Başlık bulamadım

Merhaba arkadaşlar
Buraya son yedi ayda (yani evlendiğimden bu yana) çok fazla konu açar oldum.
Çünkü mezun oldum ve evdeyim bütün gün. Hayatım hep egitimle mesgul olmakla geçti ve ilk kez bu kadar boş kaldım. Bu da kendi içime kapanmama ve kendimle hesaplaşmama sebep oldu. Yazıda hiç iyi degilim, aslında size anlatmak istediğim o kadar cok sey var ki açtığım hiçbir konuda bunu tam yapamadığım için tatmin olamıyorum.
Konuya gelecek olursak. Bazı yaptıklarım konusunda kendimi affedemiyorum. Mesela
(asla kibir degil inanın) hiç dengim olmayan birine şans verdim( şans verdim dedigim kişi eşim degil, eşimden bir önce tanıştığım kişi), kısa sürede evlilik kararı aldım. Bu kadar fevri olmamın sebebi kesinlikle psikolojik olarak iyi olmamamdı bence ve de ailemden uzaklaşmak istedim. Çünkü kendimi bildim bileli hep huzursuz bir aile ortamında olduk. Babam alkol yüzünden bizi mahvetti diyeyim kısaca. Ben de bir yuvam olsun diye hep birilerine inandım güvendim. Ama eşimden bir önceki kişi o kadar aşağılık biriydi ki. Onunla sadece bir bucuk ay görüştüm. Çık şükür nişan vs olmadan bitti. Kendimi asla affetmiyorum. Yakınlaşmalarımı, ailemle tanıştırmamı, ailemi o kişi için üzmemi.. Sürekli o pislik kişi ile olan geçmişim gözümün önünde ve gerçekten bu pişmanlığı atlatamıyorum. Tekstil ortamında tanışmıştık. Üniversitede öğrenci iken cok parasız oldugum bir dönemde her anlamda leş gibi olan bir ortamda çalıştım. Kendimi bunun için de affetmiyorum. Keşke merdiven vs silseydim ama orada çalışmasaydım, o kişi ile fe tanışmazdım. Sanki adam öldüröek gibi geri dönüşü olmayan bir günah işlemişcesine kendimi affedemiyorum.
Nasıl desem kendinize asla yakıştıramayacagınız bir şeyi bir dönem yaptığınızı düşünün bunun gibi. Bunu nasıl aşabilirim?
İkincisi de böyle boş boş evde durmak istemiyorum. Kpss kazanana kadar çalışmak istiyorum sınava ama ücretli öğretmenlik yapmak istemiyorum. Başka ne yapabilirim boş durmamak için. Hayatım böyle bomboş geçecek gibi bir hisse kapılıyorum sürekli.
Bir yandan da hayatımı zihinsel olarak düzene soktuğumu düşünüyorum. İlk kez bu kadar boş kaldım ve ihmal ettigim her şeye zaman ayırabiliyorum.
Şunu biliyorum ki takıntılı biriyim, karamsarlık da var. Terapi almam lazım ama maddi olarak imkansız. Ben de sizlerden destek almak istedim.
Bunları yazıyor olmak bile iyi geliyor
Patolojik sucluluk yasiyorsun. Esin kiskanc bir erkekse buda bunlari dusunmeni tetikleyebilir. Her ne yasandiysa esinden once yasandi kuzum. Ve bunlari yasayan tek insan sen degilsin. Kisisel gelisim psikoloji kitaplari oku videolar izle. Kurslara kaydol. Mesgul et kendini. Ve esin anlayisli bir insansa bu durumu onunlasa paylas derim. Yalniz evliliginizde sorun yaratmayacksa.

Branşı yazmayayım. Asgari ücretle yıpranmak istemiyorum. Sonu yok ve sömürü olarak görüyorum. Zaten alacağım ücret yol vs gibi şeylere gidecek. Ben kalıcı bir iş bulmak istiyorum, yani kadro. Tabiki zor durumda kalırsam başka. Hem ücretli olursa kpss çalışmak da hayal bana göre. Tabi yapan yapar o ayrı.
Bende şu an mezun olmadım o yüzden branş sordum yani özelde herkes asgari almıyor o sebeple

Patolojik sucluluk yasiyorsun. Esin kiskanc bir erkekse buda bunlari dusunmeni tetikleyebilir. Her ne yasandiysa esinden once yasandi kuzum. Ve bunlari yasayan tek insan sen degilsin. Kisisel gelisim psikoloji kitaplari oku videolar izle. Kurslara kaydol. Mesgul et kendini. Ve esin anlayisli bir insansa bu durumu onunlasa paylas derim. Yalniz evliliginizde sorun yaratmayacksa.
Eşimle defalarca paylaştım, bana destek oldu. Bu nedenle çok daha kötü olmaktan kurtuldum. tavsiye edeceğiniz bir kitap var mı?

