Bankacı hanımlar var mı?

Size katiliyorum ozellikle birde emeklilik sartlarina iyi bakmak lazim.Emeklilkte cift sandiktan maas alan emekliler gercekten cok sansli. Ulkemiz emekli maaslari ile mukayese edilirse ozellikle.her bankanin emeklilik sonrasi sartlari da ayni degildir. Para genclikte de lazim,yaslilikta da..Konu sahibi bence yukselme sartlari, maas vb.hepsini iyice arastirin.Terfi isleri sinavla oluyorsa daha adil oluyor ayrica
Terfi sınavla oluyor ve kendi me güveniyorum açıkçası o yüzden terfi şansı bana cazip gelen nokta. Bir de sanırım sağlık açısından da artıları varmış özel hastanelerde tedavi ücretinin çoğunu banka karşılıyormuş diye duydum ne kadar doğru bilemiyorum. O avantajları baya cazip geldi

Bankacı değilim ama.tanidiklarim çok var. Devlet bankası demişsiniz bu çok fark eder. Ziraat le yapı kredi nin çalışma saatleri de satış baskısı da bir olamaz. Katiplik nasıl meslek bilmiyrum ama devlet bankası bı nebze olur
Halkbank benim. Özel banka olsaydı düşünmeden katipliği seçerdim sanırım. Ama bu durumda ortada kaldım

Annemin teyzesinin kızı devletin bankasında çalışıyor. 1.5 sene izin kullandı bebeği olunca. Gayet rahattı yani
Sanırım 2 3 seneye kadar ücretsiz izin kullanabiliyorlarmış. İyi bir noktaya değindiniz :)) çalışma saatleri biraz sıkıntılı. 18 30da çıkıyorlar, uzaklığa göre de eve kaçta varılır siz düşünün. İleride evli iken ne kadsr zorlanırom onu düşünüyorum. Katiplik işi de 5te bitiyor ama onda da mesai olabiliyor çoğu zaman. Öyle duydum

eltım bankacı , kendısı memnun degıl cok yogunum dıyor streslı dıyor bılemıyorum her ıs streslı ama
ben katıplık yaptım yıllarca, bence katıplık daha yorucu ama eglencelı cok sevıyordum ısımı.

Halkbank benim. Özel banka olsaydı düşünmeden katipliği seçerdim sanırım. Ama bu durumda ortada kaldım
Garanti Akbank yapı kredi desen arkana bakmadan kaç derdim ama devlet bankası şartlarını bilmiyorum daha rahat olabilir. En azından durduk yere kovulma korkun olmicak

Terfi sınavla oluyor ve kendi me güveniyorum açıkçası o yüzden terfi şansı bana cazip gelen nokta. Bir de sanırım sağlık açısından da artıları varmış özel hastanelerde tedavi ücretinin çoğunu banka karşılıyormuş diye duydum ne kadar doğru bilemiyorum. O avantajları baya cazip geldi
[/QUOTEde
Bende yillardir saglikta en iyi hastanelere gidip kurus odemiyorum. (Istisnai bazi seyler disinda ki o da her saglik guvencesinde olan seyler) Hele ki ne zaman cocugum oldu o zaman saglik icin bile deger dedim.Cocugum saglikta benden faydalanabiliyor. Anne uzerine kayitli olabiliyor .Kariyer yolunun sinavla acik olmasi guzel.Insan istedikten sonra basarir. Sartlarini o bankada calisan 've o bankanin emeklisinden ogrenebilseniz daha iyi olur tabii..

