Baskı

En basitinden su örneği vereyim severseniz dağ gibi olan kusur gözünüze pire gibi gorunur sevmezseniz pire gibi olan kusur gözünüze dağ gibi görünür
Çevre baskısı maalesef günümüzde çoğaldı evlenin iyi ya da kötü fark etmez yeter ki eşiniz yuvaniz olsun diyen insanlara şahit oldum okumayın evlenin okuyunca ne oluyor diyeni bile var okumayip evlenen cok sansli okuyanin is bulamadigi gibi birde yasi geciyormus ne ise yariyormus okumak diyenleri de duydum
çevrenin dedikleri ınan bazen bunalıma bile itiyor insanı ama bizim ne düşündüğümüz ne istedigimiz cevrenin ne dediginden çok çok daha önemli o yüzden yapmanız gereken şey çevre değil gönlünüzün ne dediği siz bu hususta gonlunuzun ne dediğini dinleyin evlenecek olan kişi sizsiniz
Allah gonlumuzden geçeni ve hayırlı olanı nasip etsin🌸ayrıca yaşınız da çok büyük bir yaş değil 💚

Herkes bişi söyler,siz bunlara takılmayın
Seveceğiniz biri çıkar karşınıza içiniz ısınır evlenirsiniz ,
Aklınıza yatmayan gönlünüz3 düşmeyenle evlenmeyin ,
Aile evlilik heveslisi olup çok yanlış kararlar veriyor sakın kulak asmayın
Diyelim ki olmadı herkesin evladı kocası hayırlı mı ?
Bakıp ilgileniyor mu ?

zorla mı evleneceksin yahu sevmediysen sevmedin iki gün sonra ayrılmaktan daha iyi baştan içine sinmeyen bi ilişkiye başlamamak. evlensen ayrılmak istesen bizi rezil edecesin diye istemeyecekler hayat boyu eziyet mi çekmek lazım. kendi istediğini yap aileyi salla

Merhaba hanımlar. evlenmediğim için ailemle ciddi sıkıntı yaşamaya başladım şuan çok kötüyüm. rahatlamaya ihtiyacım var galiba. 34 yaşındayım. güzel bir işim var maddi sıkıntım yok. ancak evlenemiyorum olmuyor sevemiyorum. en son karşıma birisi çıkmıştı onunla ilgili de burada 2 konu açmıştım birçok kişi de olumsuz bakmıştı aynı benim gibi.ayrıca kendisini sevemedim ve ayrıldım. ayrıldıktan sonra da hiç acı çekmedim tam tersi huzura ermiş gibi rahatladım. ancak bu kez hem karşı tarafın ailesinden, akrabalarından hem kendi annem ve babamdan ciddi anlamda baskı görmeye başladım. X kişisinin halası arıyor bizim tansiyonumuz fırladı biz hasta olduk neden bozuldunuz neden olmuyor diyor.benzer durumlar benim ailemde de var. bu sabah kahvaltı yaparken babam: "bir daha düşün bu konuyu değerlendir biz çok huzursuzuz ileride pişman olursun herkes (kardeşlerim evli) çoluğuyla çocuğuyla evine çekilir sen yalnız kalırsın biz baki değiliz rezil rüsva olursun ilgilenenin olmaz başka bir kısmetin olsa onu da değerlendir derim ama yok.bu kişiyle bir daha düşün" dedi çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemedim. daha önce annem de defalarca söyledi evlen bu çocukla bizi hasta edeceksin demişti ve ben anneme, evleneyim ama mutsuz olursam sebebi sizsiniz demiştim buna rağmen ısrarcı olmaları beni şaşırtıyor.(bu arada sürekli ailemle yaşamıyorum tatillerimde ve bazen hafta sonları yanlarına geliyorum aileme düşkünümdür üzmekten de sakınmışımdır hep. ayrıca anne olmak istiyorum biyolojik saat geçiyor galiba) İçimde kocaman bir dert bu hıçkırarak ağlamak istiyorum bana bir şeyler söyleyin arkadaşlar.
neden olmadı o kişiyle? hangi özelliklerini beğenmediniz?

neden olmadı o kişiyle? hangi özelliklerini beğenmediniz?
Hiç olgunluk yoktu saçma sapan konuşuyordu.benimle yaşıt 25 yaşında gösteriyorum diyordu.2 yıllık ünv. mezunu kendisi ben de 5 yıllık ünv .mezunuyum lise mezunu bi kızla asla evlenmezdim onu egitmeyle mi uğraşcam diyordu.eski sevgilisini kötülüyordu evlenilecek degil eglenilecek kızdı diyordu. bütün bu laflarından sonra tiksindim.Ayrıca ailesini kötülüyordu.bana birkaç kez birikimin var mı nasıl olmaz dedi.çalışmayı pek sevmem diyordu çocuk olur da bana bırakırsan bir saat bakar annemlere bırakır dışarı çıkarım diyordu.babasıyla abisiyle konuşmuyordu büyük bir hengameye düşecek gibi hissettim kendimi.daha bir sürü var bunlar bir kısmı. ilk basta hiç istemedim beğenmedim ama tanımadan karar vermeyeyim dedim görüşmeye başladık biraz hoşlanmaya başladım sonra görüştükçe iyice soğudum.

