Başkasına bakma ihtiyacım olmamalı dedi

Ya bence esiniz biraz hakli. Kendi o kadar dikkat ediyosa karsisinda da bakimlu zayif birini isteyebilir. Ama siz de ben buyum boyle sev seveceksen diyebilirsin bu da sizin en dogal hakkiniz. Orta yol bulmalisiniz. Ben de asiri kilolu birini cekici bulmam mesela esinizin yerinde olsam elinizden tutar spora yazdirirdim birlikte giderdik spora. Hem farkli bir aktivite de olur. Birlikte gitseniz spora size de iyi gelir bence.

1,70 de 78 kilo için mi bukadar tantana yapiyor.
Okurken 120 kilo bir kadın canlandı gözümde, öyle olsa bile onları size söylemeye hakkı yok.
Düzenli sporu size iyi gözükmek için yaptığını söylemiş ama ben çok inanamadım açıkcası.
Sevmek helede çok sevmek böyle birşey değil.
Bi kadının hayatı boyunca ne kilolar gelip geçiyor, hamileliği, doğumu emzirmesi derken şimdiden böyle yaparsa o dönemler neler der kim bilir.
Yanlış anlaşılmasın, karışmaya hakkı yok demiyorum. Tabiki eşler birbirini kilo konusunda uyarabilir, ama böyle kırıcı helede aşağılayacı olmamalı.

Bencede eşin özen gösteriyorsa sende biraz kendini frenlemeye çalış, diyet yapmak kilo vermek 1 senenin alır ama hem kendini iyi hissedersin hemde eşinle arandaki bu problem kalkmış olur, ne evlilikler var sorun kilo olsun ayda 4 kilo versen 6 ay sonra inanılmaz olursun öyle düşün sağlıklı beslenmeye geç hem kilo aldıkça kilo üstüne eklenir, İnternetten leslie var sebze ağırlıklı beslenip ekmeği tatlıyı kesersen çok rahat verirsin hem sende mutlu olursun kilo verdikçe insanın özgüvenide çoğalıyor biz bayanların özellikle, aynaya baktığında kendini fit ve mutlu hisseden kadın her zaman daha özgüvenli oluyor ✔️

Bazı insanlar etrafta kilolu insan görmeye dayanamıyor, eşi olmasa bile.
Babam da öyle, evde kilolu insan olmasına tahammülü yok.
1.70 boyundayım, 63 kiloya çıkınca babam çerez tabaklarını önümden almaya başladi. Kendi yaptığı yürüyüşlere beni de zorla dahil etmeye başladı.
Kpss döneminde 9 kilo verdiğimde çok mutlu oldu mesela.
Kilo konusunda insanı eşi, ailesi uyarabilir bana göre. Onlar uyarmayacaksa kim uyaracak. Ama uyarırken ki üslup çok önemli. Eşiniz üslubu pek tutturamamış maalesef.

Eşin kendine özen gösteriyorsa senden de bunu beklemesi normal. Kendin için kilo vermelisin öncelikle zaten.
Benim erkek arkadaşım, hastalıktan değil ama keyfi olarak yiyerek kilolu olmak ve zayıflamak için çaba sarfetmemek boşanma sebebi beni,m için demişti bir kere. Maalesef erkekler buna önem veriyor. Bence bir an önce diyete başlayın.