Bankacilik yan haklari acisindan ve cift maas sistemiyle guzellesiyor. Katiplik hakkinda bir fikrim yok 2 bankada staj yaptim cok yogun ama ben sevmistim keske olsa da calissam

eltım bankacı , kendısı memnun degıl cok yogunum dıyor streslı dıyor bılemıyorum her ıs streslı ama
ben katıplık yaptım yıllarca, bence katıplık daha yorucu ama eglencelı cok sevıyordum ısımı.
Öyle mi? Peki çıkılş Saatiniz hep 17.00 mıydı yoksa bahsettikleri gibi sık sık mesai oluyor muydu. Zorluğu neydi meselq

Sanırım 2 3 seneye kadar ücretsiz izin kullanabiliyorlarmış. İyi bir noktaya değindiniz :)) çalışma saatleri biraz sıkıntılı. 18 30da çıkıyorlar, uzaklığa göre de eve kaçta varılır siz düşünün. İleride evli iken ne kadsr zorlanırom onu düşünüyorum. Katiplik işi de 5te bitiyor ama onda da mesai olabiliyor çoğu zaman. Öyle duydum
Devlet memurları 24 aya kadar ücretsiz izin kullanabilir.
Ben öğretmenim 2 aya kalmaz ine ayrılıcam inşallah.

Devlet bankasında çalışan velilerim oldu, şikayetçi değillerdi.
Katiplik hakkında bilgim yok.
Oyumu bankadan yana kullanıyorum.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Öyle mi? Peki çıkılş Saatiniz hep 17.00 mıydı yoksa bahsettikleri gibi sık sık mesai oluyor muydu. Zorluğu neydi meselq
mesaı bızde hep vardı gece 12 ye kadar calıstıgımı bazen de sabahladıgımı bılırım bankada oyle degıl saat dolunca cıkarlar bızde mesaı hep var. bırde bankada ıstersenız subeye gore baska sehıre gecıs ısteyebılıyorsunuz bızde oyle degıldı gırdın oranın demırbası gıbısın :) bırde kendını sevdırırsen hersey daha kolay yoksa zor, eltım kendıne portfoy olusturuyor tek tek portfoylerı gezıyor tek sıkıntı yasadıgı ay sonu ve yıl sonu bırde ptesı cuma yogun bızde hergun sankı yıl sonu gıbı yogun bırde ne katıbı olacaksınız ben noter katıbıydım mesela ınanılmaz zordu genelgeler ıyı bılınmelı kanunlar takıp edılmelı evrakta sahtecılık konusunda cok dıkkat ıster ne olaylar goruyorduk notere gırmek zor mesela en fazla 6 calısanı olur oraya gırende ordan emeklı olur cıkar ya da ölür yerıne oyle bırı gelır yanı bekleyın kı yer acılsın gırmek ıcın. bırde noterınız sızı sevmelı yoksa hayatınızın en buyuk kabusuna hos geldıgınız demektır. eskıden bazı seylerı sadece tapu ve trafık yaparken sımdı herseyı noterler yapıyor ıs yuku de agırlastı.

sıze soyle soyleyeyım banka leasıng sozlesmelerı sebebıyle bankacılarla cok ıc ıce olmustum bırde noterler bırlıgı hesabına aktarımı ben yapardım yanı kasa bendeydı. ıs yukumu goren bır banka muduru gelıp bızde calıssana ne bu cektıgın senın yaptıgını burdakı 2 arkadas yapıyor derdı. bana cıddı cıddı ıs teklıf etmıstı ama ısımı cok sevıyordum. sevmesenız cekılır dert degıl. ıkısınde de aynı sekılde kurslar ve egıtımler var ıkısınde de turlu turlu ınsanlarla muhattapsınız ıkısınde de ustunuz yetkılınız var ıkısıde bır takımın parcası ama katıplık bır tık daha genıs cerceve. hangısını seversınız onu en ıyı sız bılırsınız

mesaı bızde hep vardı gece 12 ye kadar calıstıgımı bazen de sabahladıgımı bılırım bankada oyle degıl saat dolunca cıkarlar bızde mesaı hep var. bırde bankada ıstersenız subeye gore baska sehıre gecıs ısteyebılıyorsunuz bızde oyle degıldı gırdın oranın demırbası gıbısın :) bırde kendını sevdırırsen hersey daha kolay yoksa zor, eltım kendıne portfoy olusturuyor tek tek portfoylerı gezıyor tek sıkıntı yasadıgı ay sonu ve yıl sonu bırde ptesı cuma yogun bızde hergun sankı yıl sonu gıbı yogun bırde ne katıbı olacaksınız ben noter katıbıydım mesela ınanılmaz zordu genelgeler ıyı bılınmelı kanunlar takıp edılmelı evrakta sahtecılık konusunda cok dıkkat ıster ne olaylar goruyorduk notere gırmek zor mesela en fazla 6 calısanı olur oraya gırende ordan emeklı olur cıkar ya da ölür yerıne oyle bırı gelır yanı bekleyın kı yer acılsın gırmek ıcın. bırde noterınız sızı sevmelı yoksa hayatınızın en buyuk kabusuna hos geldıgınız demektır. eskıden bazı seylerı sadece tapu ve trafık yaparken sımdı herseyı noterler yapıyor ıs yuku de agırlastı.

