Banyo sorunu

Ne fark eder ki kiralık yada satılık olması,bu paraya bakar sadece.

yok belediyeye başvuruluyor. Kiralık ev sistemi gibi bir şey var. Evini kiraya vereceksen de belediyeye başvuruyorsun. Serbest bir sistem yok. Sıran gelince sana uygun evi öneriyor beğenmezsen başa dönüyorsun. Böyle bir şeyler konu sahibi detaylı anlatasaydı öğrenseydik 🤣
Bazı avrupa ülkelerinde böyle bir sistem var.

Ne fark eder ki kiralık yada satılık olması,bu paraya bakar sadece.

Edebilir

yani evler sınıf sınıf diye düşünün

mesela 2+1 ev konu sahibinin ailesine yeterlidir

ama iki çocukları olsa 4+1 ev hakları olur gibi düzenlemeler olabilir

ihtiyaç değerlendirmesinde konu sahibinin ailesine düşen bu evdir

biz diyoruz ya büyük eve çık diye ya da işte o kalabalık küçücük eve nasıl sığıyor diye

her ikisini de engelleyip düzenleme getiriyor

Ev alınabiliyor.Ama kiradayiz biz.
Çok saçma bir uygulama.
yok belediyeye başvuruluyor. Kiralık ev sistemi gibi bir şey var. Evini kiraya vereceksen de belediyeye başvuruyorsun. Serbest bir sistem yok. Sıran gelince sana uygun evi öneriyor beğenmezsen başa dönüyorsun. Böyle bir şeyler konu sahibi detaylı anlatasaydı öğrenseydik 🤣
Bazı avrupa ülkelerinde böyle bir sistem var.
Saçma değilmi böyle,tlc kanalında da var emlakçılar ev arıyor mesela beğendilermi alıp yada kiralıyorlar hemen.

66 yasinda biri tek basina yasayabilir. Ayni evde yasayinca genelde bu sorunlar yasaniyor. Kari kocaniz hic ozeli kalmiyor. Ev ev ustunde olmaz ki. Simdi ne desek bilemedim. Ya bastan kabul etmeyecektiniz ya da kadin ayri eve cikmayi isteyecek, ki hic sanmam yemegi yapiliyor camasiri yikaniyor niye gitsin ki hazir hayat, ya da evlenecek, evlenecegini de sanmam.

Son düzenleme:
Çok saçma bir uygulama.

Saçma değilmi böyle,tlc kanalında da var emlakçılar ev arıyor mesela beğendilermi alıp yada kiralıyorlar hemen.

ama işte ülke ülke değişiyor

onlar Amerika da Kanada da vs oluyor genelde

daha sosyalist düzenleri olan ülkelerde ihtiyaca göre belirleniyor

Edebilir

yani evler sınıf sınıf diye düşünün

mesela 2+1 ev konu sahibinin ailesine yeterlidir

ama iki çocukları olsa 4+1 ev hakları olur gibi düzenlemeler olabilir

ihtiyaç değerlendirmesinde konu sahibinin ailesine düşen bu evdir

biz diyoruz ya büyük eve çık diye ya da işte o kalabalık küçücük eve nasıl sığıyor diye

her ikisini de engelleyip düzenleme getiriyor
Demekki ihtiyaca göre belirleniyor evler.
Çok ilginç geldi yani.

Demekki ihtiyaca göre belirleniyor evler.
Çok ilginç geldi yani.

aslında konudan bağımsız atıl emlak sistemini ortadan kaldırabilir

fahiş kira ya da alım satım fiyatı da dengeleniyor

mesela biz 3 kişiyiz tek çocuklu aile

bize 2+1 ev yeter esasen ev 3+1

komşumun da 3 çocuğu var o da aynı evde oturuyor yerleşemiyorlar bir türlü

bize 2+1 ev ona 4+1 ev veriline ihtiyaçlar karşılanıyor

ya da şöyle ben 3+1 evde oturuyorum 2+1 eve sığabilecek durumdayım

ama bir başkası 2+1 evde 2 çocukla oturuyor o aslında 3+1 e geçmeli

fakat ben çok ödeme yapabildiğim için o hak ettiği konfora kavuşamıyor

ev sahipleri de kirayı artırıyor, kar ediyor, bir nevi iki kiracıyı birbirine kırdırıyor

esasen "param var, alırım" değil "ihtiyacım ile orantılı alırım" sistemi

Duş sadece seksten sonra mı alınır?Eşimle ben genelde her sabah duş alırız.Gece o iş olsa da olmasa da.Yani ne var bunda utanacak anlamadım.Kv lere gittiğimizde bile gece yaptığımız oldu.Kalktım sabah duşumu aldım.Hiç de utanmam.Ayıp mı?Yapmasam ayıp😌

ben bu tepkiyi anlamadim, sanki bu forumda ilk kez kayinvalide ile beraber oturan birini okuduk da “bile bile kabul etmissin” diye cozumsuz yorumlar yapilmis.

9 yil olmus zaten konu sahibi, en basta utaniyorum deseniz anlarim ama zaten bayadir birlikteymissiniz, bu konuyla ilgili bir sorun yasanmadiysa kafaya takmayin. imkaniniz olsa zaten evleri ayirirdiniz ama demek ki yok o yuzden o konuda bir sey soylemiyorum.

Canm arkadas fransa da oranın kurallarını bilmem ama burda da ev bürosuna bildiriyorsun kendi basina bisey yapamıyorsun eve. Kendin yapman icinde izin istiyorsun.

Ev bulmakda ayri bir dert. Burda evlerde oda sıkıntısı var 3 yada 4 odali bulmak mucize yani baya zaman alıyor basvurursun ne zama cikarsa.

Back
X