• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başa mı dönüyoruz ?

Demek arsızlık yapıyorlar. Seni yıldırmaya çalışıyorlar gibi geldi. Ben olsam , onların dediği hiç bir şeyi yapmam. Nereye kadar ugrasacaklar. Kendi sınırlarını belirlersen ve o sınırlarda cikmazsan, ne kadar ısrar edecekler ki?
Ben eşimin sülalesinde herkesle fikirlerim konusunda tartıştım. Kabul etmediler. Şimdi sorsan hiç biri beni sevmez. Kararlılığını göstermezsen kv den yilmayacaktir.

Bazen elimde olmadan gelişiyor olaylar. Zaten dedim ya, son on gündür kavgalar o yüzden arttı. Kv-kp arabalarını bizim sitede bırakıp evlerine gitmişler, biz de o gün onlara gideceğiz. Eşimle evde plan yaptık, oturup döneceğiz, hatta film seçtik o akşam için. Aradılar bize araba lazım bizim arabayla gelin, eşim mecbur onların arabasını aldı ama dönerken akşam arabayı bize verecekler eve dönmemiz için ve ertesi sabah eşi. arabalarını bırakıp gelecek. O akşam kp arabayı aldı dışarı çıktı ve gece çok geç geldi, eşime metrobüsle dönelim dediğimde çocukla zor olur dedi, kv ölümü öp gidersen kalın filan diye ısrar etti. Ertesi gün kalktık eve gideceğiz, arabayla işimiz var, biz sizi bırakalım döneriz deyip bizim eve geldiler. Bu arada kalmak istemediğimi, açıkça söyledim ve suratımı da astım ama kadın hiç umursamadı. Eşimle tartıştık. O da ben ne yapayım diyor.

Demeye çalıştığım bazen bizi bir şeylere mecbur bırakacak planlar yapıyorlar. Bu yüzden şiddetlendi kavgalar. Önceden haberim de olmuyor ki bir şeyler düşüneyim. Kavga da laf da pek işe yaramıyor.

Bazen elimde olmadan gelişiyor olaylar. Zaten dedim ya, son on gündür kavgalar o yüzden arttı. Kv-kp arabalarını bizim sitede bırakıp evlerine gitmişler, biz de o gün onlara gideceğiz. Eşimle evde plan yaptık, oturup döneceğiz, hatta film seçtik o akşam için. Aradılar bize araba lazım bizim arabayla gelin, eşim mecbur onların arabasını aldı ama dönerken akşam arabayı bize verecekler eve dönmemiz için ve ertesi sabah eşi. arabalarını bırakıp gelecek. O akşam kp arabayı aldı dışarı çıktı ve gece çok geç geldi, eşime metrobüsle dönelim dediğimde çocukla zor olur dedi, kv ölümü öp gidersen kalın filan diye ısrar etti. Ertesi gün kalktık eve gideceğiz, arabayla işimiz var, biz sizi bırakalım döneriz deyip bizim eve geldiler. Bu arada kalmak istemediğimi, açıkça söyledim ve suratımı da astım ama kadın hiç umursamadı. Eşimle tartıştık. O da ben ne yapayım diyor.

Demeye çalıştığım bazen bizi bir şeylere mecbur bırakacak planlar yapıyorlar. Bu yüzden şiddetlendi kavgalar. Önceden haberim de olmuyor ki bir şeyler düşüneyim. Kavga da laf da pek işe yaramıyor.
sen de kurnaz olsana biraz.
eşinle niye gittin ki? o arabayı bırakıp dönseydi.
hadi gittin. otobüsle taksiyle dönseydin erken saatte.
bu olayda hata sende.
biliyorsun huylarını. ona göre önlem almalıydın.
kocan senin gece vakti yalnız dönmene izin vermezdi herhalde.

sen de kurnaz olsana biraz.
eşinle niye gittin ki? o arabayı bırakıp dönseydi.
hadi gittin. otobüsle taksiyle dönseydin erken saatte.
bu olayda hata sende.
biliyorsun huylarını. ona göre önlem almalıydın.
kocan senin gece vakti yalnız dönmene izin vermezdi herhalde.

