Bana yol gösterin kafam öyle karışık ki

Cok yerinde bir soru dediğim 6284 sayılı kanunda kanıt delil belge sunmanız gerekmez kadının beyanı esastır.

ama bu durumda kadın de isterse erkeğe kötülük yapmış olmak için yalan beyanda bulunabilir. psikolojik şiddet fiziksel olan gibi kolaylıkla tespit edilebilecek bir şey değil ki.
bu durumda bu da erkeklere karşı adaletsiz oluyor bana göre. zira hemcinslerimizin hepsi de ne yazık ki çok iyi niyetli ve mazlum olmayabilirler.

Arkadaşım bakmayın kanunlara. Bu tamamen hakimin anlayışına bağlı.
Benim annemle babam boşanırken kanıt istediler hiçte kadının beyanı esas alınmadı
Hatta fiziksel şiddet olmadığı için uzaklaştırmayı da iptal ettiler.
Evden annem ayrıldı

evet kadını her zaman koruyalım ama ben bir de yalan beyan verebilecek kadınlar da olduğunu da düşünerek bu durumu merak ettim.
ne yazık ki psikolojik şiddet fiziksel olan gibi kolayca tespit edilemediğinden bunu yaşayan kadınlar için durum ve kendini anlatmak çok daha zor.

ama bu durumda kadın de isterse erkeğe kötülük yapmış olmak için yalan beyanda bulunabilir. psikolojik şiddet fiziksel olan gibi kolaylıkla tespit edilebilecek bir şey değil ki.
bu durumda bu da erkeklere karşı adaletsiz oluyor bana göre. zira hemcinslerimizin hepsi de ne yazık ki çok iyi niyetli ve mazlum olmayabilirler.
Bunca yıldır kadınlara zulmeden onları katleden erkekler için adaleti hiç umursamıyorum keza hep bugüne kadar onlar kazandı. Erkeklerin çoğunluğu iyi niyetli ve mazlum olmadığı için en ufak birseyde kadını güçsüz görüp saldırdıkları için gayet yerinde bir yasa bence. Yine konu sahibinden bağımsız tacize ugrayıp elinde kanıt olmadığı için sessiz kalan o kadar çok kadin var ki bu durumlar için getirildi bu yasa kadınlar daha fazla susmasın diye.

Tamam adam ilgisiz diye hapse mi attıralım napalım? Her ilgisiz erkeğe uzaklaştırma kararı çıkartsaydık sokaklarda yer kalmazdı valla el ele tutuşsalar dünyayı 10 kere tavaf ederlerdi. Bu kadar abartacak birşey yok ortada. Karı koca tartışmışlar. Düzeltmezse kendini boşanır en fazla konu sahibi. 2 çocuğunun babasına bu kadar çirkinleşirse nasıl sağlıklı bi boşanma olacak, bi de niye yapsın yani adam sanki kolundan tutup sokağa atmış. Gitmek isteyen konu sahibi. Şurda ilgisiz adamı da bana savundurdunuz ya helal olsun.
Ilgisiz + fiziksel şiddet + karısını eve kilitleyen bir erkeği savundunuz şuan

evet kadını her zaman koruyalım ama ben bir de yalan beyan verebilecek kadınlar da olduğunu da düşünerek bu durumu merak ettim.
ne yazık ki psikolojik şiddet fiziksel olan gibi kolayca tespit edilemediğinden bunu yaşayan kadınlar için durum ve kendini anlatmak çok daha zor.
Tabi zor. Onlarca tanık olmasına rağmen hiçbiri dinlenmedi.
Dilekçeye karşı taraf atıyor bir şeyler kendini acındırıyor hakim hop uzaklaştırmayı iptal ediyor.
Ortada fiziksel kanıt yoksa yapılacak bir şey yokmuş.
Bu ülkede kadınların öldürülmesine şaşmamalı

