• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

basitsin aptalsın ucuz şeyler alıyorsun

Annen takintiliymis baya.. Ben ne alcak olsam annem aldirmadi bukadar esyayi napcaksin calisiyosun cok esya cok ev isi diye birikimin var maasim var ona ragmen cogu seyi annemler aliyor ben kizsamda... karsi tarafi asla zorlamadilar sunu bunu isteriz diye esimde olmaz demez ama borcla evlenmek istemiyoruz... ayrica belar evimin esyalari yeniydi onlari kullanmak istedim daha 1 yillikti evim ve fazla kullanmadim iki tarafta itiraz etmedi nasil istersen oyle yap diye senin anne olsa yanmistin herseyi sifirlatirdi...

Biz de iki düğünde kuaför parasını ödemiştik çünkü kimse elini cebine atmamıştı..hadi kardeşlerim halam yengem vb neyse onları zaten öderdik de dıdısının dıdısı bile annemden hangi kuaförde olduğumuzu öğrenip gelmişti. Sanki yer ve zaman var gibi. O kadar geç çıkmıştım ki kuaförden bak yine sinirlendim. Gelinle damadın yeterince masrafı yok gibi bir de yancılar dolu oluyor her yerde. Üstelik tanıdık tanımadık

En buyuk korkumunu yazmissiniz benimde yaza dugunum var saclarim belimden 1 karis asagida zaten zahmetli bi sac akrabalar kuafore yigilip sacim istedigim gibi olmazsa hepsi yuzsuzluk yapip gelirse diye geriliyorum simdiden

Olaya nereden baktığına göre değişen bir kavram bir başkasıda annenize gösteriş budalası der

En buyuk korkumunu yazmissiniz benimde yaza dugunum var saclarim belimden 1 karis asagida zaten zahmetli bi sac akrabalar kuafore yigilip sacim istedigim gibi olmazsa hepsi yuzsuzluk yapip gelirse diye geriliyorum simdiden
Ben anlamıyorum bu yancıları. Benim düğünde de yengem yancı oldu sadece. Teyzem bile kendisi ödedi. Çok saçma ya herkes kendi masrafını ödesin gelin damat zaten borç harç içinde bana çok çirkin geliyor damadın ödemesi. Benim annem dedi ödesin ben karşı çıktım. Düğünden sonra bana yansıyacak o borç hiç mi düşünmüyorsunuz beni dedim. Çirkin bir gelenek... Ben ödetmedim zaten eşim de ödemem dedi.

="Pembikhayallerim, post: 51672414, member: 835428"]En buyuk korkumunu yazmissiniz benimde yaza dugunum var saclarim belimden 1 karis asagida zaten zahmetli bi sac akrabalar kuafore yigilip sacim istedigim gibi olmazsa hepsi yuzsuzluk yapip gelirse diye geriliyorum simdiden
Gittiğiniz kuaförü kimseye söylemeyin yakınlarınızı da tembihleyin. Hatta biz akıllandık da kardeşimin düğününde akrabalar için başka yer ayırttık. Soranlara oraya gidin dedik. .maddi olarak ve zaman olarak rahat edildi en azından.

Merhaba,
Şimdi annem konusunda bana fikir verin ne yapacağımı bilmez haldeyim benden yaşça büyük olan ve anne olan birçok abla var burada.
Annem bana evim için eksiklerin listesini yapmış bu hafta sonu alayım diye. Ama bu ay öyle sıkışığım öyle sıkışığım ki cebimde bir lira para yok. Yeni evliyim ama henüz evime tam anlamıyla geçemedim düğünüm yakında.
Anneme göre ben ucuza gitmiş bir gelinim. Herşeyi ucuza kapatmışım çok basitmişim bu yüzden. Bana sen bu kadar basitsin yazmış. Aptalmışım ben herşeyi ucuza ucuza alıyormuşum gelinlik ve bindallıyı ucuza halletmişim (gelinlik özel dikim 2500 bindallı kiralık 600)
ama aslında öyle değil
biz herşeyi eşimle hallediyoruz paramız neye yeterse onu alabiliyoruz ama annem bu konuda bana aptal muamelesi yapıyor mesela benim kınam annemin oturduğu şehirde düğünüm istanbulda olacak
annemin demesi şöyle kına gecesinden sonra annemin evinde kalanların kuaför masrafları için eşimin gidip anneme en az 500 tl (benim ve istanbulda saçını yaptıracak olanlar hariç) para vermesi gerekiyormuş ama bizim gerçekten maddi açıdan paramız yok çok sıkıntı yaşıyoruz ama allah herkonuda yardım etti çok şükür..
şimdi benim annem bana bir iğne bile almadı ama liste atıyor bunları alacaksın benim canımı sıkma diye.
Ya gerçekten eşimin ailesi arada sorguluyor beni kırmadan ben sürekkli geçiştiriyorum ama annem ve babam bir kez olsun bana demedi birşeye ihtiyacın varmı diye. Annem hiçbir konuda yanımda olmadı bana dediği kocan gibi pinti olmuşsun onlar gözüme gözükmesinler falan.