Acil yardıma ihtiyacım var
3 yıldır evliyim. Aslında mutlu huzurlu bir yuvam var ama son zamanlarda biraz kilo aldım kocam buna çok takıyor evlenirkende biraz balık etliydim hep zayıflamamı istiyordu. Ben biraz uğraştım. spor yapmaya çalıştım bir kaç kere yapamadım. Son zamanlarda da biraz fazla abartınca yeme olayını kilo aldım. Ben aldığım kiloları savunmak için yazmıyorum ama şuna takılıyorum insan gerçekten kişiyi mi sever yoksa bedeni mi? Bütün erkekler hep böyle şekilci mi? Bugüne kadar hiç bir isteğini eksik etmedim mutlu olsun diye elimden geleni yaptım. O da beni çok sevdiğini söylüyor ama kilolu olduğum için bazen çok ağır sözler sarfediyor. Beni çok üzdüğünü defalarca söyledim. Ama çok umursamıyor ama beni çok sevdiğini söylemeye devam ediyor. Anlamıyorum. Bazen sevişmekten kaçıyor. Bir iki kere konuşunca tahrik olmak istiyorum yoksa çok zevk almıyorum dedi aslında başka şeylerde söyledi ama hepsini söyleyemiyorum. Bu kadar önemli mi güzel vücutlu olmak. Çalışıyorum bu kadar işin arasında kilo vermeye vakit bulamıyorum. Çocuk istedim. Vücudun şimdi bana zor yetiyor çocuk yaptıktan sonra iyice salarsın dedi çocuk istemediğini söyledi. Gerçekten kilo verince bütün sorunlarımız bitecek mi bunu da merak ediyorum. Bazen boşanmayı bile düşünüyorum beni beğenmediğini düşündüğüm için. Sözle beni sevdiğini söylemesi beni mutlu etmiyor davranışlarıyla da göstermesini istiyorum. Ben şunu merak ediyorum gerçekten problemler benim kilolarım mı yoksa biz hep böyle problem yaşayacağız da kilolar kılıf mı? Genel olarak düşündüğüm de başka sorun yaşamıyoruz ama bu sorun bittiğinde başka problem bulur mu ondan korkuyorum. Ben sadece onu seviyorum bedeninin ne hale geldiğiyle ilgilenmiyorum kilo almış zayıf olmuş. Onu o olduğu için seviyorum. Biraz vücut konusunda takıntılı kilo almamaya çalışır spor yapar fit vücudunu korumaya çalışır. Bazen çok yıpratıyor kendini yeter biraz dinlen diyorum hep sana güzel görünmek istiyorum diyor. Erkekler hep böyle şekilci mi kilo versem biter mi sorunlarım. Şöyle bir gerçekte var ben hayatın kısa olduğunu düşünüyorum ve istediğimiz gibi yaşamamız gerektiğini düşünüyorum spor yapmayı sevmiyorum. Bana bu konuda saygı göstermesini istiyorum. Sürekli elimden geleni yaparım diyor ama hep başa sarıyoruz. Lütfen fikir verin çıkmazda kaldım.
Seni seven böyle sevsin kuzum, bazı insanlar şekilci olabiliyor ama bu seninle bu tarz konuşabileceği anlamına gelmez. Ki sen hep balık etliymişsin zaten sonradan kilo almış olsan da hiçbir zaman tığ gibi olmayacaksın bu da gerçek vücut tipin müsait değil olursan da emin ol sana yakışmaz kendin olmaktan çıkarsın.
Sağlık sıkıntın yoksa kilonla ilgili karar verecek olan sensin.
Bugün bunu diyen adam yarın anne olunca ne yorum yapacak acaba??? ister isemez vücut salıyor kendini özellikle göğüs ve karın bölgesi. Sürekli spor yapacaksın yada dış etkenlere estetik gibi başvuracaksın ki karnın gergin olsun ya da gögüslerin dimdik ayakta kalsın..

