Başımdaki dert yüzünden evlenmeyebilirm

canım öncelikle sorunu çözmüş olmanıza çok sevindim. ben haziran ayında evlendim ve Türkiye'den Kıbrıs'a yerleştik eşimle. İkimizin aileleri de Türkiye'de kaldı. Kurban bayramında görümcem geldi tatile. Bir hafta kaldı. Onu havaalanına bırakıp da arabaya bindiğimiz de eşim de ben de derin bir ohhh çektik inan. Kendisini ne kadar sevsek de evde 3. bir kişi gerçekten çok zor. Hele hele evlenir evlenmez ben katlanamazdım şahsen. Görümcem burdayken ben otururken onun içinden geliyordu bulaşık yıkamaya başlıyordu, hadi arkasından ben de kalkıyordum mecburen. Allah sabır versin diyorum sana. Umarım evlendikten sonra problem yaşamazsın ama zor bir işe giriyorsun :kkk:

şimdi,triplex bir eviniz olur. bir villa her katta biri yaşar. banyo mutfak bile ayrı olur..
hadi o zaman ok. diyeyimde.
eğer ev bir daireyse . o iş yaş arkadaşım. sen rahatsız olacaksın bu kesin. eşinin kardeşide olsa senin için yabancı bir erkek bu. yabancı diyorum ,çünkü,daha yeni tanıyacaksınız birbirnizi.
senelerin bir beraberliği, yaşanmışlığı yok. o yüzdende rahat edemeyeceksiniz. nişanlınız bu yönden bakmak istemiyor ...aslında, bir erkek olarak bu rahatsızlığınızın oda farkında olmalı. ama işte,bazıları nuh der peygamber demez ya. oda öyle demek...

Son düzenleme:
evt biliyodum ama mantıken kızkardeşi kalır evlenene dek diye düşünüyodum ne biliyim böyle oldugunu

peki oturacaginiz eviniz hazirmi???? madem nisanlinin iki kardesi var bence sizin oturacaginiz evin yakinlarinda kendilerine bir ev tutsunlar....yada mesela ayni binada fakat ayri evlerde oturursunuz??
böylece ne sizinle yasiyor nede cok uzakta kaliyor olurlar

nisanlinin seni anlamasina sevindim, ama ben olsam kiz kardesiyle erkek kardesi beraber bir ev tutsun derdim. enazindan o evin isini kiz kardesi görür birde sen o evin isine bakmak zorunda kalmazsin..simdi bende nisanliyim, (iki tane görümcem var bekar,) onlarin evine gidiyoruz bazen yalniz kaliyoruz, ama benden iki yas küçük olan görümcem hep evde. nisanli bile olsak çok rahatsiz oluyoruz..kiz kardes diyip geçme, nekadar sevsen bi zarari yok diye düsünsende bir süre sonra sinirlerin bozulabilir..

Nişanlımın ailesi erken yasta vefat etmiş 3 kardeş birbirine cok baglılar hep birlikte calısmıs etmiş bugüne gelmişler belki bundan aşırı hassas anlayamıyom cünkü.nişanlım Üniversiteyi onların sayesinde okudu ha kezza askerdede yardımcı olmuslar sağolsunlar o yüzden onlara minnet borcuda var.bende at dmiyorumki basından kız bizimle kalsında erkekde bişeyler yapsın dedim oda yanlıs anladı sen erkek kardeşimden lafı kızkardeşimede getiriyosun sen beni biliyodun neden simdi bunları söylüosun dedi sen 2 kardeşimide istemiyosun kusura bakma ozaman ayrılalım dedii.bende onla sakince konusmaya calısıcam gene bakalım nolcak sonucta kız kardeşi evlenene dek bişey sorun olmaz olsada katlanırımda erkek kardeşş zor yaniiiiiiiiii :5:

canim kiz kardese katlanirim diyorsun ama inan gorumceler giciksa eger onlarla ayni evde kalmak cekilmez oluyor...
evliligin bozulmasin diye esinin kiz kardesine katlanacagim derken kendini yipratirsin hem de mutsuz olursun.

gorumceni ve kaynini taniyor musun? yani araniz nasil?

siz onlar evleninceye kadar aynı evde yaşıyacaksınız gibi duruyor..
yani oğlan iş buluncaya kadar da değil bence..
hele kızkardeş kesin sizin evden gelin olarak çıkar..

Allah yardım etsin,sıkıcı ve zor bi durum..

