baslik bile bulamadim

canım öncelikle hayırlı bayramlar. allah hepimize çocuklarımızla güzel nice bayramlar nasip etsin...
1-eşine bu hediye, altın konularını asla açıp konuşma(onun ailesini kötüleme)
2-k.v.le bayramdan bayrama gibi uzun aralıklarla görüşüyorsan hoplatma meselesine faln he hı de geç,idare et kısa dönmlerde(tabii bebişin en önemli olan şey)
3-hediye meselesine hiiiiiç takılma, beklenti içine girmen bile büyük hata bence. allah bebeğine sağlık sıhhat versin, gerisi önemsiz.
4-o görümcenin bahsettiği kakalı bezleri sen bebekle atamazsın tabii uğraşıp da, bi zahmet eşine söyle o atıversin millete laf söyletmesin...

Demissin yiyip icip geziyorsunuz diyede. Ben evlendigimizden beri biri bisey yaparsa gidipvyRdim ettim sordum yPilcak bisey vRmi.yemek yeriz sofagi kaldirirm bulasigi yikarim.tabikide yapicam bende ordan yemek.yiyoru kenara cekilmiuorum.

Benim gorumcem evlenmis bosanmis.merak edenler vardi.ben iste bu sene hamileydim.kv kayinpederim birde gorucem bize geldiler (biz uzaktayiz ) 2 hafta kaldilar.ki ben o ara 5 bucuk aylik hamileyim.sabah ise gittim aksam kostur kostur onlara hizmet ettim.oglen aralari yemege gelirdim yeni kLkmis olurlardi.beraber kahvqlti ederdik.gorumcem yer kenara cekilirdi.ben toplar bulasigi ayarlar oyle ise goderdim tekrar. Hatta bi aksam isten geldim canim cikmis aksama kadar.yemek yedik ben kaldirdim. Mutfagi toparliyorum.kayinvalide gorumce oturuyorlar.kayinpeder kLk.kizim sende yardim et dedi.dedigi sey zaten bulasiklari makine yikiyo ne varki demek oldu.yani bu benim evide tek bi isi bile zorla.yaparken . Ben dun yoldan gelmisim.gelince cocugu sevcez diye uykususunu bolduler yavrum ciglik cigliga susmadi ne yaptiysam bi de gelip niye agliyo diye sormazlar mi.neyse zar zor bi daha uyuttum.sonra sahuru hazirlamis kv.yedik.esim dedi hadi yatali diye.sofra ortadaydi bizde ciktik gittik yani.bu mu mesele.daha merdivenden inmeden kayinvalide herhalde gorumcemw dedi kalk sunu topl diye.orda basladi zaten arkamdan saymaya.boyle bi durumda bunlari diyosa kimbilir baska.zamanda neler diyodur.

ilk öncelikle kendi annenin yaptığını kayınvalidenin yapmasını bekliyorsunuzz hiçbir zaman aynı olmazlar dua edin anneniz yapıyor kendi anneleri yapmayanlarda var ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk bende bebek bekliyorumm ama ne kendi annemden nede kayınvalidemden hiçbirşey beklemiyorumm bizdede kız tarafı yapar adeti vardır ama erkek tarafıda aşağıda kalmayacak şekilde geline ve bebeğe altın yaparlar dediğim gibi kimseden birşey beklemiyorum ama yapan kendi şanına yapar bunu anneannesi yaptı bunu babannesi yaptı desenizz bile ortaya çıkacak kimin ne yaptığı ama siz yinede fazla birşey beklemeyinn

sadece bazı konularda çok takılıyorum sizin veya benim için konuşmuyorum genelleme yapıyorum herşeyi kız tarafının yapmasını bekliyorlar ama en ufak bişeyde çocuğu babasının evinden mi alıp geldi diyorlar ee herşeyini benim annem babam yapıyoo diyesi geliyo insanın ...:1::1::1:

canım öncelikle hayırlı bayramlar. allah hepimize çocuklarımızla güzel nice bayramlar nasip etsin...
1-eşine bu hediye, altın konularını asla açıp konuşma(onun ailesini kötüleme)
2-k.v.le bayramdan bayrama gibi uzun aralıklarla görüşüyorsan hoplatma meselesine faln he hı de geç,idare et kısa dönmlerde(tabii bebişin en önemli olan şey)
3-hediye meselesine hiiiiiç takılma, beklenti içine girmen bile büyük hata bence. allah bebeğine sağlık sıhhat versin, gerisi önemsiz.
4-o görümcenin bahsettiği kakalı bezleri sen bebekle atamazsın tabii uğraşıp da, bi zahmet eşine söyle o atıversin millete laf söyletmesin...