Grill İnan o an aklıma öyle numara yapacakları gelmiyor. Önce geç saate dek bekleyin babanız gelir, sonra gelmedi gitmeyin. Bir de dedim ya geçiyor eşimin karşısına, "ölümü öp gidersen" diyor. Benim istemediğimi göre göre, ne var kalın bir gece, sabah kahvaltıdan önce gidersiniz erkenden, filan yapıyor. Ertesi gün başka bir bahane. Aslında eşimi o an sıkıştırıp, kötü olduğumuzda sanki keyif alıyor gibime geliyor. Ne yapsam onun işine geliyor sanki.

Ben de onun kadar laf evirip çeviremiyorum artık.

Arabayi esin yanlız bırakıp gelseydi canım. Sen neden gittin? İsim var değip gitmemeliydin. Onlar seni bildigin rüzgar gibi savuruyor.

Mesela geçen ramazan saat 10 olmuş. Aramislar eşimi. Toplandik. İftar yaptık. Cocugu getirin sevelim diye. Eşimde çocuğu özlemişler, götürelim dedi. Ben gidemem dedim. Cocugu hazırla gotureyim dedim. Uyku saati dedim. Gitmedim. Onların söylediği hiç bir şeyi yapmadım. :)

Benim esimde cok yalvardi agladi geri doneyim diye donmedim ama acaba geri donseydim dedigi gibi cok guzel mi olcakti diye dusunuyorum bazen ama hicbir sey degismiyor demi geri eski hallerine donuyorlar

Seni oyuna getirip yyavaş yavaş istediği kıvama getirmeye çalışıyor. O uyanıksa sen daha uyanık ol. Ben kalmaya gelmedim. Binerim metrobüse giderim de. Yanıma eşya almadan ben bir yerde kalamam mesela. Siz pijamanızı, diş fırçanızı her daim yanınızda mı taşıyorsunuz?!

Arabayi esin yanlız bırakıp gelseydi canım. Sen neden gittin? İsim var değip gitmemeliydin. Onlar seni bildigin rüzgar gibi savuruyor.

Mesela geçen ramazan saat 10 olmuş. Aramislar eşimi. Toplandik. İftar yaptık. Cocugu getirin sevelim diye. Eşimde çocuğu özlemişler, götürelim dedi. Ben gidemem dedim. Cocugu hazırla gotureyim dedim. Uyku saati dedim. Gitmedim. Onların söylediği hiç bir şeyi yapmadım. :)

Ben tam anlatamadım, biz zaten o gün oturmaya gidecektik, taşındıkları eve hayırlı olsuna güya, birkaç saatliğine diye eşimle evde sözleşmiştik ama kalkamadık. Onlar da biliyorlardı o gün gideceğimizi, bir gün önceden getirip arabalarını bırakmışlar işte. Neyse, o olaydan beri işte böyleyiz. Eşim her gidelim dediğinde ya da annesi aradığında kavga çıkıyor.

Benim esimde cok yalvardi agladi geri doneyim diye donmedim ama acaba geri donseydim dedigi gibi cok guzel mi olcakti diye dusunuyorum bazen ama hicbir sey degismiyor demi geri eski hallerine donuyorlar

Hiiiiççç şüphe kalmasın içinde. Kesinlikle değişmiyor. Biz uzman desteğiyle düzeldik aslında 5-6 ay iyiydik, bizim zaten ailesi dışında uyuşmazlığımız yok, evde yardım eder, çocuk bakar, yendiğimi içtiğine aldığıma karışmaz, iş-yemek olmamışsa söylenmez ama bu konu zaten hayatımızı mahvetmeye yetiyor.

Ailesi uzak gitti, ben bundan sonra rahatız dedim ama yine başladı.

Aileci adam değişmiyor demek ki. Bir de ailesi benimki gibi politikada uzmansa.

