• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başarılı bir iş kadını olmak..

shineumu

Kocasını Çok Seviyor
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2010
288
2
116
İstanbul
Kızlar selam,
Birkaç gündür aklıma sürekli takılıyor. "Başarılı bir iş kadını nasıl olunur",
Hepimiz çalışıyoruz belki çalıştığımız ortamlarda bunalıyoruz, bunun yüzünden çalışmaktan keyif alamıyoruz ama yinede tüm olumsuzlukları unutup işte nasıl başarılı hale gelebiliriz,

Bugün çalıştığım sektörlerle ilgili birkaç başarılı kadın hayatı okudum, hepsinin durumları olduğu için yurt dışında eğitim almışlar veya doğar doğmaz varlıklı bir aileye gözlerini açmışlar. Benim durumum yok belki ama azmim var..İnternet üzerinden sektörümle ilgili eğitimler alıp sertifika kazanmaya çalışıyorum.
Çırpınıyorum ingilizce öğrenmeye çünkü yurt dışına gitme lüksüm yok. Aynı zamanda evliyim. ve yaşım 22.

Yalnız şu var. Bazı bayanlara çok özeniyorum özellikle bankalardaki bireysel satış temsilcileri, çok kibar yavaş anlaşılır akıcı konuşuyorlar.
Ben ise paldur küldür, laf nereye gidiyor tam toparlayamadan , bir olayı anlatıcaksam 500 yerden dolambaçlı böyle saçma sapan bir konuşmam var.

Diksiyon dersi alsam bu oturur mu rayına acaba yoksa aynı tas aynı hamam hızlı hızlı konuşup dert anlatmaya çalışan ama yüz cümlede kursam sonuçta hiçbirşey anlatamamış olarak aynı kalır mıyım.
Ben başarılı bir kadın olmak istiyorum, 30 yaşıma geldiğimde şirkette bir yerlere gelmek istiyorum.Eşimin gözünde inşallah olursa çocuklarımın gözünde başarılı bir eş başarılı bir anne ve iş kadını olmak istiyorum.Çok çok zor olduğunu düşünmüyorum yapanlar varsa herkes yapabilir.

Kendimi geliştirmek istiyorum ama nasıl yapacağımı nereden başlayacağımı nerelerden bilgi edineceğimi bilmiyorum.
bu konuda fikir paylaşmak isteyen var mı bana yardımcı olabilecek, ne biliyim güzel kişisel gelişim kitapları olur, diksiyon dersleri olur, çok maliyet gerektirmeyen akıcı ingilizce için yardımcı olabilecek kaynaklar olur vb.
Ben ileriki yaşlarımda keşke deyip bugünlerime kızmak istemiyorum..

Son düzenleme:
herkesin başarılı bir iş kadınından ya da başarılı bir kadından anladığı farklı olabilir.

bana göre önce iyi bir üniversiteden iyi bir bölümden mezun olmak gerekir.

daha sonra mezun olduğunuz bölümle ilgili sürece sahip kendinizi geliştirebileceğiniz bir işe girmeniz ve yavaş yavaş yükselerek bir yere gelmeniz gerekir.

kendinizi geliştirmek için yapacaklarınız mesleğinize göre değişir.

öncelikle yabancı dil öğrenmek önemli.

kimi meslek de bilgisayarda belli programları kullanabilmek çok önemlidir kimin de belli sertifikalara sahip olmak.kimin de diksiyon önemlidir.

artık mesleğiniz ne gerektiriyorsa o yönde kendinizi geliştirmeniz gerekir.

kendimi geliştirmeyi ben de çok istiyorum.
ama nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. bilen varsa etkisi olacaksa sevinirim :52:

herkesin başarılı bir iş kadınından ya da başarılı bir kadından anladığı farklı olabilir.

bana göre önce iyi bir üniversiteden iyi bir bölümden mezun olmak gerekir.

daha sonra mezun olduğunuz bölümle ilgili sürece sahip kendinizi geliştirebileceğiniz bir işe girmeniz ve yavaş yavaş yükselerek bir yere gelmeniz gerekir.

kendinizi geliştirmek için yapacaklarınız mesleğinize göre değişir.

