Başarısız bir tüp bebek sonrasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sonbaharsonuyok

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2011
1.221
814
323
Selam kızlar yine olmadı yine hayallerim suya düştü elim boş döndüm eve. Üstesinden geliyor muyum bilmiyorum ama kendimı bırakmamak adına kendi kendimle baş başa kalmadan çalısiyorum tez yazıyorum bir yandan da işime verdim kendimi. Eşim bu tarz sorunlarda hep yanımda dimdik durur beni anlar sanırım sürekli sağlık sorunları gölgesinde yaşamaya alıstik gündelik hayatta kendimize değer vermiyor gibi görünsek de zor durumlar altında bu evlilik için her şeyi yapan birbirine karşı daima iyi olan bir çiftiz . Esasında tüm sorunların benim bebek isteği yüzünden yaşadığım acıyla büyüdüğünü anladım.
Şimdi bugün benim doğum günüm . Esim sürpriz olsun diye 2 günlük bir dağ otelinde yer ayarlamış . Hiç hevesim isteğim yok ama kendime gelmem ve anın tadını çıkarmam bebek olmadan da yaşamayı kabullenmem adına neler yapabilirim ?
O kadar işe verdim ki kendimi eşimle baş başa kalmayı unuttum resmen. Bir film izleyip hiçbir şey yapmadan zaman geçirmek istiyorum başka önerileriniz var mı ? Siz nasil atlattiniz bu zamanları

Çok zor bir süreç rabbim yardımcınız olsun.. Hayat devam ediyor, elimizde olmAyan sahip olmadığımız şeylere odaklanırsak hem hayatı hem aklımızı kaçırıyoruz.

Düşünmemek çok zor ama bunu geri plana atmaya çalışın. Öncelikle bir aile olduğunuzuçocuk olsa olmasa da bir eşiniz olduğunu bir hayatınız olduğunu görmeye çalışın.

Rabbim tez zamanda yüreğinizi ferahlatsın inşallah..

Merhaba doğum gününuz kutlu olsun. ..benim de bugun doğumgünüm..iki hafta olası daha çok istediğim bebeğim kürtaj olmak zorunda kaldım ...hayatın tilsimi OLABİLİR demekte bence arkadaşım. ..kabullenmek ve yoluna devam etmek aslolan bence...heder olmaya ve An'i kaçırmaya yetmeyecek ömrümüz. ..nasipte ne var ise o olacak üzülsek de sevinsek de...aynı tevekkül ile kabullenmek gerek bence. .hep beteri beteri var...ellerin bos degil umut dolu...bakmasını bilirsin
..bebek çocuk hersey değil. ..Eşler evlilikler de hersey değil. ..hep bir parça ...eksik de olabilir ..zamanla tamamlanabilir. ..hakkında ne hayırlı Allah tab başka kim bilir...Üzmeyin kendinizi ve eşinizin tadını da hevesini de kaçırmayın. ..ben şahsen öyle yapıyorum :)))sevgiler iyi yillar. ..mutlu yaşlar. .

Öncelikle mutlu yıllar..
Zor bi süreç tahmin edebiliyorum..ama biraz kendinize odaklanın çocuk fikrini aklınızdan çıkarın eşinizle romantik gezilerin tadinı çıkarın..hiç tahmin etmediğiniz bi anda vakti zamanında bebeğiniz sizi bulacaktır.

Kaç yıllık evlisin ?

Bazen bası Şeyler vakti gelince olur sadece o Yüzden üzme kendini doğum günün kutlu olsun

Doğum gününüz kutlu olsun .Bir gun insallah siz de anne olursunuz sizi cok iyi anliyorum. Ben cok zor hamile kaldim .Hic olmazsa korkusunu hep icimde taşıdım. Ama umudumu hic yitirmedim esim kötü olunca ben dik durdum ben çökünce o .Gecelerce birbirimize sarılıp ağladığımız da oldu.Bulundugum ilde hatri sayılır bir dr asla doğal yoldan olmaz bosuna heveslenmeyin dedi .Esim orda yıkıldı ben kalktim dr la tartıştım. Nasil bu kadar kati olabilirsiniz diye .Ve ordan uzaklastim zaten 2 ay sonra da hamile olduğumu öğrendim. Mucizelere inanin siz beklemediginiz anda gelecek .

beni de alin

Doğum gününüz kutlu olsun.Bende tüp bebek tedavisi görüyorum.Ama hep şöyle düşünüyorum.Sağlıkyız çok şükür.Eşlerimiz yanımızda.bebeği hayatımın odak noktası yapmadım hiç.Yapmamaya çalışıyorum.Sizde öyle yapın.İnş en kısa zamanda bebişiniz sizinle olır.tüp bebek süreci çok zor.psikolojik olarak sizi çok iyi anlıyorum.

