Bankacı hanımlar var mı?

Ben de onu diyorum bankada fatura ödemeye gelen bile kendini özel müşteri sanıyor. ATM’den para yatırmasını bilmeyen müşteri bankanın internet sitesinden şikayet etmesini biliyor.
Ay bide şey var ; adamın 10.000 (onbin) TL mevduatlı hesabı var alırım bu bankadan diye tehdit ediyor 😂

hangı katıp olursa olsun cok onemlı dosyalar olacak elınde
yanı bankada musterı portfoyune sahıp o musterılerı yonlendırıp hesap akısına bakmak var, musterıyı kaybetmemeye calısmak var
dıger tarafta bulundugu sehrde olan bıten kendı adlıyesıne gelmıs en onemlı dosyalar var

kısının kısılık yapısıylada alakalı ıs secımı sahsen suan sansım olsa adlıye katıplıgı derdım.
noter katıplıgı joker gıbı , heryere oturturlar sızı bır kasa bır velaket bır mühür bır arsıv bolumu bır oraya bır buraya
bankada satıs zorunlulugu var
sanırım en ağırı yerı bellı olan adlıye katıplıgı oluyor bu durumda. ne yaptıgınız bellı en azından :)

Ben o satış işini hayatta beceremem mesela. Hedef toplantıları bilmem neler beni aşırı gerer. Adliyede kendi işini yapıyorsan, sıkıntı yaratmıyorsan, duruşmaya çıkıyorsan senden iyisi yok. Bu yeterli yani. :)

oooo olmazmıı
bızım sıstemde kullandıgımız programda yaptıgımız ıslemın suresı var, o sure ıcınde o ıslem yapılmak zorunda adam 20 sayfalık vekaletle gelıyor yap 2 dakıka da :KK70:
dogru durust turkce konusamayan ınsanı anlamaya calısıp ne ıstedıgını ıdrak etmeye calısıp bır kısıden dıgerıne tam yetkı vermek cok buyuk sorumluluk ve yapılan hatanın telafısı ıslemın gerı donusu ıptalı yok

mesela fazla arac satısı yaptınız belırlı bır ıslem sırasının ustunde, ıncelemeye alıyorlar sızı, bırı tapusunu devrettı , terorıst basının memleketıymıs ben ne bıleyım hayatımda terorıst mı gordum, dısıplın sucundan ınceledıler mufettısler geldı gıttı onun koyunde arazı devrettım dıye adam gelmıs tapu devredıyor ne dıyeyım ne bıleyım. oyle sıkıntıları oyle zorlukları var anlatamam

bırı sahte kımlıkle geldı tamamen tesaduf gordum kımlıgın sahtelıgını ayırt etmek anlamak ımkansız onla ıslem yaptırmaya kalktı farketmesem yapsam ne olaaylar olacaktı

bırılerı para aklamaya calısıyor bır sırket kurmus sırket ıcınde bırı alıp dıgerı satıyor aynı anda alıcı satıcı yanımda alıyor 2 dk sonra satıyor . buna uyanmam 10 ıslem sonra oldu farklı farklı kısıler farklı farklı sırketler bu cok dıkkat ıster ve tehlıkelı ısler.
Ay valla Allah yardımcınız olsun ama konu sahibi adliyede çalışacak diye anladım ben.

Katiplikte kolay kolay mesai olmuyor ama hangi mahkeme kaleminde olduğunuz, savcılıkta mı yoksa icrada mı olduğunuz çok önemli.
Ben katibim, Türkiyenin en büyük adliyesinde çalışıyorum, yoğun olmayan kalem, stressiz gün yok gibi.
Yani bankada satış vs. stresi var mı, olacak mı bilemiyorum ama katiplik de kolay değil, ya da bana kolay gelmiyor bilmiyorum. Çok önemli dava dosyalarından sorumlu oluyorsun bir kere. Yaptığın bir hata suçsuz bir insanı ya da bedelini ödemiş birini haksız yere hapis yatırabiliyor.
Katiplik eğer büyüksehirde değil de mülhakat bir adliyedeyse ya da küçük bir ilçedeyse bankadan iyidir bence.
Tabii bir de maaş ve yükselme şansı önemli. Katiplik maaşı diğer memurlara göre oldukça düşük, ve iş yükü oldukça fazla.
Yani o nüfus müdürlüklerine filan gittiğinizde gördüğünüz çay kahve içen, sohbet eden memurlar canlanmasın gözünüzde. Gerekirse ağır ağır dosyalar taşıyıp mahzende dosya arıyorsunuz. Tamamen çalıştığınız kalem, ilçe, iş arkadaşları, müdür, hakim veya savcının insafına bağlı.