Kendinize karşı ne kadar acımasızsınız ya. Onu affetmiyorum, bunu affetmiyorum... Gareziniz mi var kendinize?
Benim de hatalarım oldu geçmişte. Ama diyorum ki o zamanki kafamla bu zamanki kafam aynı değil. Şuan ki kafaya sahip olsaydım, zaten o zamanki gibi davranmazdım. Demek ki pişmişim, değişmişim, gelişmişim. Bir kin gütmüyorum geçmişteki bene, aksine acıdığım oldu. Yazık toymuş, cahilmiş, dümensiz gemiymiş diyorum hatta bazı zamanlarına o benin. Neyse ki rotasını bulmuş, demek ki bir şeyler öğrenmiş. Aferin kız diye yanaklarını sevip, sarılıyorum sonra bugünkü bene. Böyle yapmaya çalışın, yapamıyorsanız, yardım alın. Geçmişe ahlanıp vahlanmanın kime ne faydası var?

Bence şimdiki bu karamsarlığınız tamamen boş olmanızdan kaynaklanıyor. Can sıkıntısından yapıyorsunuz demiyorum ama hoşnutsuzluğunuzdan dolayı geçmişi didik didik didkliyorsunuz, suçlayacak adam arıyorsunuz, kendinizi suçluyorsunuz. Geçmişte yaşadığınız hiçbir şey için kendinizi suçlamayın, kendinizi aşağılamayın ve pişman olmayın, hata da yapsanız. "Şimdiki aklım olsaydı yapmazdım" diyorsanız demek ki ders almışsınız ve gelişme göstermişsiniz. Hiçbir şey boşuna değil. Sizi bugün güçlü kılan da geçmişte yaşadığınız tecrübeler, hatalarınız ve öğrendikleriniz. Bunlardan faydalanın, güç alın ve önünüze bakın.

Kendinize karşı ne kadar acımasızsınız ya. Onu affetmiyorum, bunu affetmiyorum... Gareziniz mi var kendinize?
Benim de hatalarım oldu geçmişte. Ama diyorum ki o zamanki kafamla bu zamanki kafam aynı değil. Şuan ki kafaya sahip olsaydım, zaten o zamanki gibi davranmazdım. Demek ki pişmişim, değişmişim, gelişmişim. Bir kin gütmüyorum geçmişteki bene, aksine acıdığım oldu. Yazık toymuş, cahilmiş, dümensiz gemiymiş diyorum hatta bazı zamanlarına o benin. Neyse ki rotasını bulmuş, demek ki bir şeyler öğrenmiş. Aferin kız diye yanaklarını sevip, sarılıyorum sonra bugünkü bene. Böyle yapmaya çalışın, yapamıyorsanız, yardım alın. Geçmişe ahlanıp vahlanmanın kime ne faydası var?
Hepsinin farkındayım ama kendime karsı merhametim yok sanırım. Sanırım degil kesin yok hatta. Şok üzgünüm gerçekten sizin gibi olmayı ben de istiyorum. Şuanki şartlarda yardım alma şansım yok, maddi aşıdan zamanını bekliyorum

Bunu da sorguluyorum. Acaba gerçekten ders aldım mı
Aynı şeyler bakma gelse, aynı şartlar oluşsa yine saçmalar mıyım? Bundan bile korkuyorum.
Bence şimdiki bu karamsarlığınız tamamen boş olmanızdan kaynaklanıyor. Can sıkıntısından yapıyorsunuz demiyorum ama hoşnutsuzluğunuzdan dolayı geçmişi didik didik didkliyorsunuz, suçlayacak adam arıyorsunuz, kendinizi suçluyorsunuz. Geçmişte yaşadığınız hiçbir şey için kendinizi suçlamayın, kendinizi aşağılamayın ve pişman olmayın, hata da yapsanız. "Şimdiki aklım olsaydı yapmazdım" diyorsanız demek ki ders almışsınız ve gelişme göstermişsiniz. Hiçbir şey boşuna değil. Sizi bugün güçlü kılan da geçmişte yaşadığınız tecrübeler, hatalarınız ve öğrendikleriniz. Bunlardan faydalanın, güç alın ve önünüze bakın.

Doğuma yaklaşık 2 ay var.
Ne çalışması :)

Canım benim öyle pişmanlık kimde yok.
Ayy bak keyfine Allah aşkına. Olmuş bitmiş, şükür ki erkenden dönülmüş o yoldan.
İhtiyacın olan şey üretmekse, evde kendini eksik olduğun her konuda geliştirebilirsin.
Bence şimdilik ders çalış, kpss ye zemin hazırla falan.
Bunlar yeterince oyalar seni.

geçmiş adı üstünde geçmiş, takılmayın artık, herkesin geçmişinde vardır farklı farklı böyle şeyler, hatasız kul mu var ALLAsen :KK14:

Doğuma yaklaşık 2 ay var.
Ne çalışması :)

Canım benim öyle pişmanlık kimde yok.
Ayy bak keyfine Allah aşkına. Olmuş bitmiş, şükür ki erkenden dönülmüş o yoldan.
İhtiyacın olan şey üretmekse, evde kendini eksik olduğun her konuda geliştirebilirsin.
Bence şimdilik ders çalış, kpss ye zemin hazırla falan.
Bunlar yeterince oyalar seni.
Valla yorumlar çok iyi geliyor çok teşekkür ediyorum :)
Evet, derdim para kazanmaktan da ziyade bir işe yaramak,üretmek. Ben de şimdilik kitap okuyorum, düzenlemem gereken notlarımı düzenliyorum, bir de kursum var. Bunlar olmasa...

Back
X