Lütfen ama lütfen belki siİnanlamadigimi düşüneceksinz ama yapmayın hayatınızı bebeğe odaklamayin.hayatta herşey çocuk sahibi olmak değil bakın çok güzel bir işiniz var eşiniz ne kadar anlayışlı birbirinize baglanin saygı sevgi ile evliliğimiz bir ömür boyu sürer inanin.koyde ev yaptirin tatillerde giden gezin bahçeye birşeyler ekin yaşlanınca herkes yalnız .şimdi hangi çocuk anne babasına bakıyor veya buna fırsatı oluyor kardeş sevgisi diye bişey mi kaldı hayatta yokkk inannin as olan sizin hayatta yaşayış tarzınız inasanlik görüşün kendinizi geliştirin çalışın hepsi inanın gerekli olan şeyler .hayatta herşey bebek çocuk sahibi olmak degil

Ben de öyle yapıyorum mesleğim gereği binlerce çocuğum var zaten ama işte olumsuz ger deneme sonrası insan bir düşünüyor sarsılıyor vs. Ama şimdi evliliğim için eşimin çabalarına kulak vermem gerek neler yapabilirim bu iki gün

İnanın bunun farkındayım çevreye de kulak asmadim başta eşime isterse ayrilabilecegimizi söyledim ama kabul etmedi vakti zamanında o bir kaza geçirmisti ve ben de onu bırakmamistim öyle olunca evlilik sağlam bir aşk ve dostluk üzerine kuruldu şimdi biraz monoton biraz içine kapanik biri oldum bu tatilı iyi değerlendirmek istiyorum

Hediye gibi mucizenin ta kendisi bize de nasip olur su gibi ekmek gibi olur dünyamız güzelleşir inşallah

Ha bir de eger kaderinde varsa seni bulacaktır. Dayim dile kolay 20 yil sonra baba oldu hem de vazgecmislerdi artik 20 yil uzun evet ama o zamanlarda teknoloji bu kadar gelismemislerdi sebebi bile bulunamiyordu ama simdi her sey mümkün. Kendinizi yipratmayin lutfen

Allahtan umit kesilmez dua etmeyi hiçbir zaman unutma
Benimde bir negatif denemem var.yaza ikinciyi planlıyoruz.ilki bile beni o kadar cok yıprattıki iki sene ara vermek durumunda kaldım.hala negatif olursa nasıl ustesinden gelirim diye korkularım var ama denemeden de olmuyor. Rabbim bekleyen herkesi sevindirsin inşallah

Tatilin tadını çıkar.Açık hava ve kar..mis gibi işte.Eşine odaklan.Gülümsemeyide unutma:)

Geçmiş olsun kaçıncı denemeniz bilmiyorum ama biz 2 aşılama 1 tüp bebek denemesinden sonra hem maddi hem manevi yıprandık. 1 dondurulmuş embriyomuz var Dr transfer yapmadı tüm sağlık kontrolleriniz bi yapılsın her birimi gezin gelin ne engelimiz var bi görelim dedi her tarafta bi yerimize baktirmaktan iflahimizi kesti. Bu hafta endokrinoloji sonra bakalım nerelere yollayacak. Çok şükür herşey de normal çıkıyor. Aylardır koşturmaktan bebeksiz yaşamin ne olduğunu bile anlayamadık. Kimseye anlatmak istemiyoruz millet de hastanelerde kosturdugumuzu gördükçe yazık gene neyiniz var filan diye bize acır oldu. Tek olumlu yönü diyrtisyene yollayip ikimize de epey kilo verdirdi Dr tavsiye ederim siz de bizim gibi maratona başlayın tek kafanızdaki o günkü randevuya göre işinizi gücünüzü ayarlamak oluyor. Eşinizle birlikte yapılan bir etkinlik olduğu için de doya doya beraber zaman geçirmiş oluyorsunuz :))))))) hepimiz için hayırlısı ne diyim allah görür inş emeklerimizi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…