öncelikle yabancı dil öğrenmek önemli.

kimi meslek de bilgisayarda belli programları kullanabilmek çok önemlidir kimin de belli sertifikalara sahip olmak.kimin de diksiyon önemlidir.

artık mesleğiniz ne gerektiriyorsa o yönde kendinizi geliştirmeniz gerekir.

teşekkür ederim yorumun için.
Malesef ki eğitimini aldığım mesleği yapamıyorum istanbul daki şartlar buna çok elvermiyor.
Başka bir sektördeyim 2 senedir ve çok alıştım
bu alanda ilerlemeye kendimi geliştirmeye devam ediyorum.
Her mesleğin kendine göre tabiki kriterleri var ama ben genel olarak kişisel gelişim olsun diksiyon olsun bu tür sosyal konularda da birşeyler katmak istiyorum.

teşekkür ederim yorumun için.
Malesef ki eğitimini aldığım mesleği yapamıyorum istanbul daki şartlar buna çok elvermiyor.
Başka bir sektördeyim 2 senedir ve çok alıştım
bu alanda ilerlemeye kendimi geliştirmeye devam ediyorum.
Her mesleğin kendine göre tabiki kriterleri var ama ben genel olarak kişisel gelişim olsun diksiyon olsun bu tür sosyal konularda da birşeyler katmak istiyorum.

böyle düşündüğüne göre demek ki daha sosyal bir işin var. bazı mesleklerde daha teknik birikim de önemli oluyor çünkü.

o zaman bence diksiyon kursları araştırabilirsin. kesinlikle faydasını da görürsün bence.

kişisel gelişim için de kitaplar okuyabilirsin.

ingilizce içinse kursa gitmeyi düşünmüyorsan önce gramere sonra biraz kelimelre daha sonra basit parçalrdan zor parçalara doğru ve kitaplar da okuyarak readinge biraz writinge çalışıp biraz öğrendikten sonra dizi film izleyerek listeningini geliştirebilirsin.bu konuda kendine bir sınavı hedef koyabilirsin. toefl ielts ya da yds gibi. sınav odaklı çalışırsanız daha iyi olabilir.

Kişisel gelişim kitapları ve bolca roman okuyarak ifade tarzınızı, kelime dağarcığını oldukça geliştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra eğer lisans mezunuysanız, bulunduğunuz sektörle bağıntılı bir alanda yüksek lisans yapabilirsiniz. Hangi meslekle iştigal iseniz o alanda uzmanlığınızı ortaya koyacak sertifikalar edinebilirsiniz. Üniversite mezunuysanız açıköğretim fakültesinin sunduğu ikinci üniversite olanağından faydalanabilirsiniz, bazı üniversitelerin uzaktan eğitim veren ikinci üniversite olanağı da mevcut. Şayet lise mezunuysanız, mesleğinizle ilgili bir alanda eğitim almak kariyerinizde önemli bir basamak olacaktır. Globalleşen dünyada artık İngilizce ortak dil haline geldi; ana dil seviyesinde İngilizce ile, aynı grupta yer aldığınız insanlar arasından sıyrılmanız söz konusu olabilir. Bağlı bulunduğunuz sektörü bilmediğim için genel ifadelerle anlattım. Umarım fikir verebilmişimdir.

Son düzenleme:
böyle düşündüğüne göre demek ki daha sosyal bir işin var. bazı mesleklerde daha teknik birikim de önemli oluyor çünkü.

o zaman bence diksiyon kursları araştırabilirsin. kesinlikle faydasını da görürsün bence.

kişisel gelişim için de kitaplar okuyabilirsin.

ingilizce içinse kursa gitmeyi düşünmüyorsan önce gramere sonra biraz kelimelre daha sonra basit parçalrdan zor parçalara doğru ve kitaplar da okuyarak readinge biraz writinge çalışıp biraz öğrendikten sonra dizi film izleyerek listeningini geliştirebilirsin.bu konuda kendine bir sınavı hedef koyabilirsin. toefl ielts ya da yds gibi. sınav odaklı çalışırsanız daha iyi olabilir.

evet teknik biraz %30 larda kalıyor %70 i sosyal işimin, kararlı mantıklı kolay kolay hata yapmayan biri olmak istiyorum.
ingilizceyi şimdi bu şekilde geliştirmeye başladım.
kişisel gelişim kitaplarıda bakacağım yani bu hayatı boş geçirmek istemiyorum ben