Ne de güzel şirinleştirdiniz durumu.
Şiddet sadece bir insanın vücuduna el tekme veya cisimle zarar vermek midir sizce ???? Önce bu soruyu bir cevaplayın derim konu sahibinin eşi psikolojik şiddet uyguluyor.. sevgi ilgi göstermiyor bu bir şiddettir. Hatta size konudan bağımsız olarak şiddet türlerini sayayım isterseniz ekonomik şiddet var mesela eşine para vermeyen eve para bırakmayan tipler var.. cinsel şiddet mesela... eşini istemediği halde cinsel yönden ilişkiye zorlayan eşine tecavüz eden var!!! Şimdi siz ne olmuş nikahlı eşi karıkoca arasında tecavüz mü olur canım diyebilirsiniz tabii size tavsiyem bu kavramları bir düşünün kaldı ki konu sahibi evi terk etmek istiyor covid dönemi olmasına rağmen iki küçük çocukla ve eşimi bir daha görmek istemiyorum diyor
Uzaklastirma karari fiziksel siddet uygulandiginda cikar. Ve uzaklastima kararinin uygulandigi donem boyunca da nafaka baglanmaz. Talep edilmeyen birsey yapilmiyor. Ancak konu sahibi nafaka icin basvurursa. Bunun disinda su yukarida saydiginiz cinsel, psikolojik ve ekonomik siddet icin tazminat talep edilir, uzaklastirma degil. O da kanitlayarak ve bunun icin de bosanma davasi acilmasi gerekir. Yanlis bilgi vermeyin lutfen.

Ya şiddet falan yok ki, uzaklaştırma veya hapis abartı değil mi sizce de? Ortada anlaşamayan ve kavga etmiş bir çift var sadece.

Gercekten burda siddet olmadigina mi inaniyorsunuz?
Iki cocuga bile bakamiyorsun diyip dört dörtlük hizmet bekleyen bir "eş".

Ne diyeyim 🤯🤯

Konu sahibicigim, bu adam sonradan mi bu hale geldi?
Ikinci kazayla olmus sanirim da bu adamdan birinciyi yapmak bile buyuk cesaret.

Uzaklastirma karari fiziksel siddet uygulandiginda cikar. Ve uzaklastima kararinin uygulandigi donem boyunca da nafaka baglanmaz. Talep edilmeyen birsey yapilmiyor. Ancak konu sahibi nafaka icin basvurursa. Bunun disinda su yukarida saydiginiz cinsel, psikolojik ve ekonomik siddet icin tazminat talep edilir, uzaklastirma degil. O da kanitlayarak ve bunun icin de bosanma davasi acilmasi gerekir. Yanlis bilgi vermeyin lutfen.
Siz bunları yazmadan önce dediğim kanunu incelediniz mi acaba sanmıyorum inceleseydiniz bunları yazmazdınız.

Burdan sonrası vikipediden geliyor sizde diğer kadınlarda haklarını ögrensin diye

Kanun, şiddete uğrayan veya uğrama riski bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takipe maruz kalan kişilerin korunması ve şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirleri içermektedir.[2]

Kanun fiziksel şiddetin yanısıra, ekonomik, psikolojik, cinsel şiddet gibi farklı şiddet türlerini de kapsamaktadır.

Kanunun yasalaşma süreci özellikle Türkiye'deki kadın hareketinin mücadelesi ve AİHM'nin Türkiye aleyhine verdiği kararların sonucunda hızlanmıştır.

Kanunun 2. maddesinde referans verildiği üzere, kanundaki esaslar büyük ölçüde İstanbul Sözleşmesi'ne göre oluşturulmuştur.[3]

Kanun, yürürlüğe girdiği andan itibaren tartışmalara yol açmıştır; özellikle adında bulunan "ailenin korunması" ibaresi, feminist çevrelerden kadını birey olarak değil aile kurumu üzerinden tanımlaması nedeniyle eleştiri almıştır.[4]

Koruyucu tedbirler arasında aşağıdakiler yer almaktadır:Düzenle

Polis, savcılık ve valilik tarafından alınabilecek koruyucu tedbirler:Düzenle

Şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi bulunan kadına;

- (ve beraberindeki çocuklara) uygun barınma yerinin (bkz. sığınak) sağlanması,

- geçici maddi yardım yapılması,

- psikolojik, mesleki, hukuki ve sosyal bakımdan rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi ve

- kreş imkânı sağlanması.

