Basima ne geldiyse "den baslayan" ve "9,99" lardan

Adı üstünde ekonumi bilimi. Kıt kaynakları verimli kullanıyoruz işte
Bana göre hava hoş, ben çok memnunum bu durumdan.
Mağazanın birinde bişey görsem, herhangi bir ürün mesela, hemen telefonu çıkarıp internetten fiyatını araştırıyorum. Ürünün ne olduğuna bağlı olarak kullanıcı yorumlarına kadar okuyorum. Gidip diğer mağazaları da dolaşırım vaktim varsa. Vaktim yoksa bile vakit yaratırım. Kazıklanmaktan nefret eden bir insanım. Ekstrem bir durum olmadığı sürece bir malı pahalıya almam, alamam. Yoksul değilim ama zengin de değilim. Zengin bile olsam yine bu şekilde düşüneceğim. Hiçbir şeyin de cazibesine aldanmıyorum. Bazen insanlara bakıyorum, dünya umurlarında değilmiş gibi para harcıyorlar. Bunlar geliri benden bile daha düşük insanlar, öğrenciler sonuçta. Diyorum ki ya hayatın anlamı acaba bu mu? Mutluluğun formülü bu mu? Savurganlık mı, alışveriş mi? Belki onlara göre öyle ama bana göre değil.

Kasada calisiyordum bi ara. 30 lirayla gelip 60 liralik alisveris yapanlar mi istersin? Kart limiti yetmeyip 3-5 urunu geri birakanlar mi?
"Hayir sen hata yaptin" diyip kalem kalem fisi kontrol ettirenler mi?
Nasil basariyorsunuz bu kadar hesapsizligi bilmem, ben daha kasiyer demeden asagi yukari ne odeyecegimi tahmin ederim. Hic hesaplamasam bile her seferinde tuttugu fiyattan ongorum olur. Bence gereksiz seyleri dolduruyorsunuz sepetinize.

Ihtiyac disi almiyorum bazen idarelik aliyorum mesela ki yanlis tabi buda,ama hayat gercekten pahali uygun fiyatli gorup bi kac parca alayim diyosunuz onlar kasada dag oluyo, aldiklarimda mutlaka onceligi olan gerekli olanlar,cocuklar icin daha cok cunku onlar buyume cagindalar kiyafet her daim gerekiyo ucuz gorunsede aslinda pahali yaşıyoruz hayat gercekten pahali

Kolayi var kasada baktiniz fazla tuttu.. ehim ehim seklinde bu kalsin.su kalsin aa buda neymis su nerden cikti.yaw ... seklinde gozyaslariyla vedalasacaksiniz bazilariyla ....sonuc ?ayriligin acisi ama boylesi daha munasipti nin dayanilmaz.hafifligi

Mağazalarda tam tur atmadan bişeyi almam...hatta eve gider düşünür, ertesi gün gidip alırım...alıp etiketiyle saklamaktansa gerçekten ihtiyaç mı diye düşünürüm...bazen düşünmeden beğenip alıyorum eve bi geliyorum hiç bişeyle kombin olmuyor...hemen gider değiştiririm...çocuklarda alıştı bana...eve gelip giyerler,sağa dön soşa dön deyip yakasına paçasına bakarım...artık etiketi koparabilir miyiz diye sorarlar

Eşim tam tersi...fiyat bakma alışkanlığı yok...belli mağazası var gidip 5 dk da alıyor...bazen telefon açıp şu renk ayakkabıya uygun pantolon seçin gelip alıcam diyo...vakti daha değerliymiş

Beraber alışverişe çıksak boşanırız herhalde

Aman diyeyim karttan uzak dur...bu mantıkla bedava diye limiti 3 günde doldurursun
Valla hic bi fikrim yok bu konuda ama mantikli yani,para bozulunca degersizlesiyo ama kart olsa oyle bi dert olmadan neyse fiyat o cekilir gunu gelince odemesini yaparim minimum limitli olacak tabi en azindan alisana kadar

Kolayi var kasada baktiniz fazla tuttu.. ehim ehim seklinde bu kalsin.su kalsin aa buda neymis su nerden cikti.yaw ... seklinde gozyaslariyla vedalasacaksiniz bazilariyla ....sonuc ?ayriligin acisi ama boylesi daha munasipti nin dayanilmaz.hafifligi
Aa bu nerden girmiş sepete yok bu sepet benim degil falan

Ohooo o etiketli saklamalar fisini faturasini saklamalar ayri aynennn sizin gibi yaparim,esimin de hayatta nefret ettiği belki birinci sirada gelir bu degisim

Hesap makinesıne falan ne gerek var ..
4,50 mı aldığım şey ben 5 diyorum.
yuvarlama hesap yap . Hep öyle yapıyorum.
Açıkcası şuda var yanımda fazladan para bulundururum çünkü kendıme hakim olamıyorum. yuvarlaya yuvarlaya kasaya gelene kdar 150 tl oluyo kasada fişe bakıyorum 130 tl 20 tl kar gibi geliyo

Bende boyleyim ya.
Hesaplarken fazla hesaplayip kasada eksik cikinca "ehehe ucuza getirdim aferin bana" diyorum icimden, sinsi sinsi
Konu sahibi, etikete baksan valla sorun cozulecek gibi duruyor.

Ya ben fazla para almiyorum 3 4 defadir markete ozellikle cunku marketlerde simdi zuccaciye tuhafiye hersey var sut ekmek alicam mesela illa bi durtuyo o bolumler bakmadan gecme diye

Ya ben fazla para almiyorum 3 4 defadir markete ozellikle cunku marketlerde simdi zuccaciye tuhafiye hersey var sut ekmek alicam mesela illa bi durtuyo o bolumler bakmadan gecme diye
Farketmez bende bi giriyorum meyve alcam dıye kedilerime yas mama alıp çıkıyorum Eve gelince aaa ben naptım yaaa diyorum

Bende boyleyim ya.
Hesaplarken fazla hesaplayip kasada eksik cikinca "ehehe ucuza getirdim aferin bana" diyorum icimden, sinsi sinsi

Ben de ben de Yalniz degilmisim meger

Bende boyleyim ya.
Konu dağılmadan hemen sorup kaçayım,
Hamilelik çizelgen yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…