Kişisel gelişim kitapları ve bolca roman okuyarak ifade tarzınızı, kelime dağarcığını oldukça geliştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra eğer lisans mezunuysanız, bulunduğunuz sektörle bağıntılı bir alanda yüksek lisans yapabilirsiniz. Hangi meslekle iştigal iseniz o alanda uzmanlığınızı ortaya koyacak sertifikalar edinebilirsiniz. Üniversite mezunuysanız açıköğretim fakültesinin sunduğu ikinci üniversite olanağından faydalanabilirsiniz, bazı üniversitelerin uzaktan eğitim veren ikinci üniversite olanağı da mevcut. Şayet lise mezunuysanız, mesleğinizle ilgili bir alanda eğitim almak kariyerinizde önemli bir basamak olacaktır. Globalleşen dünyada artık İngilizce ortak dil haline geldi; ana dil seviyesinde İngilizce ile, aynı grupta yer aldığınız insanlar arasından sıyrılmanız söz konusu olabilir. Bağlı bulunduğunuz sektörü bilmediğim için genel ifadelerle anlattım. Umarım fikir verebilmişimdir.

teşekkür ederim gayet iyi fikir verdiniz.
önlisans mezunuyum aöf ile lisansa tamamlayacağım inş, akabinde istediğim bir bölüm açılırsa aöf te tekrar ikinci üniversiteye başvurmayı düşünüyorum umarım herşey istediğimiz gibi olur.İşe boş boş gidip gelmek istemiyorum

teşekkür ederim gayet iyi fikir verdiniz.
önlisans mezunuyum aöf ile lisansa tamamlayacağım inş, akabinde istediğim bir bölüm açılırsa aöf te tekrar ikinci üniversiteye başvurmayı düşünüyorum umarım herşey istediğimiz gibi olur.İşe boş boş gidip gelmek istemiyorum

Bir kere bu düşünceye karar vermişseniz, başarısız olacağınızı sanmıyorum. Başlamak bitirmenin yarısı demişler, ilk karar aşamasından sonra ufak da olsa bir adım attığınızda gerisi gelir. Yaşınız 22, önünüzde uzun yıllar var Allah'ın izniyle. Başaracağınıza inanıyorum ve kutluyorum sizi.

Başarılı bir iş kadını olmak konusunda bir iddiam yok fakat.Mevcut iş yerlerimde başarılı işler yaptığım konusunda taktir ediliyorum.İletişim konusunda kendini geliştirmek istiyorsan bunun en iyi yolu bol bol kitap okuyup kelime hazneni geliştirmek.(kişisel gelişim kitaplarını iyi seçerek tercih etmelisin)Ve en doğrusuda okuduğun kitapları anlayabilmek.İyi bir çevreye sahip olmak özellikle seni aşağı değil yukarı çekebilecek insanlarla tanışmak,tanımak aklıma gelen ilk öneriler olacaktır.Farklı insanlar farklı yerler gezip görmek.Senin başarılı olcağına inanıyorum 22 yaşında bu şuurda olabilmek zaten başarıya götürür.Yolun açık olsun!!

Başarılı bir iş kadını olmak konusunda bir iddiam yok fakat.Mevcut iş yerlerimde başarılı işler yaptığım konusunda taktir ediliyorum.İletişim konusunda kendini geliştirmek istiyorsan bunun en iyi yolu bol bol kitap okuyup kelime hazneni geliştirmek.(kişisel gelişim kitaplarını iyi seçerek tercih etmelisin)Ve en doğrusuda okuduğun kitapları anlayabilmek.İyi bir çevreye sahip olmak özellikle seni aşağı değil yukarı çekebilecek insanlarla tanışmak,tanımak aklıma gelen ilk öneriler olacaktır.Farklı insanlar farklı yerler gezip görmek.Senin başarılı olcağına inanıyorum 22 yaşında bu şuurda olabilmek zaten başarıya götürür.Yolun açık olsun!!

belkide cümleyi yanlış kurdum bende evet çalıştığım yerde belli bir yere gelebilmek ve başka şirketlerdede aynı başarıyı elde edip ilerleyebilmek benim hedefim .
uyumaya zor vakit bulurken kitap okumak bana yorucu gelsede mutlaka bir yerden başlayacağım kişisel gelişim kitapları bakıyorum şimdi akşam bir tane alacağım inş.
çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için..

belkide cümleyi yanlış kurdum bende evet çalıştığım yerde belli bir yere gelebilmek ve başka şirketlerdede aynı başarıyı elde edip ilerleyebilmek benim hedefim .
uyumaya zor vakit bulurken kitap okumak bana yorucu gelsede mutlaka bir yerden başlayacağım kişisel gelişim kitapları bakıyorum şimdi akşam bir tane alacağım inş.
çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için..

