Başımı açarsam boşanacakmış

İyi akşamlar hanımlar. Öncelikle herkese şimdiden teşekkür ederim fikir ve önerileriniz için. Belki taşlanıcam fakat bunu bile bile yazıyorum.Ben iki yıllık evliyim ve bir buçuk yıldır tesettürlüyüm. Kaçarak evlendim.Evlendiğimden beri eşimin babaanesi dedesi babası başta olmak üzere bütün aile bu kız kapansın diyip durdular. Tabi eşimde istiyordu. Bende bir akşam miraç kandiliydi eşim işten gelmeden ona sürpriz olsun diye başımı kapattım güzel giyindim ama sadece o sevinsin diye. Ama o gün eşim herşeyi oldu bittiye getirip herkese fotoğraf attı.Benim kapandığımı söyledi herkese. Tabi karşı da çıksam kimse dinlemedi. Bir buçuk yıldır başım kapalı. Fakat içim hiç rahat değil.Kendimi çok çirkin hissediyorum.Şimdi eşimin şehir dışında kalıcı işi olma ihtimali var eğer iş olursa ona da söyledim artık ailen olmayacak baskı da yok ben başımı açmak istiyorum dedim fakat asla izin vermedi ve direk bana ayrılırız dedi. Ne yapacağım ben hiç bilmiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ayrılsın ozaman başkası için kapanılmaz

Şahsen beni bosanmakla tehdit eden ve bunu sürdüren adamı boşarım. Kimse kimsenin şahsi malı veya hükümdarı değil. Sizi başınız açık şekilde beğenmiş ve sonra "oldu bitti" ye getirip birseye zorlamış. İşin kötü tarafı sizin bunu sürdürmeniz. Tehditle evlilik sürdürmek nasıl bir duygu? Yani siz bu adamı hala ilk gün gibi sevebiliyormusunuz sizi tehdit ettigi halde?

Eşiniz zaten saçmalamis ama sizde sacmaliyosunuz. Nasil yani gideceğiniz yerde aile olmayacak ozaman acilabilirim. Bu nasıl bı düşünce böyle. Hiç mi bir araya gelmeyeceksiniz. Bayramlarda mesela aileye giderken kapatıp dönüşte açacak misiniz? Yoksa başörtülü birlikte aileyide mi atacaksınız? Bence sağlıklı bı şekilde düşünün karar verin. Kimse siz istemeden sizi kapalı tutamaz yada acamaz.hakkinizda hayirlisini dinlemekten başka bişey diyemeyeceğim

O sevinsin diye neden basinizi kapatip ona gore giyindiniz zaten o istiyor siz istemiyorsunuz kandil dahi olsa birgun bile kapanmaniz sizin ustunuzde bu konuda baskin cikmasina neden olmus..esinin kapali olmasini isteyen erkeklerde acik kizlara bakmasin bir zahmet

Kaçarak evlenince, başörtünü açarsan boşarım diye rahat rahat tehtit ediyor sizi eşiniz muhtemelen.
Sürpriz olsun diye başörtü takmakda bir garip geldi bana, bu konudaki isteğini bilip bir günlük birşey yapıp heveslendirmek de mantıklı bir hareket değil. Gelinen noktada bu.

Eşiniz de tamamen çevre faktörlü kapanmanizi isteyip yine aynı şekilde tekrar başörtünüzü çıkarmayı kabul etmiyor.

Başta başörtülü olmadığınız için eşinizin bu konuda söz söyleme hakkı yok aslında, kararınızın arkasında durun yok duramayacaksanız eşinize boşanma lafı ettirmeyip var olan halinizi benimseye çalışın.

Islam hoşgörü dinidir en başta.
Böyle tehditle baş mı kapatılır?
Madem kapalı bir eş istiyordu en başta ona göre biriyle evlenecekti.
Kimsenin baskısı altında kalmayın.
Iç huzurunuz size ne söylüyorsa doğrusu o'dur.

