Başıma bunlar geldiği için çok üzgünüm.....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ofof23
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
O

ofof23

Ziyaretçi
ben 2008 yılının ocak ayında severek evlendim. fakat şu anda eşim ile ayrıyız ve kesinlikle boşanıyoruz. çünküğ eşim de ben de ayrıldığımızdan beri birbirimizi aramadık. ben onunla bir ömür geçebileceğine inanmıyorum. bu konular teferruat. ama ben onu çok sevmiştim herşeyi bitirdi sevgi aşk gözyaşı saygı herşey bitti. şimdi bomboşum hayata karşı güçlü istekelrim var ama artık mutlu olabileceğim mi onu bilmiyorum. bundan sonra evlendiğimde mutlu olur muyum bilmiyorum. eğitimimi tamamlayıp mali müşavir olmak istiyorum bir dikiş atölyem olsun evimde istiyorum. ben evlenirken tabir-i caizse dul kadın gibi evlendim eşimin maddi durumundan ötürü. herşey her istediğim boğazımda kaldı. çünkü eşim ve eşimin ailesi hep kendileri için özendiler herşeye zaten kayınvalidemin evine gelin gittim ve bir sene onunla aynı evde yaşadım. tabi evliliğimin bitmesinde kayınvalidem başrolde değildi ama bizim bir derdimiz varken kayınvalidem sağolsun onu üçe katladı. kendisi eşinden boşandığı için hep eşimi benden kıskandı yani anlayacağınız ne evlenirken ne de evlendikten sonra hiç bir güzellik bulmadı beni. hep kıstım herşeyden yani maddi konu değildi kıstığım. kendi hayatımdan heveslerimden herşeyden kıstım. şimdi evlenen arkadaşlarımı görünce nasıl özeniyorum. gelinliklerini kendileri seçip diktiriyorlar evlerini kendileri döşüyorlar eşyalarını kendileri seçiyorlar nişanlıları ile geziyorlar eşleri ile arkadaş toplantılarına gidiyorlar arkadaşlarını eve davet ediyorlar ben malesef bunların bir çoğunu yaşayamadım. bundan sonra işim ve eğitimimle ilgileneceğim ama içimde o kadar çok pişmanlık ve ukte var ki bir daha yaşayabilir mıyım bilmiyorum bunları. ve ben evlenip boşanmış biri olacağım yani yaşamak istesemde bekar bir kıza göre daha az olasılıkla yaşayabilirim. bu evlilik biten evlilik hep önüme bir dayatma olarak gelebilir. evimde dikiş dikip çocuklarımla eşimle huzurlu olmak istiyorum. benimde bir evim bir düzenim olsun istiyorum. biten evliliğimde bunları hiç yaşayamadım hep kayınvalidemin izin verdiği kadardı ve o da çok bencil bir insandı. sadece kendini düşünürdü malesef öncelikle işimi eğitimimi tamamlamak istiyorum ama ne olur buradan birileri bana bende bak böyle bir hayattan sıyrılıp nice mutlulukalr yaşadım desin biri bana umut olsun istiyorum. ikinci evlilikten çok korkuyorum hemde çok.. severken böyle oldu bütün dallarım hayallerim yıkıldı kırıldı bir daha nasıl heveslenirim bilmiyorum belki zamanla olur. bir yuvam olsun istiyorum bende mutlu olmak istiyorum. bunun için zaman ve sabır lazım biliyorum beklemeye de razıyım ama aynı şeyleri ikinci sefer bir daha bir daha kaldıramam korkuyorum.itilmekten kakılmaktan horlanmaktan korkuyorum hemde değmeyen iki lafı bir araya getiremeyen insanlar bana yaşattı ya bunları kendimi o kadar aciz hissederdim ki bir ayrılık insana bu kadar mı güç verir. allaha şükür ailem yanımda ve benim için bir şeyler yapıyorlar. malesef kötü bir deneyim yaşadım ve bedeli çok kötü oldu bana. kısacık bir evlilikle bir senem ve öncesinde bir sürü zaman kaybım oldu. hislerim duygularım kullanıldı hayallerim kırıldı.toparlanacağımı biliyorum güçlü bir insanım şu anda çok kötü değilim ama keşke diyorum bende azıcık kendimin kıymetini bu kadar geç anlamasaydım. bir daha aşk evlilik ve güzel hisler yaşarıım inşallah. bu yaşadıklarımın gölgesinde bir ömür geçirmeden güzel günler kapımı çalar inşallah. ne olur buradan birileri bana umut olsun......benneyaptımki

