Başlık aradım ama bulamadım

Hele de mesleğini yapmamış dahi olsa kendi de öğretmen olan birinin küçümsemesi acayip:)))
Uzak da olsa çok keyifle öğretmenlik yapacağı bir yere de atanabilir, kusura bakılmasın ama bazı şehir çocukları o kadar fena ki öğretmen olduğunuza pişman eder, bazı köy çocukları da vardır ki hatta köy insanları, köylerine atanan öğretmeni mucize gibi görür nasıl hürmet edeceğini bilemez.

Umarım kardeşiniz mutlu olacağı mesleğini zevkle yapmasına fırsat veren bir yere atanır, umarım tüm hefelerine ve hayallerine ulaşır.
İnşallah atansın da hem para kazanmaya başlar hem de etrafı daha az duyar :)

Çevrenin ne dediği değil, kardeşinizin ne istediği önemli. Ne b.ktan hayatlarını allayıp pullayıp güzel gösteren, çevresindeki insanları eleştirip küçümseyen insanlar var, boşverin...

Erkek arkadaşım il merkezine atandı. 5 binin üstünde şu an maaşı. Haftada 4 gün çalışıyor. Geçen hafta hiç çalışmadı çünkü kar tatili 😄. Evi okula 15 dk yürüme mesafesinde. Evi 0 ve eşyalı tuttu 1+1 850 lira kirası var. Uzun zamandır tanıyorum kendisini, yıllardır yapmak istediği, almak istediği şeyleri yapmaya, almaya başladı.

Puana bağlı biraz. 65-70 arası alırsa kışın yolların kapandığı ya da çok zorluklarını çektiği köy okullarına atanır, evet. İdealistim ama büyük şehirlerde yaşadım yıllarca, soba kurmak falan hiç benlik şeyler değil. Kolay değil. Ama mesleğin zorluklarını çekerken bir yandan yaşam şartlarımın iyi olmasını isterim ki başka bir derdim olmadan kendimi öğrencilerime, mesleğime verebileyim. İlk gittiğiniz yerde de 5 yıl yaşamak zorundasınız en az. 1-2 yıl olsa belki çekilir.

Bir de şu var Eskişehir’i bilenler bilir, biz ikimiz de buranın ulaşım şartlarına alıştık. Yani İstanbul’da semten semte geçmenin 1 saat sürdüğü yerler olabilecekken bizim mantığımızda “1 saate Ankara’ya gidersin ya, çok uzak”. Merkezde yaşayıp ilçeye gitmek falan pek bizlik değil yani, gerçekten yapabileceğim bir şey değil.

Özelde çalışmak ise tecrübe kazanmak amacı dışında yapmasın hiç yöneltmeyin ona. Özelde öğretmenleri öyle bir güzel sömürüyorlar ki. Ben çalıştım zamanında. Bir daha asla. Çok yorumumda anlattım zorluklarını. Kısaca şöyle diyeyim. Erkek arkadaşım haftada 21 saat ders (+nöbeti falan) üzerinden 5 bin alıyor devlette. Özelde ise haftada 45 saatten alacağınız ücret 1800 lira. Devletteki bir öğretmenin iki katından fazla çalışıp yarısı kadar bile kazanamıyorsunuz.

Bir de akademisyenlik kısmına girersem, bizim bölümümüzde, üniversitesine göre değişir, 3-5 yıl öğretmenlik yapma koşulu vardır. Araştırma görevliliği için var mı bilmiyorum bu şart, sanırım okutman olmak için var.

Erkek arkadaşım il merkezine atandı. 5 binin üstünde şu an maaşı. Haftada 4 gün çalışıyor. Geçen hafta hiç çalışmadı çünkü kar tatili 😄. Evi okula 15 dk yürüme mesafesinde. Evi 0 ve eşyalı tuttu 1+1 850 lira kirası var. Uzun zamandır tanıyorum kendisini, yıllardır yapmak istediği, almak istediği şeyleri yapmaya, almaya başladı.

Puana bağlı biraz. 65-70 arası alırsa kışın yolların kapandığı ya da çok zorluklarını çektiği köy okullarına atanır, evet. İdealistim ama büyük şehirlerde yaşadım yıllarca, soba kurmak falan hiç benlik şeyler değil. Kolay değil. Ama mesleğin zorluklarını çekerken bir yandan yaşam şartlarımın iyi olmasını isterim ki başka bir derdim olmadan kendimi öğrencilerime, mesleğime verebileyim. İlk gittiğiniz yerde de 5 yıl yaşamak zorundasınız en az. 1-2 yıl olsa belki çekilir.