Sanada hayirli bayramlar canim.hi hi demekle.gecmicek maalef calistigim icin bebege donusmlu olarak bir sene boyunca kayinvalidem ve annem bakicak.kayinvalidem geldiginde gorumcem ve kayinpederimde gelecek bir sene boyunca nasil yasarim bunlarla.ben kara kara bunu dusunuyorum.
İkincisi arkamda bez falanda birakmadim.altini aldim dogru ama pis bezini posete koydm cantama aldim sonra atarim diye.bez orda kalsa tamam diycemde

yha Allah aşkına kimisi kız tarafı ilk eylerini yaapar demiş tamam yapar da bende duydum da erkek tarafıda hiçbir şey yapmaz diye birşey mi var tuhafsınız yani ayrıca kız tarafı bir yatağını yapar hanımefendinin ailesi birçok şeyini yapmış ayrıca bu devirde bu tür şeylere takınılmasına karşıyım hepsini geçtim erkek tarafı birşey yapıp milletin gözüne sokuyorlar resmen biraz bu gör.lüğe grer bence...

cnmm eşin senin hiçbir şeyin farkında değil bence görmüyor ailesini aileni neyse...

ailesine bir süre gitme... gitmek istemediğini söyle, ama ilk önce ailesinin yanından evine geçmen lazm tabii.... gidinceye kadar da eşine onlar olmadığı zamanlarda laf söyle amann ya ilk torunları bir elbise aldılar herkese göstermek için üstünden çıkarttırmamaya çalışıyor ayy yavrum benim pis mi kalcan kıss sen babaanne ben bir şey aldım diyecek diye de.... tabi bunu dalga modunda de
sonra biran önce gitmek için söylen annen kocaman kadın emzikli çocuk olduğunu bilmes,ne rağmen kapı çalma adeti yok çocuğumla bile ilgilenimiyorum yha çocuk için ayrıca bir yer hazırlar insan yok yok

kusura bakmayın ama sizin ya eşinizin ailesi ile probleminiz var yada bekarsınız,,
bu nedir canım eşine onu söyle bunu söyle kızcağızı bayram bayram boşatım evine postalamaya niyetlisiniz heralde :20:
konu sahibi arkadaş sen takılma böyle şeylere eşine söylensende fark etmeyecek hatta çok beter olacak,, ay size yük olmasınlar bırak bişeyde yapmasınlar,, herkes düşünceleli olamıyo istediğimiz gibi.. yaşlı insanlar idare etmek lazım.. bence senin sorunun loğusalık,, bende aşırı kıskançlık yapmıştı eşime karşı adamın burnundan getirdim resmen :27: kızım 5 aylık olunca geçtide rahat ettim. sen sık dişini seninkide geçer :1:

Aslında ilk torunun her şeyini kız tarafı yapar şeklinde değil Cudanam, karyola ve yatak döşeğini kız annesi yapar derler, yani ben öyle biliyorum. Bu arada k.validene bir kez daha wowww demek istiyorum :23: düşünceli kadın içinden gelmiş yapmış en güzeli :16:

Teşekkürler :)

Ama bak dogru karyolasını, pusetini, nevresimini vs annemler almışlardı.
kayınvalidemin yaptıkları extraydı :)
Sagolsun varolsun :)

