Başka Şehir Kv ile Yaşamak

Bazen bazı durumları anlatarak karşı tarafa empoze ettirmek mümkün olmuyor . Şehir dışındaki diğer sebepler başlı başına evlenmemesini gerektiren durumlar ( iş,aynı ev,yaş ) ilerde bunların sorununu yaşar .. Ev üstüne ev olmaz hele ki ekonomisi iyi değilse.. Canım cicim zamanları elbet geçecek.. Sonra büyük sıkıntıya girer .. Mantıklı hareket etmeli .

Evinde gecelik giyemeyecek,bugün de mutfak böyle kalsın yorgunum diyemeyecek, istediği gibi yatıp kalkip kendi düzenini kuramayacak,çocuğu olsa istediği gibi bakamayacak, hesap vermeden harcayamayacak, kocasıyla gezse sürat çekecek bizi cagirmadiniz diye,yaptığı yemek temizlik vs hep sorun olucak birde okadar insana hizmet edecek. Tek yaşıyorum aynı şehirde bile değiller ohhhh verdiğim en güzel karar kesinlikle kaynana yani istemem demekmiş evimde rahatım temizlerken otururum pişirsem yerim canımın istediği zaman yatar kalkarım köye gezmeye gidince bile kiymetini anlıyorum aşk tek başına yetmiyor adam ona asiksa ev tutsun tek taraflı olmaz

Vallaha aileniz ne yaparsa yapsin hayir desin. Hic öyle "evet demesek kacar" kafaya girmesinler. Kolaydi öyle sacma bir sekilde kacmak. Daha kendilerini gecindiremiyorlar. Evliligin sorumlulugunu alacak toto yok, ama evlenecek. Yok ya..ciddiye almam. Illaha rezil olacagim derse buyursun.

Bir şey daha yazayım iki teyze çocuğu evlendi evde kaynana kayın alt katta görünce eşiyle ayrı yaşıyor çalışıyo bizde gezmeye gittik bir gece de kaldık ben genç kızdım öz teyzesi o kıza hizmetçi muamelesi yapiyodu hani eve misafir gelir biz ev hanımları zaten bilir yaparız ama öyle değil onu getir bunu götür yeri sil bulaşık yıka ablan geldi (görumce) yemek ver otur kızım sen işten geldin okadar kızdım ki o kıza o kadar üzüldüm ki anlatamam hiç oturamadik birlikte bu evlilikmi ya dedim sonra ayırdı evini çok şükür

Lütfen bu mesajimi kardesinize okutun :)

Eş ailesi konusunda cok sansliyim, öz annemden görmedigim anneligi kayinvalidemden gördüm, mükemmel bir kadindir ama ben inanin milyonda bir denk gelecek şansa sahibim bu konuda. Bir sokak üstte oturmasina ragmen geldiginden kalsin isterim. Girer yaninda uyurum o derece bir sevgi aramizda. Yillarca yemekleri falan beraber yedik. Bir sürtüsme bile olmadi aramizda.

Ama ayni evde yasamak mi? Asla. Bu kadqr sevgiye ragmen asla. Her seyi gectim ben duvarin arkasinda annesi yatarken kocamla sevisemem. Yaz günü sicakta evde donla gezmek gibi bi konfordan da vazgecemem
Istedigin gibi dekore etmek varken kv zevkine gore bir evde yasamak mi hayali? Kv ne pisirirse nasil pisirirse 1 tabak yiyip oturmak mi?
Esiyle gezmeye giderken genis aile gitmek mi?

Off bayiyo boyle kadinlarda yani. Vermezsen kaçarim, koca için kv ve kayinlarla ayni evde yaşarim cunku koca buldum birakmam kafası. Valla boyleleri nasihatta dinlemiyor gidiyor sonra dank ediyo kafalari. Ailecek acikca suratina dan dan soyleyin herkesin kendi evi duzeni olurken sen kv evine yeni gelin gibi degilde eklenti gibi gideceksin diye. Yarin bir gün kucaginla cocukla ana evine gelir aglarsin o zaman bizde kusura bakma ettin buldun demekten baska bisi yapmayiz diyin.

