Başkasının parasını kullanmak

uniq12

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2017
3.546
4.040
133
İyi akşamlar arkadaşlar ilk defa burada konu açma ihtiyacı duydum çünkü gerçekten çıkmazda hissediyorum kendimi. Konu eşim :) kendisinin hali hazırda işi var esnaf kendi yağımızda kavruluyoruz kısacası. Şuanda hiç onaylamadığım bir insan (ki kendisi pis bir şekilde para kazanıyor) eşime para teklif etmiş iş yapması için. O kişi bu pis hayattan kurtulmak istiyormuş ve eşime güvendiği için parayı eşime vericekmiş iş yapması için. Ben eşime sordum kendi çoluğuna çocuğuna neden vermiyor diye daha önce kızına amcasına ve yiğenine para vermiş hepsi kazık atmışlar adama!!! Dedim ki sen el adamısın en yakın insanlar yapıyorsa sana nasıl bu kadar güveniyor. Kendince açıklama yapıyor ama içime sinmiyor bu durum. Sizce nasıl davranmam lazım

Pis bir şekilde para kazanıyor derken aklıma türlü türlü şey geldi ama ne olduğunu sormayacağım.
Bence, oturtun karşınıza eşinizi, admala ilişkisin iiyice bir anlamaya çalışın. Neden bu kadar güveniyormuş eşinize. bence kimse kimseye öyl ekolay kolay güvenmez. Pisliğini eşinize üykleyip onun üzerinden para kazanmasın da.

Pis bir şekilde para kazanıyor derken aklıma türlü türlü şey geldi ama ne olduğunu sormayacağım.
Bence, oturtun karşınıza eşinizi, admala ilişkisin iiyice bir anlamaya çalışın. Neden bu kadar güveniyormuş eşinize. bence kimse kimseye öyl ekolay kolay güvenmez. Pisliğini eşinize üykleyip onun üzerinden para kazanmasın da.
Denedim onu sakin sakin aldım karşıma konuştum. Yaptığı işten dolayı cezaevinde yattı 5 6 ay eşimin adını yazdırmış ziyaret için hadi dedim tamam sorun etme ufak bir alacağımız vardı adamdan çünkü. Ama çıktıktan sonra bir baktım sürekli eşimin yanında dedim bak sen esnafsın işin içine adın karışır hoş olmaz. Dükkana geleni kovamam ya dedi sonrasında bu iş çıktı. Midemi bulandırıyor eşime de söylüyorum lütfen hislerime güven diye ama kendince hep mantıklı açıklamar sunuyor

Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü hesabı birşey bu.
Adam akrabası değil birşeyi değil,o parayı veriyorsa muhtemelen kendi takip altındadır ve takibe takilmamak için eşiniz üzerinden kullanacaktır bir nevi para aklayacak.
Aklı varsa girmesin derim.
Ayrıca ortaklık oluyor bu durumda ,aksi bir durumda eşinizin işi de tehlikeye girebilir ki kendi işi diyorsunuz.

O zaman netlik kazandırayım adam genelev işletiyor

Ay yok . Yok ben eşimin böyle birisi ile iş yapmasını istemem yaparsa da arıza çıkarırım. Batsın öyle para. Israr ederse de ayrılırım çok net...
Sen diyelimki eşin iş yaptı onla çok da para kazandı. O kadınların ahı il ekazanılan parayı kabullenecek misin? Çocuklarına yedircek misin? Aman yarabbi yok...
Sakın. Olmaz öyle şey. Kocan bir tür genel ev işletmecisi gibi mi olacak?

Eşiniz nasil arkadaşlık edebiliyor o adamla, o parayla yapılan işten hayır gelir mi?