3 yıldır evliyim. Aslında mutlu huzurlu bir yuvam var ama son zamanlarda biraz kilo aldım kocam buna çok takıyor evlenirkende biraz balık etliydim hep zayıflamamı istiyordu. Ben biraz uğraştım. spor yapmaya çalıştım bir kaç kere yapamadım. Son zamanlarda da biraz fazla abartınca yeme olayını kilo aldım. Ben aldığım kiloları savunmak için yazmıyorum ama şuna takılıyorum insan gerçekten kişiyi mi sever yoksa bedeni mi? Bütün erkekler hep böyle şekilci mi? Bugüne kadar hiç bir isteğini eksik etmedim mutlu olsun diye elimden geleni yaptım. O da beni çok sevdiğini söylüyor ama kilolu olduğum için bazen çok ağır sözler sarfediyor. Beni çok üzdüğünü defalarca söyledim. Ama çok umursamıyor ama beni çok sevdiğini söylemeye devam ediyor. Anlamıyorum. Bazen sevişmekten kaçıyor. Bir iki kere konuşunca tahrik olmak istiyorum yoksa çok zevk almıyorum dedi aslında başka şeylerde söyledi ama hepsini söyleyemiyorum. Bu kadar önemli mi güzel vücutlu olmak. Çalışıyorum bu kadar işin arasında kilo vermeye vakit bulamıyorum. Çocuk istedim. Vücudun şimdi bana zor yetiyor çocuk yaptıktan sonra iyice salarsın dedi çocuk istemediğini söyledi. Gerçekten kilo verince bütün sorunlarımız bitecek mi bunu da merak ediyorum. Bazen boşanmayı bile düşünüyorum beni beğenmediğini düşündüğüm için. Sözle beni sevdiğini söylemesi beni mutlu etmiyor davranışlarıyla da göstermesini istiyorum. Ben şunu merak ediyorum gerçekten problemler benim kilolarım mı yoksa biz hep böyle problem yaşayacağız da kilolar kılıf mı? Genel olarak düşündüğüm de başka sorun yaşamıyoruz ama bu sorun bittiğinde başka problem bulur mu ondan korkuyorum. Ben sadece onu seviyorum bedeninin ne hale geldiğiyle ilgilenmiyorum kilo almış zayıf olmuş. Onu o olduğu için seviyorum. Biraz vücut konusunda takıntılı kilo almamaya çalışır spor yapar fit vücudunu korumaya çalışır. Bazen çok yıpratıyor kendini yeter biraz dinlen diyorum hep sana güzel görünmek istiyorum diyor. Erkekler hep böyle şekilci mi kilo versem biter mi sorunlarım. Şöyle bir gerçekte var ben hayatın kısa olduğunu düşünüyorum ve istediğimiz gibi yaşamamız gerektiğini düşünüyorum spor yapmayı sevmiyorum. Bana bu konuda saygı göstermesini istiyorum. Sürekli elimden geleni yaparım diyor ama hep başa sarıyoruz. Lütfen fikir verin çıkmazda kaldım.
Keşke kırıcı sözler söylemeseymiş ama hem kendimiz hem eşlerimiz için bakımlı olmalıyız tabiki. Sadece kadın değil erkek de kendine dikkat etmeli. Tabiki kimse manken gibi olmak zorunda değil ama fazla kilolu olmak da hem görüntü hem sağlık açısından hoş olmuyor. Eşinizi bu konuda kırıcı konuşmaması için uyarın, siz de önce kendiniz için bu konuyu ciddi şekilde ele alın. Yoğun çalışmak bahane değilki zaten fala yemeyince sağlıklı beslenmeye gayret edince ister istemez zamanla kilolar gidiyor.

Kilonuz bence gayet normal.Kilo vermeniz gerekmez.Eşiniz sizi bence hiç sevmiyor.Aşk böyle bir şey değil.Size yaptığı resmen psikolojik şiddet.Devam ederse boşanın bence.Kolay kolay boşanın demem ama psikolojik şiddetin fiziksel şiddetten bir farkı yoktur.Kendinizi her halde sevin ve kocanızın sizi ezmesine izin vermeyin.
Yapmayın lütfen 78 kilonun neresi normal? Tamam, tabi ki çok şişko ya da obez değil. Ama 78 kilo normal değil balık etim bir tık üstü bir kilo. Kimse eminim konu sahininden 55 kiloya düşmesini beklemiyordur. Ama en azından bir 60-65 arası olsa hem daha güzel gözükür hem daha iyi hisseder hem de daha sağlıklı olur. Hamilelik için de kendine pay bırakmış olur.

Evet butun erkekler sekilci ,bazilari asiri derece de senin esin gibi kuzum ,kilonu ver fekadarlik yapma istedigi bedene in bu sefer ipleri eline al bunlar baska turlusunden anlamaz yorar

Oncelikle kilo vermek büyük rahatsızlıklariniz yoksa atla deve değil. Kilo vermeyi isteyip 3 yıldır bu şekilde olmanız kötü.
Eşinize gelecek olursak, size asla böyle davranamaz, çok çirkin. Kaldi ki evlenirkende zayıf değilmişsiniz.
Ben evlendikten sonra tam 25 kilo aldim, napalim eşim boşasaydı o zaman beni. 2 yıl oldu vereli, ama kiloluykende zayifkende asla kiloyla alakalı birşey konuşulmadı. Eşinizin size yaptığı cok büyük bir psikolojik şiddet.