Kizlar 3 Aylik bebegim var.erkek tarafindan ilk torun.ne kadar kiymetli olabilir siz dusunun.dogdugundan beri kayinpederim bi ceyrek.gorumcem bi ceyrek takti.onun disinda bi seylerini gormedim.kayinvalidem olacak kadin gerci hic istemedi kiz olmasini.erkek olsun dedi durdu.simdi torunum diye oluyo gerci ama hep lafta sevgisi.gerci canim diyenden korkcan bu devirde.simdiye kadar bi toplu igne almadi torununa.gecen gorumcemle birlikte bi tane elbise almislar.aksM ariyo aman o elbiseyi unutma bak muhakkak getir.elli kere tembih etti.bugun yine ariyo bak unutma aman getir.simdiden cantana koy.ne kiymetli bi elbiseymis.simdi bu bi tane aldiya anlatir dururlar.bayramda giysin falan diyecekler.benim akilli kocam hic gormez bunlari.

Benim kendi ailemin yaptiklari ise babam ablam abim birer ceyrek taktilar.anne ise yastik bartaniye nevrsin takimi kiyafetler ordurmus bi cuval dolusu kiyafet hersey verdi.yegenlerimin kiyafeleri agiz mendilleri corap oyuncak aklina gelebilecek hersey.annem verdi.suan kayinvalidenin evindeyiz.cocugu battanuyenin ustunde yqtiriyorum yatak niyetine.hadi almasinlar istemiyorumda insan evden bi minderde mjvermez.suanda icindeki kiyafetinden tutun basindaki sapkasina kadar annemin verdikleri.ablam abim kqrdesim kiyafetler almislar.hatta ablam bayramlik bile alnis.gecen esime dedim bak bizimkiler o kadar sey verdi insan bi teseekkur eder diye.onunda dedigi ven kendi aileme bile tesekkur etmiyorum.dedim ailen ne yaptida tesekkur eycez.normal zaman icin jonusutorum dedi.

Neyse dun gece kayinvalideme geldik bayram icin.saat 1 bucukta.uyuyan cocugu uyandirdilar.sonrada bunu. Uykusu yok diye kucakta hoplatmalar.ki benim cocugumun bi uyku duzeni var.neyse biz sahuru yaptik esim dedi hadi yatalim neyse sofrayi falan kaldirmadim.biz tam gidiyoruz gorumcem arkamdan saydiriyor.yidi icti b.kladi gidiyo.cocugun altini almistim b.klarini buraya atti gitti daha neler neler.

Simdide ben bi odada cocugu emziriyorum uyusun diye.Genelde memede uyur baska turlu uyumaz.kayinvalide iceri girdi kapi calmak adeti degildir.uyuduysa getir yatiralim sen kahvaltini sutu n gelmez falan diyo.geceki olaydan sonra yiyesim falan yok.yok ben yemiycem karnim agriyo dedim.ver diyo ben cocugu hoplatayim kucagimda.hoplamayla uyumaz ancak memede uyur anne dedim.olsun uyumasin diyo.uykusu var yatcak dedim.cekti gitti.

Cok uzun yazdim kusuduma bakmayin.kimseye anlatamiyorum.aranizda belki anlayan olur beni:50:

Henüz bir çocuğum olmasa da biliyorum ki bizde de böyle olacak çünkü benim eşimin
ailesi de işine gelince paramız yok biz çalışmıyoruz derler işlerine gelincede her haltı alırlar :47:
onları düşünürken bile o kadar deli oluyorum ki anlatamam ama ne yazıkki biz o insanları mecburen
ömür boyu çekeceğiz sana tavsiyem canım tavrını koy asla içli dışlı olma aranda hep bir seviye olsun
her zaman hatırlat mesela lafın arasında falan örneğin lafı geçti diyelim bende sevmiyorum çocuğumun kucakta
dolaşmasını de anlatabildim mi arkadaşım :18: Allahım yardımcın olsun kendinide üzme Allah korusun sütün falan çekilir

İnsanlar Allah'ın büyük bi lütfu olan çocuk sahibi olma gibi bir güzelliği yaşayıp hala garip garip adetlere takılıyorlar..o bunu yapmamş,diğeri şunu yapmış..yapmasın,çok mu önemli? aç mı açıkta mı çocuğunuz ya da siz? kusura bakmayın ama bunlara takılarak anne olmanın güzelliğini bile tam yaşayamıyor bazı kadınlar..benim de k.validem pek birşey yapmadı,yapmasın..ne yapayım dertleneyim mi? insanlardan beklentiniz ne kadar az olursa mutululuğunuz o kadar çoğalır.

diğer konuda haklısınız,o sizin çocuğunuz ve herşeyi saatli oluyor bebeklerin..nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor.görümceniz de çok ayıp etmiş!

