canım biricik arkadaşım
yaşamda en olumsuz şeylerde bile pozitif bakıp pozitif düşünürsek herşeyin üstesinde gelebilecğimize innaıyorum senki çok tatatlı bir o kadar inançlı bir o kadar şekersin bu zorlu yolda mücadele etmekten elbetteki vazgeçmeyeceksin seni güçlü ve iradli görmek çok hoşuma giiti gizemcim ben yürekten inanıyorum hakkettiğin mutluluğa ulaşacaksın sadce sabır ve mücadele zaten benim yaşadıklarımı az buçuk biliyorsun her ay ağlam krizlerimi her ay çırpınışlarımı neyseki bende bu sevda bittii canım ben dualarımla size hep eşil edeceğim inşallhh en kısa zamanda meleklerinize kavuşursunuz kocaman öpüyorum canımm
arkadaşım süpersin....insan umudunu asla yitirmemeli..bende zor bi durum yaşıyorum ama asla umudumu yitirmiyorum..inşş bir gün olacak diyorum olmasada napalım hayat devam ediyorr..RABBİM isteyen herkese tez zamanda kısmet etsin inşş
bir tanıdığım var bakın başına neler geldi;
14 yaşında evlendi ve hemen hamile kaldı okadar sevindiki.zaten evlendiğine pişman olmuştu ayrılma imkanım yok bende onunla mutluluğu yaşarım diyordu.
ne yazıkki,iki aylıkken bebeğini düşürdü.
aradan azbir zaman geçti bir hamilelik daha.
yine aynı sevinç,yine aynı hüsran ama bu seferki karnında öldü,kürtaj oldu.
eşi ailesine çok düşkündü.görümcesi,kaynı onlarda kalıyordu.
görümcesi sabah işe giderken evin kenarına köşesine birşeyler koyuyordu,akşam gelince bakıyordu koyduğu şeyler eğer oradaysa bugün temizlik yapmamışsın diyip evde kavga çıkarıyordu.
yaşı küçüktü,babasına gidip durumunu anlatıyordu ''baba onlarla konuş,ben dayanamıyorum''
zaten yanlış zamanda yanlış kişiyle kurulmüuş bir yuvaydı sonunda beklenen son geldi çattı boşandılar..
yirmi yaşına geldiğinde birine aşık oldu altı ay içinde evlendiler.
inanırmısınız yine hemen hamile kaldı.
ama düşük riski vardı altı ayını yatakta geçirdi.
sonunda kızını aldı kollarına.
doğum kontrol yoluyla korundu kızından sonra.
adet düzensizliği şikayetiyle doktora gitti.muayene oldu,bilmem ne tahlilleri oldu derken doktor''doğum kontrol ilaçlarını bırak zaten artık gebe kalman imkansız.kadınlık harmonların bitmiş''
okadar üzüldüki kocası bir oğlu olmasını çok istiyordu ve o kocasını çok seviyordu.
evlatlık alırız gibi çareler düşündüler.
korunmayı bıraktı doktorun adet düzensizliği için verdiği ilaçları kullandı.
aradan zaman geçti,o hala adet olamıyordu.
rahim temizleyici bir ilaç var onu bile kullandı.
adeti gelmeyince sonunda bi gebelik testi yapayım dedi ve sonuç pozıtiff.
meğer o,bu ilaçları içerken hamileymişş.
korunmayı bıraktığı ay hamile kalmış..
doktorlar ''bebek sakat veya beyin özürlü olur''dediler ''kürtaj olmalısın''aldırmak istemiyordu.
o doktor bu doktor gitmediği yapmadığı şey kalmadı zaman geçiyor bebeği büyüyordu.
gittiği tüm doktorlar aynısını söylüyordu.
sonra test falan varmış onları yapalım demiş bir doktor ama özürlü ise annenin kararı ne olursa olsun kürtaj yaparlarmış (heyete giriyor diye anlatmıştı ama tam olarak hatırlayamıyorum,idare edin:).)
oda bunu duyduktan sonra ''artık doktora gitmeyeceğim ne olursa olsun o benim
bebeğim ben onu istiyorum'' dedi.
ha bu arada bir doktor onu çağırırken senmisin sakat bebeiğin annesi demiş.
o durumda söylenecek söz mü?merhamet kalmamış çok yazık !
bebek altı aylıkken karar veriyor başka bir şehirde doktora gidiyor.
doktor''kızım,'oğlun' gayet sağlıklı seninde bir sorunun yok herşey yolunda''diyor..
dünyalar güzeli oğlu,3kg doğdu şimdi üç aylık:))çok sağlıklı.
bakın kızlar yoktan var eden sabrın sonunda nasip ediyor ama cefasızda sefa olmuyormuş.
çok uzun oldu biliyorum ama inşaallah umut olur..
bu arada eminim merak ediyorsunuz bu kadın kaş yaşında diye söyleyeyim; 25 yaşında.
rabbim herkezin gönlündekinigöbüşüne koysun inşaallah.
teşekkür ederim sabır gösterip okuduğunuz için.
evet bende çok duygulandım...Allah evlatlarıyla birlikte uzun ömürler versin inşallah...Rabbim ne derse o oluyor işte....
bir tanıdığım var bakın başına neler geldi;
14 yaşında evlendi ve hemen hamile kaldı okadar sevindiki.zaten evlendiğine pişman olmuştu ayrılma imkanım yok bende onunla mutluluğu yaşarım diyordu.
ne yazıkki,iki aylıkken bebeğini düşürdü.
aradan azbir zaman geçti bir hamilelik daha.
