Bana yol gösterin kafam öyle karışık ki

Ben bu tarz durumlarda git bu eve gelme diyorum eşime.
2 cocukla ortalara düşme. Deli misin.

Önerim şu takip edemedim eve kilitlendikten sonra ne yapmış ama böyle bir durumda polis çağırmalı. Eşinizin sizi eve kilitlemesi suç. Arayın polisi sizi çıkartsın, şikayetçi olun. Eliniz de güçlenir. Tabi bu söylediklerim boşanacaksanız, bir şeyler değişsin istiyorsanız geçerli.

Cok yerinde bir soru dediğim 6284 sayılı kanunda kanıt delil belge sunmanız gerekmez kadının beyanı esastır.

Kadının beyanı esastır demek kadının her söylediğini doğru kabul et demek değil ki. Kadının beyanını ciddiye al, araştır anlamına gelir. Yazdığınızdan kadın beyanda bulunduğu an her şey bitiyor gibi bir anlam anlaşılıyor o yüzden yazmak istedim

evet demek istediğim bu. malesef daha ispatlı fiziksel şiddeti, ölümü olması gerektiği gibi cezalandıramıyoruz. psikolojik yaraları nasıl iyileştireceğiz ?
elbet bir gün olacak ama biz görür müyüz ?

Pinkflambe yazmış, dediğiniz gibi beyanı alıp öyle hemen bir insan suçlanamaz. hassasiyetinizi anlıyorum ancak siz olandan ziyade olmasını umut ettiğinizi yazdınız gibi şu an.
hukuk suçluluğu ispat edilene dek herkesi masum kabul eder. öyle bir beyanla hemen gidip delilsiz bir başka insan suçlanamaz.
evet, bu tip erkeklerden hepimiz bıktık, sonuna kadar cezalarını çekmelerini istiyoruz da, eksik bilgi ile konu sahibini de harekete geçirmeyin. zira işi o boyutlara taşıdığında gerçek anlattığınız gibi olmadığı için çok daha büyük zarar da görebilir.

evet katılıyorum. suçluluğu ispat edilene dek herkes masumdur. öyle sadece beyanla işlem yapılsa hepimiz herkes için gidip beyan verebilirdik.

Mesleğiniz nedir acaba ? Kadın hakları konusunda çok bilgilisiniz.

Eksik bilgi değil biraz yukarıda kanunun ilgili maddelerini attım okuyabilirsiniz ayrıca bu konu ile ilgili kadın dayanışma merkezlerinden bilgi de alabilirsiniz. Demek istedigim kadinin beyanina göre uzaklastırma çıkarılıyor ve konu mahkemeye intikal ediyor hatta bu konularla ilgili okumuştum kadın eşini uzaklaştırmış 6 ay kadar kadinin beyani ile uzaklastirma karari cikmis ve mahkemede kocasi da kadini müşterek cocuklarini dovmekle sucluyor ya bi anneyi cocuguyla vurmak ne demek iste bunlar böyle soysuz cibilliyetsizler bi konuda haklisiniz umut ettigim şey boyle erkekleri toplumdan yok etmeleri sırf karşısında ki kadını güçsüz görüp hırpalayan eziyet eden erkeklerden nefret ediyorum. Bana herkes karşı çıktı hangi türkiyede yaşıyorsunuz diye ama burada ki erkeklerin çoğunun mantığı evleneyim karın tokluğuna hem yemek yapsin temizlik yapsin dadılık yapsın bide kadınlık yapsın gelinlik yapsin hic birseye ses etmesin koşulsuz itaat etsin sevgi ilgi beklemesin. Evlilik bu değil ki. Karşı çıktığım şeylerden biri de bu. yapılan yorumlara bakın her evde olur boyle seyler yuvanı bozma diyen bile var bunu diyince türkiye şartları oluyor benim söylediğim kadını korumaya yönelik şeyler ütopik ulke sartları oluyor tuhaf

Konu sahibi arkadaşım ben senin neden kilitlendikten sonra hicbisey yapmadığını çok iyi anlıyorum..seni anlıyorum küçük bebeği olan anne olarak duygularını anlıyorum.pespese bebek gerçekten cokzor.heleki biri iki yaşında biri 7 aylık cidden zor ne diyeyim.yani sen hem uykusuz hem aç hemde yorgunsundur.cilingirdi,polisti, yolculuktu üstüne pandemi üstüne,hiç desteğin yok.birde doğum sonrası Kan değerleri bile düşüyor bunlarin hepsine hem psikolojik hem fiziksel güç lazım.tartisma konunu okudum ve karı koca olarak heleki küçük bebeği olan bir anne olarak senin eşinden destek isteme halin ve adamın işten yorgun gelip ayağını uzatmak istemesi falan ve tartışmaniz bana normal geldi.fakat burada eşin öyle pislik rezil bir söz söylediki hakikaten eşine çok kızdım.sana kapı orda git diye kapıyı gösterme nezaketsizligini yapması bicok şeyi bitirir.terbiyesiz adam bu sözleri demeyecek.bu olmaz.o sözleri söyledikten sonra ertesi günde kapı kilitleme falan o ayaklara girecekse,o söylediği sözleri birguzel alacak,senden kuvvetli bir özür dileyecek.evliligini gözden geçirecek ve kendine gelecek.boyle olmaz.ben evlilik terapistine gitmenizi tavsiye ederim.bence ailenin yanına mutlaka git dinlen.annende gelebilirdi aslında.cok yorgunsun ve sağlıklı düşünmen ve toparlanman lazım.insallah herşey yoluna girer çocuklarin sağlıkli bir ortamda güzel bir psikoloji ile büyür.ailenin desteğini mutlaka al.

kanunun sadece beyanı esas alması dışında size katılıyoruz zaten hepimiz. kimse böyle erkeklerin kölesi olalım demiyor.
ama benim gözümde kanun cinsiyet ayrımı yapmamalı. sadece kadının beyanı ile uzaklaştırma çıksa ve erkek mahkemelik olsa, pek çok kadın bunu rahatlıkla kötüye kullanabilir. ben bu nedenle bunu adil kabul edemem.
sizin bakış açınız kadının sürekli haklı olacağı yönünde. adam karısını çocuklarını dövmekle suçluyor demişsiniz ama öz evladını bile isteye öldüren anneler bile var.
o nedenle sizin biraz da beklentilerinize göre yorumladığınızı düşünüyorum.