Yani hayattan beklentiniz ne, strese razıyım yükselmek istiyorum kendime güveniyorum hırslıyım diyorsanız banka derim ben.

Yok ben unumu eledim eleğimi astım, katip olayım, yaşlanınca da belki yazı işleri müdürü olurum diyorsanız katiplik diyorum.

Hayırlısı olsun sizin için
Çok teşekkür ederim, yardımcı oldu yorumlarınız 🤲😌😌

Arkadaşlar aranızda bankacı var mı acaba? İş yoğunluğu vs nasıl, evlenince çocuk olunca çok mu sıkıntılı olur?
Yanlış anlaşılmasın böyle işsiz bir ortamda bende her işi yaparım. Ama bunu sorma sebebim şu. Ben hem katiplik hem banka sınavını kazandım (devlet bankası), birini seçmem gerekecek. Belki bu işlerde çalışan birileri varsa bana yardımcı olur diye konu açtım. Özellikle bir kadın için hangisi daha avantajlı olur?
Ben bankaciyim.ozel bir bankada iyi sayılacak maaşa çalışıyorum.hangi pozisyon maaş sosyal olanaklar ne? Çalışma hayatından ne bekliyorsunuz? Yetecek kadar para +huzur stabil hayat ise katiplik..

Ben de bir şey merak ettim, niyetim yok olmaya ama dakikada kaç kelime yazdınız kazandınız. Bir ara kızkardeşim katipliği düşünüyordu.

Katipliği adliyede çalışanların rahatlığına bakarak Katipliği seç demiştim... Noter Katipliği bankadan daha boktanmış, şaşırdım cidden bilmiyordum....

Bu arada noter katibi olmak için hangi sınavlara giriliyor, yoksa kpss girip, katip sınavları var da ordan mı atıyorlar sen notere, sen adliye vs gibi.. Cidden bilmiyorum merak ettim

Katipliği adliyede çalışanların rahatlığına bakarak Katipliği seç demiştim... Noter Katipliği bankadan daha boktanmış, şaşırdım cidden bilmiyordum....

Bu arada noter katibi olmak için hangi sınavlara giriliyor, yoksa kpss girip, katip sınavları var da ordan mı atıyorlar sen notere, sen adliye vs gibi.. Cidden bilmiyorum merak ettim

Noter katipliğinde kpss şartı yok bildiğim kadarıyla, ayrı ayrı alımlar
Bir de zabıt katipliği ve icra katipliği var.
Zabıt ve icra katipliği kpss sıralamasına göre açıktan alım ilanı yayınlıyor, kpss, klavye sınavı ve mülakatla giriliyor

Noter katipliğinde kpss şartı yok bildiğim kadarıyla, ayrı ayrı alımlar
Bir de zabıt katipliği ve icra katipliği var.
Zabıt ve icra katipliği kpss sıralamasına göre açıktan alım ilanı yayınlıyor, kpss, klavye sınavı ve mülakatla giriliyor
Tşk ederim bilgi için 👍

Klavyeniz iyi mi? Bir de büyük bir şehir mi kazandığınız yer? Sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz özelden de
Klavyem iyi sayılır. Yani sınavda 3 dakikada 136 kelime yazdım, fakat normalde daha iyi yazıyorum orda heyecan oldu. Merak ettiklerim, çok fazla mesaiye kalınır mı yoksa genel olarak çıkış saati 5 mi?

Klavyem iyi sayılır. Yani sınavda 3 dakikada 136 kelime yazdım, fakat normalde daha iyi yazıyorum orda heyecan oldu. Merak ettiklerim, çok fazla mesaiye kalınır mı yoksa genel olarak çıkış saati 5 mi?

