- 10 Mayıs 2024
- 70
- 46
- 3
- 38
- Konu Sahibi anneolmakkk
-
Ablacım hiç bir şey düşünmüyor bi ilgisi yok .Ben anlamadım, aksine kınadım.
Çiçek yanlış toprakta açmaz, biliyorsunuz değil mi?
Sizin sağladığınız alanlarda değildir onun yeteneği, bunu hiç düşündünüz mü?
Çocuğunuzun başarılı değil her ne olursa olsun ‘mutlu’ olmasıyla ilgilenirseniz, bunun meyvelerini toplarsınız.
Tespit gibi tespitBence başarı için kaynakların kisitlanmasi lazim. İlgi icinde, bulundugu evden memnun, yediği önünde yemediği arkasinda, mental olarak huzurlu oturduğu yerden kimsenin çalışası gelmez. Hırs için kurtulmam lazim bu hayattan ya da bu kişilerden dedigin birileri biseyler kosullar vs olmasi lazim insanin. Kendime dönüp baktigimda onu görüyorum çünkü bi takim ruhsal problemlerime ragmen basariliydim hep. Hep daha iyi daha rahat kafamdakine yakin bi hayat için didindim.
Her başarılı çocuğun arkasında ona koşulsuz destek olan anne babalar vardır, öncelik çocuğun aile ortamında ne kadar huzurlu , mutlu ve özverili olduğudur, başarı asla tesadüf değildir, çocuğunuzda hiperaktivite bozukluğu vb. rahatsızlıklar yoksa bu dediğim mevzularla yakından alakalıdır başarı konusu ...Arkadaşlar bazı anneler var şahit olduğum
Gerçekten ellerinden geleni yapıp asla muafak olamıyorlar.
Bazı annelerinde bisey yapmaları gerekmiyor cocuklari zaten istekli azimli ve başarılı.
Kimisi bana katılmaz biliyorum ilgisiz çocuktan basari beklemek olanaksız
Ama her türlü ilgi ve desteği alıp yeterli derecede basari sağlayamayan cocugu ne yapicaz .
?
Yazmadan soyle bir eski mesajlarınıza baktım, herkes gibi ortalama gelire sahip , ortalama şartlarda yaşamaya çalışan bir aile olduğunuzu gördüm sonra yazdim. Çok başarılı biri olsaydınız en azından zengin olurdunuz, zaten halihazırda gittiği kolejin lisesine devam ederdi, bu kadar endiselenmezdiniz. Pdr okumak istiyormuş, bir özel okulda burssuz pdr dilimine girmek çok zor değil, gönderirdiniz gelecekte, okurdu.Bu yazımda başarısız olduğumu nasıl çıkarttınız merak ettim .çünkü beni tanımıyorsunuz.
Maddi imkani olan başarılı değil
Şanslı olmuş oluyor.
Kısmen öyle maalesef , bu sizin başarıyı nasıl tarif ettiğinizle ilgili , neye göre, kime göre?Peki başarısız çocuğun anne ve babasıda mi başarısız?
Arkadaşlar bazı anneler var şahit olduğum
Bazı annelerinde bisey yapmaları gerekmiyor cocuklari zaten istekli azimli ve başarılı.
Ama her türlü ilgi ve desteği alıp yeterli derecede basari sağlayamayan cocugu ne yapicaz .
?
Ama düşünceleriniz , yazdıklarınız hiç de öyle görünmüyor.Ķimseyle yarustirmiyoruz kizima her zaman şunu derim .tek rakibin sen ve hedeflerindir kimse ile kendini yarıştirma
Yahu ne alaka asgari ücretle çalışan adamın kizi okul 1.siYazmadan soyle bir eski mesajlarınıza baktım, herkes gibi ortalama gelire sahip , ortalama şartlarda yaşamaya çalışan bir aile olduğunuzu gördüm sonra yazdim. Çok başarılı biri olsaydınız en azından zengin olurdunuz, zaten halihazırda gittiği kolejin lisesine devam ederdi, bu kadar endiselenmezdiniz. Pdr okumak istiyormuş, bir özel okulda burssuz pdr dilimine girmek çok zor değil, gönderirdiniz gelecekte, okurdu.
Ailelerin çocuklarından çok şey beklemesinler nefret ediyorum. Annelerde bu basari olarak görünüyor, kendi yapamadığını çocuğundan bekliyor babalar da genelde kendi fantezilerini iyi topcu olsun diye yaşatmaya çalışıyor. Bu düşünceleriniz çocuğa istemeseniz de yansiyordur. Çocuğun daha başarılı olmasını istemek ayrı kıyas yapmak apayrı bir şey.
Ben çok iyi anladım çünkü evinizdeki o kız 20 sene önce bendim.Ablacım hiç bir şey düşünmüyor bi ilgisi yok .
Çok güzel resim çizer uğraşamam diyor
Çok güzel hikaye yazar zor geliyor yazamam diyor .
Aşçı olacam diyor sonra ben kapalı ve sıcak alanlarda kalamam diyor
Pdr istiyorum diyor ama asla istikametle ilerlemiyor .
Özel hoca tutalım diyorum bir hafta devam edip ikinci hafta bıraksak olur mu diyor.
Sizin anlamadığınız şu çocuk başarısız. Degil cocuk uğrasmiyor
Pratik yapmıyor
Ders tekrarı yapmıyor.
Bugün ders programı yapar kusursuz bir şekilde bu programa sadece bir gün uyar .
Ben galiba başlığı yanlış yazdım
Sorun bizde değil sorun cocugumun çabasında.
