Başımı açarsam boşanacakmış

başını açınca hafif kadın mı olurmuşsunuz ne olurmuş yani onu merak ediyorum.
Burda yaşadığı yerde başın açıksa iyi gözle bakılmıyormuş. Bende dedim ben kapalıyken de bakıyorlar değişen ne dedim. Cevap veremiyor sadece ayrılırmış benden.

Tesettür büyük bir farz ve sorumluluktur tabiki sizin hayatınız akıl vermiş gibi oluyorum belki de ama bir farzı terket diyerek evet açıl dersek günaha ortak olacağız belki de. Bildiğini yap ama eşin değil herşey tesettür hakkında Bilgi sahibi olman iyi olur araştır istersen.
Tesettür dediğin sadece baş kapatmak mi birde bu var. Şimdiki Zaman da Ailelerin çoğu böyle yapıyor altına istersen don giy gez Yeter ki basın kapalı olsuna geliyo laf. Neyse yorumum eksiler alacak birazdan Allah'ım hayırlı olanı becertsin

Ülkemizde başını kapatıp sonra yeniden açan kadınlara pek hoş gözle bakılmıyor,bence kocası çevre aile dedikodusundan korktuğu için açılmasına izin vermiyor.
İyi ama bir gün dedikodu ederler iki gün hadi bir yıl de ne kadar konuşabilirler ki.

Karar sizin.Eşinizin yaptığının yanlış olduğu aşikar.Sizin neyi göze alabileceğinizi bilemem.Açılsanız size dava açsa ne yaparsınız?Yaşadığınız şey çok saçma kusura bakmayın.Yorum yazmak zor o yüzden.Hakkınızda hayırlısı.

Tesettür büyük bir farz ve sorumluluktur tabiki sizin hayatınız akıl vermiş gibi oluyorum belki de ama bir farzı terket diyerek evet açıl dersek günaha ortak olacağız belki de. Bildiğini yap ama eşin değil herşey tesettür hakkında Bilgi sahibi olman iyi olur araştır istersen.
Tesettür dediğin sadece baş kapatmak mi birde bu var. Şimdiki Zaman da Ailelerin çoğu böyle yapıyor altına istersen don giy gez Yeter ki basın kapalı olsuna geliyo laf. Neyse yorumum eksiler alacak birazdan Allah'ım hayırlı olanı becertsin
Kesinlikle katiliyorum...

İyi ama bir gün dedikodu ederler iki gün hadi bir yıl de ne kadar konuşabilirler ki.
Ben eşinin mantıksız düşüncesini söyledim.
Kaldı ki elalem ne der diye mi yaşıyorsunuz hayatınızı.
Genç bulmuş bir de kaçmışsınız ezdikçe eziyor sizi, gidecek yerimiz yok zannediyor herhalde.
Kocanızın son kullanma tarihi geçmiş, artık eski koca olma zamanı gelmiş. O boşamadan siz dava açın da öyle boşanılmaz böyle boşanılır diyin.
Nerede yaşıyorsunuz?

İyi akşamlar hanımlar. Öncelikle herkese şimdiden teşekkür ederim fikir ve önerileriniz için. Belki taşlanıcam fakat bunu bile bile yazıyorum.Ben iki yıllık evliyim ve bir buçuk yıldır tesettürlüyüm. Kaçarak evlendim.Evlendiğimden beri eşimin babaanesi dedesi babası başta olmak üzere bütün aile bu kız kapansın diyip durdular. Tabi eşimde istiyordu. Bende bir akşam miraç kandiliydi eşim işten gelmeden ona sürpriz olsun diye başımı kapattım güzel giyindim ama sadece o sevinsin diye. Ama o gün eşim herşeyi oldu bittiye getirip herkese fotoğraf attı.Benim kapandığımı söyledi herkese. Tabi karşı da çıksam kimse dinlemedi. Bir buçuk yıldır başım kapalı. Fakat içim hiç rahat değil.Kendimi çok çirkin hissediyorum.Şimdi eşimin şehir dışında kalıcı işi olma ihtimali var eğer iş olursa ona da söyledim artık ailen olmayacak baskı da yok ben başımı açmak istiyorum dedim fakat asla izin vermedi ve direk bana ayrılırız dedi. Ne yapacağım ben hiç bilmiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Karar sizin tabiki, etrafinizdakilerde saygi duymali
.

Genç bulmuş bir de kaçmışsınız ezdikçe eziyor sizi, gidecek yerimiz yok zannediyor herhalde.
Kocanızın son kullanma tarihi geçmiş, artık eski koca olma zamanı gelmiş. O boşamadan siz dava açın da öyle boşanılmaz böyle boşanılır diyin.
Nerede yaşıyorsunuz?
Karaman. Çok muhafazakarlar. İlginç bir şehir gerçekten. Ve herkes mi aynı olur.

Nerede yaşıyorsunuz?
Boyle demekle yuva bozmaya ortak oluyorsunuz ne demek bosanin dusunceniz o kadar sacma ki

Demekki bazı insanlar kaldıramıyor. Bende bu dayatmayla zorla yaşamak istemiyorum.

Surpriz basi kapatmayla yapilmaz. Onu bunu mutlu etmek icin de kapali kalinmaz. Amacina ters cunku...

Biz burada acil da diyemeyiz. Bu karari yalniz ama yalniz sen vermelisin. Sonuclari ne olursa olsun.

Boyle demekle yuva bozmaya ortak oluyorsunuz ne demek bosanin dusunceniz o kadar sacma ki
Ben yuva bozmaya ortak olmuyorum
Adam bir baş açmayla yuva bozuyorsa o yuva sağlam bir yuva mıdır sizce?
Ayrıca bu benim fikrim. Bence boşanmalı, kadın istemediği bir şekilde yaşamak zorunda mı?

Karaman. Çok muhafazakarlar. İlginç bir şehir gerçekten. Ve herkes mi aynı olur.
Orayı biliyorum
Evet bayağı muhafazakarlar.
Burada dendiği gibi kimse sana kapan açıl diyemez.
Ama sen neyle mutlu oluyorsan onu yapmalısın
Sırf başkası istiyor diye kapalı ya da açık durmazdım sanırım ben
Seni açık beğenmiş açık evlenmiş
Nedir bu kapan dayatması anlayamadım

Kimi baskı yüzünden, kimi moda diye kimi gelenek diye örtünüyor.Allah in emri diye örtünseniz, iradenizle olurdu sorun da çıkmazdı.
Eşiniz bu konuda hassas ise sürpriz yapmasaydiniz keşke.tabi olan olmuş ben olsam irademe, giydiğime, inancıma saygı duymayan insanla devam edemezdim.

Orayı biliyorum
Evet bayağı muhafazakarlar.
Burada dendiği gibi kimse sana kapan açıl diyemez.
Ama sen neyle mutlu oluyorsan onu yapmalısın
Sırf başkası istiyor diye kapalı ya da açık durmazdım sanırım ben
Seni açık beğenmiş açık evlenmiş
Nedir bu kapan dayatması anlayamadım
Fikirlerinize sonuna kadar katılıyorum. Teşekkürler

Back
X