Banyodaki Mikropları Nasıl Temizlersiniz?

Ushi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2009
55
0
45
Banyodaki Mikropları Nasıl Temizlersiniz?
Lavabonun altındaki ya da arkasındaki mikroplar banyonuzdaki gerçek mikroplar mıdır ve onları nasıl yok edebilirsiniz? Ev temizleyici ürünlerin üzerinde keskin dişli, kötü görünüşlü yaratık olarak özdeşleştirilmiş bakteri, küf ya da mantar görmüş olabilirsiniz. Banyonuzu, duşunuzu veya tuvaletinizi günlük olarak temizlemediğiniz zaman bu tür mikropları evinizde görebilirsiniz.

Banyo mikropları her yerde
Kötü haber banyonuzda birçok mikrop olabilir. Gerçekte vücudunuzda birçok mikrop olabilir. New York Üniversitesi Tıp Merkezi, Tisch Hospital Mikrobiyoloji ve Bağışıklık Direktörü Dr. Philip M. Tierno, insan bedenindeki hücrelerde de çok fazla mikrop olduğunu belirtiyor ve ekliyor; "Vücudumuzdaki hücrelerin yüzde 90'ı aslında mikrop hücreleridir. Mikroplardan uzak duramaz ve köpük içinde yaşayamayız. Çoğu mikroplar bizim için zararsızdırlar."

Zararlı olanlardan bazıları banyonuzda olabilir mi?

Zararlı mikroplar:
Gastrointestinal yani mide ve bağırsaklarla ilgili virüsler mide sorunlarına neden olabilir. Bunlar noro-virüs içerir ve alafranga tuvaletinizin oturduğunuz yerinde ortaya çıkabilir. Gastrointestinal virüsler, kolayca yayılabilir ve sert zeminler üzerinde bir hafta kadar kalabilir.

Enterik patojen ise, kirli, iyi yıkanmamış yiyeceklere yayılabilir. Bu hastalık yapıcı mikrop E. coli, salmonella, shigella ve campylobacter (Spiridaceae ailesinden bakteri türü. Bunlar gram (-), virgül şeklinde çok hareketli ve insan ve hayvanlarda enfeksiyonlara neden olan çubuk (baton) lardır) içerir. E. coli 0157:H7 olarak adlandırılan mikrop ishal veya kanamalı ishale neden olabilir. Restoranlardan bulaşabilen bu bakteri çocuklar ve yetişkinler için öldürücü olabilir.

Deri ve solunum organizmaları, staphylococcus aurea "staph" bacterisi gibi antibiyotiklere dirençli MRSA ve Group A Strep, flesh-eating bacteri olarak bilinir.

Dermatophitic fungi mikrobu atletlerin ayağı gibi unsurlarla bulaşabilir. Banyoda yalınayak dolaşma bulaşma yollarından biridir.
Diğer residual fungi mikrobu duşlarda yerleşir ve temizleyici maddelerde küf, siyahlaşma olarak belirtilir. Bunlar enfeksiyona sebep olmaz ancak exacerbate astım ve allerjenlere neden olabilir.

Banyonuzu boşaltmadan önce mikropları azaltmak için yapmanız gerekenleri öğrenin. Tüm mikroplardan banyoda yüzde 1 -2 oranında olması hastalanmanıza neden olabilir. Yiyeceklere ve el temizliğine dikkat ederseniz riski aza indirebilirsiniz.

Banyonuzu nasıl temiz tutarsınız?
Banyonuzdaki mikropları uzak tutmak için sürekli çamaşır suyu kullanmanız lazım. Tuvaletin veya banyonun hemen her kullanımından sonra bu işlemin yapılması gerekebilir çünkü nemli olan yerlerde mikropların çoğalma oranı oldukça yüksektir. Peki, ama bakteriler yok olacak diye geriye dönüşü olmayan zararlara yol açan çamaşır sularının içerisindeki zehirli kimyasallara ne demeli?

:kahve:özüm tabiî ki reklamlarda anlatıldığı gibi banyo ve tuvalette elde bez ve çamaşır suyu ile gezmekte değil. Çamaşır suyundan çok daha ucuz olan nano teknolojik yüzey koruma uygulamaları uygulama yapılan yüzeyin daha az kirlenmesini, kolay temizlenmesini ve çamaşır suları ile elde edilemeyecek anti-bakteriyel bir ortam yaratıyor. Mikroplar yüzeyde üreyemiyor. Alman teknolojisi olan nano teknolojik yüzey koruma ürünlerinin ithalatını birkaç tane firma yapıyor. 21. yy’ın en önemli teknoloji devrimi olan nano teknoloji sayesinde içiniz rahat olsun.
 
X