Baska sehirde düğün, kalacak yer vs.. Kim haklı?

nisann_tr

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
2.590
3.930
133
38
Halamin kizinin düğünü var baska sehirde, lüks bir otelde Burdan gidecek bircok akraba oldugu icin halam otelden indirimli fiyat almis (zaten otel bu imkani sunuyormus) gecelik 100 tl.ye kalacak isteyenler
Halam babama bunu soyleyince babam, esimle benim icin onlar otelde kalir ama ben otele para veremem demis Halam da ben sizi ya kendi evimde misafir edecegim ya da baska eve paslarım demis
Annem de halami arayip ben baska evde rahat edemem sizde kalirim ancak demis Sonucta 70 yasinda insanlar tanimadigi yerde kalmak istemiyor Halam da tamam yenge demis

Bugun halam babami arayip esim(yani eniste) kendi akrabalarina bizde kalirsiniz demis Dugun oncesi kavga etmek istemiyorum Siz de otelde kalsaniz demis Sizin paranizi da Nisann verir heralde ama veremezse yarisini ben vereyim demis bi de benim adima

Ben bunu duyunca baya bi sinirlendim Baba dedim bu gelmeyin demek degil de ne? Burdan arabamizla bir dunya yol.gidecegiz Otele para verecegiz Takisi sunu bunu Ustelik sen abisisin dedim.Benim bile.otelde kalmam abes ama ses etmiyorum dedim Heralde 200 veren 200 daha verebilir Ben gitmiyorum düğüne müğüne dedim Annem ben de gitmiyorum dedi
Babam da gitmezseniz gitmeyin ben otobusle giderim dedi Iyi peki parkta mi yatacaksin acaba dedim

Kizlar ben tepkimde haksiz miyim?

Halam da oyle sinik biri falan degil acayip dominanttir evleri de 200metrekare vardir heralde dubleks villada oturuyorlar Bu simdi gelmeyin demek degil de ne?

kalmak istemiyorsanız gece geri dönersiniz, hatta yol uzaksa erkenden takıyı yapar bitmesini beklemeden gidersiniz.
Herkesin önceliği var demekki başkalarını eve almayı sizi almamayı öncelikli bulmuşlar ya da sizin anlayış göstereceğinizi düşünmüş.

Ben halayi hakli buldum. Dügün evi zaten zor, niye israr ile insanlar işi daha zorlaştirmak istiyorlar? Ben olsam zaten otelde kalirdim. Mis gibi daha rahat. Duşumu alip yatardim.

Yoksa o ne cümbür cemaat, banyo ayri bir dert, yemek ayri dert. Ev sahibi zaten yorgunluktan ölüyor.

Ve herşey para değil, ben kuzenim için kesinlikle harcardim. Hatta tanimadiğim şehir ise bir kaç gün daha kalip tatil yapardim.

İnsanların düğünü telaşı var anlayış göstermek çok mu zor ailecek trip atmışsınız. Enişteniz kendi akrabalarını çağırmış. Belki onlar daha uzaktan geliyor belki durumları daha kötü belki de sizi daha çok sevdiklerinden size nazlarının geçeceğini düşünüyorlardır.
Kalmak çok problemse gecesinden geri dönersiniz.

İnsanların telaşı, yorgunluğu kendilerine yeter, birde üstüne sanki düğün sizin düğününüzmüş gibi neyin tribini atıyorsunuz. İnsanların ev halini bilemezsiniz, halanız dominant olabilir fakat eşine karşı sesi çıkmıyordur. Düğün zamanı sıkıntı çıkarmak yerine biraz anlayışlı olun.

ben konu sahibini kısmen haklı buldum. nisann sizin paranızı da verir demek aşırı saçma. ev sahibi olarak önce davet etmişsiniz kalmaları için, sonra belli ki zorda kalmışsınız nazınızın geçtiğini düşünerek otelde kalır mısınız teklifinde bulunmuşsunuz. o halde otel masrafını sizin karşılamanız gerekir. ha trip atmanız evet saçma olmuş, tolere edilebilir bi durum. aman ali rıza bey tadımız kaçmasın modunda takılırdım ben :)

Farkli bakis acilarini her zaman dikkate alirim Zaten önünde sonunda gidilecektir babama bosuna trip attik Bu yasta kendi basina otobusle gonderecek halimiz olmadigina gore
Cevaplariniz icin tesekkurler kizlar
Ben yine de kendi düğünümde sehir disindan gelen 9 arkadasimi ve ikisinin de annesini 2+1 evimizde güle oynaya agirlamistim Insanlar farkli farkli..

Ya şimdi ben eşimle gittiğimiz her şehir dışı düğününde otelde kaldık bizim hayat görüşümüze göre bu lüks değil iki tarafın da rahatlığı için önemli,ama benim aileme ya da eşimin ailesine bu teklif edilse küfür sayılır,çünkü iki taraf da eski insanlar lokantada yemez simitle geçiştirirler mesela. O yüzden ben ailenizin bozulmasını ve sizin tavrınızını makul gördüm,aile yapınızı bilmeliydi,ayrıca otelde kalın denmez misafir kendisi isterse oteli tercih eder bence.