Bir yuva başörtüsü üzerine kurulmuyor evliliği hafife almasın eşiniz 🤦🏻‍♀️ Sizde bi tuhafsınız sürpriz olsun diye kapanmakta neymiş normal insanlar sürpriz olsun diye fantezi gecelik giyer 🤦🏻‍♀️

Bir anlık hevesle kapanmışsınız ama sonra hevesiniz bitmiş bu da evlilik gibi önemli bir olay enine boyuna düşüneceksiniz kapanırken
Açılırsan boşanırım demiş adam ben burda açılmam veya kapanmaktan ziyade şunu söylemek istiyorum milyonlarca evlilik zaten şartlar üzerine kurulu mesela bir kadın eşine sigarayı bırak diyor ve eşi bırakıyor sonra tekrar başlamak istiyor başlarsan boşanırım diyor aynı şey bence

Bende bir akşam miraç kandiliydi eşim işten gelmeden ona sürpriz olsun diye başımı kapattım güzel giyindim ama sadece o sevinsin diye.
Amacım asla sizi yargılamak ya da eşinizi haklı çıkarmak değil. Hiçbir eşin karşıdakine böyle bir konuda baskı uygulaması zaten kabul edilemez fakat;

Siz hassas bir günde, kocanız kapanmanız konusunda hevesliyken ne mantıkla böyle bir sürpriz yaptıniz? Kapanmak konusunu bir günlük sürpriz haline getirmeyi mi düşündünüz? Adam zaten bu konuda hevesliyken siz de gayet hevesli gibi görünmüşsünüz.

Bir ilahiyatciyim ve hayatta en çok kadın üzerinden dindarlık taslamaya çalışan erkeklerden nefret ediyorum.... Bunun kadın versiyonları da çıkmıyor değil.... Kendiniz olun. Ya neden örtünmek gerektiği konusunda araştırmalar yapıp onu içinize sindirmeye calisin, ya da bu konuda tam bilgi sahibi olmadan kesin kararlar almayın. Kolayliklar

Hatanın büyuğü sizin ... sırf eş sevinsin,süpriz olsun diye kapanılırmı ya? Etrafa yayana kadar,ben sadece sana göstermek için kapandım dur milleti arama diyemedinizmi benim de arkadaşım kapanmak istiyor koca izin vermiyor.... sözü vardı evlendikten sonra kapanırsın diye şimdi yan çiziyor ... kapanma,açılma sizin kararınız olmalı başkasının söz hakkı, yok eş dahi olsa

Kocan icin ailene yüz cevirip kaçmışsın...kocan icin kendi isteklerine yuz cevirip kapanmissin... degiyor mu gercekten?
Amacim taslamak degil ama kizlarin erkekler i icin verdikleri tavizler beni deli ediyor... zararin neresinden donersen kar... icinden ne geliyorsa onu yap.. din vicdan meselesi..

İyi akşamlar hanımlar. Öncelikle herkese şimdiden teşekkür ederim fikir ve önerileriniz için. Belki taşlanıcam fakat bunu bile bile yazıyorum.Ben iki yıllık evliyim ve bir buçuk yıldır tesettürlüyüm. Kaçarak evlendim.Evlendiğimden beri eşimin babaanesi dedesi babası başta olmak üzere bütün aile bu kız kapansın diyip durdular. Tabi eşimde istiyordu. Bende bir akşam miraç kandiliydi eşim işten gelmeden ona sürpriz olsun diye başımı kapattım güzel giyindim ama sadece o sevinsin diye. Ama o gün eşim herşeyi oldu bittiye getirip herkese fotoğraf attı.Benim kapandığımı söyledi herkese. Tabi karşı da çıksam kimse dinlemedi. Bir buçuk yıldır başım kapalı. Fakat içim hiç rahat değil.Kendimi çok çirkin hissediyorum.Şimdi eşimin şehir dışında kalıcı işi olma ihtimali var eğer iş olursa ona da söyledim artık ailen olmayacak baskı da yok ben başımı açmak istiyorum dedim fakat asla izin vermedi ve direk bana ayrılırız dedi. Ne yapacağım ben hiç bilmiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sizinle kapalıyken evlenmediğine göre?

Allah için içinden gelerek yapman gereken şeyi eşin ve baskısı sonucu yapmışsın ama artık olmuş açılma bence hem eşin seni böyle görmek istiyorsa kırma huzurunu bozma boşuna

Eşiniz tüm ibadetlerini yerine getiriyormu ki bosanirim diyor sinir oluyorum böyle insanlara eğer başörtüsü neden niçin takılır bunları bilip kabullenip kapansaniz hadi neyse suan sırf onlar istediği için sadece örtü takmış oluyorsunuz Rabbim hepimizi doğru yola iletsin içinizden gelmeyen ibadet amaçlı olmayan birseyi yapmayın kimsenin zorlamaya hakkı yok .

Back
X