sıze soyle soyleyeyım banka leasıng sozlesmelerı sebebıyle bankacılarla cok ıc ıce olmustum bırde noterler bırlıgı hesabına aktarımı ben yapardım yanı kasa bendeydı. ıs yukumu goren bır banka muduru gelıp bızde calıssana ne bu cektıgın senın yaptıgını burdakı 2 arkadas yapıyor derdı. bana cıddı cıddı ıs teklıf etmıstı ama ısımı cok sevıyordum. sevmesenız cekılır dert degıl. ıkısınde de aynı sekılde kurslar ve egıtımler var ıkısınde de turlu turlu ınsanlarla muhattapsınız ıkısınde de ustunuz yetkılınız var ıkısıde bır takımın parcası ama katıplık bır tık daha genıs cerceve. hangısını seversınız onu en ıyı sız bılırsınız
Çok açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim. 🤲

Katiplikte kolay kolay mesai olmuyor ama hangi mahkeme kaleminde olduğunuz, savcılıkta mı yoksa icrada mı olduğunuz çok önemli.
Ben katibim, Türkiyenin en büyük adliyesinde çalışıyorum, yoğun olmayan kalem, stressiz gün yok gibi.
Yani bankada satış vs. stresi var mı, olacak mı bilemiyorum ama katiplik de kolay değil, ya da bana kolay gelmiyor bilmiyorum. Çok önemli dava dosyalarından sorumlu oluyorsun bir kere. Yaptığın bir hata suçsuz bir insanı ya da bedelini ödemiş birini haksız yere hapis yatırabiliyor.
Katiplik eğer büyüksehirde değil de mülhakat bir adliyedeyse ya da küçük bir ilçedeyse bankadan iyidir bence.
Tabii bir de maaş ve yükselme şansı önemli. Katiplik maaşı diğer memurlara göre oldukça düşük, ve iş yükü oldukça fazla.
Yani o nüfus müdürlüklerine filan gittiğinizde gördüğünüz çay kahve içen, sohbet eden memurlar canlanmasın gözünüzde. Gerekirse ağır ağır dosyalar taşıyıp mahzende dosya arıyorsunuz. Tamamen çalıştığınız kalem, ilçe, iş arkadaşları, müdür, hakim veya savcının insafına bağlı.

Yani hayattan beklentiniz ne, strese razıyım yükselmek istiyorum kendime güveniyorum hırslıyım diyorsanız banka derim ben.

Yok ben unumu eledim eleğimi astım, katip olayım, yaşlanınca da belki yazı işleri müdürü olurum diyorsanız katiplik diyorum.

Hayırlısı olsun sizin için

Katiplikte satış baskısı yoktur, müşteri kaprisi yoktur heralde 😅
oooo olmazmıı
bızım sıstemde kullandıgımız programda yaptıgımız ıslemın suresı var, o sure ıcınde o ıslem yapılmak zorunda adam 20 sayfalık vekaletle gelıyor yap 2 dakıka da :KK70:
dogru durust turkce konusamayan ınsanı anlamaya calısıp ne ıstedıgını ıdrak etmeye calısıp bır kısıden dıgerıne tam yetkı vermek cok buyuk sorumluluk ve yapılan hatanın telafısı ıslemın gerı donusu ıptalı yok