Ya şimdi ben eşimle gittiğimiz her şehir dışı düğününde otelde kaldık bizim hayat görüşümüze göre bu lüks değil iki tarafın da rahatlığı için önemli,ama benim aileme ya da eşimin ailesine bu teklif edilse küfür sayılır,çünkü iki taraf da eski insanlar lokantada yemez simitle geçiştirirler mesela. O yüzden ben ailenizin bozulmasını ve sizin tavrınızını makul gördüm,aile yapınızı bilmeliydi,ayrıca otelde kalın denmez misafir kendisi isterse oteli tercih eder bence.

Canim onu diyorum Benim zaten 6 aylik bebisim var gece kac kere emmeye kalkar ben hicbir evde rahat edemem biz direkt oteli kabul ettik Ama annem babam 70 yasinda insanlar ve dugun sahibinin abisi sonucta Ne bileyim

Otel mantıklı herkes için çok rahat olur düğün evi kırılmaya lüzüm yok kaç kez evleniliyor sizin anlayış göstereceğiniz düşünmüş mis gibi çok rahat olur

Farkli bakis acilarini her zaman dikkate alirim Zaten önünde sonunda gidilecektir babama bosuna trip attik Bu yasta kendi basina otobusle gonderecek halimiz olmadigina gore
Cevaplariniz icin tesekkurler kizlar
Ben yine de kendi düğünümde sehir disindan gelen 9 arkadasimi ve ikisinin de annesini 2+1 evimizde güle oynaya agirlamistim Insanlar farkli farkli..

Peki sizin düğününüze halanız geldi mi, geldiyse nerede kaldı?

Simdi akrabaların sayısını yakınlığını bilmiyorum ama halanız haklı gibi.

Düğün yapmak zaten cok stresli bir iş ve epey masraflı. Sizin anneniz babanız dayı yenge diye yakın desek amcalar teyzeler ,teyzenin kocaları, amcaların eşleri yani yengeler bir de sizin halanızın eşinin ailesi bir de üstüne dünürlerin 1.derece tanıdıkları derken bu liste uzar gider. O yüzden hepinizin otelde kalmalarını istemeleri gayet normal.

İnsanlar zaten düğün stresindeyken bir de herkesin trip atıp hâla yok rahat edeyim evde kalaym diye nazlanmaları cok saçma . Alacakları hediye neyse yol ve otel parasını içinden çıkarıp kalan paraya göre alabilirler mesela. Çözüm bulmak istedikten sonra o çözüm bulunur.

Kesinlikle halanız haklı dediklerinde yanlış bir şey yok anne babanızda kalabilir otelde ne olucak ki kaç yaşında olurlarsa olsunlar
Parayı da tabiki herkes kendi vermeli düğüne gelen tek siz değilsiniz ki halanız hangi birinin otel masrafını ödesin sorun çıkaracak bir durum yok bence

Simdi akrabaların sayısını yakınlığını bilmiyorum ama halanız haklı gibi.

Düğün yapmak zaten cok stresli bir iş ve epey masraflı. Sizin anneniz babanız dayı yenge diye yakın desek amcalar teyzeler ,teyzenin kocaları, amcaların eşleri yani yengeler bir de sizin halanızın eşinin ailesi bir de üstüne dünürlerin 1.derece tanıdıkları derken bu liste uzar gider. O yüzden hepinizin otelde kalmalarını istemeleri gayet normal.

İnsanlar zaten düğün stresindeyken bir de herkesin trip atıp hâla yok rahat edeyim evde kalaym diye nazlanmaları cok saçma . Alacakları hediye neyse yol ve otel parasını içinden çıkarıp kalan paraya göre alabilirler mesela. Çözüm bulmak istedikten sonra o çözüm bulunur.

Dogru aslinda bu liste uzayip gidiyor o da var..

Dogru aslinda bu liste uzayip gidiyor o da var..
Kendim de düğün yaptım iki farklı şehirde yaptık birde.İnanın herkes çok yakın akraba olduğu için herkese aynı şartları sağlasak ben maddi olarak zora giriyordum ,birine yapıp diğerine yapmasan da olmuyor. O yüzden o kadar yol otel masrafı bir de takı sizi zorlar doğal olarak. Alacağı bilezik falansa birkaç gram eksik alsın otelde keyfine baksın anne babanız.

Bu evlenen kuzenim gelmedi Halam ve esi geldi Bizim burda da onlarin kendi evleri var Kendi evlerinde kaldilar yani

Kuzenim benim düğünüme gelmeyecek bende gitmezdim.. Benim için otelden daha muhim bi sorun. Ama parayı nisan verir lafı aşırı saçma. Ne alaka yani.

Back
X