Eşiniz sanırım evlenmeden önce de kilo konusundaki hassasiyetini belirtmiş, kendisi de yediklerime dikkat eden spor yapan bakımlı bir insan sanırım. Bence evlilikte eşler birbirinden bu tarz şeyleri isteyebilmeli, hakaret tabii ki çok kötü o kısım kesinlikle olmamalı ama bence sizi sevmese her defasında seni seviyorum demez. Hatta değişmeniz için uğraşmaz bile. Hazır eşiniz de spor yapıyormuş, sağlıklı besleniyormuş siz de ona ayak uydurun. Beraber spor yapın, yemekleriniz ortak zaten isteseniz değişirsiniz bence. Ama işte iş istemekte, çok kilolu değilsiniz ama kilo fazlanız var, bir 15 kilo verseniz gayet taş olursunuz. Emin olun siz de daha mutlu olursunuz, kilo insanın sırtına yük. Ama eğer halinizden memnunsanız ve kilo sorununuz olduğunu düşünmüyorsanız bence eşinizle bu durumu konuşmalısınız, sürekli kilo ver diye zorlamasınız o zaman sizi, tam tersi reaksiyon verebilirsiniz.

Bence eşler kilo konusunda fikir belirtebilir. Eşiniz çirkin bir şekilde belirtmiş sadece. Insan eşinin gözüne güzel görünmesini de istemez mı?Artık güzel anlayışı nasılsa. Bir de bazıları 25inden sonra evleniyor diyelim o yasa kadar zayıf olan insan bir bakıyorsun 1 sene içinden 10 kilo belki üstü almış. Bu ne ya imzayı atana kadar miydi diye düşünür insan. Bence bu da saygısızlık. Tabii sağlık sorunu başladıysa evlenince o ayrı.

Kilo verseniz de bu sorununuz cozulmeyecek herkes görsele önem verir ama sevdikten sonra kusur aramaz eşim hamileyken 68 kilomuda gördü 48 kilomuda illaki fikir verdi bölgesel çalış bak çok iyi olur falan ama daha ötesine bişey demedi ısrar etmez kilo ile ilgili bazen nine gibi girme yatağa güzel geceliklerini giy der okadarda der yani herkes gözü doysun ister kendide dikkat eder birkere sormuştum kendisi uzun boylu ben kisayim 80 kilo olsam naparsin demiştim zayiflamani isterim ama zayflamazsanda tabakları önünden alacak halim yok der en önemlisi de ne derse desin asla takmam ben kendimi nasıl mutlu hissediyorsam öyle olurum beğenmeyen kendine baksın 😎

Kilo verseniz de bu sorununuz cozulmeyecek herkes görsele önem verir ama sevdikten sonra kusur aramaz eşim hamileyken 68 kilomuda gördü 48 kilomuda illaki fikir verdi bölgesel çalış bak çok iyi olur falan ama daha ötesine bişey demedi ısrar etmez kilo ile ilgili bazen nine gibi girme yatağa güzel geceliklerini giy der okadarda der yani herkes gözü doysun ister kendide dikkat eder birkere sormuştum kendisi uzun boylu ben kisayim 80 kilo olsam naparsin demiştim zayiflamani isterim ama zayflamazsanda tabakları önünden alacak halim yok der en önemlisi de ne derse desin asla takmam ben kendimi nasıl mutlu hissediyorsam öyle olurum beğenmeyen kendine baksın 😎
Tam tersine eşi sevmese evlenmezdi zaten evlenirken de kiloluymus.

Tam tersine eşi sevmese evlenmezdi zaten evlenirken de kiloluymus.
Sevmek bu şekilde her fırsatta kilosunu yüzüne vurmak değildir insanlar kilo alır verir eşide verir diye düşünüp evlenmiş yüz güzelliği yetmemiş bedenine takmış kadının vermediği sürece bu şekilde rencide edecek belliki sırf kilo yüzünden çocuk istemiyor adam üstüne üstlük başkasına bakmamaliyim diye tehtit ediyor :) sizce seviyormu

