• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baslik bulamadim.

Tabikide turkiye ya da abd kadar ozgur olamiycam. Oturdugumuz yerden de kimse bize kariyer ve ekmek vermiyor. Iyi bir yerlere gelebilmek icin biraz da disimizi sikmamiz lazim. Esimin destekcisi olmaya karar verdim. Umarim pisman olmam.

Bir kadın olarak oralara gitmezdim. Tr'de çok kötü bir durumda olsanız amenna. Ama durumunuz kötü değilmiş sanırım. İsterse orada 5 katını alsın, isterse 10 katını. Ben bir kadın olarak kısıtlanıyorsam, parası batsın derim yani. Özgürlüğümü parayla satmam. Paha biçilemez bir hak bu. Oralarda anlarsınız.

Oglumun gelecegi icin katlanicam. Site evlerinde oturacagiz. Icinde havuzu varmis. Istersen sortla gez. Spor salonu cafesi marketi hersey varmis. Disari cikarken zaten esim ile cikicam . Burada bile alisveris merkezine tek gitmem. Herseyden once esimin kariyeri soz konusu. Ve esim oglu ve benim icin ugrasiyor.

Hakkınızda hayırlısı olsun tabii.
Bu konuyu ve yorumları okuyunca aklıma Khaled Hosseini'nin Bin Muhteşem Güneş kitabı geldi. Eminim aramızda okuyanlar vardır. Okumadıysanız şiddetle öneririm.

Esim zaten hicbir zaman para olarak bakmiyor. Karnimiz doysa bile gitmeyi istiyor. En uzun sure 5 yil diyoruz. Bu 2 yilda 2 yilda olabilir. Ama oraya gitmemiz bizim icin bir basamak olacak.

Hakkınızda hayırlısı olsun tabii.
Bu konuyu ve yorumları okuyunca aklıma Khaled Hosseini'nin Bin Muhteşem Güneş kitabı geldi. Eminim aramızda okuyanlar vardır. Okumadıysanız şiddetle öneririm.
5 mulakattan gecti. Butun islam ulkeleri arasinda. Is kucumsenecek bir is degil.

5 mulakattan gecti. Butun islam ulkeleri arasinda. Is kucumsenecek bir is degil.
Benim bahsettiğim iş değil ki, oradaki kadına bakış. Kadın hakları vs. İlk yorumumda da dedim zaten bunu. İsterse milyon dolar ödeyen dünyanın en güzel işi olsun. Benim özgürlüğüm kısıtlanacaksa yemişim işini de parasını da.

Aslinda benim bu konuyu acmam cidde de yasayan arkadaslar bulmakti.
Arkadaşım öncelikle hayırlı olsun derim.
Ben 5 yıla yakın yaşadım ama şartlarım senden farklıydı yani bekardım çocuğumda yoktu.
Anlatılanların çoğu şehir efsanesi inan bana
Başka ülkelerle karıştırmış arkadaşlar kimi Afganistan'la kimi birleşik Arap emirlikleri ile falan.

Cidde en rahat şehri inan bana Amerikalı, Türk çok fazla.
Arabistan'da toplu taşıma yok tek araç taksi
Yiyecek, giyecek herşey çok ucuz
ABAYA giyecek başını örteceksin bu şart
Hayat hava kararınca başlıyor zaten, çok uygun yerlerde var, çok lüks yerlerde.
Kızıldeniz efsane girersen mutlaka sualtı makinalarla çekmeni tavsiye ederim.

İngilizce biliyorsan dil konusunda sıkıntı yaşamazsın.
Kadınların hiçbir yasal hakkı yok sakın unutma!
Havalimanlarında, avmlerde hiçbir yerde bir Suudi'ye bulaşma , tartışma sakın.

Kadın ve erkek mutavvalar her yerde bunu sakın unutma.
Bol şanslar.

