Başkalarını suçlamak

Geronimoo

Okçu'nun önünde saygıyla eğil
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2019
1.501
1.036
53
41
Merhaba arkadaşlar sorunum hayatımda kötü giden ne varsa başkalarını suçluyorum onlar yüzünden oldu diyorum. Mesela 5 yıllık bir ilişkim vardi çok üzüldüm yıprandım bizi tanıştıran arkadaşımı suçladım biyere çagırırlar orda kötü bir olay olur çagıran kişiyi suçlarım evlendim kötü çıktı yine tanıştıran kişiyi üniversite yi okumadım ailemi suçladım en kötüsü kardeşim gitti sonsuza ailemi suçladım bu psikoloji den nasıl kurtulurum eskiden daha çok tu şimdi azaldı

Sorumluluk almayı öğren kimse sana zorla bir şey yaptıramaz ya da yapmaktan alıkoyamaz demi?Bir şeyde net değilsen yap ya da yapma mesela okumak niyetin vardı madem okusaydın ya da eşinle ilgili tereddütlerin kimseyi dinlemeseydin adım atmasaydin yapıp edip başkalarını suçlamak kendini rahatlatmak olmuş sende ama bak rahat değilsin işte

Yani bence böyle bişeyin çözümü farkına varmak. E artık farkına varmışsınız yanlış olduğunu biliyorsunuz. Yapmazsınız bundan sonra

Yani bence böyle bişeyin çözümü farkına varmak. E artık farkına varmışsınız yanlış olduğunu biliyorsunuz. Yapmazsınız bundan sonra
Evet farkına vardım çok yeni inşallah eski düşüncelerime geri dönmem

Bir şeyler yaşanıcaksa yaşanır kimseyi suclama kendi özgür iradenle yaşamışsındır bugüne kadar kimse senin hayatına zorla yön vermez.

Akıl süzgeçi var .size uyan yada uymayan şeyleri kabul yada Red etmeniz için ...
Ağaç değilsiniz yer değiştirebiliyorsunuz zarara uğradığınız hoşlanmadığınız vs...durumlarda ortamdan kişilerden uzaklaşabilirsiniz...

Çoğunlukla birileri birşeylere vesile olur ama karar mekanizması siz olduğunuz için seçimlerinizi Yaşarsınız ve ortaya çıkan sonucun sorumlusu sizsinizdir...

Kaza ölüm hastalık vs...gibi iradeniz dışında gelişen olaylar ise kaderinizdeki sınavlarınızdır ...
çoğunlukla başkalarını yerli yersiz suçlayan insanlarda bunu tetikleyen korkuya yada kişisel gelişimindeki eksikliğe dayalı psikolojij bir rahatsızlık mevcut oluyor uzmana danışmanızı tavsiye ediyorum

Canım sanırım paranoid kişilik bozukluğu var? Bi tür suçlama hastalığı. Sorumluluk almaya calısmalısın. Kimseye bağlı yaşamadığının bilincinde olmalısın

Merhaba arkadaşlar sorunum hayatımda kötü giden ne varsa başkalarını suçluyorum onlar yüzünden oldu diyorum. Mesela 5 yıllık bir ilişkim vardi çok üzüldüm yıprandım bizi tanıştıran arkadaşımı suçladım biyere çagırırlar orda kötü bir olay olur çagıran kişiyi suçlarım evlendim kötü çıktı yine tanıştıran kişiyi üniversite yi okumadım ailemi suçladım en kötüsü kardeşim gitti sonsuza ailemi suçladım bu psikoloji den nasıl kurtulurum eskiden daha çok tu şimdi azaldı
sorumluluk almadan büyütülmüşsün...

İnsanların çoğu başkalarını suçlar. Pek azı bunu farkeder. Öncelikle tebrikler. Bundan sonra da kendinizi suçlamayın. Sadece hatalarınızı düzeltmeye çalışın. Bazen sadece oluyor, kimse suçlu olmuyor yani.

Canım sanırım paranoid kişilik bozukluğu var? Bi tür suçlama hastalığı. Sorumluluk almaya calısmalısın. Kimseye bağlı yaşamadığının bilincinde olmalısın

teşhisiniz bu mu? sanırım yazmışsınız ama.

paranoid kişilik bozukluğu bambaşka birşey şimdi hasta olmayan insanı hasta edeceksiniz belki araştırta araştırta.
doktorculuk oynamayalım internetten lütfen, insan sağlığı bambaşka bir alan.
iki hastalık ismiyle iki belirtiyle çözümlenemiyor.
doktorluk yapmak isteyen sınava girsin 6 yıl okusun tus u kazansın bitirsin, sonra teşhis koysun.
ben de doktor değilim, ama saygı duyuyorum işini hakkıyla yapanlara. o işin eğitimini almayan o iş hakkında konuşmasın bi zahmet.

teşhisiniz bu mu? sanırım yazmışsınız ama.

paranoid kişilik bozukluğu bambaşka birşey şimdi hasta olmayan insanı hasta edeceksiniz belki araştırta araştırta.
doktorculuk oynamayalım internetten lütfen, insan sağlığı bambaşka bir alan.
iki hastalık ismiyle iki belirtiyle çözümlenemiyor.
doktorluk yapmak isteyen sınava girsin 6 yıl okusun tus u kazansın bitirsin, sonra teşhis koysun.
ben de doktor değilim, ama saygı duyuyorum işini hakkıyla yapanlara. o işin eğitimini almayan o iş hakkında konuşmasın bi zahmet.

İlla bir şeyleri bilmek için eğtimini almak gerekmez . Yakın cevremde veya kendim yaşamış olmam o şeyi biliyor olduğumu gösterir. Hemde eğtiminden daha da fazlasıyla. Paranoid kişi bozukluğunun yaygın bir belirtisidir insanları suçlamak . Her olan şeyi başkalarına sebep bulmak. sorumluluktan ve suçu üstlenmekten kaçınmak, karşılaştığı kötü davranışları asla affetmemek ve bunun gibi bi çoğu. Arkadaşımız kendini anlatmıs ve belki bir nebze yol göstermiş oluruz! Kimse çok bilmişlik taslamasın. Bir burada kimseye teşhis koymuyoruz. Kimsede aa ben hastayım kesin diye tribe girmiyor.

Zannetmiyorum doktor böyle bir teşhis koymadı

Back
X