Bazı insanlar kilo konusunda hassas olurlar.. bu eşinizin kaba ya da yıkıcı olduğunu göstermez..ben de kilo konusunda aşırı hassasım . Eşime kilo konusunda devamlı ültümatom veririm ve .. zorlarım ..doğru mu değil mi kişiden kişi ye değişir..savunmuyorum ama böyleyim. ve bu benim hassas noktam. Asıl önemli konu Sizin “beden kitle endeksiniz “ 35 çıkıyor bu durumda .üzgünüm ama bu demek oluyor ki aşırı kilolu katagorisindesiniz.beden kitle endeksi doktorların kullandığı en temel kilo hesaplama formulüdür.bu rakam sağlıklı olmanız için 25 civarında olmalıdır..internetten hesaplayabilirsiniz.. Kilonuz normal sınırlara inerse o zaman eşinizin hiç birşey söylemeye hakkı olmaz.. benim kocam şişman bir insan olsa evlenmezdim net.. önce insanlık olmuyor ilişkilerde.. hoşlanma kriterleri var her insanın. Eşiniz normal bir insan ve siz kilolusunuz..vermek zorunda değilsiniZ ama sağlığınız için kesinlikle vermelisiniz.

Yapmayın lütfen 78 kilonun neresi normal? Tamam, tabi ki çok şişko ya da obez değil. Ama 78 kilo normal değil balık etim bir tık üstü bir kilo. Kimse eminim konu sahininden 55 kiloya düşmesini beklemiyordur. Ama en azından bir 60-65 arası olsa hem daha güzel gözükür hem daha iyi hisseder hem de daha sağlıklı olur. Hamilelik için de kendine pay bırakmış olur.
Ben de şöyle düşünüyorum, bu kilo sağlıksız bir kilo değil.Güzellik ise göreceli.Bence boyuna göre kötü bir kilo değil.Ama eşi aşırı zayıf kadınlardan hoşlanıyorsa konu sahibiyle evlenmeyecekti.Çünkü konu sahibi evlenirken de aslında balık etliymiş.Obezliğe ya da anorikeksiya doğru gitmediği sürece bir insanı kilosundan vurmak çok aşağılıkça bir şey.Bu zayıf olanlar için de böyle kilolu olanlar için de böyle.

Ben de şöyle düşünüyorum, bu kilo sağlıksız bir kilo değil.Güzellik ise göreceli.Bence boyuna göre kötü bir kilo değil.Ama eşi aşırı zayıf kadınlardan hoşlanıyorsa konu sahibiyle evlenmeyecekti.Çünkü konu sahibi evlenirken de aslında balık etliymiş.Obezliğe ya da anorikeksiya doğru gitmediği sürece bir insanı kilosundan vurmak çok aşağılıkça bir şey.Bu zayıf olanlar için de böyle kilolu olanlar için de böyle.
Yani haklısınız tabi ama bu biraz yaşla da alakalı ve mevcut durumla. Yeni doğum yapmış olsa, hamile olsa veya 50 yaşında olsa ben de kilo vermesi gerektiğini düşünmem. Ama konu sahibi yaş aldıkça kilo vermesi daha zor olacak. Hamile kalırsa belki 100 kilo olacak bebekle hele hiç veremeyecek o kiloları. O yüzden genç ve sağlık sıkıntısı olmayan bir insanın bu faktörleri de düşünüp kilosuna dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum.

Hastalık yada hamilelik dışında keyfi olarak yiyerek kilo alan insanı eşi uyarabilir bence. Belki üslubu kırıcı olmuş ama uyarması çok normal. Konu sahibi evlendiğinde de balık etliymiş, adam da bunu görüp evlenmiş evet ama evlendikten sonra bunun üstüne, canım istiyor yiyorum diyerek en az 10 kilo daha kattıysa eşi haklı.

Kocanin bu cirkin sozleri soylicek kadar kilon yok. Tamam zayiflaman lazim evet ama oyle aman amannn bi et yiginida degil yani.
Cok kirici sozler soylemis. Onun icin degil kendin icin zayifla, ben olsam oyle yapardim ve sonra ben onun baska biyerini begenmezdim.Sanki biraz kasli olsan daha hoş olmazmiydi, seni daha cok arzulardim ozaman derdim ( onun yaptigi gibi).
Zira biz kadinlarda kasli seviyoz:rolleyes::rolleyes:

Back
X