Basarili çocukların anne ve babalari cok sansli degil mi?

Valla demek istediklerimi ozetlemissiniz
İşte bunu anlatamıyoruz.
Bi yengem var okuma yazma yok ilgi yok
Çocuk ilçe 1. Si

Tüm imkanları mevcut olduğu içindir o
Rahatlık batar bazılarına
Gak dedi mi suyu önünde
Guk dedi çayı , meyvesi ...
Ay yorulmasın servise binsin
Ay üzülmesin bilmem nereye gitsin
işte sıkıntı burada başlıyor.
Çünkü biz ailemiz tarafından sıkıldık
Çocuklarımızı sıkmayalım diye diye rahata alıştırdık.
Onların ne istediğini hiç sormadık
Benim çocuğum doktor olacak kafasını güttü bir çok aile
Olmaz arkadaşım olmaz senin çocuğundan olmaz
Önce aile kendi çocuğunun kapasitesini bilecek
Bu çocuk sayısalcı değilse dr. olmaz
Eeee ne olacak onu zaman gösterecek işte
Okumayan çocuğu okumak için diretmeyeceksin
Bir sene denedi olmadı hadi bir sene daha gene olmadı
O zaman vereceksin bir ustanın yanına
Belki üç beş iş değişterecek
İllaki bulacak kendine hitap eden mesleği

Bende matematikte başarısızdım. Kabusumdu.
Ben hâlâ geometrideki o çizgi nerden geliyor anlamıyorum. Abim bir matematik dahisidir. Oturup saatlerce anlatırdı. Mesela Soruya bakıyor ;boş bir üçgen var soru da x=? Abim diyor şuradan bir çizgi çek sonuc x = 30 ! hayır ne alaka, neden ? Kafasını kitaplara vuruyordu. Sozelci oldum rahatladık

Benimde geometrim iyiydi. Görüp yapıyordum. Aman gene iyi atlattık.

Once bi ben bu hayatta ne başardım diye kendimize sorcaz, her türlü ilgi ve destek dediginiz belki çocuğun asıl ihtiyacı degildir? Gercekten hayatta hedefiniz sadece basari olmasin, etrafim mutsuz ama basarili insanlarla dolu.

Once bi ben bu hayatta ne başardım diye kendimize sorcaz, her türlü ilgi ve destek dediginiz belki çocuğun asıl ihtiyacı degildir? Gercekten hayatta hedefiniz sadece basari olmasin, etrafim mutsuz ama basarili insanlarla dolu.
Arkadaşım her başarılı çocuğun ebeveyni akademisyen bilim adamı falan mı
Bana sunulan şartlar eşliğinde
Dürüst namuslu iyi bir ailesi olan kendi halinde bir insanım.

Ne yapacağız derken alıp biryerlwre iade edelim değil bu ufak bir serzeniş sadece.
Tabiki sevgimiz ilgimiz daimi
Ama bu kendi içimde yaşadığım bir sitem diyelim
Kafanızdaki ideal çocuğu silin bir kere. O bir birey. Kendi kişiliği, istekleri var. Çocuğa farkında olarak ya da olmayarak o eksiklik hissini yükleyebilirsiniz bize bahsettiklerinizi yansıtırsanız. Olduğu gibi kabul edilen çocuk hayatta yeteneği yönünde ilerleme cesaretini gösterebiliyor.

9. sınıf çocuğu değil mi kızın? Gayet normal davranışları. 22 yaşındaki üniversite öğrencisi anca beklentini karşılayabilir. Çocuk oturduğu yerden kendi programını nasıl yapsın. Daha bu yaşta ne pdrsi ne meslek seçimi. Bu nasıl bir beklenti nasıl muhabbetler?

Sorun çocukta değil. Sorun sende. Saçma saçma şeyler bekliyorsun çocuktan.