mesela fazla arac satısı yaptınız belırlı bır ıslem sırasının ustunde, ıncelemeye alıyorlar sızı, bırı tapusunu devrettı , terorıst basının memleketıymıs ben ne bıleyım hayatımda terorıst mı gordum, dısıplın sucundan ınceledıler mufettısler geldı gıttı onun koyunde arazı devrettım dıye adam gelmıs tapu devredıyor ne dıyeyım ne bıleyım. oyle sıkıntıları oyle zorlukları var anlatamam

bırı sahte kımlıkle geldı tamamen tesaduf gordum kımlıgın sahtelıgını ayırt etmek anlamak ımkansız onla ıslem yaptırmaya kalktı farketmesem yapsam ne olaaylar olacaktı

bırılerı para aklamaya calısıyor bır sırket kurmus sırket ıcınde bırı alıp dıgerı satıyor aynı anda alıcı satıcı yanımda alıyor 2 dk sonra satıyor . buna uyanmam 10 ıslem sonra oldu farklı farklı kısıler farklı farklı sırketler bu cok dıkkat ıster ve tehlıkelı ısler.

oooo olmazmıı
bızım sıstemde kullandıgımız programda yaptıgımız ıslemın suresı var, o sure ıcınde o ıslem yapılmak zorunda adam 20 sayfalık vekaletle gelıyor yap 2 dakıka da :KK70:
dogru durust turkce konusamayan ınsanı anlamaya calısıp ne ıstedıgını ıdrak etmeye calısıp bır kısıden dıgerıne tam yetkı vermek cok buyuk sorumluluk ve yapılan hatanın telafısı ıslemın gerı donusu ıptalı yok

mesela fazla arac satısı yaptınız belırlı bır ıslem sırasının ustunde, ıncelemeye alıyorlar sızı, bırı tapusunu devrettı , terorıst basının memleketıymıs ben ne bıleyım hayatımda terorıst mı gordum, dısıplın sucundan ınlemedıler mufettısler geldı gıttı onun koyunde arazı devrettım dıye adam gelmıs tapu devredıyor ne dıyeyım ne bıleyım. oyle sıkıntıları oyle zorlukları var anlatamam

bırı sahte kımlıkle geldı tamamen tesaduf gordum kımlıgın sahtelıgını ayırt etmek anlamak ımkansız onla ıslem yaptırmaya kalktı farketmesem yapsam ne olaaylar olacaktı

bırılerı para aklamaya calısıyor bır sırket kurmus sırket ıcınde bırı alıp dıgerı satıyor aynı anda alıcı satıcı yanımda alıyor 2 dk sonra satıyor . buna uyanmam 10 ıslem sonra oldu farklı farklı kısıler farklı farklı sırketler bu cok dıkkat ıster ve tehlıkelı ısler.

Sen noter katibi miydin? Adliyede bu kadar buyuk sıkıntılar yok canım ya

noter katıbıydım
eger adlıye katıbı olacaksa ısı cok ıyı ve kolay adlıye katıbı olsun hıc dusunmeden :)

İşte nerede olduğuna bağlı adliyenin, bir de adliyede hangi kalemde katip olacağı da önemli. Bazı arkadaşlar boşluktan ne yapacağını şaşırıyor bazıları da kafayı yiyor yoğunluktan.

İşte nerede olduğuna bağlı adliyenin, bir de adliyede hangi kalemde katip olacağı da önemli. Bazı arkadaşlar boşluktan ne yapacağını şaşırıyor bazıları da kafayı yiyor yoğunluktan.
hangı katıp olursa olsun cok onemlı dosyalar olacak elınde
yanı bankada musterı portfoyune sahıp o musterılerı yonlendırıp hesap akısına bakmak var, musterıyı kaybetmemeye calısmak var
dıger tarafta bulundugu sehrde olan bıten kendı adlıyesıne gelmıs en onemlı dosyalar var

kısının kısılık yapısıylada alakalı ıs secımı sahsen suan sansım olsa adlıye katıplıgı derdım.
noter katıplıgı joker gıbı , heryere oturturlar sızı bır kasa bır velaket bır mühür bır arsıv bolumu bır oraya bır buraya
bankada satıs zorunlulugu var
sanırım en ağırı yerı bellı olan adlıye katıplıgı oluyor bu durumda. ne yaptıgınız bellı en azından :)

Back
X