Sanıyorum yanlış anlaşıldım.Bence başarılı bir iş kadını olmak isteme iddian olmalı.Benim yok ama bu benim eksiğim olabilir.Daha iddialı olsaydım belkide 33 yaşında elde ettiklerimi 27 de elde edebilirdim.Ben bu konuda iddialı olmanın başarıya daha hızlı götüreceğini seni motive edeceğini düşünüyorum.Bence senin hedefin başarılı bir iş kadını olmak olsun.Hedefini koyarsan gerisi gelir...

Sanıyorum yanlış anlaşıldım.Bence başarılı bir iş kadını olmak isteme iddian olmalı.Benim yok ama bu benim eksiğim olabilir.Daha iddialı olsaydım belkide 33 yaşında elde ettiklerimi 27 de elde edebilirdim.Ben bu konuda iddialı olmanın başarıya daha hızlı götüreceğini seni motive edeceğini düşünüyorum.Bence senin hedefin başarılı bir iş kadını olmak olsun.Hedefini koyarsan gerisi gelir...

evet bu konuyu açarken doğru tanımlamışım öyleyse.
ben başarılı iş kadınlarının hayatlarını eğitimlerini okurken özenerek ve kendimi onların yerine koyarak okuyorum
onlarda olan imkanların birçoğu bende olmayabilir ama kendi hırsımla belki bunlara sahip olabilirim.
bu motiveyi sizlerden alabileceğimi düşündüğüm için bu konuyu açmak istedim

Yaparsın yaparsın.
Daha çok genç ve tecrübesizsn.
Bir de sanırım aynı işte uzun süre çalışmadın.
Onun da etkisi vardır.

Bankadaki müşteri temsilcilerini örnek vermişsin.
Mesela onlar kısmen öyle konuştukları için seçiliyorlar.
Üzerine biraz da tecrübe katılıyor tabii.
Sen de günde 50 kişiye açıklama yapsan,mutlaka bir sistem geliştirirsin:)

Ürkek başlayıp,patrondan daha çok işine hakim olan kişiler çok gördüm.

İşini hakkıyla iyi yapan insan için başarı her zaman vardır.

Kişisel gelişim seminerlerine katılabilirsiniz , belediye kursları var dil olsun bilgisayar olsun kişisel gelişim olsun birçok alanda ücretsiz kurs imkanı sunmakta, onlardan faydalanabilirsiniz, İngilizce konusunda bir gramer kitabı edinin ve konulara çalışın, birkaç saat özel ders alabilirsiniz çok maliyet gerektireceğini sanmıyorum, püf noktaları öğrenmek açısından, sonra bol bol kelime ezberlemeye çalışın, reading comprehension passages çözün hem kelime öğrenirsiniz hem anlama yeteneğiniz gelişir, İngilizce filmleri önce altyazılı izleyin daha sonra yavaş yavaş alt yazısız izlemeye falan başlayın, İngilizce şarkılar dinleyebilirsiniz vs.. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, başarılar dilerim :)

Son düzenleme:
Kızlar selam,
Birkaç gündür aklıma sürekli takılıyor. "Başarılı bir iş kadını nasıl olunur",
Hepimiz çalışıyoruz belki çalıştığımız ortamlarda bunalıyoruz, bunun yüzünden çalışmaktan keyif alamıyoruz ama yinede tüm olumsuzlukları unutup işte nasıl başarılı hale gelebiliriz,

Bugün çalıştığım sektörlerle ilgili birkaç başarılı kadın hayatı okudum, hepsinin durumları olduğu için yurt dışında eğitim almışlar veya doğar doğmaz varlıklı bir aileye gözlerini açmışlar. Benim durumum yok belki ama azmim var..İnternet üzerinden sektörümle ilgili eğitimler alıp sertifika kazanmaya çalışıyorum.
Çırpınıyorum ingilizce öğrenmeye çünkü yurt dışına gitme lüksüm yok. Aynı zamanda evliyim. ve yaşım 22.

Yalnız şu var. Bazı bayanlara çok özeniyorum özellikle bankalardaki bireysel satış temsilcileri, çok kibar yavaş anlaşılır akıcı konuşuyorlar.
Ben ise paldur küldür, laf nereye gidiyor tam toparlayamadan , bir olayı anlatıcaksam 500 yerden dolambaçlı böyle saçma sapan bir konuşmam var.

Diksiyon dersi alsam bu oturur mu rayına acaba yoksa aynı tas aynı hamam hızlı hızlı konuşup dert anlatmaya çalışan ama yüz cümlede kursam sonuçta hiçbirşey anlatamamış olarak aynı kalır mıyım.
Ben başarılı bir kadın olmak istiyorum, 30 yaşıma geldiğimde şirkette bir yerlere gelmek istiyorum.Eşimin gözünde inşallah olursa çocuklarımın gözünde başarılı bir eş başarılı bir anne ve iş kadını olmak istiyorum.Çok çok zor olduğunu düşünmüyorum yapanlar varsa herkes yapabilir.