Hakim tarafından alınabilecek koruyucu tedbirler:Düzenle

Şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi bulunan kadının;

- iş yerinin değiştirilmesi,

- (evli olması halinde) müşterek yerleşim yerinden ayrı yerleşim yeri belirlenmesi,

- adına şiddet uygulayan kişiyle evli olması halinde tapu kütüğüne aile konutu şerhi konulması,

- Tanık Koruma Kanunu22 Aralık 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. hükümlerine göre kimlik ve ilgili diğer bilgi ve belgelerinin değiştirilmesi.

Önleyici tedbirler arasında aşağıdakiler yer almaktadır:Düzenle

Şiddet uygulayan kişinin;

- şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmaması,

- müşterek konuttan veya bulunduğu yerden derhâl uzaklaştırılması ve müşterek konutun korunan kişiye tahsis edilmesi,

- korunan kişilere, bu kişilerin bulundukları konuta, okula ve işyerine yaklaşmaması,

- hakkında çocuklarla ilgili daha önce verilmiş bir kişisel ilişki kurma kararı varsa, kişisel ilişkinin refakatçi eşliğinde yapılması, kişisel ilişkinin sınırlanması ya da tümüyle kaldırılması,

- korunan kişinin, şiddete uğramamış olsa bile yakınlarına, tanıklarına ve kişisel ilişki kurulmasına ilişkin hâller saklı kalmak üzere çocuklarına yaklaşmaması,

- korunan kişinin şahsi eşyalarına ve ev eşyalarına zarar vermemesi,

- korunan kişiyi iletişim araçlarıyla veya sair surette rahatsız etmemesi,

- bulundurulması veya taşınmasına kanunen izin verilen silahlarını kolluğa teslim etmesi,

- silah taşıması zorunlu olan bir kamu görevi ifa etse bile bu görevi nedeniyle zimmetinde bulunan silahı kurumuna teslim etmesi,

- korunan kişilerin bulundukları yerlerde alkol ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmaması ya da bu maddelerin etkisinde iken korunan kişilere ve bunların bulundukları yerlere yaklaşmaması, bağımlılığının olması hâlinde, hastaneye yatmak dâhil, muayene ve tedavisinin sağlanması,

- bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurması ve tedavisinin sağlanması,

- çocuklarıyla ilgili velayet, kayyım, nafaka ve kişisel ilişki kurulmasına dair karar verilmesi,

- korunan kişi ve çocukları için tedbir nafakasına hükmedilmesi.

KaynakçaDüzenle

1. ^ a b "Mevzuat" (PDF). mevzuat.gov.tr. 24 Ekim 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2019.
  2. ^ "Morçatı" (PDF). morcati.org.tr. 1 Nisan 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2019.
  3. ^ a b c d e "6284 ile gelen iyileşme". tbbdergisi.barobirlik.org.tr. 24 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2019.
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2020.
  5. ^ "Ankara Barosu" (PDF). ankarabarosu.org.tr. 24 Ekim 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2019.
  6. ^ "resmigazete". resmigazete.gov.tr. 27 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2019