Bir de şu var Eskişehir’i bilenler bilir, biz ikimiz de buranın ulaşım şartlarına alıştık. Yani İstanbul’da semten semte geçmenin 1 saat sürdüğü yerler olabilecekken bizim mantığımızda “1 saate Ankara’ya gidersin ya, çok uzak”. Merkezde yaşayıp ilçeye gitmek falan pek bizlik değil yani, gerçekten yapabileceğim bir şey değil.

Özelde çalışmak ise tecrübe kazanmak amacı dışında yapmasın hiç yöneltmeyin ona. Özelde öğretmenleri öyle bir güzel sömürüyorlar ki. Ben çalıştım zamanında. Bir daha asla. Çok yorumumda anlattım zorluklarını. Kısaca şöyle diyeyim. Erkek arkadaşım haftada 21 saat ders (+nöbeti falan) üzerinden 5 bin alıyor devlette. Özelde ise haftada 45 saatten alacağınız ücret 1800 lira. Devletteki bir öğretmenin iki katından fazla çalışıp yarısı kadar bile kazanamıyorsunuz.

Bir de akademisyenlik kısmına girersem, bizim bölümümüzde, üniversitesine göre değişir, 3-5 yıl öğretmenlik yapma koşulu vardır. Araştırma görevliliği için var mı bilmiyorum bu şart, sanırım okutman olmak için var.
Kardeşim tercih yaparken işletme tarzı birşeyler ve öğretmenlik arasında kararsız kalmıştı.
Ama bölümünü seviyor ve atanmayı da çok istiyor.
Özelde çalışmayı pek mecbur kalmadıkça düşünmüyor.
Özel zaten nereye kadar.
Zor yani öğretmenlik için.
Yengemin yeğeni de işletme bitirip ABD ye gitti ya master a işletme okusaydı yaşam şartları daha mı iyi olurdu diye düşündüm ama işletme bitiren kaç kişi ABD ye master a gidiyor bir de o var.

Öğretmenlerde öyle ancak zorunlu hizmet illa köy değil benim bir sürü arkadaşım hep şehir merkezlerinde görev yapıyorlar. Ki bu durum da o sene Nerelerde açık olduğuyla alakalı bazen genelde Doğu açılıyor bazen de batı da açılmış oluyor tercihlerde. Arkadaşım Hatay merkezde zorunlu hizmet yaptı diğerLeri Urfa ve Van merkezde vs. Ayrıca da her işin cefası da var sefası da var onu göze alarak başlamak lazım.
Evet kesinlikle

Atanıncada yüksek lisans yapabilir yoluna devam edebilir atanmak bir son değilki. Ayrıca neden köy okulu başka il seçeneği olmuyor mu? Ben sağlıkçıyım çalışmak istediğim hastaneleri kendim seçip atandım öğretmenler seçemiyor mu bilmediğimdrn soruyorum? Ve atanıp düzenli bir hayat çok iyi birşey. Bu kişinin isteğinede bağlı. İstiyorki hazırlanıyor sınava
Kardeşim tercih yaparken işletme tarzı birşeyler ve öğretmenlik arasında kararsız kalmıştı.
Ama bölümünü seviyor ve atanmayı da çok istiyor.
Özelde çalışmayı pek mecbur kalmadıkça düşünmüyor.
Özel zaten nereye kadar.
Zor yani öğretmenlik için.
Yengemin yeğeni de işletme bitirip ABD ye gitti ya master a işletme okusaydı yaşam şartları daha mı iyi olurdu diye düşündüm ama işletme bitiren kaç kişi ABD ye master a gidiyor bir de o var.

Yani evet. Bu tarz şeyler para istiyor baştan. Aile çok zengin değilse zor.

Bu arada erkek arkadaşım 71 puanla aynı yıl içindeki ikinci atamada atandı. Şartları zor yerler yazmadı, şehirde havaalanı olması ve sosyokültürel yapısı gibi kriterleri vardı. Birlikte seçim sonuçlarını falan inceledik mesela. Doğalgaz olmayan okulları yazmadı falan.

Benim de başımda düşünmem gereken birden çok şey var. Önceliğim onun yanına gitmek. 75-78 hedefim, bakalım. Onun yanına gidemezsem de otobüsle 3 saat olan yerler lazım ki haftasonları görüşebilelim. Bir de kedi kızım var. Evcil veterinerinin olmadığı ilçeleri dahi yazamam. Doğuda çoğu yerde büyükbaşlara bakan veterinerler oluyor maalesef. Evcillere bakanı bulmak zor. Yani dışarıdan bakıp merkezi yer istemem de eleştirilebilir ama beni buna sürükleyen çok etken var.

Yani evet. Bu tarz şeyler para istiyor baştan. Aile çok zengin değilse zor.

