- 21 Nisan 2022
- 91
- 76
- 8
- 37
- Konu Sahibi Cekimyasasi
-
Aslinda ayaktan tiksinmekten ziyade insanin egosu devreye giriyor ve bir baskasinin onunde egilmis ayaklarini yapiyorsunuz filanYani ayağa bakış açınıza bağlı, eller daha kirli pis yerler mesela her yere dokunuyoruz. Ayak çorabın ayakkabının içinde ve sadece ter salgıları var ki o da kötü bir şey değil. Bana da hiç iğrenç gelmez ayaklar, niye iğrenildiğini de anlamam. Bakış açınızı değiştirirseniz ve alışınca eminim rahatsız etmeyecektir
yerinizde olsam meslege tam olarak giriş yapmadan önce egitimimi de aldiktan sonra en azindan bir sene yardimci olarak çalışırım.Evet benim amacimda profesyonellesip kendi yerimi acmak,cocukluktan beri hayalim ama hep magazacilik yaptim bir turlu baska meslege gecis yapacak cesaretim olmadi,guzel yorumunuz icin tesekkur ederim.
Ben de kendim yapmayı severim ama hamileyken eğilip yapamamış mecbur yaptırmıştım mesela... anneannem de yaşlılıktan bel ve göz sorunları olduğu için yapamıyor bazen eve çağırıyoruz bir arkadaş veya biz yapıyoruz. Bu bir ihtiyaç ve zanaat. Ustası dünyanın hiçbir yerinde işsiz kalmaz. Hekimlikten veya ebelikten hiçbir farkı yok bence.Herkes kendi pedikürünü kendi yapsın bence
Elim bu tarz islere cok yatkin diye istiyorum zaten.Soyle ki hayatimda kas aldirmaya vs. Kuafore gitmedim,dugun dernek oldugunda kendi makyajimin yani sira tum sulaleye makyaj yaparim.Boyle detay islerde iyi oldugum icin istiyorum zatenEliniz yatkinmi bu işlere? Yapamicaginizi düşündügünüz bi alana niye yöneliyorsunuz cok anlamadim. Ama protez tirnak diyip gecmeyin bunun nailarti var biraz el beceriside gerekiyor.
Gecenlerde kendi gittigim yer dolu oldugu icin baska yerde protez tirnak yaptirdim kendi yerini acmis 3 senedir bu isi yapiyorum dedi ama nailart deseniz degil yaptigi gösterdigim hicbir modelide yaparim demedi kafasina göre yapti en sonunda.
Elbette,zaten bahsettigim yer beni yetistirilmek uzere alacak,yani sadece egitim gormeyecegimyerinizde olsam meslege tam olarak giriş yapmadan önce egitimimi de aldiktan sonra en azindan bir sene yardimci olarak çalışırım.
bu meslekte egitim başka şey göz doygunluğu başka şey bana göre.
ne kadar yapmasamda benim işimde bu kurslarada gittim sertifikalarim da var ama ben çiraklıkta yaptım 2 sene.
ve kursta bu meslek hakkında hic bir fikri olmayip sadece ay ben bu isi istiyorum diye gelenlerle aramda çok fark vardı çiraklik yapmamin faydalari.
o yuzden bir sene yarim maaş demeyin az maaş demeyin (mumkunse tabi) yardımcı olarak çalışın.
ileriki sürecte meslege tam olarak gecis yaptiginizda çok faydasini görürsunuz.
Cok tatlisiniz anlayisiniz icin tesekkur ederim,motive ettinizİnsanların yapacakları meslekle ilgili çekinceleri olması normal bence hemen yargılamayın derim.siz kısa süre deneme yapın bence insan yaptıkça alışır sağlık sektöründe çalışanları düşünsenize insanlar en pis işlerle bile uğraşıyor.
Tabiki isin sakasi,dedigim gibi vakti olmayan yada kendi yapamayan illaki yaptirmaya gidecek.Ve hekimlerin maruz kaldigi onca seyi dusununce ayak hic birsey gercektenBen de kendim yapmayı severim ama hamileyken eğilip yapamamış mecbur yaptırmıştım mesela... anneannem de yaşlılıktan bel ve göz sorunları olduğu için yapamıyor bazen eve çağırıyoruz bir arkadaş veya biz yapıyoruz. Bu bir ihtiyaç ve zanaat. Ustası dünyanın hiçbir yerinde işsiz kalmaz. Hekimlikten veya ebelikten hiçbir farkı yok bence.