Canım benim hayırlısı böyleymiş senin için demekki
Belki daha uzun bir evlilikte daha kötü şeyler yaşayacaktın Allah korusun

Bak ne güzel, her şeyin farkındasın...
Her şeyin bir nedeni ve sonucu vardır.
Senin evlilikten, erkeklerden, hayattan bazı dersler almana neden oldu bu olay.
Keşke hiç kötülükler yaşamasak, ama mümkün olmuyor işte.
Her zaman güzellikler olsa, onların değerini bilemezdik değil mi ?

Şimdiden 2. evliliği düşünüp de tatlı canını sıkma bence.
Önce bir kendini topla, mesleğini eline al, hedeflerini gerçekleştir.
Sonra sağlamca ayaklarının üzerine bastığın zaman, emin ol kimse seni şimdiki kadar üzemeyecektir.
Sen buna izin vermeyeceksin.
Şanslı olduğun noktaları düşün.
Şükür ki ailen yanında, çocuğun olmamış.
Ben senin için her şeyin güzel olacağına inanıyorum.
Boşanan binlerce insan var, evli olup mutsuz olmaktansa, boşanıp rahatlamak akıl karı değil mi ?
Kimsenin lafına göre yaşama hayatını, istediğin gibi yaşa.
Güzellikler hep seninle olsun inşallah a.s.

seni çok iyi anlıyorum bende boşanmış bir bayan olarak ama zaman herşeyin ilacı zamanla daha iyi şeyler düşünmeye başlayacaksın emin olabilirsin umarım bundan sonra herşey gönlünce olur

canım çok şeyler yaşamışsın belli ama bu kadar umutsuz olma güzelim inş bundan sonra her şey daha güzel olur anladığım kadarıyla eşinle barışma gibi bir durum söz konusu değil tam açmamışsın konuyu yani tek neden kayınvaldenmi yada sana değer vermiyormu o yüzden çok fazla bir şeyde diyemicem ama ayrıldıktan sonraki hayatın tabikide güzel olucak tamam kötü bir deneyim olmuş senin için ama olsun kader yaşaman gerekiyormuş yaşamışsın bundan sonra yene aşık olucak ve çok sevicek sevileceksin canım sakın karamsarlığa düşme iyi düşün iyi şeyler olsun:Saruboceq:

inşallah mutlu olursun canım daha gençsin ki en büyük şansın ailen sana sahip çıkmışlar ve yeni bir başlangıç şansın var mutsuz bir evliliği devam etmek zorunda bırakmamışlar seni kıymetini bil canım yarınlar güzel olucak inşanlah bak ne güzel hedefler koymuşsun önüne önce işinde başarılı ol daha sonra aşk

Allah yardımcın olsun...

Son düzenleme:
ne kadar güçlü bir kadın olduğun anlattıklarından belli oluyor canım..
en önemlisi arkanı yaslayabileceğin sana destek olan bir ailen var...
geçmişe bir çizgi çekip geleceğe bakma zamanıdır şimdi..
yaşadıklarımız bizi olgun kılar ben inanıyorum sen üstesinden geleceksin herşeyin..
yeterki kendine güven..
yolun açık Rabbim yardımcın olsun...

yaşadıklarının yaralarını sarmadan zaman denilen merhemin tesirini görmeden bukadar uzağına bakma cnm . şuan yorgunluk bezginlik eteklerinden asılırken öncelikle kendi içine bak kendini gücünü yeniden keşfet umut ışığın güzel bir gelecek senin olsun cnm

arkanda ailen olduktan sonra hiç sıkma canını herşeyin hayırlısı ve en güzeli seninle olsun rabbim yar ve yardımcın olsun.................

