Baskasinin gelinligini giymek

Maddi sıkıntılar varsa, olabilir tabii... Ama ben istemezdim, ciddi ciddi bozulurdum. Sonra da patlardım.

Ömrümde olacak en güzel an için onun parası yoksa, kendim alırdım. Gelinlik alamıyorsa evlenmesin bir zahmet.

Ben de kendime ait olmasini isterdim çok pahali gelinlik almadim 1500 TL ye buldum bi yerden tam istediğim gibi ama markali falan değil yani. Ama evde bekliyor öyle biri istese hiç düşünmem veririm.

Nişanlınızın eğer parası yoksa ozaman başka,makul olmakta fayda var ama eğer aman nasıl olsa evlenmiş boşanmış gözüyle bakıyorlarsa ozaman çok ayıp etmiş olurlar ve kesinlikle affedilecek bir şey değil.

Bende arkadaşımın gelinliğini giydim. Zaten o evlenirken de söylemiştim ahaytımda gördüğüm en güzel (bana göre) gelinlik oydu. 3 yıl geçti aradan benim düğün yaklaştı, ben harıl harıl model bakıyorum. istediklerim çok pahalı bütçeize uyanı ben beğenemiyorum. Arkadaşım kendisi bana önerdi giyermisin diye ki asla kimseye vermem gelinliğimi diyordu. Ben uça uça evet dedim. Hem beğendiğim hem de bedava :) Ama kv o zaman bana bir komşumuzun gelinliğini giy dese sanırım giymezdim :) Bu benim tercihimdi ve benim arkadaşımın gelinliğiydi.

valla bence sen biraz kompleks haline getirmişsin bunu. senin bilinç altının bir yansıması bu. 2.kez evleniyorum diye değersiz mi görülüyorum korkusundan olayları daha farklı yorumluyor da olabilirsin. ortada eğer maddi sıkıntı varsa böyle bir teklif getirmiş olabilir eşin olacak kişi. ama annem dedi vs diye sana iletmesine gerek yoktu. sonuçta kiralandığı zaman da başkasının gelinliği olmuş oluyor. eğer model içine sinerse kuru temizlemesi yapılsın, üzerine göre tadilat gerekiyorsa yapılsın mis gibi giy ne var. ha gelinliği beğenmezsen o başka.

Kiralasanda baskasinin gelinligi bu da baskasinin gelinligi birine para odenecek biri bedava ,sana gelinlik giyemezsin denmemis ki durumlarida yokmus makul olmakta fayda var

olay sadece maddi olsa konu sahibi zaten kendi teklif ederdi. iş konu açıp fikir almaya gelmiş. sevgili konu sahibi eğer sana bunu hissettiriyor ise lütfen evlilik durumunu gözden geçir. artık daha deneyimlisin, önemli olanın üstünü kapatma. yinede bunu sunmaları bana itici geldi, bu senin kararın olmalı. yoksa başkasının olsa ne olur giyilir yani 1 günlük mevzu ama aradaki farka iyi gör. sen ezik olursan onlar hiç umursamaz. konu sadece maddi ise kabul edilebilir ama cimri bi adamsa sakın evlenme.

Merhaba kizlar ben 2 yil once bosandim ve simdi tekrar baska biriyle nisanlandim ekimde dugun yapmak istiyorlar ama bana baska birinin gelinligini giydirmek istiyorlar ben kesinlikle istemiyorum nolmus bosandiysam benim kendi gelinligim olamaz mi nisanlima soyletmis kayinvalidem ve ben cok sinirlendim kendimi degersiz gibi hissetim,nisanlimda ne var canim mastaf olmaz en azindan falan diyor ama ben kesinlikle karsiyim boyle bisye yasayan var mi gelinlikte bir ay once evlenen bi kizin gelinligiymis :KK43:
Almasan bile kirala evlenip ayrıldın diye böyle bişey yapıyorlarsa ayıp ediyorlar.

Sen hal ve hareketlerini daha iyi bilirsin eğer başka sorunlar yoksa bunu sorun etme.Kiralik oluncada bir suru gelin giyiyor yeni ev tadilati dugun masraflari ve durumlari fazla yok diyorsun bence anlayişli ol biraz empati kur.kendi kendine 2. Evlilik eziklik muamelesi kuruntusuna giriyorsun.Eger bunu sana hissetirecek hal ve hareketler imalarda bulundularsa bilemem!!Yoksa da dedigim gibi ne evliliğini nede psikolojini böyle düsünerek etkileme.

ama şimdi karşı tarafından günahını almayalım bence.
konu sahibi açıklamamış ki maddiyattan dolayı mı böyle bir teklifte bulunmuşlar yoksa 2. evliliği olacağı için mi önemsememişler.

bu konuya açıklık getirse yorumlar daha sağlıklı olur görüşündeyim.

Bende aynı şeyi yaşadım ben hemde görümcemin gelinliğini giycekmişim... Bide ben açığım görümcem kapalı kollarını falan istediğim gibi yaptırabilirmiş büyük lütuf... Çok sinirlenmiştim Allahtan eşim o konuda anlayışlı davranmıştı diktirmiştik umarım sizinde istediğiniz olur..

Bosandigin zamani hatirliyorum.Cok uzulmustun
.Evlenecegin kisi nasil biri ;bosanmis mi?Cocugu var mi?Varsa kimde kaliyor?icine sindi mi?
Nazli gelin Nazli gelin

Ha baskasinin gelinligi,ha kiralanmi gelinlik ayni kapi..

Kv de ogluna ve sana giysin giysin diye baski yapiyor mu onemli olan bu..

Bak kizim boyle bir gelinlik var begenirsen giymek ister misin diye sorsalar tamamen senin tercihine biraksalar sende iyice bir dusunsen ona gore karar versen daha iyi olur..

kv bosandigin icin gelinlik almayacaklrini mi soyledi sana ? Yoksa sen mi boyle dusunuyorsun..

yani gelinliğin kendisi büyük bi masraf kalemi. satın almanın bi mantığı yok. kiralayacaksan da yine başkasının gelinliği gibi olacak, aynı hesap. eğer modeli vs beğendiysen, yakıştıysa bi sakınca yok bana göre. ilk evlilik, ikinci evlilikle alakası yok bi de bana göre, ilk kez evleniyo olsan da aynı şeyi söylerdim.

ama işte tavır önemli. tek dert buysa sorun yok. ama başka dertler varsa bu da sorun edilebilir.

Aynen katılıyorum.

Bence durumun ikinci evliliğiniz olmasıyla bir alakası yok.
Bence problem değil.
1 defa giyilecek bir şeye o kadar para dökmek bana göre gereksiz.

ne var ki yani, gelinliğe verılen paraya acıyorum ben. 1 kere gıyılıyor sonra koyacak yer bıle bulamıyorsun.
ama sen özellikle istemıyorsan bunda dıretmelerı saçmalık
sen bu evlılığı iyi düşün, aynı hatayı yapmamak için ;)

bana giyilmiş gelinliği giydirecek adamla evlenmem, bu kadar net... gelinlik önemli özel bir giysi manevi anlamı çok fazla. uygun fiyatlısını alırım ama yine de sadece benim olsun isterim. bu ne ya ucuza kapatmacılar sarmış ortalığı. beyaz bi elbise al madem hiç gelinlik giyme daha iyi ozaman.

Tek sorun bu mu bu adamla?
İyi düşün lütfen.

Tek sorun buysa eğer problem etmezdim ben yeter ki beğeneyim o gelinliği.

Back
X