Son düzenleme:
valla bütün başlığın ana fikri az beklenti çok mutluluk gibi olmuş, çoğu yorumda var bu laf:1:
aç açıkta değildir muhtaç değildir, belkide oturup dertte etmiyodur ama kadın fıtratı işte
filmlerde olur ya bi omzunda melek bi omzunda şeytan
melek der, boş ver sanki çocuğun muhtaçmı her bişeyi var, hem yazık belki durumu yok kv nin, sen ona yardım et olmazsa, paraya ihtiyacın var mı diye sor
şeytan der, aman yüzsüz kaynana bi 5 lira harçık bile vermedi, bi penye takım bile almadı, bi de utanmadan torunum der
:1::1:

bu insanlar eşiin annesi babası kardeşi.. huyları ne kadar kötü olsada, cimrilik yapsalarda, küfür etme alışkanlıkları bile olsa yapabileceğin bişey yok.. atsan atılmaz, satsan satılmaz.. bu saatten sonra da huy değişmez.. görmiceksin duymicaksın... hee de geç.. yani kısacası, takmicaksın... yoksa bi ömür böle geçmez... gelmeni gitmeni azaltırsın... ancak bu gelir elinden...bu arada anlattıklarından, kayınvalidenlerin torunlarını sevdiklerini düşünüorum... bu tür şeyler, aldıkları altınla, nevresimle, oyuncakla ölçülmez.. davranşlarıyla, sevgileriyle belli ederler zaten..iyi bayramlar

valla bütün başlığın ana fikri az beklenti çok mutluluk gibi olmuş, çoğu yorumda var bu laf:1:
aç açıkta değildir muhtaç değildir, belkide oturup dertte etmiyodur ama kadın fıtratı işte
filmlerde olur ya bi omzunda melek bi omzunda şeytan
melek der, boş ver sanki çocuğun muhtaçmı her bişeyi var, hem yazık belki durumu yok kv nin, sen ona yardım et olmazsa, paraya ihtiyacın var mı diye sor
şeytan der, aman yüzsüz kaynana bi 5 lira harçık bile vermedi, bi penye takım bile almadı, bi de utanmadan torunum der
:1::1:

cevap bana galiba :1:..anlıyorum konu sahibini aslında ama çocuğunu emzirme durumunda olan bir bayanın bunlara takılmasını anlayamıyorum..ya ne gerek var stres yapmaya,almamış işte yapacak bişey var mı? benimkilerde almadı,yalnız değil yani:) ama diğer konuda haklı,ben olsam o görümceyi mahvederdim orda! 7 yıllıkk evlilik hayatımda şunu gördüm;eşinin aileisnden beklentini en aza indireceksin :42:

cevap bana galiba :1:..anlıyorum konu sahibini aslında ama çocuğunu emzirme durumunda olan bir bayanın bunlara takılmasını anlayamıyorum..ya ne gerek var stres yapmaya,almamış işte yapacak bişey var mı? benimkilerde almadı,yalnız değil yani:) ama diğer konuda haklı,ben olsam o görümceyi mahvederdim orda! 7 yıllıkk evlilik hayatımda şunu gördüm;eşinin aileisnden beklentini en aza indireceksin :42:

yok yok canım kesinlikle sana değil, senin yorumunun altına yazınca öyle olmuş gibi oldu ama değil, tüm yazılanları okursan görüşler benzer bu konuda, hatta aynı bile diyebilirim:1:
benim durumumda benzer bende takmıyorum ama gıcık olmuyormuyum oluyorum o ayrı, illaki gıcık olunur yani:1:

Son düzenleme:
Nişanlanırsın altın beklersin evlenirsin altın beklersin güzel gelinlik istersin güzel düğün istersin çocuğun olur altın beklersin takılanda az gelir!.. Neden ailelerden bu kadar şey beklenir anlamam. :44: Bide üstüne kendi annen babanla kıyaslarsın.. :53:

