Başkalarının hayatlarını kıskanmak

Valla ne yalan söylim bütün kış çok çıkmadım. Ama son bir birbuçuk aydır çıkıyorum. Bugün hayatımda gördüğüm doğal güzelliği en güzel yerlerden birine gittim daha üç dakka önce falan eve girdim. Bu birbuçuk ayda post sayım sıfır story sayım bir. Bugünden bişey paylaşmadım. Halbuki papatya tarlalarında fink attım, yılan gördüm, kaplumbağa sahiplendim.

Ama siz paylasanlarida elestirmiyorsunuz, paylasim yapan illa mutsuzdur demiyorsunuz :)

Sosyal medyada her paylaşım yapan mutsuz değil bence.Güzel yerlere bakıp ben de gidiyorum bence iyi oluyor paylaşımlar

Başkasını değil de ben geçmiş hayatımdaki beni kıskanıyorum. Bundan 2.5 sene öncesini. İhtiyaçlarımı rahatlıkla seçme özgürlüğümü, bunun iyisi olsun bu orta hallide olur deyip fiyat karşılaştırması yapmayı ve gönül rahatlığıyla aldığımı kullanmayı özlemişim. Şimdi bir çay kaşığı, bir toz bezi, 3 top dondurma, bir bardak çay herbiri 1500(!) lira olmuş. O kadar yükseldi ki herşey ama herşey artık 5000 deseler şaşırmıyorum bir müslin örtüye, bir basit tuniğe. Fiyatta sormak istemiyorum moralim bozuluyor. Benim bu özgürlüğümü elimden alanların yedikleri içtikleri burunlarından gelsin ishal olsunlar kabız olsunlar kafalarını alçak tavanlara vursunlar inşallah

Kaplumbaha da olabilir ama mimi de yattı aklımıza

Yoğurt kovasında aldık geldik bakalım.
Düşünsenize evden hanım hanım 2 ekmek almaya gidiyorum ben diye yollanan bir kaplumbağasınız. Hem hava alayım hem biraz tüttüreyim diye dışarı çıkıyorsunuz. Bundan 10 yıl önce tabi. Tam eve yaklaşmış 3-5 adım kalmış ki insanın biri alıp sizi hoop yoğurt kovasına atıp eve götürüyor. Üzdü.. Bugün de çayımı masum kaplumbağa için içeceğim

Köpeğin ağzından aldık kendilerini, hayatını kurtardık. Yaklaşık altı aydır yazlıkta evin içinde takılıyormuş zaten. Orda kimse kalmayacak diye eve getirdik. Kediyle nasıl olacak bilmiyoruz, bi deneyecez. Olmadı haftaya geri götürürüz bahçeye. Kara kaplumbiki zaten, çok büyür evde olmaz muhtemelen. Ama şu an 3 cm çapında, biraz büyüdüğü zaman bahçeye salarız muhtemelen. Şimdi bırakırsam ya köpeğe ya çakala yem olacak.

Size katiliyorum bende. Ogrenci harcligimla daha dusunmeden alisveris yapardim. Simdi verebilecek gucum olsa bile yok artik ya diyip almiyorum cogu seyi

Bu bilimsel olarakta kanıtlandı ama
Sürekli yediğini içtiğini, yaptığını, giydiğini, gittiğini paylaşan insanlar beğenilme arzusu için yapıyorlar
Bir nevi ego tatmini

M
Bu bilimsel olarakta kanıtlandı ama
Sürekli yediğini içtiğini, yaptığını, giydiğini, gittiğini paylaşan insanlar beğenilme arzusu için yapıyorlar
Bir nevi ego tatmini
Bilim adamları üşenmemiş bilmemkaç bin insan üzerinde araştırma yapmış ve beğenilme arzusu olduğunu kanıtlamış öyle mi? Ne yüce gönüllü bilim insanları varmış.

Zaten şuan mutsuz olan bir insana böyle saldırınca elinize ne geçti ? Ne elde ettiniz onu diğer konularıyla vurunca?
Saldırı derken?
Nerede saldırmışım pardon da
biz bişeyler soruyoruz merak ediyoruz cevap vermek yerine başka konular açarsa bu sorumsuzluktur

ailede küfür eden kp ine kendini savunamayan burada bizlere saldırıyorsa o da onun acizliği
ve böyle insanlar burada sevilmez

Her şey o sosyal medyadaki gibi bir hayat değil emin ol.

Bahsettiğiniz olayı araştırdım. Altından develeri ve çocukları da içeren çok daha iğrenç şeyler çıktı okuduğum kadarıyla.
Hayattan ve her şeyden bir anda soğudum. Şu an intiharı düşünüyorum.

Ben bir tek Emre Durmuşu kıskanıyorum. :)
Hayal gibi bir şey benim için yeni medeniyetler görmek, ülke ülke gezmek... Ama sağolsun kıskanmama bile fırsat vermiyor sanki onla beraber bende geziyorum gibi :)

Takip ettiğim 1 tane fenomen var oda benim gibi hayatın içinde olan biri. Faydalı, ahlaklı, aile ilişkilerinde iyi örnek teşkil eden, eğlenceli, iyi bir anne olduğu için. :)

Bende eşimle yemeğe gittiğimde ya da eğlendiğimizde bir veya iki foto atarım. Niye atmayayım ki. Bu bence günümüzün verdiği bir imkan.
Düşünün ki fotoğrafçıda çektiğiniz fotoları bastırıp eve gelen misafirlerinize gösteriyorsunuz. Bu da onun gelişmiş hali bence

Ama bi olay var ki beni aşırı gıcık ediyor.
Kadın gidiyor eşinin doğum gününü sosyal medyada fotosunu paylaşarak makale gibi aşk sözleri yazıyor.
Yüz yüze söylemediklerine o kadar eminim ki. Adam eşiyle fotoğrafını paylaşıyor altına hayatımın aşkı yazıyor dünyam yazıyor ama ek hesaptan başka kadınlara yazıyor gibi gibi..
İnsanlar birbirleriyle yan yana geldiğinde ay canım ne çok seviyorum seni demezler ama sosyal medyada mecnun olurlar.

Sahteleştik. Fesatlaştık. İnsanların mutluluğuyla mutlu olmayı değil, mutsuzluğuyla mutlu olmayı öğrendik.
Ne acı.

Sosyal medyada gorundugu gibi degil ki insanlarin hayatları herkesin derdi kendine gore. Bu nedenle sosyal medyadaki fotograflari gorunce ne hayatlar yasiyorlar diye anlik bir dusunce gelse de öyle olmadığını biliyoruz ve kiskanclik duymuyoruz tabii ki. Yazın henüz tatile çıkmadigim ve işe gittigim zamanlarda tatildekilerin fotolarını görünce yaaaa bana da diye icimden gecirmiyor değilim de bu sizin bahsettiginiz şey değil

Hayır kiskanmiyorum başkalarının hayatını izlemeye vaktim yok pek. Meşguliyet edinin bence.

Oluyordu evet..ama arkadaşım kocasıyla instada poncik mutlu pozlar paylaşırken eşi sanki ona dünyanın en narin çiçeğiymis gibi süslü puslu gönderiler paylaşıp evde dayak atarken türlü çirkin iftiralarla çekişmeli boşanıp üç aylık bebeğiyle ortada bırakınca herseyin gösteriş olduğunu daha net anladım herkes en mutlu halini gösteriyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…