Basarili çocukların anne ve babalari cok sansli degil mi?

Ablacım hiç bir şey düşünmüyor bi ilgisi yok .
Çok güzel resim çizer uğraşamam diyor
Çok güzel hikaye yazar zor geliyor yazamam diyor .
Aşçı olacam diyor sonra ben kapalı ve sıcak alanlarda kalamam diyor
Pdr istiyorum diyor ama asla istikametle ilerlemiyor .
Özel hoca tutalım diyorum bir hafta devam edip ikinci hafta bıraksak olur mu diyor.
Sizin anlamadığınız şu çocuk başarısız. Degil cocuk uğrasmiyor
Pratik yapmıyor
Ders tekrarı yapmıyor.
Bugün ders programı yapar kusursuz bir şekilde bu programa sadece bir gün uyar .
Ben galiba başlığı yanlış yazdım
Sorun bizde değil sorun cocugumun çabasında.
Lütfen sizde insanları tanımadan yargılamayın
Ben bu yaşta bile ikinci universitemi okuyorum .

Tespit gibi tespit

Her başarılı çocuğun arkasında ona koşulsuz destek olan anne babalar vardır, öncelik çocuğun aile ortamında ne kadar huzurlu , mutlu ve özverili olduğudur, başarı asla tesadüf değildir, çocuğunuzda hiperaktivite bozukluğu vb. rahatsızlıklar yoksa bu dediğim mevzularla yakından alakalıdır başarı konusu ...

Bu yazımda başarısız olduğumu nasıl çıkarttınız merak ettim .çünkü beni tanımıyorsunuz.
Maddi imkani olan başarılı değil
Şanslı olmuş oluyor.
Yazmadan soyle bir eski mesajlarınıza baktım, herkes gibi ortalama gelire sahip , ortalama şartlarda yaşamaya çalışan bir aile olduğunuzu gördüm sonra yazdim. Çok başarılı biri olsaydınız en azından zengin olurdunuz, zaten halihazırda gittiği kolejin lisesine devam ederdi, bu kadar endiselenmezdiniz. Pdr okumak istiyormuş, bir özel okulda burssuz pdr dilimine girmek çok zor değil, gönderirdiniz gelecekte, okurdu.
Ailelerin çocuklarından çok şey beklemesinler nefret ediyorum. Annelerde bu basari olarak görünüyor, kendi yapamadığını çocuğundan bekliyor babalar da genelde kendi fantezilerini iyi topcu olsun diye yaşatmaya çalışıyor. Bu düşünceleriniz çocuğa istemeseniz de yansiyordur. Çocuğun daha başarılı olmasını istemek ayrı kıyas yapmak apayrı bir şey.

Bak anksiyetem tuttu cocugum ne okuyacak acaba

Yahu ne alaka asgari ücretle çalışan adamın kizi okul 1.si
Fakir diye başarısız mi

Ben çok iyi anladım çünkü evinizdeki o kız 20 sene önce bendim.
11 yaşımdan beri özel ders ve dershanelere gittim, 8 yaşımda 2 yabancı dile başladım, birçok kurs vs saymıyorum bile.
Ha istediklerini sınav başarısı olarak bir yerde verdim alın size derece alın size diploma lakin…
Benden inatla ‘bir başarı’ isteyen aileme ev hanımı çocuklarının anası olarak en büyük golümü attım
Bir rahat mı bıraksanız acaba kızı, kendini bulması için?
Hayallerini inşa mı etse, ne istiyor ne istemiyor şuan karar vermek zorunda değil hatta hiçbir şey yapmak zorunda değil.
Birgün elbet bir şeye heves edecek ama bunu kendi bulması gerek.
Anneliğimde daima annemi örnek alıyorum, o ne yaptıysa yapmayarak bir sonuca ulaşıyorum.
Hayatımdaki başarım da bu benim, çocuklarım isterse temizlik işçisi olsun yeter ki en iyi şekilde çalışarak, şevkle kendini ona adayarak olsun, gün sonunda evine mutlu dönsün.
Şu hayatta en büyük başarı bu, her şeye herkese rağmen ‘mutlu ve kendin’ olabilmek.
O yüzden rahat bırakın kızı, kim olduğu oluştursun.

Edep ahlak dürüstlük bireylere saygı
Öz güven hepsinde 100 puanımız var .
Benim demek istediğim akademik başarı
Yoksa diğer türlü çok memnunuz Allaha şükür
İnanın çocuğunuz çok başarılı, şimdiki neslin asla sahip olmadığı bir çok şeye sahip , bir öğretmen olarak saygılı öğrenciye hasretim...

Bazı aileler sadece başarıyı çocuktan beklerler ,kendi ellerinde telefon çocuğa neden kitap okumuyor diye kızarlar.

Bazı çocuklar ailelerinde okuma yazma bilen azdır ama kendi çabalarıyla kazanırlar ortamı görüp daha yükselmek için.

Ben ilkokul birinci sınıfta okuma yazma öğrenen çocuğun yaz tatilinde aileler tarafından ilgilenilmediği için ikinci sınıfta okumalarının zayıfladığını gördüm neden aile kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Şahşi fikrim başarı için ailenin belli bir yere kadar desteğinin şart olduğudur.