Iyyyyy... Böyle insan sizin çevrenizde nasıl gezer? Esiniz parasını almayı nasıl düşünür. Din boyutunu geçsek bile, etik değil! Bundan size hayır gelmez
İnan benimde derdim bu 30 yıllık hayatım boyunca bu tarz insanları sadece haberlerde görürdüm ama şuan tam içindeyim ve kalbim sıkışıyor gerçekten çözüm bulamıyorum
Ay yok . Yok ben eşimin böyle birisi ile iş yapmasını istemem yaparsa da arıza çıkarırım. Batsın öyle para. Israr ederse de ayrılırım çok net...
Sen diyelimki eşin iş yaptı onla çok da para kazandı. O kadınların ahı il ekazanılan parayı kabullenecek misin? Çocuklarına yedircek misin? Aman yarabbi yok...
Sakın. Olmaz öyle şey. Kocan bir tür genel ev işletmecisi gibi mi olacak?
Aynısını söyledim benim boğazımdan bu zamana kadar helal para geçti ve öyle de olacak. Bana diyor ki biz o kadınların üstünden kazanmıcaz yine kendi işimizi yapıcaz bir nevi büyümek gibi düşün dedi. Ben hiçbir zaman çokpara peşinde olmadım evimde huzur olsun bana yeter. Defalarca da söyledim ama bana zıplama yapmam lazım diyor

Hemen ona da netlik kazandırayım o zaman eşim araba alım satım yapıyor 5 sene önce bu adam araba almış ve o şekilde tanışmışlar sonra adam sürekli arabaları yenilediği için eşim sormuş ne iş yaptığını o şekilde öğrenmiş

Hemen ona da netlik kazandırayım o zaman eşim araba alım satım yapıyor 5 sene önce bu adam araba almış ve o şekilde tanışmışlar sonra adam sürekli arabaları yenilediği için eşim sormuş ne iş yaptığını o şekilde öğrenmiş
Kusura bakmayın ama genelev isleten adamdan para alıp iş büyütme zihniyeti çok kötü, o paranin kaynağı belli, bunu bile bile nasil düşünebilir böyle birsey , adamla iş gereği muhattap oldu diyelim nasıl arkadaşlık edip para alma verme seviyesine getirebiliyor durumu, ben olsam eşimin zihniyetinden şüphe ederdim

Kusura bakmayın ama genelev isleten adamdan para alıp iş büyütme zihniyeti çok kötü, o paranin kaynağı belli, bunu bile bile nasil düşünebilir böyle birsey , adamla iş gereği.muhattap oldu diyelim nasıl arkadaşlık edip para alma verme seviyesine getirebiliyor durumu, ben olsam eşimin zihniyetinden şüphe ederdim
İnanın beni asıl üzen kısmıda bu. Eşim polislerle de çok içli dışlıdır etrafında da çok sevilen bir insandır ki kendisi sürekli herkese yardım etme peşinde en büyük tartışmalarımızda sırf bu yüzden çıkıyor. Onun derdi şuanda biraz daha iyi kazanmak ama bu şekilde olmaması gerekiyor. Evini satmış 300bine sordum niye sattı diye bana vermek için dedi. Güldüm bende komik olma ya bu devirde haybeye kim kime ne yapıyor dedim. Benimde kafamı bulandırıyor ama sen korkma bize bişey olmaz dedi

Genelev isleten adama su bile vermem ne is yapmasi yahu.
Insanlar para icin ne hallere geldiler.
Herşeyin bilincinde ve farkındayım ve eşimin bu işe sıcak bakma fikri bile beni çileden çıkartıyor ama çözüm bulmak istiyorum ne yapmam lazım nasıl davranmam lazım

Canım aklına kötü şeyleri getirmek istemem eşine de eminim güvenin tamdır. Ama burada kadın kadına konuşyuoruz ve erkekleri hepimiz ibliyoruz. Hadi diyelim ki eşine bu kadar güveniyor, böyle bir arkadaşı var eşinin. ya onu da davet ettiyse oraya arkadaşlığını ilerletmek için , ay içim bile kötü oldu.

Back
X