yine aynı sevinç,yine aynı hüsran ama bu seferki karnında öldü,kürtaj oldu.
eşi ailesine çok düşkündü.görümcesi,kaynı onlarda kalıyordu.
görümcesi sabah işe giderken evin kenarına köşesine birşeyler koyuyordu,akşam gelince bakıyordu koyduğu şeyler eğer oradaysa bugün temizlik yapmamışsın diyip evde kavga çıkarıyordu.
yaşı küçüktü,babasına gidip durumunu anlatıyordu ''baba onlarla konuş,ben dayanamıyorum''
zaten yanlış zamanda yanlış kişiyle kurulmüuş bir yuvaydı sonunda beklenen son geldi çattı boşandılar..
yirmi yaşına geldiğinde birine aşık oldu altı ay içinde evlendiler.
inanırmısınız yine hemen hamile kaldı.
ama düşük riski vardı altı ayını yatakta geçirdi.
sonunda kızını aldı kollarına.
doğum kontrol yoluyla korundu kızından sonra.
adet düzensizliği şikayetiyle doktora gitti.muayene oldu,bilmem ne tahlilleri oldu derken doktor''doğum kontrol ilaçlarını bırak zaten artık gebe kalman imkansız.kadınlık harmonların bitmiş''
okadar üzüldüki kocası bir oğlu olmasını çok istiyordu ve o kocasını çok seviyordu.
evlatlık alırız gibi çareler düşündüler.
korunmayı bıraktı doktorun adet düzensizliği için verdiği ilaçları kullandı.
aradan zaman geçti,o hala adet olamıyordu.
rahim temizleyici bir ilaç var onu bile kullandı.
adeti gelmeyince sonunda bi gebelik testi yapayım dedi ve sonuç pozıtiff.
meğer o,bu ilaçları içerken hamileymişş.
korunmayı bıraktığı ay hamile kalmış..
doktorlar ''bebek sakat veya beyin özürlü olur''dediler ''kürtaj olmalısın''aldırmak istemiyordu.
o doktor bu doktor gitmediği yapmadığı şey kalmadı zaman geçiyor bebeği büyüyordu.
gittiği tüm doktorlar aynısını söylüyordu.
sonra test falan varmış onları yapalım demiş bir doktor ama özürlü ise annenin kararı ne olursa olsun kürtaj yaparlarmış (heyete giriyor diye anlatmıştı ama tam olarak hatırlayamıyorum,idare edin:).)
oda bunu duyduktan sonra ''artık doktora gitmeyeceğim ne olursa olsun o benim
bebeğim ben onu istiyorum'' dedi.
ha bu arada bir doktor onu çağırırken senmisin sakat bebeiğin annesi demiş.
o durumda söylenecek söz mü?merhamet kalmamış çok yazık !
bebek altı aylıkken karar veriyor başka bir şehirde doktora gidiyor.
doktor''kızım,'oğlun' gayet sağlıklı seninde bir sorunun yok herşey yolunda''diyor..
dünyalar güzeli oğlu,3kg doğdu şimdi üç aylık:))çok sağlıklı.
bakın kızlar yoktan var eden sabrın sonunda nasip ediyor ama cefasızda sefa olmuyormuş.
çok uzun oldu biliyorum ama inşaallah umut olur..
bu arada eminim merak ediyorsunuz bu kadın kaş yaşında diye söyleyeyim; 25 yaşında.
bir çok mucize duymuştum buda onlar gibi beni çok etkiledi ben şuan aglamaktan bittim yüce rabbim hiçbir yuvayı bebksiz evlatsız bırakmasın olanlarada sağlık versin inşallah şuan aglayarak yazıyorum bunu. benim 6 yaşında bir oğlum var ve o kadar çok kardeş isityoki anlatamam sürekli dilinde ben çok yanlızım burda kimsem yok oğlum büyüsün öyle olsun dedim ikinci bu arda midem rahatsız ilaç kulanıyorum ve dişimi çektirdim çene filmi çekildi falan adet günüm geldi ama ben adet olmadım günler geçti yok( hergün aglıyorum fark edemedik heralde kazayla oldu olan dedim eşimde bende çok üzülüyoruz nasıl bu kadar dikkatsiz olabildik diye oğlum bu kadar çok kardeş isterken ben ne yapcam nasıl olcak bu iş diye yalvardım allahıma gece gündüz aglmaktan helak oldum olayım zaten yaptıgım hatadan sonra bu azdı bile bana eşime 7.ci gün sabah aşırı derecede bir kanama bir agrı ölüyorum dedim ama agrı adet agrısı gibi yani bekledik biraz agrım azalmaya kanama normal gelemeye başladı ben adet oldum :) doktora gittik adet olmuşsun yok bişeyin içtigin ilaç geçiktirmiş mevsim degişikligide olnuca olur dedi iisin dedi. bunları bende biliyodum ama 7gün yani
çok korktummm şuan tedavi oluyorum midemden bitince inşallah bir bebek daha oğluma bir kardeş daha isityorum allahın izniyle isteyen herkese versin rabbimmm
cimcime....
test yapmamaışsın..
okadar heyecenlanmıştık..
olsun cuma allahın izniyle bayram günümüz olsun..
(cimcime ben bunu yazdığımda sen burada açık gözüküyordun.)
olsun şimdi gördüm yazdığını bu sabah yaptım canım ne yazıkki tek çizgi ama hala daha gelen giden yok ...
olsun şimdi gördüm yazdığını bu sabah yaptım canım ne yazıkki tek çizgi ama hala daha gelen giden yok ...
canlarımm hepinize günaydınnnnnnnnnn:81::81::81::81::81:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?