Oğluma hep ne olacaksan ol en iyisi olmak zorundasın dedim yıllarca

Çöpçü de olsan (küçümseme değil yanlış anlaşılmasın sadece bir örnektir her işe , her emeğe saygım sonsuz)
Süpürdüğün sokak bile en temiz seninki olmalı dedim.

Nereye geleceksen , ne yapacaksan kendi emeğinle gelmelisin.

Ancak bilmem kaç senelik üniversite bitiren , alanında doc. prof olman seni insan yapmaz cahillikten kurtulmalısın , cahil kalmamalısın aklına ne takılırsa araştırıp öğrenmelisin anlayabildiğin kadar kendini tatmin etmelisin diye aşıladık.

Çok ilkokul mezunu hatta ilkokulu bitirmemiş tatıdığım insan var ama sohbeti ile sizi kendinizden geçirir.

Herkes büyük adam olacak diye birşey yok bakın ara elaman hiç yok neden herkes üniversite bitirme ve masa başında oturma derdinde.

Bir elektrikçiye ihtiyaç var randevu ile gelebiliyor çünkü işi çok.

Fayans ustası için günlerce bekliyoruz.

Bunlar küçüklükten yetişmesi gereken elemanlar olmalı.

Gene en iyi fayansçı ve elektrik ustasını ararız değil mi?

Biraz konu dışı olmuş belki yazdıklarım ama aklıma ilk gelen şeyleri yazdım.

Sağlıkla kalın

Yahu ne alaka asgari ücretle çalışan adamın kizi okul 1.si
Fakir diye başarısız mi
En başarılı bireyler genelde maddi durumu iyi olmayanlardan çıkıyor çünkü çocuk tüm potansiyelini kullanmak zorunda hissediyor, mesela ben yoksul bir ailenin evladıyım fakat hayatımda o kadar çok yoksunluklarım vardı ki okumaktan ve iyi bir meslek edinmekten başka çarem yoktu , hoş bizim mesleği de bitirdiler o ayrı tabi

İnanın çocuğunuz çok başarılı, şimdiki neslin asla sahip olmadığı bir çok şeye sahip , bir öğretmen olarak saygılı öğrenciye hasretim...
Biliyorsunuz akademik başarı olmasa iiyi bir lise iyi bir universiteue gidemiyorsunuz .
Yoksa diğer türlü bi sıkıntımız yok .
Öğretmenlerinin dediği bisey var çok zeki ama bunu asla kullanamıyor.
Cabuk sıkılıyor asla zora gelemiyor .

Kısmen öyle maalesef , bu sizin başarıyı nasıl tarif ettiğinizle ilgili , neye göre, kime göre?
Ne alakası var . Köy okulunda öğretmenlik yaptığım dönem okuma yazması olmayan annesi, fabrika işçisi ilkokul terk babası olan öğrencim sadece bizim verdigimiz yaprak testleri ile ekstra kaynağı olmamasına rağmen fen lisesini kazandı. Annesi veli toplantisina gelen tek insandı.

Yanlış alana yönlendirilmiştir muhtemelen o çocuk
Mesela bana en iyi öğretmeni tutsanız en iyi okula gönderseniz de fizik kimya anlamam
Olmuyor yani o konuda beynim yeterince anlamlandıramıyor öğrenemiyorum.
bu durumda eksik olanı tamamlamak yerine zaten parladığı bir alanda uzmanlaşması için eğitimi o alana yönlendirmek lazım bence
Ben akademisyenim eşim de zeki biridir ama kızımın akademik başarısı bence az olacak. Sanatsal faaliyetlerden hoşlanıyor ve dans figürleri mimik kullanımı, tiyatro gibi şeylere bayılıyor ama iki legoyu birbirine takamıyor, puzzle falan beceremiyor ve ilgilenmiyor sıkılıyor da. E ben bu çocuğu muhtemelen ileride de mühendislik falan diye zorlayamam ama belki de çok iyi bir yaratıcı drama eğitmeni olabilir bu çocuk. Yani başarı nereden baktığınıza göre değişir.

Evet şimdiki çocuklar maalesef birçoğu zeki ama çalışmıyor, isteği yok , aşırı dürtüseller, ben bunu sosyal hayatında hiçbir beceri kazanmaya yönlendirilmeyip herseyi kolayca elde etmelerine bağlıyorum, çocukların hayati aşırı konforlu oldukça akademik başarı da düşüyor, mesela benim bir oğlum olsa yaz tatilinde kısa dönemli çıraklık işlerine verirdim ( yeri gelir tatil de yapar o ayrı) yani elimden geldiğince tüm potansiyelini kullanması ve keşvetmesi için ona hazır, emeksiz hiçbir şeyi sunmazdim, evde annesine yardım etmesi , odasını toplaması, babası ile çeşitli tamir işlerinde rol verilmesi bence bunlar çok değerli, benim bir kızım var insallah elimden geldiğince hazır lokma yerine cabalayarak biseyler elde etmesi için tüm gayretimle cabalayacağım, sosyal medya , aşırı konfor ve annelerin aşırı derecede koruyucu yapıları çocuklarımızı bu hale getirdi ...

9. Sınıfta matematik , fizik, kimya biyoloji dersinde en yüksek notu ben alıyordum şuan bir sozelciyim

Başka bir yorumumda buna benzer bir yorum yaptım zaten , demek istediğim yanlış anlaşılmış maalesef

Bana özelden yazar mısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…