Daha iyi yasam sartlari icin cocuklarima ve kendime daha iyi bir gelecek icin kocamin gittigi heryere giderim. Daha kotuye degil daha iyiye gidiyor. Hem arabistan yani umrenizi haccinizi yaparsiniz.millet.ne paralar dokuyor. Ne siralar bekliyor.

Arkadaşım öncelikle hayırlı olsun derim.
Ben 5 yıla yakın yaşadım ama şartlarım senden farklıydı yani bekardım çocuğumda yoktu.
Anlatılanların çoğu şehir efsanesi inan bana
Başka ülkelerle karıştırmış arkadaşlar kimi Afganistan'la kimi birleşik Arap emirlikleri ile falan.

Cidde en rahat şehri inan bana Amerikalı, Türk çok fazla.
Arabistan'da toplu taşıma yok tek araç taksi
Yiyecek, giyecek herşey çok ucuz
ABAYA giyecek başını örteceksin bu şart
Hayat hava kararınca başlıyor zaten, çok uygun yerlerde var, çok lüks yerlerde.
Kızıldeniz efsane girersen mutlaka sualtı makinalarla çekmeni tavsiye ederim.

İngilizce biliyorsan dil konusunda sıkıntı yaşamazsın.
Kadınların hiçbir yasal hakkı yok sakın unutma!
Havalimanlarında, avmlerde hiçbir yerde bir Suudi'ye bulaşma , tartışma sakın.

Kadın ve erkek mutavvalar her yerde bunu sakın unutma.
Bol şanslar.
Cok tesekkur ederim. Bundan yazilanlari okuyjnca once bi tereddute dustum. Ama arastirdim. Orada yasayan turk ve amerikali insanlarla konustum. Amerikali cok fazlaymis. Kisa sureligine gidip oraya yerlesen amerikali bile varmis. Amerikan okullarini arastirdik cok guzel okullar var. Oglum ve esim icin denemeye deger

Benim bahsettiğim iş değil ki, oradaki kadına bakış. Kadın hakları vs. İlk yorumumda da dedim zaten bunu. İsterse milyon dolar ödeyen dünyanın en güzel işi olsun. Benim özgürlüğüm kısıtlanacaksa yemişim işini de parasını da.
Yasamadan bilemeyiz. Risk almaya deger.

Daha iyi yasam sartlari icin cocuklarima ve kendime daha iyi bir gelecek icin kocamin gittigi heryere giderim. Daha kotuye degil daha iyiye gidiyor. Hem arabistan yani umrenizi haccinizi yaparsiniz.millet.ne paralar dokuyor. Ne siralar bekliyor.
Cok haklisiniz. Umre hac yapar geliriz.

Ben calismiyorum. 5 yasinda oglum var. En fazla 5 yil kadar diyelum. Ama korkum gidersek esimin birdaha donmek istemez. Buradaki isinden memnun degil.
Şeytan azapta gerek bence sende gitmelisin kavga etmeyin ama evliliğinizin devamlılığı için ailece gitmenin daha iyi olacağını söyle

Cok tesekkur ederim. Bundan yazilanlari okuyjnca once bi tereddute dustum. Ama arastirdim. Orada yasayan turk ve amerikali insanlarla konustum. Amerikali cok fazlaymis. Kisa sureligine gidip oraya yerlesen amerikali bile varmis. Amerikan okullarini arastirdik cok guzel okullar var. Oglum ve esim icin denemeye deger

Rica ederim ne demek
Özelden yazdım bakarsın
Sormak istediğin olursa yaz yine
İyi geceler arkadaşım.

esimin dayisi orada yasiyor hallerinden memnunlar. tabii kisiye gore degisir.
ben de kapali oldugum halde orada kalici yasamak istemem.
lakin 5 yilligima 5 kati para kazanacak olsak gozum kapali giderdim.
ama boyle bir sey ne yazik ki imkansiz :)

Benim aklima cocugun okulu geldi. 2 sene icinde okula baslayacak. Orda baslarsa arapca ve onlarin egitim sistemiyle birkac yil okuyup turkiyeye donunce de bocaliycak zavallim.

Back
X