Annen o ne kadar dusuncesiz biri.
Madem oyle katki yapsaydi da daha iyilerini alsaydin.
Sizin birikiminizle ancak bu kadar olmus.
Kuafore gitmeyiversin millet bi zahmet.
Ya da kendileri odeseymis cok mu zor.
Ya da annenin kendi misafirleri degil mi kendisi karsilasin kuafor masraflarini.
Cok sacma ettigi laflar ya.
Kendin diyorsun bi igne bile almadi diye, yuzsuzluk edip bide sana martaval okuyor.
Yani kusura bakma ama konu anne bile olsa boyle insanlara tahammul edemiyorum cok kiziyorum.
Bence kirginligini belli etmelisin annenle arana mesafe koymalisin.
En azindan kafan rahat olur.
Ne bi faydasi olur, ne de durtuklemelerine maruz kalirsin.
Ayrica bu pintilik degil, elbette gucun neye yetiyorsa o kadarini alacaksin .
Annen catacak yer ariyor bence, dedigim gibi annen bile olsa biraz uzaklasmalisin.

Evlilik ticari sozlesme sanki. Tamam anneler elbette kizlarini herseyin en iyisine layik görür ama biraz abartmis valide hanim. Sen yinede dugun ustu bir tatsizliga mehil verme.dengede tutmaya calis. Eger esinle mutluysan kimseue muhtac olmadan gecine bliyorsan daha ne olsun. Onemli olan senkn mutlulugun. En guzel zamanlarini kendini strese sokarak heba etme. Herseye ragmen tadini çıkartmaya calis

Annem herseyimi yapmisti bnm bir tava bile almadim evlenirken sunu da al demedi.Nisanlaninca oyle cehiz cikardi ki ben bile yuh dedim .Hala da esim der kaynanamin aldiklari hep bunlar diye.Bir bardak dahi almamis degeri olmaz.Bilmis bilmis gozume gozukmesin falan.Desidini yapma aman

Siz eşiniz gibi pinti olmamışsınız da anneniz bayağı paragöz olmuş sanırım. Anne olmasa çok daha fazla yorum yapılır ama gerek yok.

Benim maddi imkanım gayet yerinde ve eşimin de maaşı beni 2-3 e katlıyor. Ama ben evlenirken (2014 te) gelinliğimi İzmir in en ünlü gelinlikçisinde, Alsancak' ın göbeğinde 1500 e diktirdim. Bindallımı da 250 ye kiraladım. Annene göre ben beleşe gittim :D ve bunun dışında eşimin ailesinden de bir çöp görmedim. Herşeyi eşim ve ben yaptık. Karşı aileden birşey kabul etmediğimiz için kendi ailemi de sıkıştırmadım bu konuda.
Kına da kv nin avucumun içine koyacağı altına kadar biz aldık. Onlar sadece düğünde kendi hediyelerini taktılar o kadar. Ki o sadece 1 tane bilezik. Eşim bana zaten bilezik aldı sağolsun. Zaten taktığımdan da değil birikim olsun diye sırf.

Sonuç olarak demem o ki, bizzat kendimi örnek verdim ki üzülme bu konuda diye, anneni kafaya çok fazla takma ve bu konuda söz hakkı da tanıma. Yoksa seni çok üzer. Ben böyle mutluyum. Evet ucuza gittim hiç de pişman değilim de. Ayrıca sen kız tarafının yapması gerekenleri pahalısından yap da örnek ol o zaman karşı tarafa de.

