- 22 Haziran 2022
- 2.681
- 1.074
- 63
- 31
- Konu Sahibi KahveCekirdegi7
-
Evet orası öyle babasını söylemiştim zaten basıl bir yapıda olduğunu erkek kızın Peşine gitmez erkek kızın yaşadığı yere gelmez kız gelir açık giyinirse karısını servis etmiş olur millete erkek kızın annesini vs gezdirir ilgilenirse yada kızın dediklerini yaparsa hanım köylü olur bu kafadalarAynen öyle, erkek adam karısına söz geçirir diyen bir çevreden geliyor belli ki.
Dimi ben de bunu anlamıyorum aşırı baskı sonucu kıza dünyayı dar ediyor ama o kadar merhametli ki tadından yenmezAşırı kıskanç ve baskıcı biri nasıl merhametli oluyor ayol?
Bende mi sorun var bu sıfat tanımlarında?
Mesele koca bulmak değilse neden tıpış tıpış kafese girmeye bu kadar gönüllü davranıyorsunuz?Allahaşkınıza mesele koca bulmak mı tonla koca var tabi sizin gözünüze gönlünüze hitap eden görünce kalbinizi attıran biri mi hepsi acaba
Böyle konulara o kadar üzülüyorum ki. İnşallah dalga geçmek için açmıyorsunuzdur. İnşallah gerçektir konunuz. Çünkü dalgası geçilecek gibi değil. Böyle biriyle evlenip hayatı zindan olan, sonra da gencecik yaşta gün görmeden ölen yakınımı hatırlıyorum. Evlenin de piyasadan kalksın bu mağara adamı. Başkasının başı yanmasın.deniz konusunda mayo bikini yok dedi şu yarı tesettür tankini mayolar olurmuş, kıyafet için biraz sıkmış olabilirim dikkat edicem dedi, çalışma konusunda başka bir yerde çalışabilirsin hem kafan dağılır bu şehirde bir iki arkadaş edinirsin maddiyat için değilde yalnız kalıp bunalmamak için çalışabilirsin dedi, çocuk olunca zaten kendimde istemez mişim yada onların şirkete geçermişim. gelinlik konusundada babası hassasmış ona göre birşey giyersin beni idare et dedi, balayı tatili için deniz değilde istersen italya falan olur dedi.
15 yıllık evliyim, eşim asla aksatmaz, ben bir kere bile oruç tutmadim. Sahurunu kalkar kendisi yapar.onun tutmasindan bana ne, benim tutmamamdan ona ne?Onun düşüncesine göre eşler birbirine karışır söz sahibidir herşeyi birlikte aynı şekilde yapmalıyız o oruç tutarken ben bir gün aksatırsam kavga ederiz yada o tutmadığım günü bana zindan eder yada kandillerde falan bana sürekli namaz kıl der bazen yaparım bazen unuturum yada o an içimden gelmez bana akşam boyu kıldın mı diye psikolojik baskı yapar evet bazılarına göre bu iyi bişey aslında beni düşünüyor iyi birşey örnek olmaya çalışıyor ama sürekli benim adıma bişey yapmamı istemesi bunu baskıyla yaptırmaya çalışması beni bunaltıyor şöyle bir örnek vereyim siz yorumlayın annem hastalığından dolayı oruç tutamazdı o hastalıktan dolayı ona tutması farz değişeli ama annem tutmadığı için bana her Ramazan annenin tutmadığı günler için fitre ver derdi bende anneme bunu söyledim annem etrafımızda verecek birini bulamadı hemde annemin geliri yok zaten bize düşmez dedi. Erkek arkadaşım bana sürekli bunun baskısını yaptı git birine ver git birine ver dedi vermeyeceğiz dedim bu sefer gidip annem adına kendisi vermiş birine. Şimdi bunu nasıl yorumlayalım iyi birşey mi yaptığı kötü mü fikir öneri destek güzel ama ona düşen bişey yok sırf benim değil ailemin konularını da kendisinin gibi hamleler yapıyor
Böyle bir adama tekrar şans vermek mi???Evet orası öyle babasını söylemiştim zaten basıl bir yapıda olduğunu erkek kızın Peşine gitmez erkek kızın yaşadığı yere gelmez kız gelir açık giyinirse karısını servis etmiş olur millete erkek kızın annesini vs gezdirir ilgilenirse yada kızın dediklerini yaparsa hanım köylü olur bu kafadalar
