Başlık aradım ama bulamadım

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
26.142
30.505
798
36
Merhaba herkese ,

Dert sayılmaz aslında bir konuşma geçti aramızda yengemle. Bize gelmişlerdi.kardeşim ünv den ingilizce öğretmenliği mezunu kpss ye çalışıyor. Kardeşin ne yapıyor diye sordu dedim ders çalışıyor.
İşte dedi ki “ KPSS ile atanırsa hayatı biter köy okulunda öğretmen mi olacak yüksek lisans yapıp akademisyen olsun bari “
Sonra kendi yeğeninden bahsetti o en iyisini yaptı işletme okudu şu an Amerika’da master yapıyor. Amerika’da ev tutmuş orada yasayacak, Ama o zaten Zeki yaşıtlarından bir tık önde ben çocuğa bakışımdan anlarım falan filan övdü de övdü işte.
Neyse gereksiz bir konuşma oldu belki bilmiyorum ama içinizde öğretmen olan varsa fikriniz nedir atanmaya köy okulunda çalışmak olarak mı bakıyorsunuz ya da bir kolejde öğretmen olmak daha Mı iyi ? Kardeşime atanma yüksek lisans yap mı diyeyim ? Yoksa atanmak en iyisi mi ?

Güncelleme : onun hayatı tabi ki bu zamana kadar karışmadım sadece küçümser gibi konuşması rahatsız etti

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim :)

Son düzenleme:
Şu an Türkiye şartlarında atanıp öğretmen olmak gayet iyi birsey. O yenge kendi yeğenini övmeye yer aramış. Akademisyenlik çok uzun ve yorucu yol. Akademisyen olarak kalmak zor. Zor derken birçok faktöre bağlı. Bir an önce atanmaya baksın bence.
Zaten yl yi atanırsam yaparım diyor.
Yüksek lisans yapınca asistan hemen olunmuyor değil mi

Köy okulunda öğretmen olmak kötü bişey değil bence eğer öğretmenlik olsaydı mesleğim kendim isterdim küçük bir yerde bu işi yapmayı imkanı olmayan çocuklara ışık tutmayı. Öğretmenlik bence rahatlık için seçilecek bi meslek değil idealist kişilerin işi sonuçta geleceğimizi onlar yetiştiriyor.

Merhaba herkese ,

Dert sayılmaz aslında bir konuşma geçti aramızda yengemle. Bize gelmişlerdi.kardeşim ünv den ingilizce öğretmenliği mezunu kpss ye çalışıyor. Kardeşin ne yapıyor diye sordu dedim ders çalışıyor.
İşte dedi ki “ KPSS ile atanırsa hayatı biter köy okulunda öğretmen mi olacak yüksek lisans yapıp akademisyen olsun bari “
Sonra kendi yeğeninden bahsetti o en iyisini yaptı işletme okudu şu an Amerika’da master yapıyor. Amerika’da ev tutmuş orada yasayacak, Ama o zaten Zeki yaşıtlarından bir tık önde ben çocuğa bakışımdan anlarım falan filan övdü de övdü işte.
Neyse gereksiz bir konuşma oldu belki bilmiyorum ama içinizde öğretmen olan varsa fikriniz nedir atanmaya köy okulunda çalışmak olarak mı bakıyorsunuz ya da bir kolejde öğretmen olmak daha Mı iyi ? Kardeşime atanma yüksek lisans yap mı diyeyim ? Yoksa atanmak en iyisi mi ?
Kardeşiniz yolunu çizmiş KPSS çalışıyor işte ,
Kafasını karıştırmayın.
Öğretmenliği hiç bi şeye değişmem 💚

2014 yilinda devlete atanmis bir ingilizce ogretmeniyim. Oncesinde 4 yil ozelde çalışmıştım. Devlette meslege, Batmanin Gercus ilcesinin evlerde suyu olmayan bir koyunde, yeni kurulmus bir ortaokulda basladim. Okulda isinacak ne soba, ne klima ne de petek vardi. Ama hic pisman olmadim. Orada esimle tanistim, daha guzel komsuluklar yasadim. Ve su an buyuk bir ile es durumuyla geldim. Kardesiniz ne istiyorsa onu yapsin ama bu soylenenler yuzunden öğretmenlikten vazgecirmeye calismayin. Doguda calismak cok farkli bir deneyim. Bugun tayinimiz oralara ciksa tekrar giderim. Uzun vadede kalmak tabi ki istemem cunku kimsemiz yok orada ama hayatimin bir doneminde orada calismis olmak benden hic birsey eksiltmedi aksine cok sey kazandirdi.

Merhaba herkese ,

Keşke atansam da köye atansam. Nesi varmış. Atanmak bitti de köyü mu kalmış?

Yengeniz dar görüşlü bir insan. 4 yıl önce Nusaybinin bir köyüne ingilizce öğretmeni olarak atandım. Saatlerce ağladım atama sayfasını gördüğümde. Ne hayır olacak bunda dedim. Okula attığım ilk adımda eşimi gördüm. Sevdik, evlendik, çok mutlu olduk. O zamana kadar yolunda gitmeyen hayatım toz pembe oldu resmen. Ağlayarak geldiğim Nusaybinden evlenmiş, çocuk sahibi ve çok güzel arkadaşlıklar kurmuş olarak ayrılacağım inşallah. Şu an hala burada çalışıyorum ve son dönemim. İyi ki diyorum... Hayatıma çok şey kattı.

Atanmak için çok ciddi uğraştım yıllarca ve olmadı şimdi özeldeyim ama eğer atanma imkanım olsaydı çok ciddi mutlu olurdum öğretmen olmak o kadar güzel bir şey ki atansakta atanmasakta mükemmel ama kardeşiniz atanabilirse karıştırmayın hiç bakıyorum atanmış öğretmenlere birçoğu güzel yaşıyor

Back
X