- 30 Kasım 2019
- 12.399
- 39.785
- 598
- Konu Sahibi anneolmakkk
-
Bende matematikte başarısızdım.9. Sınıfta matematik , fizik, kimya biyoloji dersinde en yüksek notu ben alıyordumşuan bir sozelciyim
Valla demek istediklerimi ozetlemissinizNe alakası var . Köy okulunda öğretmenlik yaptığım dönem okuma yazması olmayan annesi, fabrika işçisi ilkokul terk babası olan öğrencim sadece bizim verdigimiz yaprak testleri ile ekstra kaynağı olmamasına rağmen fen lisesini kazandı. Annesi veli toplantisina gelen tek insandı.
Biliyorsunuz akademik başarı olmasa iiyi bir lise iyi bir universiteue gidemiyorsunuz .
Yoksa diğer türlü bi sıkıntımız yok .
Öğretmenlerinin dediği bisey var çok zeki ama bunu asla kullanamıyor.
Cabuk sıkılıyor asla zora gelemiyor .
Burda mesajlar birbirine girdiAma düşünceleriniz , yazdıklarınız hiç de öyle görünmüyor.
Ben hâlâ geometrideki o çizgi nerden geliyor anlamıyorum. Abim bir matematik dahisidir. Oturup saatlerce anlatırdı. Mesela Soruya bakıyor ;boş bir üçgen var soru da x=? Abim diyor şuradan bir çizgi çek sonuc x = 30 ! hayır ne alaka, neden ?Bende matematikte başarısızdım.Kabusumdu.
Benimde geometrim iyiydi. Görüp yapıyordum.Ben hâlâ geometrideki o çizgi nerden geliyor anlamıyorum. Abim bir matematik dahisidir. Oturup saatlerce anlatırdı. Mesela Soruya bakıyor ;boş bir üçgen var soru da x=? Abim diyor şuradan bir çizgi çek sonuc x = 30 ! hayır ne alaka, neden ?Kafasını kitaplara vuruyordu. Sozelci oldum rahatladık
En sinir olduğum öğrencidir,geometri bilen.Benimde geometrim iyiydi. Görüp yapıyordum.Aman gene iyi atlattık.
Once bi ben bu hayatta ne başardım diye kendimize sorcaz, her türlü ilgi ve destek dediginiz belki çocuğun asıl ihtiyacı degildir? Gercekten hayatta hedefiniz sadece basari olmasin, etrafim mutsuz ama basarili insanlarla dolu.Arkadaşlar bazı anneler var şahit olduğum
Gerçekten ellerinden geleni yapıp asla muafak olamıyorlar.
Bazı annelerinde bisey yapmaları gerekmiyor cocuklari zaten istekli azimli ve başarılı.
Kimisi bana katılmaz biliyorum ilgisiz çocuktan basari beklemek olanaksız
Ama her türlü ilgi ve desteği alıp yeterli derecede basari sağlayamayan cocugu ne yapicaz .
?
Arkadaşım her başarılı çocuğun ebeveyni akademisyen bilim adamı falan mıOnce bi ben bu hayatta ne başardım diye kendimize sorcaz, her türlü ilgi ve destek dediginiz belki çocuğun asıl ihtiyacı degildir? Gercekten hayatta hedefiniz sadece basari olmasin, etrafim mutsuz ama basarili insanlarla dolu.
Kafanızdaki ideal çocuğu silin bir kere. O bir birey. Kendi kişiliği, istekleri var. Çocuğa farkında olarak ya da olmayarak o eksiklik hissini yükleyebilirsiniz bize bahsettiklerinizi yansıtırsanız. Olduğu gibi kabul edilen çocuk hayatta yeteneği yönünde ilerleme cesaretini gösterebiliyor.Ne yapacağız derken alıp biryerlwre iade edelim değil bu ufak bir serzeniş sadece.
Tabiki sevgimiz ilgimiz daimi
Ama bu kendi içimde yaşadığım bir sitem diyelim
Ablacım hiç bir şey düşünmüyor bi ilgisi yok .
Çok güzel resim çizer uğraşamam diyor
Çok güzel hikaye yazar zor geliyor yazamam diyor .
Aşçı olacam diyor sonra ben kapalı ve sıcak alanlarda kalamam diyor
Pdr istiyorum diyor ama asla istikametle ilerlemiyor .
Özel hoca tutalım diyorum bir hafta devam edip ikinci hafta bıraksak olur mu diyor.
Sizin anlamadığınız şu çocuk başarısız. Degil cocuk uğrasmiyor
Pratik yapmıyor
Ders tekrarı yapmıyor.
Bugün ders programı yapar kusursuz bir şekilde bu programa sadece bir gün uyar .
Ben galiba başlığı yanlış yazdım
Sorun bizde değil sorun cocugumun çabasında.
Lütfen sizde insanları tanımadan yargılamayın
Ben bu yaşta bile ikinci universitemi okuyorum .
Ben siz diyorum aynı şekilde karşılık vermenizi isterim.Öyle mi nbunu burdan iki satırla mi çıkarttın. Çocuğum şansız olsa suan bunu dert edip konu acmazdim .
Lütfen anne olmayan alinti yapmasın
Anneler anladı beni
Arkadaşım siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz galiba9. sınıf çocuğu değil mi kızın? Gayet normal davranışları. 22 yaşındaki üniversite öğrencisi anca beklentini karşılayabilir. Çocuk oturduğu yerden kendi programını nasıl yapsın. Daha bu yaşta ne pdrsi ne meslek seçimi. Bu nasıl bir beklenti nasıl muhabbetler?