Bu arada erkek arkadaşım 71 puanla aynı yıl içindeki ikinci atamada atandı. Şartları zor yerler yazmadı, şehirde havaalanı olması ve sosyokültürel yapısı gibi kriterleri vardı. Birlikte seçim sonuçlarını falan inceledik mesela. Doğalgaz olmayan okulları yazmadı falan.

Benim de başımda düşünmem gereken birden çok şey var. Önceliğim onun yanına gitmek. 75-78 hedefim, bakalım. Onun yanına gidemezsem de otobüsle 3 saat olan yerler lazım ki haftasonları görüşebilelim. Bir de kedi kızım var. Evcil veterinerinin olmadığı ilçeleri dahi yazamam. Doğuda çoğu yerde büyükbaşlara bakan veterinerler oluyor maalesef. Evcillere bakanı bulmak zor. Yani dışarıdan bakıp merkezi yer istemem de eleştirilebilir ama beni buna sürükleyen çok etken var.
Umarım gönlünüzdeki yere atanırsınız :))

Hersey gönlünüzce olsun

Darısı kardeşimin basına :)

Novamber wind Novamber wind yanlışlıkla alıntılamışım sizi üstteki yorumumda kusura bakmayın. Öğretmenlerin şu an 40 tercihi oluyor her atamada açılan yerler arasından. Bir de 41. tercih var “devlet beni boş kalan yere atasın” diye bir seçenek. 40 tercihin hiçbiri gelmezse boş olan yerlere puanınıza göre atama yapılıyor.

Umarım gönlünüzdeki yere atanırsınız :))

Hersey gönlünüzce olsun

Darısı kardeşimin basına :)

Teşekkür ederim. Umarım kardeşinizin de gönlüne göre olur. Gerçekten hiç kafası bulanmasın boşverin. Bizim bölümde gidilecek en iyi yer atanma. Yurtdışında okumak çalışmak için başka şeyler aranıyor. İngilizce bilmek ve İngilizce öğretmek yurtdışında çok iş alanı olan bir özellik değil maalesef.

Edit: Ek olarak bir de şu var. Kendini geliştirmek açısından Türkiye’de yüksek lisans yapması yurtdışında master yapmaktan daha avantajlı. Garip biliyorum, ama İngilizce öğretmenliği açısından Türkiye diğer birçok ülkeden daha iyi durumda. Avrupa’dan Amerika’dan daha iyi öğretmenler yetiştirebiliyor muyuz kısmı tartışılabilir ama İngilizce öğretmek açısından çoğu ülkeden çok daha iyi durumdayız.

Bize seminerlere geliyorlar mesela, Amerika’da, İngiltere’de x üniversitesinden bir profesör hepsinin anlattığı şey bizim 2. 3. sınıfta gördüklerimiz. Adamların en iyi bilgi en iyi yöntem diye getirip tanıttıkları şey bizde temel, sıradan bilgi.

Son düzenleme:
Novamber wind Novamber wind yanlışlıkla alıntılamışım sizi üstteki yorumumda kusura bakmayın. Öğretmenlerin şu an 40 tercihi oluyor her atamada açılan yerler arasından. Bir de 41. tercih var “devlet beni boş kalan yere atasın” diye bir seçenek. 40 tercihin hiçbiri gelmezse boş olan yerlere puanınıza göre atama yapılıyor.
Şimdi anladım teşekkürler ☺️

Teşekkür ederim. Umarım kardeşinizin de gönlüne göre olur. Gerçekten hiç kafası bulanmasın boşverin. Bizim bölümde gidilecek en iyi yer atanma. Yurtdışında okumak çalışmak için başka şeyler aranıyor. İngilizce bilmek ve İngilizce öğretmek yurtdışında çok iş alanı olan bir özellik değil maalesef.

Edit: Ek olarak bir de şu var. Kendini geliştirmek açısından Türkiye’de yüksek lisans yapması yurtdışında master yapmaktan daha avantajlı. Garip biliyorum, ama İngilizce öğretmenliği açısından Türkiye diğer birçok ülkeden daha iyi durumda. Avrupa’dan Amerika’dan daha iyi öğretmenler yetiştirebiliyor muyuz kısmı tartışılabilir ama İngilizce öğretmek açısından çoğu ülkeden çok daha iyi durumdayız.