Bizde pişman olmasından endişe ediyoruz başaramaz biliyorum çok üzülücek
Kuzenim Kayserili biri ile evli,eşimin yarı akrabasida Kayserili.Gider geliriz sıkça Kayseri'ye.Benim gördüğüm iyiler,ama bı arada olmayı her olaya dahil olmayı çok seviyorlar.Tabi hepsi aynı olmaz ama kültür olarak benim gördüğüm çok iç içe yaşmayı seviyorlar.
zaten iş güç sahibi olmadan neye güvenip evlenecekler orasını bi halletsinler

Ekmegını elıne alsın sonrası hüsran .Hoş ekmegını eline alıncada kader guzel olmalıda hayırlısı her seyın

Bilmiyorum biraz dik başlı çok aşık birde
Canim kardesin vazgeçmez belli boşuna zorlamayın aynı yollardan geçtim bnde.sartlarinizi sıralayin.ayni ev olmaz diyin mesela herşey güzellikle olsun iki taraf içinde ne siz yipranin ne de onlar yipransinlar çocuğu araştırın iyi mi nasıl her yerin iyisi kötüsü olur memleket olarak bilemezsin on yargı ile yaklaşmayın bnde İstanbul dan Amasya ya gelin geldim ki hiç tanımıyordu ailem araştırdılar sizde araştırın.

Ayrıca hepimiz o yaşlardaydik insan belli bı yasa gelince olgunlasiyor hepimizin aklı bir karış havadaydi bu şekilde söylemesi normal önemli olan güzellikle halledilsin ki daha fazla yanlış olmasın ya giderse bu sefer bir oturur daha kötü olur en azından şartlarınizi sıralayarak istediğinizi yaptırabilirsiniz

Aşkın gözü kördür ne anlatsanız nafile. Bir de daha cok kiymete biner.
Bence karşı cikmak yerine söz kesin.tanışın karsi tarafla. Zamanla içlerine girip kendi tanisin.
Bu arada iş hayatına da atılsın. Fikri degisecektir.Ağırdan alıp zaman taniyin ona. İş inada binmesin. Yasayarak görsün.

Oglanin babasi vefat etmisse anne yalniz kalacaksa bir yolu bulunur ama bir oglu daha varmis. Acaba neden evlenmekte israrci anlamiyorum evlenirse hem kaynananinhem esinin erkek kardesinin hem esinin bir de cocuk olursa cocugun pesinde omru gecer. Akli basina gelir umarim
Bu arada kultur farki kesnlkle olur. Su an toz pembe her sey ama bir zaman snra darlanmaya baslar farkliliklardan. Mesela tanidigim tum kayserililer acayip bir manti yapma becerisine sahipler,envayi cesit borek pogaca ilgililer hamaratlar. Uc kisiyle ilgilenecek bir gelinden de bu beklenir bence

İş yok güç yok sevgi karın doyurmuyor bu zamanda . Annesi ne zamana kadar onlara bakacak çocukta yaparlar hemen . Hayatlarını hepten mahvederler. Ama bazen abla olarak anne olarak ne desende anlamıyorlar burunlarının dikine gidiyorlar . Sonra o burunları kırılınca anne kapısına dönüyorlar . Rabbim akıl versin aşk diye hayatını mahveden insanlara

Çok fena .Bile bile lades .Kültür farkı hem de Kayseri .Hayatımda tanidigim en uyanık insanlar .Ben buraya yakın bir yere ailemi bırakıp geldim.Esimle aynı kültürden gibi iyi anlasamamiza rağmen ,evimiz ayrı olmasına rağmen ,çok iyi maaşlı garanti bir isim olmasına rağmen 5 yildir burnumdan getirdiler evliliği.Mesafemi koydum ama her şeyi mucadele ede ede yaptım .Bursalı insanlar bizim gibi değil .Koloni gibiler .Birbirlerinden habersiz adım atmiyorlar,attirmiyorlar .Eşime hala deli gibi aşığım ama başa sarsak evlenir mıydım .Çok düşünürdüm .Kimse ona bu yazıyı okutun.Her şeyi enine boyuna konuşsun ,otursun düşünsün .Mesleği olmadan ,ayrı bir eve çıkmadan kesinlikle evlenmesin .O şartlar sağlanırsa bile evlensin diyemiyorum .Umarım doğru karar verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…