Başkalarının hayatlarını kıskanmak

bir yerde okumuştum, özellikle sosyal medyayı pasif kullanıp (pasiften kasıt paylaşım yapmadan sadece başkalarının paylaşımlarını izlemek) ona buna özenip kendinizi kötü hissetmek yerine ya da ben şimdi paylaşım yapsam az beğeni alır gibi bir kaygıya girmek yerine sizler de paylaşım yapıp aktif kullanmaya çalışın diyordu. bence milleti uzaktan izleyip kendini kötü hisseden varsa kendisi de paylaşım yapsın. illa kendini ya da ailesini paylaşmak zorunda değil, çiçeği böceği, çektiği bir fotoğrafı, okuduğu kitabı, gördüğü güzel bir manzarayı, içtiği çayı kahveyi paylaşabilir insan. önemli olan bu mecraları kendinizi iyi hissedecek biçimde kullanabilmeniz. yani sizin çayı, kahveyi, öylesine bir manzarayı paylaşmanız belki başkalarına saçma gelebilir sonuçta herkesin sosyal medya kullanım tarzı farklı ama bu önemli değil. siz beğeniyorsanız paylaşın. benim bir arkadaşım sadece dışarı çıktığı zaman mutlaka story atar mesela. öyle kullanır, öyle sever. huyudur.

benim hoşuma gitmeyen tek şey çocukların paylaşılması ve insanların sosyal medyayı dikkatsiz kullanması. çocuklar küçük olduğu için paylaşırken onların iznini almıyor kimse doğal olarak. bu kişi bir çocuk değil de arkadaşınız olsa izni olmadan paylaşmazdınız, değil mi? küçücük çocukları alenen çekip atmak hoşuma gitmiyor benim. bir de dışarıda gidilen mekanlarda konum etiketlemesi yaparken de dikkatli olmak lazım. etiketlemeyi mekandayken değil de mekandan ayrıldıktan sonra yapmak daha güvenli. tamam sosyal mecralar bizimle alakalı her şeyi zaten biliyorlar ama diğer kullanıcılar da görüyor bu etiketleri ve kendi güvenliğimiz açısından dediğim tarzda uygulamayı daha doğru buluyorum, en azından ben öyle yapıyorum.

Kuzum beğendiğim seyleri bende atıyorum story ye, her saniyesini paylaşan instagramcilar diye yazmisim yorumumda. Aşko kuşko diye her özelini paylaşan yeni gelinin tatlı telaşı tarzı paylaşımları itici buluyorum, samimi gelmiyor, hepsi bu.

Peki bundan size ne? Niye insanların davranışları rahatsız ediyor sizi? Size ne zararları var?
ben rahatsız olduğumu söylemiyorum.başlığı açan arkadaş için kendi bakış açımla bir değerlendirme yapıyorum.o zaman benim düşüncemden de sanane? böyle diyerek herkesin düşüncesini susturabiliyoruz herhalde(!)

tabi ki de var etrafımda.gözlemleseniz siz de farkedersiniz aslında.

Ya allah aşkına bu insanlar ne biçim hayatlar yaşıyor da şu instagramda mutluluğunu 2 kareyle 2 cümleyle paylaşan insanları sanal dünyanin yalanları diye yaftaliyor.

Bir gün olsun aklıma gelmedi böyle seyler. Kavgalı arkadaşım paylassa arayi duzeltti der mutlu olurum. Ablam eşine sitem eder ertesi gun paylasir demek ki gönlünü aldi der sevinirim.

Durumu kötü arkadasim tatile gitse duzelmis durumu diye mutlu olurum. Bir an bile bunlar hep yalan dolan tiyatro demedim

Bence sizin demeye çalıştığınız onların gittiği yerlere gidememek, işte bayramda siz evdeyken ya da aile büyükleri ileyken bu kişilerin tatillerde olması, ne bileyim iyi makyajlı bir hallerini paylaşmaları, ya da bir düğünde,davette şık bir hallerini görmeniz..Tabi şu bir gerçek bazı insanların geniş ve iyi paralı bir çevresi vardır,onlar hayatı mutlaka farklı gösterişli yaşar, ama bu demek değildir sonsuz bir mutluluk içindeler..Sizin özendiğiniz o hayatların içinde olamamak bence..

Formül, kendine odaklanmam, kendini geliştirmen, kendini güzelleştirmen. Zaten ozaman baskalarinin hayatlarına ne zamanin kalıyor ne de merakin.
Dedi selfieleriyle instagramda ortalığı yakan kişi.

Sen kendine odaklanmakla öyle çok bozmuşsun ki kafayı, kadının kocasıyla karesini paylaşmasını mahrem goruyorsun.

Ulan görende millet sevisirken foto atiyor sanacak.

Bugün kuzenlerimle kahvaltıya gittik. Çokta güzel vakit geçirdik. 3 saatin 10 dakikasını fotoğraf çekmeye ayırdık sanırım, o güzel çıktı bu çıkmadı derken. Ben değil ama sosyal medyada fotoğraf paylaşanlar oldu.
Fotoğraf paylaşınca mutsuz olunmuyor yahut sürekli telefonla uğraşılmış olunmuyor.
Sosyal medyada paylaşım yapan herkes mutsuz değil yani. Bu da birçeşit kendini kandırma gibi geliyor bana.
Gerçekten mutlu, çok az sorunlu hayat yasayanlar da var ve hep olacak. Olsun da zaten.
Kendi hayatımıza bakmak en güzeli.

E insanlar da mutlu oldukları için paylaşıyorlar işte. Bunun aksini iddia eden sizsiniz. O zaman sizin durum için de aynı şey geçerli.
Çok basit bir denklem aslında ama düşündüğüm kadar basit değilmiş demek ki.

Kendim güzel bulduğum için paylaştığımı yazmışım dimi? Biraz reading comprehension please

O kendini güzel bulduğu için paylaşıyor geri kalanlarımız hep ilgi çekmek ve mutsuzluğumuzu saklamak için.

Insanlar sosyal medya konusunda cok acayipler bir yere gitmeyen hicbir sey yapmayanlar ayy ben foto cekmeyi unutuyorummm paylasmayiii sevmiyorumm triplerine giriyor. Ama bir yere gitseler hemen fotograf atiyorlar. Herkes icin demiyorum ama cok ornegine sahit oldum.
Diger yandanda paylasanlar icin ayy mutsuz ayy orda mutlu olduguna bakma diye kendini avutan bir tayfa var.
Arkadaslar her paylasim yapan mutsuz degil. Her mutluyumm diye gezende mutlu olmayabilir. Ama bunu neden bu kadar irdeliyorsunuz? Birilerinin mutsuz olmasiyla mutlu mu olacaksiniz? Eger sosyal medya yalan dolan geliyorsada kapatin bence kimse zorla hesap actirmiyor . Fotograf paylasimi icin yapilmis bir uygulamada fotograf paylasti diye birilerini elestirmek cok sacma degil mi sizcede?

Sosyal medyada da burda da beni takip edenler var orda nasılsam öyleyim hepsinin hayatı tabi ki yalam değil ama kavga ederken veya küs olduklarında ki hallerini atacak değiller ya ben takip etmeyi seviyorum tamam çok kazanıyorlar bende sinir oluyorum bazen ama ben sen takip etmezsek kazanmazlar bunları biz yaratiyoruz

Bende hep kahve fotosu paylasıyorum lan acaba kahveyi sevmiyorumfa yalandan mı paylasiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…