediler, çantamı hazırladım en ince ayrıntısına kadar. Bana baya hakaret etti küfür de etti, üstüme de gelip biraz fiziksel şiddet te girdi işin içine. senin gönlün bi türlü hoş olmuyor ne istiyorsun anlamıyorum filan dedi, gidersen dönüşün olmaz dedi. Olmasın dedim. Sabah giderken yol için aldığım parayı geri istedi vermedim çıktı gidecek sandım baktım anahtarı alıp kapıyı dışardan kilitledi açmaya çalıştım açamadım o kapattı gitti böylece kaldım halim ne olacak bilmiyorum hepinize teşekkür ederim ben ne yapacağım bilmiyorum kötü hissediyorum

Gidicem deyip bir hamle yapmadan durusanız şunu düşünür bisey yapamaz asla ve aynı şeyleri yapmaya devam eder ben sizin yerinizde olsam uzaklastırma kararı çıkarttırırdım o surecta size ve cocuklara gecici nafakada çıkıyor bunu yaparsanız asla eve gelemez gelirsede polise haber verdiginiz zaman hapse atıyorlar 3 ile 10 gun kadar akli baya basina gelir bence. Çocukları sürüklemeyin oradan oraya bırakın eşinizin burnu sürtsün.
Uzaklaştırma kararını öyle herkese vermiyorlar.
İlk 15 gün alır sonra bir itiraz hop adam evde.
Ciddi bir durum şiddet vs yoksa uzaklaştırma ilk itirazda bitiyor
Tecrübe ile sabit

Arkadaşım bakmayın kanunlara. Bu tamamen hakimin anlayışına bağlı.
Benim annemle babam boşanırken kanıt istediler hiçte kadının beyanı esas alınmadı
Hatta fiziksel şiddet olmadığı için uzaklaştırmayı da iptal ettiler.
Evden annem ayrıldı

Mesajlarınıza şimdi bakabildim hanımlar. Çok üzgün sinirliydim, burda yazdıklarınızı görünce biraz olsun hafifledi. Yine de beynim çalışmıyor gibi, sağlıklı düşünemiyorum olanlardan. Dünden beri baya tartıştık annemi kardeşimi ilk kez aradım gelmek istediğimi söyledim tamam dediler, çantamı hazırladım en ince ayrıntısına kadar. Bana baya hakaret etti küfür de etti, üstüme de gelip biraz fiziksel şiddet te girdi işin içine. senin gönlün bi türlü hoş olmuyor ne istiyorsun anlamıyorum filan dedi, gidersen dönüşün olmaz dedi. Olmasın dedim. Sabah giderken yol için aldığım parayı geri istedi vermedim çıktı gidecek sandım baktım anahtarı alıp kapıyı dışardan kilitledi açmaya çalıştım açamadım o kapattı gitti böylece kaldım halim ne olacak bilmiyorum hepinize teşekkür ederim ben ne yapacağım bilmiyorum kötü hissediyorum
Sizi kilitleyemez polisi arayın

İşte anlatmak istediğim buydu psikolojik ile baslayıp yavastan fiziksele evriliyor polisi ve ailenizi arayın hemen cunku eşiniz normal değil daha da pislesebilir size daha kötü seyler yapabilir bunun sinyallerini vermis zaten siz tabi ki daha iyi tanırsınız esinizi en dogru karari siz verirsiniz zaten

Uzaklaştırma kararını öyle herkese vermiyorlar.
İlk 15 gün alır sonra bir itiraz hop adam evde.
Ciddi bir durum şiddet vs yoksa uzaklaştırma ilk itirazda bitiyor
Tecrübe ile sabit
Evet bu normal yollarda boyle ama dedigim kanunu ne olur bir inceleyin 6284 sayılı kanun kadının beyanı esas yasada

Zaten konu sahibi daha öncede konu açmıştı
Sonunda olaylara buraya kadar gelmiş
Aileniz gelsin yanınıza su durumda.
Sonra kararinizi verin.

Back
X