Başardım

Houl90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2020
67
51
38
Hayırlı ramazanlar herkese daha önce burda bir konu açıp destek istemiştim. Destek olanda oldu yargılayanda ama ben başardım artık gereksiz insandan kurtuldum. Ve en önemlisi de kendim ve çocuklarım için yeni bir başlangıç yaptım. Psikolog yardımı da almaya başladım. Şimdi size sormak istediğim tek başıma iki çocukla ayrı eve çıkmış olsam yapabilirmiyim. Çalışıyorum asgari ücret alıyorum 20 bin kadar da birikmişim var. Kendimce 1 sene daha anne evinde kalayım diye düşündüm ama çıkmakta istiyorum. Bu arada çalışma saatlerim biraz uzun sabah 8 akşam 6 ama yolla birlikte eve geçmem 7 yi bulabiliyor. Bu şartlarda imkansızı mı istiyorum.

cocuklar kac yasinda, okullari saat kaca kadar, evde tek durabiliyorlar mi, annenizle araniz nasil, yasadiginiz cevrede kiralar ne kadar? bunlari bilsek fikir verirdik.
9 ve 7 yaşındalar. Biri sabahçı biri öğlenci tek kalabilirler. Kiralar 1000 liradan başlıyo annemle iyiyiz şükür hatta ayrı ev konusunu açınva gitmemizi istemiyor. Çok alıştım size diye

Annenizle kalın tabi ayrı eve çıkmayın hatta anneniz tekse belki hep birlikte oturabileceğiniZ yeni bi eve çıkın. Asgari ücretle nafaka alsanız bile çok zor 20bin tl de çok bir rakam değil. Bu arada hayırlı olsun tebrikler :)

9 ve 7 yaşındalar. Biri sabahçı biri öğlenci tek kalabilirler. Kiralar 1000 liradan başlıyo annemle iyiyiz şükür hatta ayrı ev konusunu açınva gitmemizi istemiyor. Çok alıştım size diye
Anneniz ile geçinebiliyorsanız ayrılmayın bence. Çocuklara da göz kulak olur

Hayırlı ramazanlar herkese daha önce burda bir konu açıp destek istemiştim. Destek olanda oldu yargılayanda ama ben başardım artık gereksiz insandan kurtuldum. Ve en önemlisi de kendim ve çocuklarım için yeni bir başlangıç yaptım. Psikolog yardımı da almaya başladım. Şimdi size sormak istediğim tek başıma iki çocukla ayrı eve çıkmış olsam yapabilirmiyim. Çalışıyorum asgari ücret alıyorum 20 bin kadar da birikmişim var. Kendimce 1 sene daha anne evinde kalayım diye düşündüm ama çıkmakta istiyorum. Bu arada çalışma saatlerim biraz uzun sabah 8 akşam 6 ama yolla birlikte eve geçmem 7 yi bulabiliyor. Bu şartlarda imkansızı mı istiyorum.
Şu an için ayrılmayın. Çocuklarınız yalnız kalmak için küçük ve tehlikeli bir yaştalar.En azından ilkokulu bitirecek yasa gelsinler.Sizde birikim yaparsınız. 20000 lira inanın hicbirseyinizi karşılamaz

Ev ustune ev olmaz ben ayri ev derim ama anneniz yanlizsa biraz daha kalin birikim yapin çocuklar biraz daha büyüsün oyle isterseniz ayrilin asgari ücretle zor olabilir gecinmek en azindam biraz daha biriktirip gidin

20 bin çok miktar değil maalesef nasıl gittiğini anlamazsınız bile

Annenizle aranız iyiyse mis gibi işte
Çocuklara göz kulak olur gözünüz arkada kalmaz
Hastalık bişey olsa birbirinize destek olursunuz

Kira vermeyeceğiniz için para da biriktirebılırsınız
Çocuklar için ilerde kurs parası özel ders parası ihtiyaç oluyor onlar için rahat harcama da yapabılırsınız

Anneniz tek mi?
Eğer tekse ayrı evdense büyük tek ev tercih edilebilir.
Maddi-manevi destek olursunuz birbirinize.
İş yerindeyim parça parça yazıyorum ama babamda hayatta çok şükür eve destek oluyorum elimden geldiğince ama inanın böyle yaşamakta hem benim hemde ailem tarafından sabır isteyen bir durum oluyor.

Anneniz yalnız mı yaşıyor?

Kesinlikle annenizle yaşayın derim. Böyle bir fırsatınız varken bunu sorguluyor olmanız ilginç. Gül gibi geçinir gidersiniz beraber daha ne olsun.

Anneniz yalnız mı yaşıyor?
Babamda var. Üniversite okuyan 2 kardrşim var onlar şehir dışındalar. Evli birde abim var. Şehir dışındalar onlarda ama ailesi ile ayda yada en fazla iki ayda bir gelip 2 hafta kalırlar bizde .

Bence ailenize yakın bir evde oturun. Çocuklara anneniz yine göz kulak olur ama ev evüstüne olmaz. Çocuğunuz olmasaydı ailenizle şey derdim ama çocuklarınız var. Çocuklarınızın da kurulu bir düzene ihtiyacı var kendi evleri olmalı

Babamda var. Üniversite okuyan 2 kardrşim var onlar şehir dışındalar. Evli birde abim var. Şehir dışındalar onlarda ama ailesi ile ayda yada en fazla iki ayda bir gelip 2 hafta kalırlar bizde .
Şu durumda kiralar da uygun madem ayrı ev.
Babalarından nafaka vardır inşallah.
Ona güvenilmez ama 3-5 de harçlık veren olsa çocuklara.
Geçim herkese zor artık, gül gibi geçinemezsiniz ama olur.

Hmm bu sizi zorlayabilir abi gelince çocuklarınızın tüm düzeni bozulur. Yaşadığınız şehirde kiralar ne durumda? Extra nafaka alıyor musunuz? Tavsiyem taşınacakssnız bile annenize yakın olsun eviniz muhakkak

Anne babanla aranda sorun yoksa, onlarda torunlarını seviyorsa, çocukların aile ortamında büyümesi ve maddi olarak biraz daha rahatlaman açısından bir süre daha birlikte yaşamanız sizin için çok iyi olacaktır.

Bence ailenize yakın bir evde oturun. Çocuklara anneniz yine göz kulak olur ama ev evüstüne olmaz. Çocuğunuz olmasaydı ailenizle şey derdim ama çocuklarınız var. Çocuklarınızın da kurulu bir düzene ihtiyacı var kendi evleri olmalı
Yakın düşünüyorum bende 1 oda bile olsa kendi çekirdek ailemiz olarak yaşayalım istiyorum.

Kesinlekle ayri ev derdim ama gunumuz şartları malum asgari ucret ve 2 cocukla geçinmek cok zor kirada ödeyeceksin eger bence
Bir sure daha yapabildiğin kadar yanlarında kalıp birikim yapmaya calis dayanamadığın yerde çıkarsın
Birde 20 binii tl olarak tutma

Back
X