Merhaba hanımlar. Şimdiden özür dileyerek başliyim, kopuk kopuk yazabilirim beynim uyuşmuş durumda. Benim peş peşe iki bebeğim oldu. 2.ye hazır değildim hiç bir anlamda, benim için aşırı zor oldu hala da her günüm ayrı zor ikisiyle. Kaldıramıyorum ama bir şekilde geçiyor günler iyi kötü. Her şeyleriyle ben ilgileniyorum. Birisi 2 yaşında, o kadar aşırı şekilde aktif bir çocuk ki. Arkadaşlarım hep der kaç çocuk büyüttüm hiç biri bu kadar dağıtmadı gibilerinden. Evi talan ediyor her gün. Annem başka şehirde. Hiç bir yardımcım yok. Eşim eve gelir yemek yer hemen mescide gider. 9.30-10gibi gelir çay içer telefonla oynar yatar. Defalarca konuştum kavga ettim sadece telefonla ilgileniyorsun konuşmuyorsun, çocuklarla doğru düzgün ilgilenmiyorsun diye, zorla biraz yapıyor gene aynı dönüp telefonun içinde, sonra erkenden yatıyor . İşi çok yorucu ama biraz fedakarlık hatta belki de normal olanı istiyorum. Romantik sözler beklemiyorum. Değer verdiğini hissetmek, yükümü hafifletmek için çabaladığını görmek istiyorum. Benden 4 4 lük hizmet bekliyor sürekli. Benimle şöyle bi hevesle istekle oturup çay içip bugün ne yaptın nasıldı nasılsın demez. Bu akşam artık beynim uyumuştu kazan gibiydi. Çocuğa yapma demeye dermanım kalmadı bıraktım, sabah temizleyip topladığım evi berbat hale getirdi. O da geldi bi anda tartışma yaşadık konu nasıl o duruma geldi şu an hatırlamıyorum bile, önce eşime bunalıyorum biraz sen ilgilen artık dedim iki çocuğa bile bakamıyorsun dedi ordan sinirlendim bağırdım ona gitcem artık annemin evine dedim. Kapı orda gidene zorla dur demem dedi. Annemi aradım ilk defa gelcem diye. Gel dedi üzüldü. Çantamı hazırladım. Taksiyle gitmeyi düşünüyorum otogara. Ordan 8saat filan yol. 2 yaş ve 7aylık bebek. Bana bir şeyler söyleyin lütfen. Cesaret verin. Siz. Ne yapardınız?? Eşimin yüzünü görmek istemiyorum artık
Keşke iki çocuk ust uste dogurmasaydiniz benim büyük çocuğum 4 yaşında bebeğim 3 aylık ve yine zor oluyor sizin iki tane kucuk daha zordur ama bu sebeplerden ötürü yuvanizi yikmayin. Gece değilde sabah olunca annenize gidin bir müddet orda kalın esinizinde burnu surtsun erkeklerin Geneli böyle ztn hem unutmayın esinizde akşama kadar çalışıyor oda yoruluyor ama tabi yinede size yardımcı olması lazım benim esimde erkenden uyuyor ve pek sohbet edemiyoruz ama bebek durmadi mi yorgunda olsa alır ilgilenir ama önceden oda yapmazdı ben bi kaç defa ikaz ettim düzeldi size tavsiyem çocuklardan dolayı evin dağınık olması normal ama erkekler titiz bu konuda oyuzden dinlenin onun gelmesine çok az kaldı mı etrafı toplayin bu anlatiginiz şeyler her evde yaşanan problemler bu yüzden yuvanizi yikmayin yinede karar sizin

Gercekten burda siddet olmadigina mi inaniyorsunuz?
Iki cocuga bile bakamiyorsun diyip dört dörtlük hizmet bekleyen bir "eş".

Ne diyeyim 🤯🤯

Konu sahibicigim, bu adam sonradan mi bu hale geldi?
Ikinci kazayla olmus sanirim da bu adamdan birinciyi yapmak bile buyuk cesaret.
Konu sahibi gelişmeleri belirtmeden önce yapmıştım bu yorumu.

Bahsettiğim fiziksel şiddetin olmamasıydı. Olaylara gerçekçi yaklaştım, ortada fiziksel şiddet yoksa ve polis çağrılsa ülke şartlarında kimse kimseyi hapise atmaz. Fiziksel şiddet uygulayanlar bile içeri alınmıyor.

