Başkalarının hayatlarını kıskanmak

iyi de bu sadece sosyal medyada degil gercek hayatta da boyle degil mi? bir seye sevindigimizde sokak ortasinda gulmeye cekinmeyiz ama uzuldugumuzde cogunlukla aglamak icin tek kalmayi bekleriz. ben boyle yaparim en azindan. zamana ayak uydurmak boyle bir sey, sosyal medyayi aglama duvari gibi kullanan da vardir illaki ama normal olani evet mutlu anlari paylasmak.

onceden de mesela filmli fotograf makinelerinde bile kimse agladigi anlari cekmiyordur herhalde, ileride bakinca gulumseyecegi anlari cekiyordur. sahsen ben kimler gormus diye bakmiyorum bu arada yani ozellikle takipcisi degilim bu durumun.

Kimse kendini kandırmasın çok parası olup çok güzel hayat kalitesinde yaşayan en güzel tatillere en güzel okullara ve en güzel organizasyonlara katılan birsürü zengin insan var. Ve bu insanlar çok mutlu ve rahatlar. Bunlara sahip olmayanlar da borç harç içinde tırnağıyla kazıya kazıya bir yerlere tutunmaya çalışıyor. Aile geleneği devam ediyor yani. Ama kendilerini kandırıyolar “ayy zenginler de mutsuz önemli olan kalp zenginliği” diye.

Eskiden güzel bir okul bölüm bitirince hayat çok güzel imkanlar sunacak zannederdim ama çok güzel bir diploma, ileri ingilizce ile asgari ücret çok yoğun çalışma teklif edilince her şey dank etti. Doğuştan zengin değilsen debelenip duruyorsun hele ki bu ekonomide bu şartlarda.

Çirkin mekanlarda çirkin insanlarla çirkin kıyafetlerle mi fotoğraf çeksin insanlar? Ne istiyorsunuz tam olarak?
ya üff konuyu yanlış yere çekmeye kasmayın bu kadar muhalefet etçez diye.cümlede anlam konusu çalışın biraz. eskiden insanlar birbirleri için, hoş vakit geçirmek için bir araya gelirler, fotoğraf sadece bir teferruat olurdu şimdi amaç foto çekinmek demeye çalışıyorum.

bir de niye her seyi insanlar gosteris yapmak istiyormus gibi anliyorsunuz onu anlamiyorum ben. tatile gidince manzarayi cekiyoruz gosteris oluyor, yurt disinda yasiyoruz onu cekiyoruz gosteris oluyor, nisanlimizla tatile giderken arabada adami cekiyoruz o bile gosteris oluyor dumduz allahin adami yani her kosede bulunacak bir sey.

ne bileyim bazilari gercekten insanlari huzursuz etmek icin bakiyor bence sosyal medyaya. ben o kadar incelemiyorum kendi fotograflarimi. ya da ben hicbir sekilde “cok mutluyum kudurrrrr” demeye calismiyorum ama kendisi mutsuz olan insan kendisinden farkli birini gorunce sanki onun garezine yapildigini zannediyor.

kimin amaci fotograf cekinmek ya? liseli ergenler ve influencerlar haric mekana hazirlanip arkadaslariyla vakit gecirmek haric sirf fotograf cekinmek icin giden insan mi var? yani var mi cevrenizde?

Ben bir de seneler sonrasında o fotoğrafların bana hatırlatılmasını seviyorum. Arşivden gelen beş sene önce bugün kısmı bile mutlu ediyor beni. Kimse için değil aslında ileride dönüp bakmak için koyuyorum kime ne?
İnsanlar cidden tuhaf.
Bugün kocamı severim, aşığıdır paylaşırım. Bir ay sonra büyük bir darbe yerim boşarım. Hayatta birden tepetaklak olan şeyler de var bu geçmişi yalan haline getirmez.
İnsanların bakış açısına da hayretler içindeyim.

kimin amaci fotograf cekinmek ya? liseli ergenler ve influencerlar haric mekana hazirlanip arkadaslariyla vakit gecirmek haric sirf fotograf cekinmek icin giden insan mi var? yani var mi cevrenizde?
başlıkta arkadaşın bahsettiği, hayatlarını mükemmel göstermeye çalışan kişilerden bahsediyorum hanımefendi kimden bahsedicem?