Kanunu eleştirebilirsiniz tabi ki ki bu kısmını eleştiren bir çok insan var özellikle erkekler ama kanun bu şekilde oluşturulmuş bunu ben belirlemedim

Kanunu eleştirebilirsiniz tabi ki ki bu kısmını eleştiren bir çok insan var özellikle erkekler ama kanun bu şekilde oluşturulmuş bunu ben belirlemedim

çocuğunu öldüresiye döven, hatta öldüren, sırf para için eşini kullanan, eşine psikolojik şiddet uygulayan pek çok kadın da var. bir erkek beyanla bu tip bir kadına uzaklaştırma çıkarabiliyor mu merak ettim mesela.

Katılıyorum yazdıklarına cinsiyet eşitliği olmalı bu yönde kötüye kullanan pek çok kadın var. Bu tarz insanlar yüzünden gerçekten mağdur kadınların sesi duyulmuyor

Evet eksik bilgi. Kadının beyanı esas alınıp incileme yapılmıştır, kanıt bulunduktan sonra uzaklaştırma çıkarılmıştır. Kadının beyanı esastır demek kadının beyanını ciddiye al anlamına gelir. Sizin yazdığınıza göreyse kadının beyanı esastır kadın beyanda bulunduğu an hemen uzaklaştırma kararı alınır anlamı taşıyor ve bu eksik bilgilendirme. Hiçbir şey olmadan herhangi bir kadın herhangi bir kişi ile ilgili hemen beyanda bulunarak uzaklaştırma çıkartabilir sizin yazdığınıza göre. Oysa kadının beyanı ciddiye alınıp araştırılır gerekli kanıtlara ulaşıldıktan sonra araştırma neticesinde uzaklaştırma kararı çıkar

Evet tabi ki çıkartabilir.
Bu insanların beyana dayalı aileler yıkılıyor diye şeytanlaştırdığı yasa, insanı bizzat şeytandan korumak için çıkartılmış bir yasa.
Diye bir ifade okumuştum ne güzel açıklamış yasayı bunu diyen kişi

Koruyucu tedbir kararı verilebilmesi için, şiddetin uygulandığı hususunda delil veya belge aranmaz.

Koruyucu tedbir ve önleyici tedbir olmak üzere 2 farklı koruma tedbiri vardır. Koruyucu tedbirleri kanun gereği hakim ve mülki amir verebilirken, önleyici tedbir kararını sadece hakim verebilmektedir. Önleyici tedbir şiddet tehlikesi mevcut olup şiddet gerçekleşmeden bunu önleyebilmeyi amaçlar.

Buraya bunları yazabildiğinize göre internet erişiminiz var ve bu konuyu araştırmadan gelip buraya eksik bilgi yazıyorsunuz kafanıza göre sonrada diger kadınlarda bunu araştırmadan gelip kalp ve onaylıyorum ifadesi koyuyor bu size yazdığımbir önceki mesaji fotoğraf olarak atacaktim fakat hukuk sitesi ekran görüntüsü aldırmıyor o yüzden kopyala yapıştır yaptım yinede inanmaz iseniz burada beni yermeye çalışacağınıza bi zahmet internetten bi bakın bakalım delil belge aranıyormuymuş ona göre konuşun

İnternetten öğrendiğiniz bilgilerle burda en iyi ben bilirim tavrınızı bir kenara bırakın öncelikle. Gerçekten şu bilirkişi haliniz çok itici.

Söyledikleriniz teoride doğru pratikte yanlış. Evet herkes böyle bir talepte bulunabilir. Uzaklaştırma talebi için yazılan dilekçede ayrıntılı bir şekilde neden bu kararın alınmak istediği yazılır varsa somut kanıt örneğin darp raporu eklenir. Eğer ortada inandırıcı bir durum yoksa reddedilir bu dilekçe. Öyle hop hemen gittim istediğim zaman istediğim kişiye uzaklaştırma çıkarttım gibi bir durum yok. Uzaklaştırma talebi reddedilen nice kadın ne yazık ki öldürüdü bu ülkede. Eşim avukat, kafama göre yazmıyorum ama avukat olan ben değilim, siz de değilsiniz. Alanında yetkili olmadığımız bir konuda hele ki sizin şu üslubunuzla tartışmayı hatta konuşmayı çok gereksiz buluyorum. Bu yüzden de son mesajımdır

Dediğiniz gibi internet çağındayız herkes merak ettiklerini öğrenebilir. Son kez söylüyorum ‘kadının beyanı esastır’ cümlesi kadını ciddiye al, beyanını dinle anlamı taşımaktadır. Kadının ağzından çıkan her lafı doğru kabul et anlamına gelmez.

Siz cok haklısınız ama kanunlar sizin kadar duyarlı degil kanunlar buna imkan tanısa da kanunu uygulayanlar sizin gibiler degil ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…