İnancı müslümanlik ise emir tamamen kapanmak. Öyle göğüs dekoltesi olabilir şort olmaz mayo olmaz demekle inancın alakası yok. ayrıca bir insan sadece cumaya kılıp oruç tutunca dindar mi görünüyor size. Dindar olsa mayo mu şort mu dekolte olsun mu diye konuşmazdı da. Adam bir yıl yoktu şimdi kıymetli mi oldu veya oldunuz.silkelenip kendinize gelin.Adamında inancından dolayı kapatmaya çalıştığını anlamıyorsunuz ama
Boğuldum yemin ediyorum hayat mı bu be ?Onun düşüncesine göre eşler birbirine karışır söz sahibidir herşeyi birlikte aynı şekilde yapmalıyız o oruç tutarken ben bir gün aksatırsam kavga ederiz yada o tutmadığım günü bana zindan eder yada kandillerde falan bana sürekli namaz kıl der bazen yaparım bazen unuturum yada o an içimden gelmez bana akşam boyu kıldın mı diye psikolojik baskı yapar evet bazılarına göre bu iyi bişey aslında beni düşünüyor iyi birşey örnek olmaya çalışıyor ama sürekli benim adıma bişey yapmamı istemesi bunu baskıyla yaptırmaya çalışması beni bunaltıyor şöyle bir örnek vereyim siz yorumlayın annem hastalığından dolayı oruç tutamazdı o hastalıktan dolayı ona tutması farz değişeli ama annem tutmadığı için bana her Ramazan annenin tutmadığı günler için fitre ver derdi bende anneme bunu söyledim annem etrafımızda verecek birini bulamadı hemde annemin geliri yok zaten bize düşmez dedi. Erkek arkadaşım bana sürekli bunun baskısını yaptı git birine ver git birine ver dedi vermeyeceğiz dedim bu sefer gidip annem adına kendisi vermiş birine. Şimdi bunu nasıl yorumlayalım iyi birşey mi yaptığı kötü mü fikir öneri destek güzel ama ona düşen bişey yok sırf benim değil ailemin konularını da kendisinin gibi hamleler yapıyor
Bakın madem eşler birbirine karışırmis, siz de ona karışın, mesela afganlar gibi şalvar falan giy deyin. Ya da Araplar gibi giyin detin, bakalım ne diyecek?Onun düşüncesine göre eşler birbirine karışır söz sahibidir herşeyi birlikte aynı şekilde yapmalıyız o oruç tutarken ben bir gün aksatırsam kavga ederiz yada o tutmadığım günü bana zindan eder yada kandillerde falan bana sürekli namaz kıl der bazen yaparım bazen unuturum yada o an içimden gelmez bana akşam boyu kıldın mı diye psikolojik baskı yapar evet bazılarına göre bu iyi bişey aslında beni düşünüyor iyi birşey örnek olmaya çalışıyor ama sürekli benim adıma bişey yapmamı istemesi bunu baskıyla yaptırmaya çalışması beni bunaltıyor şöyle bir örnek vereyim siz yorumlayın annem hastalığından dolayı oruç tutamazdı o hastalıktan dolayı ona tutması farz değişeli ama annem tutmadığı için bana her Ramazan annenin tutmadığı günler için fitre ver derdi bende anneme bunu söyledim annem etrafımızda verecek birini bulamadı hemde annemin geliri yok zaten bize düşmez dedi. Erkek arkadaşım bana sürekli bunun baskısını yaptı git birine ver git birine ver dedi vermeyeceğiz dedim bu sefer gidip annem adına kendisi vermiş birine. Şimdi bunu nasıl yorumlayalım iyi birşey mi yaptığı kötü mü fikir öneri destek güzel ama ona düşen bişey yok sırf benim değil ailemin konularını da kendisinin gibi hamleler yapıyor
O sözler evlenene kadar şekerim.Bakın madem eşler birbirine karışırmis, siz de ona karışın, mesela afganlar gibi şalvar falan giy deyin. Ya da Araplar gibi giyin detin, bakalım ne diyecek?
