- Konu Sahibi Melahatabla
Patolojik sucluluk yasiyorsun. Esin kiskanc bir erkekse buda bunlari dusunmeni tetikleyebilir. Her ne yasandiysa esinden once yasandi kuzum. Ve bunlari yasayan tek insan sen degilsin. Kisisel gelisim psikoloji kitaplari oku videolar izle. Kurslara kaydol. Mesgul et kendini. Ve esin anlayisli bir insansa bu durumu onunlasa paylas derim. Yalniz evliliginizde sorun yaratmayacksa.Merhaba arkadaşlar
Buraya son yedi ayda (yani evlendiğimden bu yana) çok fazla konu açar oldum.
Çünkü mezun oldum ve evdeyim bütün gün. Hayatım hep egitimle mesgul olmakla geçti ve ilk kez bu kadar boş kaldım. Bu da kendi içime kapanmama ve kendimle hesaplaşmama sebep oldu. Yazıda hiç iyi degilim, aslında size anlatmak istediğim o kadar cok sey var ki açtığım hiçbir konuda bunu tam yapamadığım için tatmin olamıyorum.
Konuya gelecek olursak. Bazı yaptıklarım konusunda kendimi affedemiyorum. Mesela
(asla kibir degil inanın) hiç dengim olmayan birine şans verdim( şans verdim dedigim kişi eşim degil, eşimden bir önce tanıştığım kişi), kısa sürede evlilik kararı aldım. Bu kadar fevri olmamın sebebi kesinlikle psikolojik olarak iyi olmamamdı bence ve de ailemden uzaklaşmak istedim. Çünkü kendimi bildim bileli hep huzursuz bir aile ortamında olduk. Babam alkol yüzünden bizi mahvetti diyeyim kısaca. Ben de bir yuvam olsun diye hep birilerine inandım güvendim. Ama eşimden bir önceki kişi o kadar aşağılık biriydi ki. Onunla sadece bir bucuk ay görüştüm. Çık şükür nişan vs olmadan bitti. Kendimi asla affetmiyorum. Yakınlaşmalarımı, ailemle tanıştırmamı, ailemi o kişi için üzmemi.. Sürekli o pislik kişi ile olan geçmişim gözümün önünde ve gerçekten bu pişmanlığı atlatamıyorum. Tekstil ortamında tanışmıştık. Üniversitede öğrenci iken cok parasız oldugum bir dönemde her anlamda leş gibi olan bir ortamda çalıştım. Kendimi bunun için de affetmiyorum. Keşke merdiven vs silseydim ama orada çalışmasaydım, o kişi ile fe tanışmazdım. Sanki adam öldüröek gibi geri dönüşü olmayan bir günah işlemişcesine kendimi affedemiyorum.
Nasıl desem kendinize asla yakıştıramayacagınız bir şeyi bir dönem yaptığınızı düşünün bunun gibi. Bunu nasıl aşabilirim?
İkincisi de böyle boş boş evde durmak istemiyorum. Kpss kazanana kadar çalışmak istiyorum sınava ama ücretli öğretmenlik yapmak istemiyorum. Başka ne yapabilirim boş durmamak için. Hayatım böyle bomboş geçecek gibi bir hisse kapılıyorum sürekli.
Bir yandan da hayatımı zihinsel olarak düzene soktuğumu düşünüyorum. İlk kez bu kadar boş kaldım ve ihmal ettigim her şeye zaman ayırabiliyorum.
Şunu biliyorum ki takıntılı biriyim, karamsarlık da var. Terapi almam lazım ama maddi olarak imkansız. Ben de sizlerden destek almak istedim.
Bunları yazıyor olmak bile iyi geliyor