Kızlar konustuk nişanlımla oda cok sinirlendiği için öyle demiş.
Oda beni anladıgını ama biraz sabır göstermemi söyledi.
hadi erkek kardeşi neysede kız kardeşini evlenene dek yanımızda kalmasını söyledi bende kabul ettim.
Erkek kardeşinide makul sekilde söyeleyecek bakalım nasıl karsılayacak durumu bilmem.
Ama evlenene dek kızın kalmasını kabul ettim.bakalım hayırlısı olsun.Zaten benm sorunum erkek kardeşiydi.Yorumlarınız için teşekkürler.oh yaaa sevdiğim beni anlamıss meger bi anlık sinirmişşşşş :92:

sen öyle diyorsan..........................:44:

kızlar sitede yapım vardı giremedim daha yeni girebiliyorum.
valla hakkımızda hayırlısı olsun herkes mutlu olsun.
Allah yardımcımız olsun bakalım neler olcak bakacaz

sLM Kızlar,
Nişanlımla uzun süredir sevgiliydik maddi konulardan dolayı erteledik düğünü.Anne ve babası yok Kendisiyle kalan bir erkek kardeşi var evlenmemz yaklasınca bende bazı korkular basladı.mesela tamam o cocuk askerden yeni geldi iş bulup durumu düzeltip evlenene dek bizde kalıcak amaa ben rahatsz olcam ne bilim kocam gelince rahat rahat oturamıcaz özel konuları sadece yatak odamızda konusucaz yaa baslı basına dert.bugün biraz daha actım konuyu nşanlım cok hassa bu konuda biraz dayan nolcak felan diyor dayanırım dayanmasına ama evlenince ilk zamanlardada bizle kalmaz inşallah dedim demez olaydım burnumdan getirdi lafı.sanki kötü bişey dedim onaa yoksa kardeşiyle ortak kurallara uyulduktan sonra ben napiyim benm sorunum insan evlendiğinde yalnız kalmak ister ilk zamanlar ama bunu anlamıyor o takmıs bi kere ben öyle dedim yaa beni cok kırdıı napcam bilmiyorum.
kardeşimi istemiyorsan direk yolları ayıralım dedi ben ona sonra kardeşini istememzlik olurmu benm demek istediğim baska desemde anlamadı dediğim dedik caldıgım düdük hesabı cok sinirli en son bayagı bi tartıstık.tamam o halde söyleyim cüneytee yengen seni istemiyo baska yer bul diyim deyip suratıma kapadı telefonu:(( kızlar ben napcam ben cok üzülüyorum sevdiğimi üzmek istemesdim ama anlamıyo takmıs bi kere kardeşini istemediğim lafına cok zor durumdayım yaa :((

senin adına üzüldüm çok zor bir durum ama anne babalarının olmamasından dolayı nişanlının verdiği tepki affedilebilir bir durum.eğer gerçekten çok seviyosan karşılıklı fedakarlıklarla üstesinden gelinebilir.mesela o iş bulana kadar evliliğinizi erteleyebilirsiniz.ve iş bulduktan sonra da aynı evde değil de komşu olacak şekilde kurabilirsiniz evinizi.tabi maddi koşullar bu dediimi zorlaştırıyor ama madem birbirinizi çok seviyorsunuz.atıyorum bakırköyde değil de yenibosnada oturursunuz ama 2 küçük ev tutarsınız.ya da ne biliim ev eşyaları vs.ekonomi yaparsınız maddi destek olursunuz.ama aynı evde çok zor.erkek sonuçta Allah aydınlığa çıkarsın...ama sevgi saygıyla aşılabilir diye düşünüyorum.aşılamıyosa da zaten üzülmenin bi anlamı yok.çünkü o zaman sevgi ve saygı yok demektir.eh hal böyleyse zaten kardeşi olmasa da başka sorunlar çıkar iyi düşün derim ben.Allah yardımcın olsun...

Kızlar konustuk nişanlımla oda cok sinirlendiği için öyle demiş.
Oda beni anladıgını ama biraz sabır göstermemi söyledi.
hadi erkek kardeşi neysede kız kardeşini evlenene dek yanımızda kalmasını söyledi bende kabul ettim.
Erkek kardeşinide makul sekilde söyeleyecek bakalım nasıl karsılayacak durumu bilmem.
Ama evlenene dek kızın kalmasını kabul ettim.bakalım hayırlısı olsun.Zaten benm sorunum erkek kardeşiydi.Yorumlarınız için teşekkürler.oh yaaa sevdiğim beni anlamıss meger bi anlık sinirmişşşşş :92:

hadi hayırlısı...kız kardeşle kalınır bence

zaten genç adam oda sizi rahatsız etmez odasına çekilir yatar diye düşünüyorum. bir süreliğine idare etmen senin için iyi olur hem aranız daha iyi kardeş gibi olursunuz. bence fazla uzatmamalısın evet yeni evliyken evde birisinin olması huzursuz eder insanı. nişanlında arada bir geç gelmesini rica eder zaten.