Seni oyuna getirip yyavaş yavaş istediği kıvama getirmeye çalışıyor. O uyanıksa sen daha uyanık ol. Ben kalmaya gelmedim. Binerim metrobüse giderim de. Yanıma eşya almadan ben bir yerde kalamam mesela. Siz pijamanızı, diş fırçanızı her daim yanınızda mı taşıyorsunuz?!

Aynısını söyledim, yanında eşimle birbirimize girdik, baktım kadın bizim kavgadan keyif alıyor, sustum geri adım attım.

Ayrıca yedek eşya da bir şey mi, çocuk bezine kadar almış eve. Her şeyin misafir için kullanılmamış yedekleri var. Onlar bahane olmuyor yani, ki ben bahane de üretmeden, istemiyorum dedim, yine de olmadı.

Eşimde de iş yok. Neymiş annesi "ölümü gör" diye ağır konuşuyormuş, kıramıyormuş, ne olurmuş kalsaymışız.

Grill İnan o an aklıma öyle numara yapacakları gelmiyor. Önce geç saate dek bekleyin babanız gelir, sonra gelmedi gitmeyin. Bir de dedim ya geçiyor eşimin karşısına, "ölümü öp gidersen" diyor. Benim istemediğimi göre göre, ne var kalın bir gece, sabah kahvaltıdan önce gidersiniz erkenden, filan yapıyor. Ertesi gün başka bir bahane. Aslında eşimi o an sıkıştırıp, kötü olduğumuzda sanki keyif alıyor gibime geliyor. Ne yapsam onun işine geliyor sanki.

Ben de onun kadar laf evirip çeviremiyorum artık.
ölünü öpmesine gerek yok. dirini öpsün gidelim demeliydin.
neyse geçmiş zaman.
önemli olan bundan sonrası.

Hiiiiççç şüphe kalmasın içinde. Kesinlikle değişmiyor. Biz uzman desteğiyle düzeldik aslında 5-6 ay iyiydik, bizim zaten ailesi dışında uyuşmazlığımız yok, evde yardım eder, çocuk bakar, yendiğimi içtiğine aldığıma karışmaz, iş-yemek olmamışsa söylenmez ama bu konu zaten hayatımızı mahvetmeye yetiyor.

Ailesi uzak gitti, ben bundan sonra rahatız dedim ama yine başladı.

Aileci adam değişmiyor demek ki. Bir de ailesi benimki gibi politikada uzmansa.
Benimki de ailesine cok duskundu surekli onlara gitmek istiyordu bu yuzden cok kavga ettik bi de annesine her seyi anlatiyordu.Hic parasini gormedim,sevgisini gormedim ,hakret,kufur her sey vardi ama salak gibi aklima geliyor gercekten cok perisan olmsu pisman mi olmustu diye.Haklisin insanin yapisi hic degismiyor hele anneciyse hic degismiyor.Tabi sizin tek bu sorununuz varsa isin daha kolay gibi geldi

Hata sende. Boşanmadan dönmüşsün ev ziyaretine gidiyorsun. Böyle insanlara meraba desen bile biseyleri yapmak zorunda bırakırlar seni. Acı tecrübeyle öğrendim. Sabır işin çözümü değil. Eğer evliliğin devamını istiyorsan aradaki bağı kopartmalısın. Zorla değil ya. Bırak eşin giderse gitsin

ölünü öpmesine gerek yok. dirini öpsün gidelim demeliydin.
neyse geçmiş zaman.
önemli olan bundan sonrası.
:) güldürdün beni şu halde. Öyle laf da gelmedi aklıma. Siz yazdıkça anlıyorum ki, bende de iş yok. Yapı meselesi.

Aynısını söyledim, yanında eşimle birbirimize girdik, baktım kadın bizim kavgadan keyif alıyor, sustum geri adım attım.

Ayrıca yedek eşya da bir şey mi, çocuk bezine kadar almış eve. Her şeyin misafir için kullanılmamış yedekleri var. Onlar bahane olmuyor yani, ki ben bahane de üretmeden, istemiyorum dedim, yine de olmadı.