Son düzenleme:
Nişanlanırsın altın beklersin evlenirsin altın beklersin güzel gelinlik istersin güzel düğün istersin çocuğun olur altın beklersin takılanda az gelir!.. Neden ailelerden bu kadar şey beklenir anlamam. :44: Bide üstüne kendi annen babanla kıyaslarsın.. :53:

Bende bunu anlamıyorum ya.Çocuğu başkasına güvenip de mi yapıyor insanlar.beşiğini bu alacak,yatağını öbürü alacak.almazlarsa da huzursuzluk çıkar...Altınıydı derdiydi.Sürekli başkalarının bizi düşünmesini bekliyoruz sanki.bir tek biz önemliyiz.ötekiler ağaç kavuğundan çıktı.

Bende bunu anlamıyorum ya.Çocuğu başkasına güvenip de mi yapıyor insanlar.beşiğini bu alacak,yatağını öbürü alacak.almazlarsa da huzursuzluk çıkar...Altınıydı derdiydi.Sürekli başkalarının bizi düşünmesini bekliyoruz sanki.bir tek biz önemliyiz.ötekiler ağaç kavuğundan çıktı.

Bende nişanlıyım ne ailemden nede nişanlımın ailesinden ekstra hiçbirşey beklemiyorum eğer içlerinden gelirde bizim için birşeyler yaparlarsa memnun olurum ama yapmazlarsa neden yapmadılar diyemem çünkü öyle bir zorunlulukları yok. Kimseden beklentim yok o yüzden çook mutluyum :24:

Bende nişanlıyım ne ailemden nede nişanlımın ailesinden ekstra hiçbirşey beklemiyorum eğer içlerinden gelirde bizim için birşeyler yaparlarsa memnun olurum ama yapmazlarsa neden yapmadılar diyemem çünkü öyle bir zorunlulukları yok. Kimseden beklentim yok o yüzden çook mutluyum :24:

Ben de nişanlıyım ve aynen benim de şu olsun bu olsun dediğim yok.Çünkü ben bir şey beklemeye bile utanıyorum.Hani biz ayakları üstünde duran güçlü kadınlardık diyorum kendi kendime.:24:

Allah yardımcın olsun canım. inan ki birçok annenin başına geliyor böyle şeyler. Yine de şükretmelisin Allah affetsin bu tabirimi ama ne lanet kaynanalar var.
saygını her zaman koru ama asla taviz verme. bir kere taviz verdin mi emin ol gerisi çok feci geliyor. kurallarını asla bozdurtma. ne demek yedi, içti, b...kladı gitti. terbiyesizlik. yapcam tabi demelisiniz şakayla karışık.

ha bir de şöyle bir durum var. bazı kaynana görümce elti kısmının gözünde, siz ne kadar iyi olsanız da kötü gelinsinizdir.yaranamazsınız. o yüzden öylesi bir durumdaysanız yaranmaya çalışmayın da. kendinizi ezdirtmeyin, üzdürtmeyin.boşverin kötü gelin olun.