Üstelik konu sahibinin ilk mesajında kocasıyla arasında bir sürtüşme yoktu, kendisi gitmek istediğini söylediğinde kocası da engel olmayacağını söylemişti. Böyle bir durumun şikayet edilecek tarafı olmadığı gibi polis çağrılıp 'bana iki çocuğa bakamıyorsun dedi bu yüzden şikayetçiyim' gibi bir cümle ancak ütopik bir ülkede kurulabilir.

Konu sahibinin son mesajında yazdığına göre kocası hem fiziksel şiddet uygulayıp hem de kapıyı üstüne kilitlemiş. İşte tam da burada ortalığı ayağa kaldırıp polis çağırması ve eşinden şikayetçi olması gerekiyor. Umarım kendisi de şu an hala evde oturup beklemiyordur adamı.

Okurken yoruldum Allah sabır versin. Anneme gidicem demişsin ama yol çok zor geçer sana iki çocukla ama bi kere ağzından çıkmış yapmazsan da adam bi daha seni ciddiye almaz, bilemedim şimdi . Madem öyle önüne yemek koyma adamın, bırak evi barkı toplamayı olduğu kadar kendini bu kadar yipratma, 4 4luk hizmet bekliyormuş bi de şehzadeye bak, çocuklarını doyur kendini doyur o da ne yiyorsa yesin çayını da kendi demlesin. Mirin kırın ederse de yoruluyorum artık tek başına ne evle ne çocuklarınla ne benimle ilgileniyorsun takatim kalmadı benden bişey bekleme ben artık sadece kendimi çocuklarıma ve kendi sağlığıma adadım de. Evlenmiyor zannedersin hizmetçi alıyorlar eve. Kendine değer ver bırak o vermezse vermesin.

Ne de güzel şirinleştirdiniz durumu.
Şiddet sadece bir insanın vücuduna el tekme veya cisimle zarar vermek midir sizce ???? Önce bu soruyu bir cevaplayın derim konu sahibinin eşi psikolojik şiddet uyguluyor.. sevgi ilgi göstermiyor bu bir şiddettir. Hatta size konudan bağımsız olarak şiddet türlerini sayayım isterseniz ekonomik şiddet var mesela eşine para vermeyen eve para bırakmayan tipler var.. cinsel şiddet mesela... eşini istemediği halde cinsel yönden ilişkiye zorlayan eşine tecavüz eden var!!! Şimdi siz ne olmuş nikahlı eşi karıkoca arasında tecavüz mü olur canım diyebilirsiniz tabii size tavsiyem bu kavramları bir düşünün kaldı ki konu sahibi evi terk etmek istiyor covid dönemi olmasına rağmen iki küçük çocukla ve eşimi bir daha tecavuz mu etmıs anlamadım nolmus?

Simeyra hanım mesajinizi alıntılayamadım ama mesajı tam okumadiniz sanirim ben konu sahibinden bağımsız olarak diyerek arkadaşa psikolojik şiddet türlerini açıkladım. Orada da belirttim zaten konudan bağımsız olarak diye

Siz bunları yazmadan önce dediğim kanunu incelediniz mi acaba sanmıyorum inceleseydiniz bunları yazmazdınız.

Burdan sonrası vikipediden geliyor sizde diğer kadınlarda haklarını ögrensin diye

Kanun, şiddete uğrayan veya uğrama riski bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takipe maruz kalan kişilerin korunması ve şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirleri içermektedir.[2]

Kanun fiziksel şiddetin yanısıra, ekonomik, psikolojik, cinsel şiddet gibi farklı şiddet türlerini de kapsamaktadır.

Kanunun yasalaşma süreci özellikle Türkiye'deki kadın hareketinin mücadelesi ve AİHM'nin Türkiye aleyhine verdiği kararların sonucunda hızlanmıştır.