Hiç olgunluk yoktu saçma sapan konuşuyordu.benimle yaşıt 25 yaşında gösteriyorum diyordu.2 yıllık ünv. mezunu kendisi ben de 5 yıllık ünv .mezunuyum lise mezunu bi kızla asla evlenmezdim onu egitmeyle mi uğraşcam diyordu.eski sevgilisini kötülüyordu evlenilecek degil eglenilecek kızdı diyordu. bütün bu laflarından sonra tiksindim.Ayrıca ailesini kötülüyordu.bana birkaç kez birikimin var mı nasıl olmaz dedi.çalışmayı pek sevmem diyordu çocuk olur da bana bırakırsan bir saat bakar annemlere bırakır dışarı çıkarım diyordu.babasıyla abisiyle konuşmuyordu büyük bir hengameye düşecek gibi hissettim kendimi.daha bir sürü var bunlar bir kısmı. ilk basta hiç istemedim beğenmedim ama tanımadan karar vermeyeyim dedim görüşmeye başladık biraz hoşlanmaya başladım sonra görüştükçe iyice soğudum.
ay yok ya iyi ki olmamış ben bile soğudum yani :D

Hayır demekle iyi etmişsiniz bence.

Bence beraber yatacaginiz kişiyi ne elalemin teyzesinin tansiyonu nede aileniz tarafından gösterilen duygu sömürüsü belirleyebilir.illaha hasta olmak istiyorlarsa buyursunlar. Böyle insanları istemedikleri evliliklere zorluyorlar. Asıl o evlilik mutsuz olsa birden o laklakcilar evlerine ve köşelerine çekilip sizi yalnız bırakırlar. Herkes susup otursun bi

ben ikimiz de çalışalım, evimizi geçindirelim, beraber gezelim, yıllık tatilimizi yapalım.çocuk olursa ikimiz de ilgilenelim ev işlerini beraber yapalım.yerine göre kendi arkadaşlarımıza da tabiki vakit ayıralım. ailelerle mesafeli olalım vs. diye düşündüm hep. adam bana ben haftada 3 gün maç izlemeye giderim arkadaşlarımla diyor.arkadaşlarını da gözüm hiç tutmadı. evdeyken de akşamları odasında bilgisayar oyunları oynayacakmış yanı başında cipsi kolası olacakmış ben de dizi bakarmışım. evlilikte bunlar da olur elbet ama insanın evlilik hayali bu kadar sığ bu kadar tek başına bir hayat olur mu? kendimi ailesiyle evlenecekmiş gibi hissediyorum.
Derhal uzaklas.

ailemi anlamaya çalışıyorum ama kırılıyorum. "elalem" diye bi örgüt var terör örgütünden beter onların da etkisi var bence. bu söz konusu kişi de borç yapacak yapıda birisiydi bence. bana kredi çekersin şunu yaparız bunu yaparız diyordu.

Yuh ya tanımaya çalıştığın insan kredi mi çekersin diyor..allah allah 🙄🙄

Kendisi çeksin krediyi neyi yapmak istiyorsa yapsın..

Bide halasımı teyzesimi onun niye tansiyonu çıkıyor hiç anlamadım 🙄🙄

Akıllı bi kadınsın belli allahtan soğumuşsun..ne uyuz bi tip lise mezununu eğitmekle mi uğraşacakmış,ilk önce onun bir eğitime ihtiyacı var 🙄🙄

Ailenizden uzak durun, sizi bile bile ateşe atmak istiyorlar sırf millet yüzünden.
Neden gelmiyorsun gitmiyorsun derlerse de açık açık hislerinizi söyleyin.

Herkes evlenecek diye bişey yok. Siz ailenizden ayrı ve biriciksiniz. Onları üzmek istemediğiniz için pişman olacağınız şeyler yapmayın. İşiniz ve imkanınız elveriyorsa sık sık gezilere çıkın,dünyayı gezin. Hatta yapabilirseniz ailenizle araya biraz mesafe koyun. Onlar da sizi düşünüyorlar kötü niyetleri olduğunu sanmıyorum ama aynı zamanda sizi üzdüklerinin de farkında olsalar keşke...