Geçenlerde komşuma uğradım, eşi oldukça zor bir yemek istemiş yöresel bir şey, söylene söylene onu yapıyor zıkkım ye şimdi bunun sırasıydı sanki vs vs. Ertesi gün baktım stroy atmış, yemeğin fotoğrafı, kocasını da etiketlemiş ‘ Aşkım ister de ben yapmaz mıyım’ yazmış bir de. Diyeceklerim bu kadar

Sadece kendini paylaşanlar bana daha komik geliyor açıkçası.
Buna çok katılıyorum Bazen bakıyorum şak diye çekilip atmış, estetik bir yanı da yok manzara yok vs vs. Demek ki burda kendini çok beğenmiş de paylaşmış yazık beğeneyim de sevinsin diyorum

başlıkta arkadaşın bahsettiği, hayatlarını mükemmel göstermeye çalışan kişilerden bahsediyorum hanımefendi kimden bahsedicem?
ben de size diyorum ki cevrenizde var mi boyle insanlar? yani arkadaslariniz falan sozlesip “hadi bugun hepimiz cok guzel giyinelim guzel bir mekana gidelim” diyorlar sonra gittikleri yerde de sadece fotograf mi cekiniyorlar? bir araya gelme motivasyonlari fotograf mi?

Siz hiç ev gezmesinde 234553 albümdeki 125688542256 fotonun hikayesini tek tek dinleme dehşeti yaşamadınız herhalde.
O zaman ay sıkıldım deyip çat diye kapatamıyorsun da albümü ama uygulamadan çıkış yapıp görmemek sizin elinizde.

hiç bir mutlu insan kalkip bunu ispat için fotosunu paylaşmaz, zaten kendisi mutluluğundan emindir.

ara sira selfie falan paylaşıyorum, kendim güzel buldugum icin

Sizin mantığınıza göre siz de güzelliğinizden emin olmadığınız için, kaç beğeni gelecek diye merak ettiğiniz için kendi fotoğraflarınızı paylaşıyorsunuz. Beğeni sayısını gören insanlara da kendinizce güzelliğinizi ispatlamış oluyorsunuz böylece, öyle mi?

Peki bundan size ne? Niye insanların davranışları rahatsız ediyor sizi? Size ne zararları var?

Aslında bir güzel foto paylaşınca insanlar her an çok mutlu ve her an gezme eğlenme modunda olduğunu düşünüyor o kişinin.
Bi örnek vereyim, aylardır depresyondayım, çok yalnızım vs vs.. Sosyal medyayıda normalde pek kullanmam, bişey paylaşmam (4 foto var profilimde, hikaye de yılda bir iki falan atarım) bu hafta sonu yeni birileriyle tanıştım sosyalleştim eğlendim, mutluydum foto çekindik, fotoları hikayemde paylaşmak istedim. Sonra bana 'ooo bu hayatı sen yaşıyosun' 'oo hayatın tadını çıkarıyosun' 'aa keşke bende olsaydım' yazan yazana Heee aynen hayatın tadını çıkarıyorum..

İşin kısası, o fotolar anlık mutluluk, aslında o anlık mutlulukları sende yaşıyorsundur hayatında zaten herkes gibi. Tüm fotoğraflar aslında bir an.

İnsanlar mutlu olsun yada mutluymuş gibi görünsün bundan bize ne.
Millet mutsuz olunca biz mutlu mu olacağız?
Değişik durum.
Ben Instagram vs pek birşey paylaşmam ama paylasanlari takip etmek bile hoşuma gidiyor.
Farklı yerler mekanlar görüyorum.
Kendimde farklı bir yere gidersem farklı mekanda bulunursam resim koyarim.
Bir arkadaşım sürekli kahve içer ve her içtiğini koyardi ben tebessüm ederim bu da bundan mutlu oluyor demekki.
Kimi indirim paylaşıyor kimi okudugu kitabi.
Rahatsız olan takip etmez yada kullanmaz.

Halen Videolari paylasildigi icin sosyal medyada bu cifti de gösterelim. Kendilerini müslüman olarak tanitip 380000 dollar para toplayip (güya Rohingya mülteciler icin) calan bir cift. Ayni anda kadinin ama acik bir sekilde instagram sayfasi vardi:

Kendim güzel bulduğum için paylaştığımı yazmışım dimi? Biraz reading comprehension please

E arkadaşlarınızın kocasından size neyse, sizin güzelliğinizden selfienizden millete ne o zaman. Siz neden güzelliğinizi paylaşıyorsunuz?

Bana göre kıstas mahremiyet, daha doğrusu yakin ilişkin bulundugu kisiyle olan mahremiyetin. Bi iki paylasan insana birsey demiyorum ki, zaten kendi yaptığım seyi niye kinayayim? Söz konusu instagramcilar olduğunu da belirtmisim dimi, her saniyesini paylasan insanlara bu dediklerim. Bi ara toplasip hep birlikte "okudugumu anliyor muyum?" temalı bi seminere katılalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…