aklıma gelmişken söyleyeyim. en yakın arkadaşımın bebeğinin mevlüdüne gitmiştim.daha önceki günlerde beraber dışarda kuzucuğa birşeyler bakarken arkadaşım kızı için bir mevlüt kıyafeti görüp çok beğenmişti. ben de sürpriz olsun diye gizlice alıp hediye etmiştim. bayılmıştı. mevlütte o kıyafeti giydirmek için sabırsızlanıyordu.arkadaşımın annesi ve ben mevlüt için deli gibi hazırlık yapıp koştururken kaynanası ( bilindik huysuz kaynana karakteri)hiçbirşey için parmağını bile kıpırdatmakla kalmamış, mevlüde son dakika katılıp kendi kızının çocuğuna ait mevlüt kıyafeti ile gelip '' ay onun üstündeki o ne öyle '' diye arkadaşımın sevdiği kıyafeti çıkartıp kendi getirdiğini giydirmişti. arkadaşım ve annesi çok bozulmuşlardı.mevlütte bebeğe hiçbişi de takmamıştı kaynanası.bütün ikramlar yapılırken, arkadaşımın annesi bile koştururken kadın k..çını kaldırmadı koltuktan. arkadaşım kaynanasına mevlüdün başlaması için bebeği beşiğine koymasını söylediyse de kadın hiiiç duymamış gibi yaptı. ben de gidip bebeği hiç sormadan elinden aldım.içeri götürdüm. üstündeki kıyafeti çıkartıp arkadaşımın istediğini giydirdim. sonra beşiğine yatırdım ve salona getirdik.kadın hemen atladı beşiğe bebeği almak için. isterseniz daha fazla sersemletmeyin bebeği , az önce o kadar çok sallamışsınız ki üstüne kustu ben de kıyafetini değiştirdim dedim.(yalan söyledim tabi. bebişim kusmadı aslında) arkadaşım şok oldu. arkadaşımın annesi içerde bin teşekkür etti. arkadaşımın yüzü güldü. mevlüdü çok iyi geçti. ama kaynana dom...z gibi oturdu surat astı.git yanına yalancıktan da olsa '' ayyy kusura bakma kaynana(anne!) bebek işte üstüne kusmuş. ben yıkadım ama merak etme leke kalmaz falan de, dedim.böylelikle hala iyi gelin rolünde kaldı. kötü kadın ben oldum ama tınnnn.

sizin derdinizle ilgili yazarken birden başka bir şey yazmış oldum çok uzun oldu. lütfen kusuruma bakmayın ama bazı kaynanalara müstehak böyle davranışlar.

siz ve bebeğiniz Allaha emanet olun. iyi bayramlar

Rabbim kimselere muhtac etmesin, ne es tarafina ne kendi tarafina :34:

muhtac degilsen bu durum sukretmen icin en buyuk sebep...tabiiki beklentiler oluyo..ayni sekilde seninde bir gelin olarak onlara saygida hizmette kusur etmemeni bekliyorlar...simdi bunlar karsilikli olmak zorunda mi diyeceksiniz..tabiiki degil ama gonulde umdugu yere kuser. durumlari iyiyse bi ceyrek altindan batacak halleri yok ya? ya da bi takim elbiseden bitecek halleri yok. ama iste gonlu zengin olmayanlar bu tarz seylerde cimrilik yapiyorlar. maddi seyler gelip geciyor, bebeginiz saglikli sihhatli mi sukredin...hatta Rabbim size annelik duygusunu tattirmis sukredin...inan para pul gelip gecer, araniza mesafe koyun herkes yerini bilsin :34:

Kizlar 3 Aylik bebegim var.erkek tarafindan ilk torun.ne kadar kiymetli olabilir siz dusunun.dogdugundan beri kayinpederim bi ceyrek.gorumcem bi ceyrek takti.onun disinda bi seylerini gormedim.kayinvalidem olacak kadin gerci hic istemedi kiz olmasini.erkek olsun dedi durdu.simdi torunum diye oluyo gerci ama hep lafta sevgisi.gerci canim diyenden korkcan bu devirde.simdiye kadar bi toplu igne almadi torununa.gecen gorumcemle birlikte bi tane elbise almislar.aksM ariyo aman o elbiseyi unutma bak muhakkak getir.elli kere tembih etti.bugun yine ariyo bak unutma aman getir.simdiden cantana koy.ne kiymetli bi elbiseymis.simdi bu bi tane aldiya anlatir dururlar.bayramda giysin falan diyecekler.benim akilli kocam hic gormez bunlari.

Benim kendi ailemin yaptiklari ise babam ablam abim birer ceyrek taktilar.anne ise yastik bartaniye nevrsin takimi kiyafetler ordurmus bi cuval dolusu kiyafet hersey verdi.yegenlerimin kiyafeleri agiz mendilleri corap oyuncak aklina gelebilecek hersey.annem verdi.suan kayinvalidenin evindeyiz.cocugu battanuyenin ustunde yqtiriyorum yatak niyetine.hadi almasinlar istemiyorumda insan evden bi minderde mjvermez.suanda icindeki kiyafetinden tutun basindaki sapkasina kadar annemin verdikleri.ablam abim kqrdesim kiyafetler almislar.hatta ablam bayramlik bile alnis.gecen esime dedim bak bizimkiler o kadar sey verdi insan bi teseekkur eder diye.onunda dedigi ven kendi aileme bile tesekkur etmiyorum.dedim ailen ne yaptida tesekkur eycez.normal zaman icin jonusutorum dedi.