Kanunun 2. maddesinde referans verildiği üzere, kanundaki esaslar büyük ölçüde İstanbul Sözleşmesi'ne göre oluşturulmuştur.[3]

Kanun, yürürlüğe girdiği andan itibaren tartışmalara yol açmıştır; özellikle adında bulunan "ailenin korunması" ibaresi, feminist çevrelerden kadını birey olarak değil aile kurumu üzerinden tanımlaması nedeniyle eleştiri almıştır.[4]

Koruyucu tedbirler arasında aşağıdakiler yer almaktadır:Düzenle

Polis, savcılık ve valilik tarafından alınabilecek koruyucu tedbirler:Düzenle

Şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi bulunan kadına;

- (ve beraberindeki çocuklara) uygun barınma yerinin (bkz. sığınak) sağlanması,

- geçici maddi yardım yapılması,

- psikolojik, mesleki, hukuki ve sosyal bakımdan rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi ve

- kreş imkânı sağlanması.

Hakim tarafından alınabilecek koruyucu tedbirler:Düzenle

Şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi bulunan kadının;

- iş yerinin değiştirilmesi,

- (evli olması halinde) müşterek yerleşim yerinden ayrı yerleşim yeri belirlenmesi,

- adına şiddet uygulayan kişiyle evli olması halinde tapu kütüğüne aile konutu şerhi konulması,

- Tanık Koruma Kanunu22 Aralık 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. hükümlerine göre kimlik ve ilgili diğer bilgi ve belgelerinin değiştirilmesi.

Önleyici tedbirler arasında aşağıdakiler yer almaktadır:Düzenle

Şiddet uygulayan kişinin;

- şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmaması,

- müşterek konuttan veya bulunduğu yerden derhâl uzaklaştırılması ve müşterek konutun korunan kişiye tahsis edilmesi,

- korunan kişilere, bu kişilerin bulundukları konuta, okula ve işyerine yaklaşmaması,

- hakkında çocuklarla ilgili daha önce verilmiş bir kişisel ilişki kurma kararı varsa, kişisel ilişkinin refakatçi eşliğinde yapılması, kişisel ilişkinin sınırlanması ya da tümüyle kaldırılması,

- korunan kişinin, şiddete uğramamış olsa bile yakınlarına, tanıklarına ve kişisel ilişki kurulmasına ilişkin hâller saklı kalmak üzere çocuklarına yaklaşmaması,

- korunan kişinin şahsi eşyalarına ve ev eşyalarına zarar vermemesi,

- korunan kişiyi iletişim araçlarıyla veya sair surette rahatsız etmemesi,

- bulundurulması veya taşınmasına kanunen izin verilen silahlarını kolluğa teslim etmesi,

- silah taşıması zorunlu olan bir kamu görevi ifa etse bile bu görevi nedeniyle zimmetinde bulunan silahı kurumuna teslim etmesi,

- korunan kişilerin bulundukları yerlerde alkol ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmaması ya da bu maddelerin etkisinde iken korunan kişilere ve bunların bulundukları yerlere yaklaşmaması, bağımlılığının olması hâlinde, hastaneye yatmak dâhil, muayene ve tedavisinin sağlanması,

- bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurması ve tedavisinin sağlanması,

- çocuklarıyla ilgili velayet, kayyım, nafaka ve kişisel ilişki kurulmasına dair karar verilmesi,

- korunan kişi ve çocukları için tedbir nafakasına hükmedilmesi.