Eşimde de iş yok. Neymiş annesi "ölümü gör" diye ağır konuşuyormuş, kıramıyormuş, ne olurmuş kalsaymışız.
eşine keşke annenle evlenseydin de benim hayatımı mahvetmeseydin de.

artık kesin ve net ol.
onlara gitme. evine kabul etme. kocanla dışarıda görüşsün.

Hata sende. Boşanmadan dönmüşsün ev ziyaretine gidiyorsun. Böyle insanlara meraba desen bile biseyleri yapmak zorunda bırakırlar seni. Acı tecrübeyle öğrendim. Sabır işin çözümü değil. Eğer evliliğin devamını istiyorsan aradaki bağı kopartmalısın. Zorla değil ya. Bırak eşin giderse gitsin

Haklısınız ve sanırım ben de yaşamadan, tecrübe etmeden öğrenemeyeceğim bir şeyleri. Zaten sabır göstermiyorum. Yani on gün sabredebildim, kavga gürültüyle şimdi patladım.

Benim eşimde de iş yok, bağı koparttım artık ama eşim şimdilik buna tepkili. Gerçi bugün yumuşamıştı ama bakalım. Eğer görüşmemem de sorun olacaksa, tek yol boşanmak. Sorun olmazsa, kurtarabileceğim demektir.

Bu arada siz çözebildiniz mi bu sorununuzu ve nasıl çözdünüz?

eşine keşke annenle evlenseydin de benim hayatımı mahvetmeseydin de.

artık kesin ve net ol.
onlara gitme. evine kabul etme. kocanla dışarıda görüşsün.

Bunu söyledim. Madem bu kadar düşkünsün herkes kendi ailesiyle yaşasın, benim hayatımı niye mahvediyorsun diye.

Dünkü görüşmeyeceğim yazışmasından sonra hiç konuşmadık. Bir daha gidelim diyeceğini sanmıyorum. Derse dediğiniz gibi kesin net konuşacağım.

çünkü çok iyi niyetlisin.
ben bu kadar iyi ve sabırlı değilim.

Benimki iyi niyet de değil. Bence ben normalim, her şey normal olsun istiyorum ama karşındakiler tahmin edemeyeceğim kadar beter insanlar çıktı. O kadar kötü de gerçekten düşünemedim.

Hep o kadar da olmaz dedim, hep daha beter oldu. Artık ben de dediğiniz gibi yapacağım.

daha once bosanmak uzereydiniz bence artık isin ciddiyetinin farkına varmaları lazım. bu isin sakası yok, bence blöf yapmadıgınız belli. daha once bunu goze alan simdi haydi haydi bosar. bu ne ya sanki oğulları 15 yasında da surekli bir gel kal bilmem ne. aynı sehirde ne yatılı kalması, ne gereksiz is. cok istiyorlarsa bence torunları kalsın bir gun, ben de kucukken ananemde kalmayı cok severdim. ama annem babam yokken yani ne alaka ailecek. hayatım boyunca bir gece sadece ailecek babannemde kaldık o da ev boyanıyor diyeydi. mecburi sebep yoksa cok gereksiz. herkesin kendi evi kendi duzeni var. aynı sehirdesiniz bir de yarım saat mesafe yani

daha once bosanmak uzereydiniz bence artık isin ciddiyetinin farkına varmaları lazım. bu ne ya sanki oğulları 15 yasında da surekli bir gel kal bilmem ne. aynı sehirde ne yatılı kalması, ne gereksiz is. cok istiyorlarsa bence torunları kalsın bir gun, ben de kucukken ananemde kalmayı cok severdim. ama annem babam yokken yani ne alaka

Oğlumu kesinlikle tek bırakmak istemiyorum. Hatta bırakın kalmayı, üç beş saatliğine bile tek bırakmak zor geliyor ama görmeye de hakları olduğunu düşündüğüm için de haftada bir gitmeyi kabul etmiştim. Diğer sayfalarda bir arkadaş ayrı geçen 3 ayı hatırlattı ve doğru söyledi, aslında haftada bir bile fazla onlara.

Back
X