Yuh ya tanımaya çalıştığın insan kredi mi çekersin diyor..allah allah 🙄🙄

Kendisi çeksin krediyi neyi yapmak istiyorsa yapsın..

Bide halasımı teyzesimi onun niye tansiyonu çıkıyor hiç anlamadım 🙄🙄
Ben kamuda çalışıyorum o özel sektörde ve 6 ay çalışıyordu bir ihtiyaç olursa kredi çekmeliymişiz. Benim birikimim de yoksa kredi çekecekmişiz.o işinden dolayı çekemeyeceğine göre ben çekmeliydim.iması bu. BMW'ye binmek istiyormuş

Ben kamuda çalışıyorum o özel sektörde ve 6 ay çalışıyordu bir ihtiyaç olursa kredi çekmeliymişiz. Benim birikimim de yoksa kredi çekecekmişiz.o işinden dolayı çekemeyeceğine göre ben çekmeliydim.iması bu. BMW'ye binmek istiyormuş

Hadi ordan deseydin 😏
Adamdaki gevşekliğe bak..eşlerden birinin üstüne kredi çekilebilir tamamda daha evlenmeye bile niyetlenmediğin insan bu muhabbetleri yapamaz..
Birlikte yaparız ederiz diyebilir ki ilk aşamalarda ona bile hiç ama hiç gerek yok..
Ayrıca BMW ye binmek istiyorsa 12 ay çalışsın bir zahmet.

Merhaba hanımlar. evlenmediğim için ailemle ciddi sıkıntı yaşamaya başladım şuan çok kötüyüm. rahatlamaya ihtiyacım var galiba. 34 yaşındayım. güzel bir işim var maddi sıkıntım yok. ancak evlenemiyorum olmuyor sevemiyorum. en son karşıma birisi çıkmıştı onunla ilgili de burada 2 konu açmıştım birçok kişi de olumsuz bakmıştı aynı benim gibi.ayrıca kendisini sevemedim ve ayrıldım. ayrıldıktan sonra da hiç acı çekmedim tam tersi huzura ermiş gibi rahatladım. ancak bu kez hem karşı tarafın ailesinden, akrabalarından hem kendi annem ve babamdan ciddi anlamda baskı görmeye başladım. X kişisinin halası arıyor bizim tansiyonumuz fırladı biz hasta olduk neden bozuldunuz neden olmuyor diyor.benzer durumlar benim ailemde de var. bu sabah kahvaltı yaparken babam: "bir daha düşün bu konuyu değerlendir biz çok huzursuzuz ileride pişman olursun herkes (kardeşlerim evli) çoluğuyla çocuğuyla evine çekilir sen yalnız kalırsın biz baki değiliz rezil rüsva olursun ilgilenenin olmaz başka bir kısmetin olsa onu da değerlendir derim ama yok.bu kişiyle bir daha düşün" dedi çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemedim. daha önce annem de defalarca söyledi evlen bu çocukla bizi hasta edeceksin demişti ve ben anneme, evleneyim ama mutsuz olursam sebebi sizsiniz demiştim buna rağmen ısrarcı olmaları beni şaşırtıyor.(bu arada sürekli ailemle yaşamıyorum tatillerimde ve bazen hafta sonları yanlarına geliyorum aileme düşkünümdür üzmekten de sakınmışımdır hep. ayrıca anne olmak istiyorum biyolojik saat geçiyor galiba) İçimde kocaman bir dert bu hıçkırarak ağlamak istiyorum bana bir şeyler söyleyin arkadaşlar.
Tatlım evlilik güzel olduğu kadar o kadarda sorunlu.Şöyleki severek en azından bişeyler hissedince sorunlar büyümüyor küsüyosun kırılıyorsun kıyamıyosun gülüşüne bakışına.Sen onu üzmemek için alttan alıyosun.Benimde sürekli görüş diye bir sürü insanla tanıştırdılar allah için iyi kişilerdi konumu,kişiliği ama bişey hissetmedim evet yas ilerledikçe çocuk,konuö,kişilikte mantık vs oluyor.Sen kimi istiyosan ona evet de baskı hep devam edicek evlen niye ev almadınız çocuk ne zaman o ne zaman bu ne zaman bıktırıyolar güçlü ol.kimseyi üzme ama asıl kendini üzme kısmet ya yarın çıkmayacagının garamtisini kim verir

Bence sevebileceğin birisini bekle derim. Yaşında bir şey yok daha genç sayılırsı... Hatta sana tavsiyem evlilik düşünürsen küçük birisi ile düşün sen 34 yaşındasın şöyle 27-28 yaşında bir seveceğin erkek bulursanız evlenin... Her evlen diyene de kulak asmayin evlilik kader kısmet vs değildir.... Evliliğe kader kısmet demek saçmalıktan ibarettir... Evlilik tercih meselesidir...

Back
X