KaynakçaDüzenle

1. ^ a b "Mevzuat" (PDF). mevzuat.gov.tr. 24 Ekim 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2019.
  2. ^ "Morçatı" (PDF). morcati.org.tr. 1 Nisan 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2019.
  3. ^ a b c d e "6284 ile gelen iyileşme". tbbdergisi.barobirlik.org.tr. 24 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2019.
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2020.
  5. ^ "Ankara Barosu" (PDF). ankarabarosu.org.tr. 24 Ekim 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2019.
  6. ^ "resmigazete". resmigazete.gov.tr. 27 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2019
Ben de uzaklastirma karari cikardim. Gercek hayat boyle degil. Sadece su kadar ay 50 metreden fazla yaklasamaz seklinde. Yaklastiginda da polisi ariyorsun. Onlar gelene kadar da adam sana birsey yapmazsa tabi. Bu buldugunuz bilgiler uygulansa idi kadin cinayetleri olmazdi.

Ben de uzaklastirma karari cikardim. Gercek hayat boyle degil. Sadece su kadar ay 50 metreden fazla yaklasamaz seklinde. Yaklastiginda da polisi ariyorsun. Onlar gelene kadar da adam sana birsey yapmazsa tabi. Bu buldugunuz bilgiler uygulansa idi kadin cinayetleri olmazdi.
Peki öneriniz nedir hiç birşey yapmayalım uzaklaştırma kararı çıkartmayalım mı? Bu durumda kalan bir kadın ne yaparsa mantıklı olur

Peki öneriniz nedir hiç birşey yapmayalım uzaklaştırma kararı çıkartmayalım mı? Bu durumda kalan bir kadın ne yaparsa mantıklı olur
Istanbul Sozlesmesi keske uygulansa. Gidecek yeri ya da ekonomik ozgurlugu olmadigindan bosanma cesaretini gosteremeyen kadinlarimiz o kadsr cok ki.
Konuya gelince, anladigim kadariyla, konu sahibinin esi cocuklari ve ev konusunda yardim etmiyor, sorumluluklarini yerine getirmiyor, esini her konuda yalniz birakiyor. Bu durumda konu sahibi istiyorsa bosanabilir.
Cocuklari alip ben gidecegim dedigi halde gitmezse adam nasilsa gitmiyor gidemiyor diye kendinde hicbir ceki duzen vermez. Boyle hoduk bir adam da burnundan kıl aldirmaz bence, duzelmez. Daha beter olur ustelik. Ben gidiyorum denirse uygulamaya gecilmeli normalde, net olunmali.
Konu sahibi ben gidecegim demis. Dedi ise dedigini yapmali. Ancak su da var. Evi terk etmek evlilik birlikteligini tenelinden sarsmak anlamina geldigi icin bosanmada kusur sayiliyor. Bu durumda kendisi gitmemeli, cocuklarla duzenini bozmasin. Adami evden gondermek daha uygun. Adam anasina mi gider, otelde mi kalir kendine ev mi tutar, o onun bilecegi is.
Malesef erkekler evlenince hele de cocuk olunca sanki tum hersey kadinin gorevi, adamlarin ise tek işi ise gidip para kazanmak olarak algiliyor. Erkeklerin cogu kadini evinin hizmetcisi, cocuklarinin dadisi olarak goruyor. Sorun da bu zaten. Esim diyorlar da eş gibi davranmiyorlar, kole gibi goruyorlar.