Bize seminerlere geliyorlar mesela, Amerika’da, İngiltere’de x üniversitesinden bir profesör hepsinin anlattığı şey bizim 2. 3. sınıfta gördüklerimiz. Adamların en iyi bilgi en iyi yöntem diye getirip tanıttıkları şey bizde temel, sıradan bilgi.
Bunu bilmiyordum

Kendisine söyleyeyim :)

Zaten öncelikle atanma onunda isteği sonrasında kendini geliştirdikçe ekonomik bağımsızlığı da el aldıkça yoluna bakar muhtemelen :)

Gereksiz eleştiri gizli hayranlıktır.
Bir başkasının başarısı üzerinden övünen ezik insana sorarım "sen ne yaptın ki bu hayatta kardeşimin başarısını aşağılıyorsun? kim ne isterse onu okur. bence bir köy okuluna emek vermek beyin göçünden daha erdemli bir hareket. bu ülkenin eğitim seviyesi yüksek insanlara ihtiyacı var. yoksa boş tenekeden çok ses çıkar" derdim..

Gereksiz eleştiri gizli hayranlıktır.
Bir başkasının başarısı üzerinden övünen ezik insana sorarım "sen ne yaptın ki bu hayatta kardeşimin başarısını aşağılıyorsun? kim ne isterse onu okur. bence bir köy okuluna emek vermek beyin göçünden daha erdemli bir hareket. bu ülkenin eğitim seviyesi yüksek insanlara ihtiyacı var. yoksa boş tenekeden çok ses çıkar" derdim..
Yengem de öğretmen bu arada.
Beyin göçü yorumunuza da katılıyorum.

Sınıf öğretmeni olsa köy okuluna atanabilir, bir nebze anlarım ama ingilizce öğretmeni köy okuluna atanması ne alaka? Keşke " kardeşim nasıl isterse onu yapar " deyip sustursaydin.

Zaten yl yi atanırsam yaparım diyor.
Yüksek lisans yapınca asistan hemen olunmuyor değil mi
Yuksek lisans yapan herkes asistan mi oluyor zannediyorsunuz?
Doktora yapip docentlik belgesini alipta hicbir sey olamayan insanlar var..
Akademisyenlik baska bir sey.
Kpss ye calisip atanmaya baksin...
Ayrica kardesinizde bunu yapiyor zaten kimsenin lafina bakipta kardesinizin kafasini karistirmayin akademisyen nasil olunur onu bile bilmeden ay o mu olsun ay bu mu olsun demek sacma geldi bana.
Ama tabii ki atanir yl yapar sonra da bakar durumuna.

Merhaba herkese ,

Dert sayılmaz aslında bir konuşma geçti aramızda yengemle. Bize gelmişlerdi.kardeşim ünv den ingilizce öğretmenliği mezunu kpss ye çalışıyor. Kardeşin ne yapıyor diye sordu dedim ders çalışıyor.
İşte dedi ki “ KPSS ile atanırsa hayatı biter köy okulunda öğretmen mi olacak yüksek lisans yapıp akademisyen olsun bari “
Sonra kendi yeğeninden bahsetti o en iyisini yaptı işletme okudu şu an Amerika’da master yapıyor. Amerika’da ev tutmuş orada yasayacak, Ama o zaten Zeki yaşıtlarından bir tık önde ben çocuğa bakışımdan anlarım falan filan övdü de övdü işte.
Neyse gereksiz bir konuşma oldu belki bilmiyorum ama içinizde öğretmen olan varsa fikriniz nedir atanmaya köy okulunda çalışmak olarak mı bakıyorsunuz ya da bir kolejde öğretmen olmak daha Mı iyi ? Kardeşime atanma yüksek lisans yap mı diyeyim ? Yoksa atanmak en iyisi mi ?

Güncelleme : onun hayatı tabi ki bu zamana kadar karışmadım sadece küçümser gibi konuşması rahatsız etti

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim :)
Bence konuşmak için konuşmuş.Ayrıca atanıp öğretmen olmak gibi varmı?Dünyanın en guzel meslegı bence.Herkesin kendı hayatı ben çok sorgulamıyorum onun hayatı olduğu için sende kafanı çok yorma deseydin keşke.

Yuksek lisans yapan herkes asistan mi oluyor zannediyorsunuz?
Doktora yapip docentlik belgesini alipta hicbir sey olamayan insanlar var..
Akademisyenlik baska bir sey.
Kpss ye calisip atanmaya baksin...
Ayrica kardesinizde bunu yapiyor zaten kimsenin lafina bakipta kardesinizin kafasini karistirmayin akademisyen nasil olunur onu bile bilmeden ay o mu olsun ay bu mu olsun demek sacma geldi bana.
Ama tabii ki atanir yl yapar sonra da bakar durumuna.
Ben ay o mu olsun bu mu olsun demedim zaten konuyu okuduysanız.

Kardeşim için meslek seçmiyorum.
Gidip bunları ona anlatacak da değilim.

Ayrıca bende yüksek lisans yaptım.
Her Yl yapanın doğrudan asistan olmadığını biliyorum ancak bir basamak.

Back
X