Neyse dun gece kayinvalideme geldik bayram icin.saat 1 bucukta.uyuyan cocugu uyandirdilar.sonrada bunu. Uykusu yok diye kucakta hoplatmalar.ki benim cocugumun bi uyku duzeni var.neyse biz sahuru yaptik esim dedi hadi yatalim neyse sofrayi falan kaldirmadim.biz tam gidiyoruz gorumcem arkamdan saydiriyor.yidi icti b.kladi gidiyo.cocugun altini almistim b.klarini buraya atti gitti daha neler neler.

Simdide ben bi odada cocugu emziriyorum uyusun diye.Genelde memede uyur baska turlu uyumaz.kayinvalide iceri girdi kapi calmak adeti degildir.uyuduysa getir yatiralim sen kahvaltini sutu n gelmez falan diyo.geceki olaydan sonra yiyesim falan yok.yok ben yemiycem karnim agriyo dedim.ver diyo ben cocugu hoplatayim kucagimda.hoplamayla uyumaz ancak memede uyur anne dedim.olsun uyumasin diyo.uykusu var yatcak dedim.cekti gitti.

Cok uzun yazdim kusuduma bakmayin.kimseye anlatamiyorum.aranizda belki anlayan olur beni:50:

SeNii çooooooooooooooooooooooooooook iyi anlıyorum..Söz konusu insanın evladı olunca her şey değişir..Bende sesimi hiç bir şeye çıkarmazdım taaa ki kayınvalidem bir gün 3,5 aylıkken inadından oğluma bal yedirim alerji olana dek..

Adım kötü geline çıktı ama canları nereye ise oraya..!!!

17 Aylık oğlum..İlk zamanlar 2 3 aylıkken kayınpeden bu niye uyuyor kalksın hep yatacak mı aylık bebekten ne bekliyorsun anlamıyorum diyordum bu belki 50 60 defa olmuştur fazlası vardır eksiği yoktur..!! Uyuyor dediğimde alooooooooooooooooooo kalk lannn diye evin içinde bağırır sonra benim cinler gelir ne yapıyorsun ya uyuyor diyip sert çıkışlarım..

Biz de yemek konusunda çok sıkıntı yaşadık..10 Aylıkken patlamış mısır ve kadayıf yedirmiyorum diye dünya laf söz oldu her önüne gelene şikayet etti bu bir şey yedirmiyor çocuğa şeker çikolata vermiyor diye salak kadın övün demi üşenmiyor tencerisi ayrı kaynıyor tuzsuz zeytinyağı ile ama olur mu nasıl yerecek şikayet edecek..

Hepsini Rabbime haval ediyorum hakkımı helal ettiklerim de helal edemediklerimde..Buna hamileleğim ve oğluma yaptıkları başı çekiyor alacaklıyım İki cihandada..

Ben anlamıyorum bu kk. kadınlarını.

Evlenirkende ,bebek doğuncada herşey erkek tarafının görevi olmalı,ama çocuğun üstünde hiçbir hakları olmamalı.Genel beklenti bu.Yanlızca para bankası olmalı erkek tarafı.Herşeyden önce ilk torunun bütün eşyalarını yapmak anneannenin görevi adetlerimizde.Yani annenizin yaptığı fazla değil eksik bile kalmış (belki erkek tarafıda bu gözle bakıyordur.)

Karışmalarına gelince ,burdaki çoğu kadın yaşamıştır sizin yaşadıklarınızı.Çokta önemsemeyin.Basit şeyler bunlar.Allah bebeğinize sağlık versin,gerisi inanın boş.Bebeğinizle ilgilenin,boşverin.

Back
X