Başkalarının Mutsuzluğundan Mutlu Olmak

PeriliBaykus

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
203
95
98
Merhaba, kapitalizmin etkisinden olsa gerek ben insanların başkalarının mutsuzluğundan mutlu olduğunu görüyorum, yanılıyor muyum acaba? Kendi adıma örnek vermem gerekirse geçen günlerde kuzenim rahatsızlanmıştı bacağından ve bizi tanıyan bir akraba, pis bir sırıtışla oh birlikte gezemeyeceksiniz artık gibisinden bir laf etti şaştım kaldım, ne diyeceğimi de bilemedim, böyle durumlarla nasıl mücadele ediyorsunuz? İnan üzüntülerini de anlatmaya korkuyor artık.

İş aradığım dönem iş bulamıyor oluşumdan keyif alan insanlar gördüm. Uzulmekten çok sinirleniyordum. Artık takmiyorum, çünkü benim yaşadıklarımı tecrübe ediyorlar şimdi. Ne oldum değil ne olacağım demeli.
Ama yine de çekirdek aileniz hariç, dert anlatmayin. Mutlulugunuzu da çok göz önünde yasamayin, nazar değiyor. En iyisi kimseye bulaşmadan kendi hayatına bakmak.

Ya aynen dediğiniz gibi, insanın ilişkisi olunca bozmaya çalışanlar vs, ben artık dertlerimi bir deftere yazıyorum başkalarına anlatmak yerine. Mutlu olunca da bahsetmiyorum.

ben panik atak krizi geçirdimde başını çevirip gülen umursamayan güya samimi bi arkadaşım vardı böle insanlara yapcan tek şey onlarla iletişimini kesmek veya anında laf yapıştırmak
Hayır ilginç olan sağlıkla ilgili problemlerde daha çok mutlu oluyorlar

Bu benim de basima geldi. Mezun olduktan bi kac ay sonra annemin bir arkadasi gulerek "sen de issizler ordusuna katildin mi" demisti. O ara insanlar surekli karsilasinca soru yagmuruna tutuyordu isle alakali. Nasihat veren verene guya... Neyse hayatimda guzel bir gelisme oldugunda bu insanlar birak tebrik etmeyi tesadufen karsilastigimizda gormezden geldiler.

Bende çok yuvarlak konuşuyorum: gerçekten yorucu

fesat ve içi pislik dolu insan topluluğu oldu çıktı millet. sen düş bir tekme de biz vuralım hadi hadi hoppp diye bekleyenle dolu her yer..... sen mutlu olursun ayy canım maşllah derken bile lanet olsun der içinden,sen mutsuz olursun aşaalayıcı bir gülüş ve ezici iki üç cümle ile seni ezmeye çalışor aklı sıra..... bunlara ne mutluluğunu ne de mutsuzluğunu belli etmeden yaşamalı. ve en güzeli cevabını verip şutlamalı hayatından. kimseye taviz verilecek zaman değil bunu anladım yani. dostllar dost değil,arkadaşlar arkadaş değil,akrabalar akraba değil.....benim atamam olmadığı için bunu da bildikleri için köyde ilk sordukları şey çalışıyor musun,oluyor. bir oldu iki oldu,üçüncüde napacaksınız siz mi bakıyorsunuz bana,benim boğazımı siz mi doyıruyorsunuz da işim var mı yok mu soruyorsunuz.kendinize bakın açıp iki kitap okumamış zavallı insancıkalr bana işin var mı diye soruyor dedim,dahada bana kimse işin var mı demedi hakedene hakettiğini vermeli.

Bu empati kurmayı bilmemekten kaynaklı.öğretmedilr.öğretin çocuklarınıza çok önemli işte.önce para kazanmayı değil duyarlı olmayı öğrense insanlar bunlar olmaz

Dediğinizin aynısını ailemde diyor dışından hayırlı olsun diyorlar ama içlerinden bela okuyorlar...

mutsuzlukla beslenenler genelde her insan evladini kınayan insanlardir ve gözünü sevdiğim dünya da ilahi adalet diye birnolay var ko er yada gec vuku buluyor. Hadi onu da gectim Hz. Muhammed sav da "kimadigini yasamadan ölmeyeceksin" diye birsey demis :) o yuzden birakalim da mutlu olsunlar :)

Ben hastalığa sevinilmesini garip buluyorum.

sevinir insanoglu herseye sevinir. Birtek kendi baslaeina gelmesini istemezler, cunku insanoğlu çok bencil.

Ben böyle insanlar için sahiden üzülüyorum.
İçlerinde bir parça güzellik, hayatlarında gerçekten mutluluk yok çünkü.

Takmamak, Allah'a havale etmek lazım..

İlişkilerimde her zaman açık ve net olmuşumdur.
Bir insanı sevdiğim, sevmediğim bakışıma yansır.
Gerçek hislerimi dökmek için böyle zamanlar kollamam yani.

Bu nedenle de pek etkilemiyor böyle acınası tipler beni.
Sadece yazık diyorum ve geçiyorum.

benimde çocuğum olmuyodu arkadaşım dediğim insan hamileligini benden sakladı ama ben anlamıştım zaten nazar degdirip bebeği düşürtürüm diye korktu heralde.3aylikken söyledi cok mutlu benim olmuyo diye söylemek istememis üzülmeyim diye!işte ballandira ballandira hamileligini anlattı bana çok acıdığını göstermeye çalıştı sürekli.işte akıl verdi şöyle yap böyle yap.kendisi çevresindeki insanların asla iyiliğini istemez mutsuz olur.onların mutsuzluğuna sevinirdi.bende bu olayın üstüne sildim onu baya bi aradı ama acmadım umarım karşılaşmam kendisiyle bi daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…