Burayı üye olmadan öncede arada bir takip ederdim de bu kısmı yeni yeni farkettim. Okudukça gerçek mi hayalürünü mü hayalürünüyse niye yazıyorlar ki diye kendimi alamıyorum. Sen 'mal' mısın da afedersin sana ucuza gittin diyor. Annecim benim bunları almaya param yetmez. O listede kileri benim için sen alır mısın de.

kimseyi davet etme. gelicem diyenleri de ben bi kişilik randevu aldım de eşşek değilse anlar. Hayatımda gördüğüm en saçma adetlerden biri ya.düğün yapana yardım edilir. masraf olunulmaz. ben yanımda bir kişiyi bile götürmedim. ablam bile kendi dedi kardeşimle ben başka kuaföre gitcez yaptırıp hemen gelicez yanına diye.az düşünceli olmak lazım. değillerse de ver cevaplarını boşver

Gereksiz olanların hiçbirini almayın, gerçekten çok gerekli olduğunu düşündüklerinizden en aciliyeti olanlarını da imkanlarınız dahilinde uygun fiyatlı halletmeye çalışın, anneniz söyledi diye takside girmeyin, sizin eviniz sizin kararlarınız, daha gelin evine girmeden ne kendi anneniz ne de kayınvalidenize evinizin işlerine, ihtiyaçlarına karışma hakkı vermeyin sonra çok pişman olursunuz.

Annedir evladı için herşeyin iyisini istiyordur ama yuvasını kuran erişkin bir birey olduğunuzu unutmamalı, bunu asla unutturmayın annenize.
haklısın mune abla
o da iyiliğimi istiyordur en iyisi olsun istiyordur eminim
ama gerçekten sıkıntıdayım beni hiç anlamıyor
evet evde daha çok eksik var
yavaş yavaş tamamlıyoruz
bundan sonra kimseye söz hakkı vermicem zaten

:KK57: yok artık
sana bi kere ceyize bişey almazken sana liste yapıp şunu bunu al diyen anne..
her insan anne olamiyor işte düşün.
sen bütçeye göre yapmışsın. zaten
benim annem liste yapmadi istediğini al dedi fakat babam ucuzunu aldirtti ( evlenince degiştirdik)
allah yardimcin olsun sen hee de geç gönlünü geçenı yap
annen o listeyi ne yapacakmiş eşyalarini çalip evine mi koycakmiş???

Biz de iki düğünde kuaför parasını ödemiştik çünkü kimse elini cebine atmamıştı..hadi kardeşlerim halam yengem vb neyse onları zaten öderdik de dıdısının dıdısı bile annemden hangi kuaförde olduğumuzu öğrenip gelmişti. Sanki yer ve zaman var gibi. O kadar geç çıkmıştım ki kuaförden bak yine sinirlendim. Gelinle damadın yeterince masrafı yok gibi bir de yancılar dolu oluyor her yerde. Üstelik tanıdık tanımadık
çok sinir bozucu

Annedir kutsaldir laf edilmezcilere fazla takiliyoruz ondan oluyor bunlar.

Sanane de annene sert bir sekilde.
Onu ilgilendiriyorsa liste yapmasin bir ucundan baslasin alsin. Siz damadin kiyafetini vakkodan mi aldiniz da diktirilen gelinligi begenmiyor?

Benim annem bu kadar degil de, kayinpederim nerden isterseniz ev tutun kirasini ben oderim ev alana kadar demisti. Dusunun 3600 tl kiramiz vardi adam oduyor. Annem hala neden daha iyi bir ev tutmadin derdi. Ne biliyim herseyimiz iyi olsun istiyorlar da karsi tarafi masraflari cekeni hic dusunmuyorlar. Kaliplari var
Yikamiyorlar.

neyle alayım param mı var
o.. mu olayım
dediği cevap

kızını basitlikle suçlayan annenin kullandığı ifadelere bak!
her anne ciddiye alınmaz, saygı, sevgi tamam da, fikirlerini ciddiye almak için annelerimizin, anne olmak dışında sahip olması gereken başka nitelikler de var. işte o niteliklere sahip olmayan anneleri çok ciddiye almamak gerekiyor.

Back
X