değerli arkadaşım herkes alnına ne yazılıyorsa onu yaşıyor
senin kaderinde böyleymiş
böylesi makbülmüş ve gene allahın sevgili kuluymuşsünki fazla çekmek için o kapıda değilsin
sen tüm imkanlarını değerlendir istediğin o hayal ettiğin mesleğini eline al
gerisini düşünme oldumu canım üzülmede
düşünme o vefasızları sen yaşamana bak
sana sen ve ailen yeter canım ailen de destek veriyormu sana
sana şimdiki yaşamında başarılar dilerim tatlım
inşallah bundan sonrası senin için çok güzel gececeğinden eminim gülüm
hayat,yaşam güzel yaşamaya bak ağlamaya değil ve tokadan başka şey takma kafana oldumu
sevgiyle kal canım

ben bu olayda o kadar çok şey gördüm ki kendimi o kadar çok keşfettim ki daha önceden ne kadar çok kıymetini bilmediğim şey varmış şimdi anlıyorum. şimdi gökyüzü ağaçlar çiçekler annem babam kardeşlerim arkadaşlarım hepsine sımsıkı sarıldım. çünkü hepsi bana çok çok destek oldular. evt beni yaralamak isteyenlerde olmadı değil ama duymuyorum bile onları. o yaşadığım bir sene yi bir daha yaşamaktansa hemde bir ömür toplum baskısı daha hafiftir inan. ben sadece aynı şeyleri bir daha tekrar yaşamak istemiyorum. insanlardan da zamanla kötü şeyler duymak istemiyorum. allah bana ve benim gibilere yardım etsin inşallah. evlilik zaten o kadar tırstım ki hemen düşünmüyorum. olduğu zaman güzel şeyler yaşamak istiyorum sadece....

Çok içten söylüyorum, inşallah istediğinden daha da güzel şeyler yaşarsın canım
Ben evli değilim, o yüzden haybeden atıyor olabilirim
Ama bence şimdiden 2. evlilik de öyle olur mu, kötü şeyler olur mu diye korkmanın alemi yok
Sen içini ferah tut, Allah'a şükret daha beter şeyler yaşatmadı sana diye
Dua et güzel şeyler yaşamak için, Rabbim gönlüne göre versin inşallah :Saruboceq:

Allah herşeyin hayırlısını versin!:Saruboceq:korkma eminim önüne güzel kapılar açılacaktıra.s sen yeter ki güçlü olmayı bil!...

hakkında hayırlısı olsun.ama gelecekte olacaklara kaygılanmak yerine kendinin değerini bil.sen kendine değer verirsen hayat da sana hakettiğin değeri verir.umudunu kaybetme ve hayata güzel baka.s.

allah hakında hayırlısını versin.
şanslısın ailen yanında ve destek.
bundan sonra inş istediğin bütün mutlulukları yaşarsın

hiç bir şey için geç değil tabiki sende evini kendir döşer gelinliğini kendin seçersin o mutluluklar senide bulucak inşallah
ne güzel hedeflerin var kendine hedef belirlemişsin önünü görebiliyorsun bunlar için çalış geçmişi düşünce önüne bak doğru insan karşına çıkıcaktır.

hayır kayınvalidem değildi sebep eşim bana değer vermiyordu aşırı anneciydi ve bana sürekli hakaret ediyordu evden kovmadan tutun küfüre kadar ve ben ne annemden ne babamdan görmediğim muameleyi eşimden gördüm. eşimin bana değer vermemesinde ve hakaretlerinde kayınvaldemin dolduruşunun payı oldukça fazlaydı ama yapan eşimdi. neticede beni severek evlendi ben onu zorla evlendirtmedim kendimle benimle annesini ayıramadı zaten sonra da benden vazgeçti şimdi anasıyla oturuyordur ben ilgilenmiyorum artık.önceki konularımda bakabilirseniz eğer çok anlatmıştım ipucu olabilir neler yaşadığıma dair.. barışmayı hiç mi hiç istemiyorum. ama aklını başına toplar ayrı ev açar tedaviyi de kabul ederse dönerim belki ama o adam bu kadar uğraşmaz benim için. o benden çoktannn vazgeçti. bende beni istemeyeni istemiyorum....

cnm iki kisi arasındaki ortak yaşam bitti senin neden hayatın bitsinki sen sadece bundan sonra herseyin daha güzel olacağına inan duanı eksik etme ve yeni hayatına umutla gülümse

Bundan sonra yapacağınız en kötü evlilik bile bundan daha güzel olabilir çünkü, artık hangi kriterlere bakmanız gerektiğini biliyorsunuz, yani nasıl insanlarla evliliği düşünmemeniz gerektiğini biliyorsunuz...
Allah yolunuzu hep açık tutsun İnşallah.

Allah yardımcın olsun vardır herşeyde bi hayır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…