Başkalarının Mutsuzluğundan Mutlu Olmak

Birine yarın Öleceksin dersen yıkılır.
Ama yarın tüm dünya ölecek dersen aynı derecede Üzülmez.
Demişti bir hocamız.
İnsan başkalarının da acı çektiğini görünce kendi acısını hafifletir. Yalnız olmadığını bilir güçlenir.
Bunu farketmez bile.
Ama bundan zevk alarak bunu yaşayanlar var. Onlar kötüler. Bence.
Verdiğiniz örnek Masumane bi takılmadan ibaret olabilir.
Genel yarginiz doğru ama insan başkasının acısı ile beslenebiliyor maalesef.

Olmaz mı ya bi sürüler
Kendi mutsuzluklarını böyle bastırıyolar sanırsam.
Yazık acınası insanlar.
Cok zavalli buluyorum onları

Başkalarının mutsuzluğundan mutlu olanlar, o kişilerin mutluluğu ve başarısına ulaşamayacak kişilerdir. Yani o kişileri önemsemeye değmez.

Evet dogru baskalarinin mutsuzlugundan mutlu olanlar var. Ici disi fesat olanlar.
Gecenlerde yasadim bunu. En zor animda mutlu olan birine karsi mutluymus gibi göründüm, rengi soldu sarardi.
Mutlu görüneceksin böylelerinin karsisinda, asla ezik durmayacaksin. Sen ezildikce onlar seviniyor.

Baskalarının mutsuzlugundan beslenen o kadar cok insan var ki.. Cok tehlikeli olur bi de onlar.. Kimisi kendini belli eder kimisi de en uzgun anında sarılırken arkadan sırıtır haberin olmaz.. o yuzden beni mutsuz eden her ne varsa yansıtmamaya calışırım dışarı. Benim uzgun oldugumu anladıgı an ah vah edıp içinden oh iyi olmuş diyecek insan çok.. Nıye onları mutlu edıyım..

Haklısınız bende belli ediyorum dışımdan üzüntülü olduğumu ondan nötr olmalı

İnsanın arkadaşları bile düşünce çok mutlu oluyor, atıyorum yeni araç alsam çarpsam onu sevinecek çok insan var.

İnsanın arkadaşları bile düşünce çok mutlu oluyor, atıyorum yeni araç alsam çarpsam onu sevinecek çok insan var.

Biliyorum canim var böyle insanlar, hemde yillardir tanidiklarin yapiyor. Insan basta sinir oluyor, fesatliklarina gicik oluyorsun ama sonra düsününce ne kadar yazik bunlara diyorsun.
Mutluluklari baska insanlarin mutsuzluklarina bagli saka gibi.

Dimdik duracaksin onlarin yaninda-

Ama insan saf sevgi gösterdiği insanlardan da bu tavrı görüyor ona ne yapıcaz :'(

Mücadele etmiyorum şahsen, gül geç. Çünkü bakma sen hepimizin içinde az çok var. Kimileri bastırıyor kimileri bastıramıyor. Hasetlik Habil ve Kabil'den beri var yapacak bi şey yok

Mücadele etmiyorum şahsen, gül geç. Çünkü bakma sen hepimizin içinde az çok var. Kimileri bastırıyor kimileri bastıramıyor. Hasetlik Habil ve Kabil'den beri var yapacak bi şey yok
Ben şeye üzülüyorum, ben başkasının iyi durumuna seviniyorum ama o kişi ben iyi bir şey elde edince üzülüyor.

Ben şeye üzülüyorum, ben başkasının iyi durumuna seviniyorum ama o kişi ben iyi bir şey elde edince üzülüyor.

Olsun, insanları değiştiremezsin ki. Hadi bi tanesinmi düzelttin iki üç beş..Yedi milyar insan var dünya üzerinde. Olacak böyle şeyler. Kendine bunu tekrar et. Ne kendini değiştirebiliyosun ne karşındakini. O yüzden de "elimde olmayan şeyden dolayı kendimi üzemem" diye hatırlat kendine. :)

Çok teşekkürler :) haklısınız bunu hep tutucam.

Boyle insanlar cidden var ya, hani baskalarinin mutlulugundan nasil zevk alir ki insan, bence kesinlikle psikolojik rahatsizlik bu. Ama ben boyle ici fesat kotulukle dolu insanlarin mutlu olabilecegine inanmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…