Öyle mi nbunu burdan iki satırla mi çıkarttın. Çocuğum şansız olsa suan bunu dert edip konu acmazdim .
Lütfen anne olmayan alinti yapmasın
Anneler anladı beni
Ben siz diyorum aynı şekilde karşılık vermenizi isterim.
Sizi tanımam etmem ama çocuğunuz için üzüldüm. Başarı sadece matematik fen yapmak değildir.
Çocuk doğurmak değil olay, önemli olan iyi evlat yetiştirebilmek.

Arkadaşım siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz galiba
Bunlar çocuğun konuştuğu istediği hedefler bana kalırsa sınıf öğretmeni olsun isterim .
Bu yaşta hedefinin olmasi gayet normal
Ne beklemişim mesela çocuktan?
Doktor avukat mühendis???

Ablacım başkasıyla uğraş Olur mu
Takıldığı şeye bak siz dememişim.
Siz desen ne olacak önyargilisin bitti .

Arkadaşım her başarılı çocuğun ebeveyni akademisyen bilim adamı falan mı
Bana sunulan şartlar eşliğinde
Dürüst namuslu iyi bir ailesi olan kendi halinde bir insanım.
Ama az once sartlar kısıtlamalı diyen bi yorumu begendiniz, kısıtlı şartlarınızı bahane ediyorsunuz simdi de kendiniz için.
15 yaşında bir çocuk hırslı azimli olmak zorunda degilki. Anne olmayan yazmasin diyip duruyorsunuz ama ben de bir evladım tam olarak da sizin evladiniz gibiydim onun yaşlarında. Başkalarının başarılı buldugu, kapasitesinin hepsini kullanamadığı söylenen, hırsı yok azmi yok denen bi evlattım. Ailemi hic tatmin edemedim. Çok gamsizsin diye diye buyutuldum. Bugün 30 yaşında muhendisim evliyim, hamileyim. Universite cagimda anksiyete tedavisi gormeye basladim, kendimden tatmin olamiyordum yetersiz hissediyordum hep kendimi. O gamsiz kiz gamdan bir suru hastalik atlatti. 2 yıl once dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozuklugum oldugunu ogrendim. Perisan oldum, benim sucum değilmiş çünkü. Ben gamsiz degilmisim, maymun istahli degilmisim. İlgimi cabuk kaybetmemin sebebi simariklik degilmis.
Kızınızı takip ederken defter, kitap ve karnelerine bakmayin sadece. Mutlu bi evladiniz iyi bi evladiniz olsun.
Bi de 14 yasinda bi çocuk pdr istedigine karar verip buna yonelik nasıl çalışabilir ki acele etmeyin cocugunuzu da terapiye götürün kendiniz de gidin asıl sorun neredeymis farkedin

simdi söyle bir sey var ama. bu cocuk büyük ihtimalle aileye yaranmak için böyle çabalıyor. ben de öyleydim sırf babam beni övsün diye cok ders calisirdim. ama o cocugu harekete geciren motivasyon bir sekilde ortadan kalkınca cocuk komple salıyor. bende öyle olmustu. ne zaman ergenliğe girdim ve kendi fikirlerim olmaya basladı saldım valla. daha cok sosyal aktivitelere yöneldim hep ve işin kötüsü ailemden de gizledim yani cocuğa bu bir yarış gibi hissettirirseniz o çocuğun hayatı mahvolur bence. cocuk bunu bi yasam tarzı haline getirmedi lazım. o da baskıyla değil, birlikte sürecte yol alarak olur. mesela benim bir orta okul öğrencim bana ‘annem de babam da lise mezunu. babam çok iyi maasla makine operatörlüğü yapıyor. o yüzden okumak istemiyorum’dedi. ailesi yıllarca üzerine baskı yaptı, destek oldu sırf en azından üniversite mezunu olsun diye. ama cocuk ailesinin hatırı için dönem dönem çabalasa da en fazla 1-2 hafta sürdü hepsi. çocuk da kesinlikle zeki bir cocuktu. ama calisma, oturup derslerle ilgilenme alışkanlığı ve ilgisi yoktu. zar zor bir liseye girdi onu da yarıda bıraktı. yani daha bebekken bilinçli olmak lazım bu konuda. bu zamana kadar gördüğüm en iyi örnek kuzenim olduğu için de onu söyledim. ama cok var. bir öğrencimin annesi daha yeni doğanken bile bebeğine kitap okuyormus her gece uyurken. ve sürekli cocuğuyla etkinlikler yapar, her hafta sonu birlikte ailecek dışarı çıkarlardı. cocuk yenin ederim gördüğüm en mükemmel cocuklardan biriydi. sınıfın en iyi 3 öğrencisinden biriydi. ama asla kompleksi de yoktu. ne ailenin ne de cocugun. bazen denemelerde 2-3. olurdu. bir kere bile cocugun üzüldüğünü veya annesinin sorguladığını görmedim. hep saygılı ve gözde bir öğrenci oldu okulda da. yani bir eğitimci olarak cocugun kapasitesinin %50sini aile oluşturur. %25 aldığı eğitim. %25 de cevre.