Sorun çocukta değil. Sorun sende. Saçma saçma şeyler bekliyorsun çocuktan.
Ablacım başkasıyla uğraş Olur muBen siz diyorum aynı şekilde karşılık vermenizi isterim.
Sizi tanımam etmem ama çocuğunuz için üzüldüm. Başarı sadece matematik fen yapmak değildir.
Çocuk doğurmak değil olay, önemli olan iyi evlat yetiştirebilmek.
Ama az once sartlar kısıtlamalı diyen bi yorumu begendiniz, kısıtlı şartlarınızı bahane ediyorsunuz simdi de kendiniz için.Arkadaşım her başarılı çocuğun ebeveyni akademisyen bilim adamı falan mı
Bana sunulan şartlar eşliğinde
Dürüst namuslu iyi bir ailesi olan kendi halinde bir insanım.
Sevgiyle sarılıp, kucaklayacağız.
Kucaklarken de ' yemişim"yeterli derecede" başarıyı, senin canın sağ olsun, yeter ki sen vatana millete faydalı, ahlâklı, ilkeli, fikir dünyası geniş bir birey ol, sağlıklı ol, huzurlu ol, huzur veren bir insan ol. Başka da bir şey istemem! ' diyeceğiz.
Sonra da iyi bir psikologdan randevu alacağız, 'benim değer ve başarı kavramlarına ilişkin normlarımda ciddi yanlışlarım var, çocuğumu yetiştirriken hasar verebileceğimden korkuyorum, diye.
simdi söyle bir sey var ama. bu cocuk büyük ihtimalle aileye yaranmak için böyle çabalıyor. ben de öyleydim sırf babam beni övsün diye cok ders calisirdim. ama o cocugu harekete geciren motivasyon bir sekilde ortadan kalkınca cocuk komple salıyor. bende öyle olmustu. ne zaman ergenliğe girdim ve kendi fikirlerim olmaya basladı saldım valla. daha cok sosyal aktivitelere yöneldim hep ve işin kötüsü ailemden de gizledimOf hocam yapmayın Allah aşkına dediğiniz şekilde tanıdığım bir aile var 3 oğluna çok başarılı adamın yaptığı tek şey bugun bu kadar test çözülecek akşam gelip bakicam.
Bu dediğim aile ne oturup kitap okur nede farklı bir aktivide
Ben daha birkere bile bir sanat dalına bir kursa yonlendirdiklerini görmedim
Varsa yoksa tüm derslerin 100 olacak
Başarılı olmak zorundasın
Çocuklarda çok azimli
Benim nazarımda bu anne ve babanın değil cocugun başarısı ve azmi
Neye göre başarısız? Bir çocuğun matematik fen Türkçede vs. başarısız olması yeteneksiz olduğu anlamına gelmez. Gerçek ilgi ve yeteneklerine göre değerlendirilirse en iyi olabilir.
Başarı tanımlarımızda sorun olduğunu düşünüyorum ülkece. Herkes her işi yapamaz. Kapasite, ilgi, yetenek farkı mutlaka olmak zorunda. Bir çocuk sırf matematik yapamıyor diye ailesi tarafından bile başarısız lanse edilmemeli. Belki resimde iyidir, tiyatroda iyidir, elektrik işleri elinden geliyordur.
Başarısızlık diye bir şey vardır ve dünya üzerinde milyonlarca hiçbir aman aman özelliği olmayan insan var.Neye göre başarısız kime göre başarısız? Spora, sanata yeteneği olan bir çocuğu, Matematik ve Fen çözeceksin doktor olmak için derseniz; ve yapamazsa size göre başarısız olur ve bu bir file ağaca tırman demekle aynı şeydir.
Vallahi kusura bakmayın da ülkede egitim hayati tamamen çöp daha da kötü olmaya gidiyor bu kadar tarihi olan binlerce yıllık gecmisi olan bir millet icin egitimin tamamen çöp olmasi da ayri birsey balikla maymunu yaristirmak da ayri kpss ye giriyorsunuz mulakatta torpili olan ataniyor vs bu ülkede tıp okumak icin tüm derslerinin iyi olmasi lazim o da her insanda mümkün değil kendimden de biliyorum orta okulda lisede öğrenirsiniz lisede orta okulda ogrenmissinizdir diye bir cok egitim verilmedi dahasi ulke olarak egitim konusu tamamen sinifta kaldi geri kalanlarda ezbere bir yerlere gelebilirse geliyor bir kismida zaten özel okullardan sonra torpil meselesi başarı dan kastiniz okul vs ise geçmiş olsun şanslı olan bir kisim sadece verdiği emegin karşılığını aliyor o da diyoruz ya şansaArkadaşlar bazı anneler var şahit olduğum
Gerçekten ellerinden geleni yapıp asla muafak olamıyorlar.
Bazı annelerinde bisey yapmaları gerekmiyor cocuklari zaten istekli azimli ve başarılı.
Kimisi bana katılmaz biliyorum ilgisiz çocuktan basari beklemek olanaksız
Ama her türlü ilgi ve desteği alıp yeterli derecede basari sağlayamayan cocugu ne yapicaz .
?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?