Dediğim gibi mahkemeden mahkemeye değişiyor bu. Mesela ağır ceza mahkemesinde katip olursanız gece 12 ye kadar bile süren terör duruşmalari var, bazen kalabilirsiniz.
15 temmuz zamanı ben henüz atanmamistim ama 10 gün 15 gün hiç evine gidemeyen katip arkadaşlar olmuş. Tabii bunlar dediğim gibi terör mahkemelerinin en çok yoğun olduğu yerde çalıştığımız için böyle.
Ya da mesela icra mahkemeleri çok yoğundur genelde. Orada mesai oluyor her türlü, işini bitirmeye çalışıyorsun çünkü.
Onun dışında mesai olayına çok denk gelmedim, isteyen işini yapmak için fazla kalıp çalışıyor.
Savcılık katibi olmak çok daha farklı, gecenin bir yarısı savcıyla otopsiye, olay yerine gitmek zorunda kalabiliyorsunuz. Atanıp hangi mahkemede görevlendirildiğinizi bilmeden cevaplamak çok zor

Bankada mesai bitisi 18:00'dir. Ozel bankalarda mesai cok olur 18:00'de cikmak hayaldir. Bana eski mudurum sakayla karisik hayrola part time mi calisiyorsun derdi 6'da cikinca:(
Ama devlet bankasi rahattir, cok fazla satis baskisi olmaz, giris cikisin belli olur, nispeten rahat edersin. Ozel bankayi asla tavsiye etmem eski bir subeci olarak.

Arkadaşlar aranızda bankacı var mı acaba? İş yoğunluğu vs nasıl, evlenince çocuk olunca çok mu sıkıntılı olur?
Yanlış anlaşılmasın böyle işsiz bir ortamda bende her işi yaparım. Ama bunu sorma sebebim şu. Ben hem katiplik hem banka sınavını kazandım (devlet bankası), birini seçmem gerekecek. Belki bu işlerde çalışan birileri varsa bana yardımcı olur diye konu açtım. Özellikle bir kadın için hangisi daha avantajlı olur?
Benim bankacı arkadaşlarım var. Hem devlette hem özelde çalışan.
Bir kere ikisi de memnun değil. O çift maaş ikramiye onlar kalktı diye biliyorum. Mesela eskiden çift sandık vardı artık o da yok.
Yani 2000'den sonra bankacılık şartları iyi değil. Ayrıca Banka= Satış demektir. Satış yapamazsanız yükselemezsiniz diye biliyorum. Satış her zaman bir baskı, stres unsurudur.
Eğer deseydiniz ki bankanın genel müdürlüğünde; finans veya yazılım departmanı olacak. O zaman hiç düşünmeyin bankaya girin derdim.
Ama şu an ülkenin içinde olduğu mevcut kriz durumunda ben olsam katipliği tercih ederim. Oradan da kurum içi sınavlarla yükselmeye bakarım. Veya bir daha okur, başka bir bölüme geçerim. Bence bir kadın için en iyisi memurluk. Bir kere çocuğunuz olsa 2 yıl ücretsiz izin hakkınız var. Şubede 2 yıl izin verirler mi? Çok zor.Yöneticiye bağlı olur büyük ihtimal. Ama devlette bir dilekçe ile izni alırsınız.

Ben olsam; devleti tercih ederim. Sonuçta devlet memurluğu. Kurum içi sınavla belki yükselirsiniz belki bir daha okuyup başka bölüme geçersiniz. Bankada yükselmek artık kolay değil diye biliyorum. Eğer her türlü satış baskısına gelirim dayanırım diyorsanız tercih edin. Şubede turnover miktarı çok yüksektir. Nedeni de ciddi satış baskısı vardır. Benim arkadaşımın amiri, yeterli kredi satışı yapamadığı için 2 uyarı aldı. Eğer 3. uyarı olursa tazminatsız işten atılacak. Yani gerisini siz düşünün..

Dediğim gibi mahkemeden mahkemeye değişiyor bu. Mesela ağır ceza mahkemesinde katip olursanız gece 12 ye kadar bile süren terör duruşmalari var, bazen kalabilirsiniz.
15 temmuz zamanı ben henüz atanmamistim ama 10 gün 15 gün hiç evine gidemeyen katip arkadaşlar olmuş. Tabii bunlar dediğim gibi terör mahkemelerinin en çok yoğun olduğu yerde çalıştığımız için böyle.
Ya da mesela icra mahkemeleri çok yoğundur genelde. Orada mesai oluyor her türlü, işini bitirmeye çalışıyorsun çünkü.
Onun dışında mesai olayına çok denk gelmedim, isteyen işini yapmak için fazla kalıp çalışıyor.
Savcılık katibi olmak çok daha farklı, gecenin bir yarısı savcıyla otopsiye, olay yerine gitmek zorunda kalabiliyorsunuz. Atanıp hangi mahkemede görevlendirildiğinizi bilmeden cevaplamak çok zor
Valla kolay iş yok hayatta..katiplikle ilgili yazdıklarınızı hiç dusunmemistim.bankalarin bile sistemi 7 de kapanıyor en gec

Back
X