Neye göre başarısız? Bir çocuğun matematik fen Türkçede vs. başarısız olması yeteneksiz olduğu anlamına gelmez. Gerçek ilgi ve yeteneklerine göre değerlendirilirse en iyi olabilir.

Başarısızlık diye bir şey vardır ve dünya üzerinde milyonlarca hiçbir aman aman özelliği olmayan insan var.
Yani fen ve matematik yapamayan çocuk pekala resim müzik ve daha hiçbir şey yapamıyor olabilir. Hatta çoğunluk bu şekilde .Her insan biricik ve tektir herkesin mutlaka harika özellikleri vardır yaklaşımı da sıkıntılı bir yaklaşım. Büyük bir çoğunluğun ortalama hayat becerileri dışında bir becerisi yok.
Konu sahibi ve başarısız çocuk anneleri yapacak bir şey yok Einstein değil sıradan bir çocuk doğurduğunuzu kabul edip geleceğe çok daha fazla yatırım yapmaktan başka elinizden bir şey gelmez. Belli ki bir ömür çocuğunuzun maddi sorumluluğunu üzerinizden atamayacaksınız.

Çocuğumuzu böyle kabulleneceğiz. Başarılı olup hayırsız evlat da olabilir neticede. Hayatta herkes akademik başarıya sahip olacak diye bir şey de yok. Ahlaklı, dürüst bir insan olması en önemli olan. Eşimle bu konuları konuşurken çocuğumuz eğer bu alanda iyiyse her türlü desteği sağlarız, değilse ve istemiyorsa boş bir üniversite bölümünde 4 yıl heba edeceğine iş imkânı fazla olan bir 2 yıllıkta okumasını teşvik ederiz diye konuşuyoruz kendi aramızda. İlle de çocuk başarılı olacak diye düşünüp bir b planı yapmadan olmaz

Vallahi kusura bakmayın da ülkede egitim hayati tamamen çöp daha da kötü olmaya gidiyor bu kadar tarihi olan binlerce yıllık gecmisi olan bir millet icin egitimin tamamen çöp olmasi da ayri birsey balikla maymunu yaristirmak da ayri kpss ye giriyorsunuz mulakatta torpili olan ataniyor vs bu ülkede tıp okumak icin tüm derslerinin iyi olmasi lazim o da her insanda mümkün değil kendimden de biliyorum orta okulda lisede öğrenirsiniz lisede orta okulda ogrenmissinizdir diye bir cok egitim verilmedi dahasi ulke olarak egitim konusu tamamen sinifta kaldi geri kalanlarda ezbere bir yerlere gelebilirse geliyor bir kismida zaten özel okullardan sonra torpil meselesi başarı dan kastiniz okul vs ise geçmiş olsun şanslı olan bir kisim sadece verdiği emegin karşılığını aliyor o da diyoruz ya şansa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…