- 10 Ağustos 2015
- 203
- 95
- 98
- Konu Sahibi PeriliBaykus
-
Ya aynen dediğiniz gibi, insanın ilişkisi olunca bozmaya çalışanlar vs, ben artık dertlerimi bir deftere yazıyorum başkalarına anlatmak yerine. Mutlu olunca da bahsetmiyorum.İş aradığım dönem iş bulamıyor oluşumdan keyif alan insanlar gördüm. Uzulmekten çok sinirleniyordum. Artık takmiyorum, çünkü benim yaşadıklarımı tecrübe ediyorlar şimdi. Ne oldum değil ne olacağım demeli.
Ama yine de çekirdek aileniz hariç, dert anlatmayin. Mutlulugunuzu da çok göz önünde yasamayin, nazar değiyor. En iyisi kimseye bulaşmadan kendi hayatına bakmak.
Hayır ilginç olan sağlıkla ilgili problemlerde daha çok mutlu oluyorlarben panik atak krizi geçirdimde başını çevirip gülen umursamayan güya samimi bi arkadaşım vardı böle insanlara yapcan tek şey onlarla iletişimini kesmek veya anında laf yapıştırmak
Bu benim de basima geldi. Mezun olduktan bi kac ay sonra annemin bir arkadasi gulerek "sen de issizler ordusuna katildin mi" demisti. O ara insanlar surekli karsilasinca soru yagmuruna tutuyordu isle alakali. Nasihat veren verene guya... Neyse hayatimda guzel bir gelisme oldugunda bu insanlar birak tebrik etmeyi tesadufen karsilastigimizda gormezden geldiler.İş aradığım dönem iş bulamıyor oluşumdan keyif alan insanlar gördüm. Uzulmekten çok sinirleniyordum. Artık takmiyorum, çünkü benim yaşadıklarımı tecrübe ediyorlar şimdi. Ne oldum değil ne olacağım demeli.
Ama yine de çekirdek aileniz hariç, dert anlatmayin. Mutlulugunuzu da çok göz önünde yasamayin, nazar değiyor. En iyisi kimseye bulaşmadan kendi hayatına bakmak.
Bende çok yuvarlak konuşuyorum: gerçekten yorucuBu benim de basima geldi. Mezun olduktan bi kac sonra annemin bir arkadasi gulerek "sen de issizler ordusuna katildin mi" demisti. O ara insanlar surekli karsilasinca soru yagmuruna tutuyordu isle alakali. Nasihat veren verene guya... Neyse hayatimda guzel bir gelisme oldugunda bu insanlar birak tebrik etmeyi tesadufen karsilastigimizda gormezden geldiler.
Dediğinizin aynısını ailemde diyor dışından hayırlı olsun diyorlar ama içlerinden bela okuyorlar...fesat ve içi pislik dolu insan topluluğu oldu çıktı millet. sen düş bir tekme de biz vuralım hadi hadi hoppp diye bekleyenle dolu her yer..... sen mutlu olursun ayy canım maşllah derken bile lanet olsun der içinden,sen mutsuz olursun aşaalayıcı bir gülüş ve ezici iki üç cümle ile seni ezmeye çalışor aklı sıra..... bunlara ne mutluluğunu ne de mutsuzluğunu belli etmeden yaşamalı. ve en güzeli cevabını verip şutlamalı hayatından. kimseye taviz verilecek zaman değil bunu anladım yani. dostllar dost değil,arkadaşlar arkadaş değil,akrabalar akraba değil.....benim atamam olmadığı için bunu da bildikleri için köyde ilk sordukları şey çalışıyor musun,oluyor. bir oldu iki oldu,üçüncüde napacaksınız siz mi bakıyorsunuz bana,benim boğazımı siz mi doyıruyorsunuz da işim var mı yok mu soruyorsunuz.kendinize bakın açıp iki kitap okumamış zavallı insancıkalr bana işin var mı diye soruyor dedim,dahada bana kimse işin var mı demedihakedene hakettiğini vermeli.
İşte kimse takmıyor empatiyiBu empati kurmayı bilmemekten kaynaklı.öğretmedilr.öğretin çocuklarınıza çok önemli işte.önce para kazanmayı değil duyarlı olmayı öğrense insanlar bunlar olmaz
Ben hastalığa sevinilmesini garip buluyorum.mutsuzlukla beslenenler genelde her insan evladini kınayan insanlardirve gözünü sevdiğim dünya da ilahi adalet diye birnolay var ko er yada gec vuku buluyor. Hadi onu da gectim Hz. Muhammed sav da "kimadigini yasamadan ölmeyeceksin" diye birsey demis :) o yuzden birakalim da mutlu olsunlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?