Kesinlikle! Bu is revacta bende yapayim diyenleri bende onaylamiyorum.Elim makyaj vs. Bu tarz guzellik islerine cok yatkin ve yakin cevrem hep niye bu tarz bir is yapmiyorsun demostir hep.Bende ileride keske dememek icin meslegimi degistirmek istiyorum zatenHer önüne gelen protez tırnak uzmanı zatençok kolay sanıyorsunuz galiba bu işi. Sadece heves etmekle olmaz el becerisi ve yetenek de gerekli, ondan sonra ellerimiz perişan halde çıkıyoruz salonlarınızdan
Pedikür suyuna caktırmadan sirke kat azcık mikrobu kırılsın gşlgglklkMerhaba arkadaslar.Ben suan 34 yasindayim uzun yillar perakende sektorundeydim fakat artik hayallerimin pesinden gidip guzellik alaninda kariyer yapmak istiyorum.Soyle ki bir guzellik salonunda protez tirnak uzmani olabilirim,ilk 2 ay egitim veriyorlar ve egitim suresince de yarim maas verecekler bana fakat manikur zevkli geliyor,severek yapacagimi biliyorum ama pedikur beni zorlar mi diyorum.Yani profesyonel olmak lazim biliyorum ama baskasinin ayagiyla ilgilenmek,ne bileyim kafami kurcaliyor.Gorusu olan yada ozellikle bu meslegi yapanlar yazarsa cok mutlu olurum
Alay edilecek bir konu mu,yazik size gercektenPedikür suyuna caktırmadan sirke kat azcık mikrobu kırılsın gşlgglklk
Merakımı mazur görün, maniküristler mezun olunca pedikür yapmıyorlar değil mi? Yani hangi işlemin sertifikasını aldıysa sadece onu yapabilmeli. Manikür pedikür yaptırdığımız kişinin pedikür dersini hiç almadığı halde pedikür yaptığını nasıl bilebiliriz? Sertifika mı sormamız gerek?Ben güzellik akademisinde çalışıyorum her ay en az 20 Manikürist mezun ediyorum. Hiç endişelenme çok öğrencim var pedikür yapmak istemeyen, dersine bile katılmıyolar.
Eğer sen çok güzel işlemler yaparsan kimse senin pedikür yapmayacağını sorgulamaz. Salonlarda çok var sadece ele işlem yapan .
Ilerde pedikürcu alirsin sen sadece makyaj yaparsin o zaman. Az bi zaman katlancan oyle düşün.Elim bu tarz islere cok yatkin diye istiyorum zaten.Soyle ki hayatimda kas aldirmaya vs. Kuafore gitmedim,dugun dernek oldugunda kendi makyajimin yani sira tum sulaleye makyaj yaparim.Boyle detay islerde iyi oldugum icin istiyorum zaten
Sadece manikur yapsaniz olmaz mi? Yani işde her ikisini de yapma zorunluluğu var mi? Benim de birinin eline oje surmek çok hoşuma gidiyor ama ayak yapmam gibime geliyor. O işle ugraşmiyorum sadece ayaga karşi hassas olmanizi anliyorumMerhaba arkadaslar.Ben suan 34 yasindayim uzun yillar perakende sektorundeydim fakat artik hayallerimin pesinden gidip guzellik alaninda kariyer yapmak istiyorum.Soyle ki bir guzellik salonunda protez tirnak uzmani olabilirim,ilk 2 ay egitim veriyorlar ve egitim suresince de yarim maas verecekler bana fakat manikur zevkli geliyor,severek yapacagimi biliyorum ama pedikur beni zorlar mi diyorum.Yani profesyonel olmak lazim biliyorum ama baskasinin ayagiyla ilgilenmek,ne bileyim kafami kurcaliyor.Gorusu olan yada ozellikle bu meslegi yapanlar yazarsa cok mutlu olurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?