bu ona normal geliyor ise... normaldir. bekleyin görün üzerine gitmeyin.

zaten çocuk da rahat edemez ki...
nasıl çamaşırlarını verecek. abisi yokken rahat takılacak vs...
mutlaka odasına kapanacak.yada her fırsatta arkadaslarında kalacaktır.

gözünüzde büyütüp üzmeyin kendinizi...
belli kurallarave sınırları koyduğunuzda sıkıntı olmaz.
ona bir oda verirsiniz derler toplar.. belki de temizler. çünkü yıllardır alışmıştır zaten her işini görmeye.

gerçekten zor bir durum.bende olsam yapamazdım zor gelirdi.nişanlınız düşüncenizi ilk söylediğinizde olayın önünü arkasını sonunu mantığını düşünmeden direk gurur meselesi yaptığı için aşırı tepki vermiş.sonuçta anne baba yok kardeşler birbirlerine emanet edilmiş çalışmış uğraşmış bu zamana kadar gelmişler emek vermişler birbirlerine.zamana bırakın konuşarak bir orta yol bulunur nasıl olsa.belki kardeşler kendileri istemezler aynı evde kalmak belli olmaz yani.umarım istediğin gibi olur herşey.

zor bir durum seni iyi anlıyorum
bende kaynım ve görümcelerimle yaşadım.umarım iyi insanlardır anlaşabilirsiniz fazla sorun yaşamazsınız
keşke ayrı oturma imkanları olsaydı diyeceğim ama sanırım yok.:31:

erkek kardeş odasına çekilir diyorsunuz da, bu evde kaç tane oda olacak ki? :44: bir arkadaşın dediği gibi anca dublex bir ev olur, herkes odasına çekilir, ev ahalisi birbirini pek fazla görmez.. hem erkek kardeşe, hem kız kardeşe ayrı oda verseniz ev otele döncek.. bence kız kardeş yanınızda kalsa da rahat edemezsiniz.. en mantıklısı iki kardeşin 1+1 bir eve kiraya çıkmaları.. ev üstüne ev olmaz demişler.. eşinle başbaşa yemek yemek istersin, ama masada hep 4 kişi olacak.. başbaşa tv izlemek istersin, yine aynı kalabalık.. :27: ya da nişanlına şöyle söyle, evde başkaları varken senle rahat rahat birlikte olamam, erkekleri bu noktadan vurmak lazım :27: :1:

anne baba vefat etmiş,bunalımlı ve zor yıllar geçiren 3 kardeş yaşam mücadelesini hep birlikte vermiş.
aslına bakarsanız bir eksiklik var bireysel gelişimlerinde,tabi kaç yaşında annesiz kalındığı da önemli.hep birlikte hareket etmekten 'birey' olunamamış,ben diye bir şey olmamış.evlenmek üzere olduğunuz kişi aslında 'biz'diye ifade edilebilecek bir aile.bu aile hayatınız boyunca hep böyle olacak.siz ne zaman eşinize bir konuda kızmaya yeltenseniz ,'biz'örgütlenmesinin diğer iki bireyi hemen önünüze çıkıp adeta atıl kurt olup sizi devirecek.nişanlılıkta bile söz söyleme yetkiniz yok ki..evlendiğinizde söz hakkı çemberiniz daha da daralacak..
dahası kaynınız iş bulsa bile evden ayrılamayacak,evlenmek için para biriktirecek,belki evlenmeye cesaret edemeyecek biriktirdiği üç beş kuruşu da arabaya-eğlenceye harcayacak..
eşiniz sizin maaş kartınıza el koyacak onunla kardeşlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak..
görümceniz arkanızdan fitnelerini bir bir sokacak diğer görümcelerin%99'unun yaptığı gibi..
belki de eşinizle daha çook tartışmalarınız olacak,yarın çocuğunuz olduğunda ona istediğiniz gibi oyuncak alamayacaksınız,çünkü gıda harcamaları ve evin faturaları hep iki kat olacak..
aşk mı o iki ay içinde bitecek zaten.kendinizi büyük meydan savaşlarına hazırlayın bence.ya da en iyisi susun ve bu esarete razı olun.çünkü aşkınızın arkasındaki bu flu tabloyu eminim siz de hayalinizde görmüşsünüzdür..:95:

Back
X