Bu aile ve toplum yapısından gelen bi adama cesaretin varsa bi karış. Bunlar daha iyi günlerin.Evet orası öyle babasını söylemiştim zaten basıl bir yapıda olduğunu erkek kızın Peşine gitmez erkek kızın yaşadığı yere gelmez kız gelir açık giyinirse karısını servis etmiş olur millete erkek kızın annesini vs gezdirir ilgilenirse yada kızın dediklerini yaparsa hanım köylü olur bu kafadalar
Tamam eşiniz bu kadar dine önem veriyorsa neden kendine göre dindar biri aramak yerine size kısıtlama getirerek zorla yaptırıyor?Onun düşüncesine göre eşler birbirine karışır söz sahibidir herşeyi birlikte aynı şekilde yapmalıyız o oruç tutarken ben bir gün aksatırsam kavga ederiz yada o tutmadığım günü bana zindan eder yada kandillerde falan bana sürekli namaz kıl der bazen yaparım bazen unuturum yada o an içimden gelmez bana akşam boyu kıldın mı diye psikolojik baskı yapar evet bazılarına göre bu iyi bişey aslında beni düşünüyor iyi birşey örnek olmaya çalışıyor ama sürekli benim adıma bişey yapmamı istemesi bunu baskıyla yaptırmaya çalışması beni bunaltıyor şöyle bir örnek vereyim siz yorumlayın annem hastalığından dolayı oruç tutamazdı o hastalıktan dolayı ona tutması farz değişeli ama annem tutmadığı için bana her Ramazan annenin tutmadığı günler için fitre ver derdi bende anneme bunu söyledim annem etrafımızda verecek birini bulamadı hemde annemin geliri yok zaten bize düşmez dedi. Erkek arkadaşım bana sürekli bunun baskısını yaptı git birine ver git birine ver dedi vermeyeceğiz dedim bu sefer gidip annem adına kendisi vermiş birine. Şimdi bunu nasıl yorumlayalım iyi birşey mi yaptığı kötü mü fikir öneri destek güzel ama ona düşen bişey yok sırf benim değil ailemin konularını da kendisinin gibi hamleler yapıyor
Eşiniz yazmışım kb eski bir arkadaş dicektimTamam eşiniz bu kadar dine önem veriyorsa neden kendine göre dindar biri aramak yerine size kısıtlama getirerek zorla yaptırıyor?
Ama önemli olan sizin inancinizdan dolayı kapanmaniz. Yani eşiniz istedi diye değil de kendi iradenizle. Eşimin hemen hemen tüm akrabaları kapalı, ben açığım. Eşim eminim ki kapansam sevinir. Ama bana bir günden bir güne kapan demedi. Diyemez, çünkü beni sevdiğinde ben böyle giyiniyordum. Farklı biri değildim,Adamında inancından dolayı kapatmaya çalıştığını anlamıyorsunuz ama
Aslında bir sıfat tamlaması var, sıfat fiillerden dolayı.Bu ne tür bir tamlama oluyordu unuttum.
Belirtili, belirtisiz, takısız?
Değil mi, doğru onu unutmuşum.Aslında bir sıfat tamlaması var, sıfat fiillerden dolayı.
Bknz: Nasıl adam sorusuna cevap veriyor.
Sana karşı törpülediği durumlar; çalışmanı istememesi,denize girilmemesi ve giyim tarzın? Şimdi bir tek bunlar kaldı yani?bunu bende çok zaman düşündüm üniversitedeki kavgalarımızda bana davranışları ile bu nasıl hiçmi merhameti yok acımıyor mu diyordum ama sonra sinirini en azından benim üzerimde törpüledi ve uzak kaldığımız dönemlerde dışarıya karşı gözlemlediğim herkesin yardımına koşar merhamet duyar ihtiyacı olana maddi manevi destek olur ama bana karşı erkek kıskançlığı işte giyimim çalışmam denize gitmem vs bunları istemiyor.
Çok büyük adammış işte. Evdekine ekmek veresim yok şuvan.Bu ne tür bir tamlama oluyordu unuttum.
Belirtili, belirtisiz, takısız?
Ne inancı yahu adam kendi üzerine düşen farz ibadetleri yapmıyor daha hepsi bitmiş de sizin giydiğiniz mi kalmış inancına ters?Adamında inancından dolayı kapatmaya çalıştığını anlamıyorsunuz ama
Yani ne çok sıfatı varmış isminin önünde, ben de oku oku bitmeyecek sandımÇok büyük adammış işte. Evdekine ekmek veresim yok şuvan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?