Lütfen sizde insanları tanımadan yargılamayın
Ben bu yaşta bile ikinci universitemi okuyorum .
İnanın çocuğunuz çok başarılı, şimdiki neslin asla sahip olmadığı bir çok şeye sahip , bir öğretmen olarak saygılı öğrenciye hasretim...Edep ahlak dürüstlük bireylere saygı
Öz güven hepsinde 100 puanımız var .
Benim demek istediğim akademik başarı
Yoksa diğer türlü çok memnunuz Allaha şükür
En başarılı bireyler genelde maddi durumu iyi olmayanlardan çıkıyor çünkü çocuk tüm potansiyelini kullanmak zorunda hissediyor, mesela ben yoksul bir ailenin evladıyım fakat hayatımda o kadar çok yoksunluklarım vardı ki okumaktan ve iyi bir meslek edinmekten başka çarem yoktu , hoş bizim mesleği de bitirdiler o ayrı tabiYahu ne alaka asgari ücretle çalışan adamın kizi okul 1.si
Fakir diye başarısız mi
Biliyorsunuz akademik başarı olmasa iiyi bir lise iyi bir universiteue gidemiyorsunuz .İnanın çocuğunuz çok başarılı, şimdiki neslin asla sahip olmadığı bir çok şeye sahip , bir öğretmen olarak saygılı öğrenciye hasretim...
Ne alakası var . Köy okulunda öğretmenlik yaptığım dönem okuma yazması olmayan annesi, fabrika işçisi ilkokul terk babası olan öğrencim sadece bizim verdigimiz yaprak testleri ile ekstra kaynağı olmamasına rağmen fen lisesini kazandı. Annesi veli toplantisina gelen tek insandı.Kısmen öyle maalesef , bu sizin başarıyı nasıl tarif ettiğinizle ilgili , neye göre, kime göre?
Yanlış alana yönlendirilmiştir muhtemelen o çocukArkadaşlar bazı anneler var şahit olduğum
?
Evet şimdiki çocuklar maalesef birçoğu zeki ama çalışmıyor, isteği yok , aşırı dürtüseller, ben bunu sosyal hayatında hiçbir beceri kazanmaya yönlendirilmeyip herseyi kolayca elde etmelerine bağlıyorum, çocukların hayati aşırı konforlu oldukça akademik başarı da düşüyor, mesela benim bir oğlum olsa yaz tatilinde kısa dönemli çıraklık işlerine verirdim ( yeri gelir tatil de yapar o ayrı) yani elimden geldiğince tüm potansiyelini kullanması ve keşvetmesi için ona hazır, emeksiz hiçbir şeyi sunmazdim, evde annesine yardım etmesi , odasını toplaması, babası ile çeşitli tamir işlerinde rol verilmesi bence bunlar çok değerli, benim bir kızım var insallah elimden geldiğince hazır lokma yerine cabalayarak biseyler elde etmesi için tüm gayretimle cabalayacağım, sosyal medya , aşırı konfor ve annelerin aşırı derecede koruyucu yapıları çocuklarımızı bu hale getirdi ...Biliyorsunuz akademik başarı olmasa iiyi bir lise iyi bir universiteue gidemiyorsunuz .
Yoksa diğer türlü bi sıkıntımız yok .
Öğretmenlerinin dediği bisey var çok zeki ama bunu asla kullanamıyor.
Cabuk sıkılıyor asla zora gelemiyor .
9. Sınıfta matematik , fizik, kimya biyoloji dersinde en yüksek notu ben alıyordumO yıllarda başarısızdım. Şimdi iş güç sahibi oldum. Ama şimdi düşününce 9.sınıfta çok galesiz gibi görünüyordum. Ama içimde yaşıma göre bir sürü derdim vardı. Şimdi dert gibi gelmese de.:)) İyi bir insandım. Allah'ta karşıma iyi insanlar çıkarttı çoğunluk olarak. Ergenlik zor. Saydığınız özellikler varsa her şey aşılıyor merak etmeyin.
Başka bir yorumumda buna benzer bir yorum yaptım zaten , demek istediğim yanlış anlaşılmış maalesefNe alakası var . Köy okulunda öğretmenlik yaptığım dönem okuma yazması olmayan annesi, fabrika işçisi ilkokul terk babası olan öğrencim sadece bizim verdigimiz yaprak testleri ile ekstra kaynağı olmamasına rağmen fen lisesini kazandı. Annesi veli toplantisina gelen tek insandı.
Bana özelden yazar mısınızYanlış alana yönlendirilmiştir muhtemelen o çocuk
Mesela bana en iyi öğretmeni tutsanız en iyi okula gönderseniz de fizik kimya anlamam
Olmuyor yani o konuda beynim yeterince anlamlandıramıyor öğrenemiyorum.
bu durumda eksik olanı tamamlamak yerine zaten parladığı bir alanda uzmanlaşması için eğitimi o alana yönlendirmek lazım bence
Ben akademisyenim eşim de zeki biridir ama kızımın akademik başarısı bence az olacak. Sanatsal faaliyetlerden hoşlanıyor ve dans figürleri mimik kullanımı, tiyatro gibi şeylere bayılıyor ama iki legoyu birbirine takamıyor, puzzle falan beceremiyor ve ilgilenmiyor sıkılıyor da. E ben bu çocuğu muhtemelen ileride de mühendislik falan diye zorlayamam ama belki de çok iyi bir yaratıcı drama eğitmeni olabilir bu çocuk. Yani başarı nereden baktığınıza göre değişir.
Yanlış anlamış olabilirimBaşka bir yorumumda buna benzer bir yorum yaptım zaten , demek istediğim yanlış anlaşılmış maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?