Kendimi geliştirmek istiyorum ama nasıl yapacağımı nereden başlayacağımı nerelerden bilgi edineceğimi bilmiyorum.
bu konuda fikir paylaşmak isteyen var mı bana yardımcı olabilecek, ne biliyim güzel kişisel gelişim kitapları olur, diksiyon dersleri olur, çok maliyet gerektirmeyen akıcı ingilizce için yardımcı olabilecek kaynaklar olur vb.
Ben ileriki yaşlarımda keşke deyip bugünlerime kızmak istemiyorum..

bende istiyorum ama nasıl yapıcam bilemiyorum 22 nisan 2013den beri tapuda çalışıyorum öğrenemiyorum çok yavaş ilerliyorum nasıl başarılı iş kadını olucam bende bilmiyorum delirmek üzereyim:5:

Ben gayet basarılıyım varlıklı da dogmadım anadoluda dogdum
gazetelerde gorduklerınız basarılı olmalarının yanısıra sosyetık olmaları da etkılı , oyle parmakla sayılacak kadın varsa da o kadar sosyetık olmayıp cok basarılı bınlerce kadın var
nasıl sorusuna gelınce, su sekılde olur, ıyı bır unıversıteye gırıp egıtım almak ve sonrasında ıs hayatına egıtımınde aldıklarını uygulamak karıyer yapabılecegı duzgun bır ıste calısmak. Acıktan okumakla sertıfıkayla ffalan olacak ıs degıl

Son düzenleyen: Moderatör:
fikirlerinde kendimi gördüm sanki :) ben de 23 yaşındayım lisans mezunuyum . sende ki tüm istekler bende de var. bu siteklerimden birkaçını yapmaya uğraşıyorum. ilk işim bir yabancı dil kursuna yazılmak oldu ve 1 yıldır devam ediyorum. yıllarca keman çalmak istemiştim şimdi eğitimini alıyorum ve bu bana çok güzel bir ortam kattı. sürekli kitap okumak herşeyi değiştiriyor buna emin ol.
benim şuan yapmak istediğimse y.lisans yapmak ama bölüm olarak neye yönelmem gerektiğini bilmiyorum. çünkü mezun olduğum bölümün istanbulda hiçbir üni de yok. farklı bir bölümden yapmak istiyorum ama işte bunda hiçbir fikrim yok :(

Yurtdışında okumadım, yabancı dilim her türkün olduğu gibi (anlıyorum ama konuşamıyorum :1:), önlisans mezunuyum, lisansa tamamlamaya calısıyorum hala ama ben başarılı bir kadınım. Kariyerimi iyi inşaa ettiğime inanıyorum.

Bazen iş dünyasında diploma herşey demek değildir, her yerin olduğu gibi bu dünyanın da kendine has kuralları vardır.

*Duygusal dünyanızı kapının dışında tutacaksınız. Asla ama asla duygusal kararlar alıp, ağlayıp zırlayıp bir yerlere gelemezsiniz.
*Ayağınızı kaydırmaya calısan, kuyunuzu kazan sevimli(?) iş arkadaşlarınızla azimle, güleryüz maskesiyle başetmek zorundasınız.
*Amirinizin/müdürünüzün fevri cıkışlarını, sacmasapan azarlarını, gereksiz iş yığmalarını göğüsleyecek çelikten sinirler edinmek zorundasınız.
*Çok çalıştığınızda bazen karşılığını alamasanız bile tecrübe hanenize attığınız çentikleri hayal edip gayret etmelisiniz.
*Bakımlı olmalısınız, pür makyaj anlamına gelmiyor bu, temiz, uyumlu, her an toplantıya girebilecek, misafir karşılayacak şekilde giyinmelisiniz. Unutmayın insanlar kıyafetleriyle karşılanır. Ve ne yazık ki iş dünyasında kadın olarak ayakta kalabilmenin yolu bazen güzel ve bakımlı olmaktan geçer.
*Ve öğrendiğim en önemli şey şu; 2 düşünüp bir konuşmak, eğer boş boğazsanız işiniz zor. Söyledikleriniz, iş arkadaşlarınız tarafından bir gün size silah olarak dönebilir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar :) Ve şunu da ekleyeyim; her daim güleryüzlü olmalısınız :D

Back
X