Istanbul Sozlesmesi keske uygulansa. Gidecek yeri ya da ekonomik ozgurlugu olmadigindan bosanma cesaretini gosteremeyen kadinlarimiz o kadsr cok ki.
Konuya gelince, anladigim kadariyla, konu sahibinin esi cocuklari ve ev konusunda yardim etmiyor, sorumluluklarini yerine getirmiyor, esini her konuda yalniz birakiyor. Bu durumda konu sahibi istiyorsa bosanabilir.
Cocuklari alip ben gidecegim dedigi halde gitmezse adam nasilsa gitmiyor gidemiyor diye kendinde hicbir ceki duzen vermez. Boyle hoduk bir adam da burnundan kıl aldirmaz bence, duzelmez. Daha beter olur ustelik. Ben gidiyorum denirse uygulamaya gecilmeli normalde, net olunmali.
Konu sahibi ben gidecegim demis. Dedi ise dedigini yapmali. Ancak su da var. Evi terk etmek evlilik birlikteligini tenelinden sarsmak anlamina geldigi icin bosanmada kusur sayiliyor. Bu durumda kendisi gitmemeli, cocuklarla duzenini bozmasin. Adami evden gondermek daha uygun. Adam anasina mi gider, otelde mi kalir kendine ev mi tutar, o onun bilecegi is.
Malesef erkekler evlenince hele de cocuk olunca sanki tum hersey kadinin gorevi, adamlarin ise tek işi ise gidip para kazanmak olarak algiliyor. Erkeklerin cogu kadini evinin hizmetcisi, cocuklarinin dadisi olarak goruyor. Sorun da bu zaten. Esim diyorlar da eş gibi davranmiyorlar, kole gibi goruyorlar.
Konu sahibi eklemis bu arada fiziksel siddet ve eve kilitleme var durum daha da vahim bir hal almış

Merhaba hanımlar. Şimdiden özür dileyerek başliyim, kopuk kopuk yazabilirim beynim uyuşmuş durumda. Benim peş peşe iki bebeğim oldu. 2.ye hazır değildim hiç bir anlamda, benim için aşırı zor oldu hala da her günüm ayrı zor ikisiyle. Kaldıramıyorum ama bir şekilde geçiyor günler iyi kötü. Her şeyleriyle ben ilgileniyorum. Birisi 2 yaşında, o kadar aşırı şekilde aktif bir çocuk ki. Arkadaşlarım hep der kaç çocuk büyüttüm hiç biri bu kadar dağıtmadı gibilerinden. Evi talan ediyor her gün. Annem başka şehirde. Hiç bir yardımcım yok. Eşim eve gelir yemek yer hemen mescide gider. 9.30-10gibi gelir çay içer telefonla oynar yatar. Defalarca konuştum kavga ettim sadece telefonla ilgileniyorsun konuşmuyorsun, çocuklarla doğru düzgün ilgilenmiyorsun diye, zorla biraz yapıyor gene aynı dönüp telefonun içinde, sonra erkenden yatıyor . İşi çok yorucu ama biraz fedakarlık hatta belki de normal olanı istiyorum. Romantik sözler beklemiyorum. Değer verdiğini hissetmek, yükümü hafifletmek için çabaladığını görmek istiyorum. Benden 4 4 lük hizmet bekliyor sürekli. Benimle şöyle bi hevesle istekle oturup çay içip bugün ne yaptın nasıldı nasılsın demez. Bu akşam artık beynim uyumuştu kazan gibiydi. Çocuğa yapma demeye dermanım kalmadı bıraktım, sabah temizleyip topladığım evi berbat hale getirdi. O da geldi bi anda tartışma yaşadık konu nasıl o duruma geldi şu an hatırlamıyorum bile, önce eşime bunalıyorum biraz sen ilgilen artık dedim iki çocuğa bile bakamıyorsun dedi ordan sinirlendim bağırdım ona gitcem artık annemin evine dedim. Kapı orda gidene zorla dur demem dedi. Annemi aradım ilk defa gelcem diye. Gel dedi üzüldü. Çantamı hazırladım. Taksiyle gitmeyi düşünüyorum otogara. Ordan 8saat filan yol. 2 yaş ve 7aylık bebek. Bana bir şeyler söyleyin lütfen. Cesaret verin. Siz. Ne yapardınız?? Eşimin yüzünü görmek istemiyorum artık
Git git de esin 3 5 güne almaya geri geldiğinde geri dönmeyesin inşallah hodul ya adama bak bi halta yaramıyor laf ediyor bi de ,
Çok zor bir psikolojidesiniz geçici biliyorum ama bu dönemlerde de insana bıçak yarası olan şeyler oluyor işte yalnızsınız zaten onun varlığı yokluğu bir işe neden dusunuyorsunuzki

Back
X