Kızlar mutlaka yorumlarınızı bekliyorum bu konuyla ilgili
belki hatırlayanlar olacaktır. daha önce söz meselesiyle ilgili bir başlık açmıştım. 5 senedir birlikte oldugum erkek arkadaşımla önümüzdeki bahara havalar düzelince ailelerimize niyetlerimizi bildirmeye karar verdik. (aileler uzak şehirlerde)
Daha önce erkek arkadaşımın annesi, ablası, abisi ve abisinin hanımıyla tanıştık. Beni abisinin düğününe de davet ettiler, ben erkek arkadasımla aynı şehirde tek başıma yaşayan biriyim, kayınvalidem sağolsun kendi kış hazırlıklarından bana da göndermiş bende şehir dışına yada memlekete gidip geldikçe elimden geldiğince hediye getiririm. Bayramda bayramlığımı aldırır erkek arkadasıma falan filan. Daha aramızda resmi bir durum olmamasına rağmen kadın düşünür eder yani sağolsun.
Neyse arkadaşlar asıl konu erkek arkadaşımla daha önceden de konustugumuz bir konu olan kapanma konusu. Ben başı açık bir bayanım ama kılığım kıyafetime dikkat ederim açık giyinmem. Ailem de ne ablamı ne beni bugün kadar başörtüsü konusunda hiçbirşekilde zorlamadı. Babam bu konuda hep zorla birşey yaptırmanın hiçbir anlamı olmaz, içinizden gelirse kapanırsınız, aklı başında insanlarsınız derdi. Öyle de oldu, bu konuda ailemiz bizi zorlamadı. Ailem, sülalemde açık pek kimse yok. ablam ben birde amcamın kızı açığız. onun dısındakiler başörtülü ama aşırı kapalı, tesettürlü değil.
Erkek arkadaşımın ailesinde de açık kimse yok. Sadece halasının 1 gelini açık. Bana daha önce sormuştu kapanma konusunda ne düşünüyorsun diye bende söylemiştim asla kapanmam demem ilerde ne olur bilemem çünkü ama yakın zamanda kapanmayı düşünmüyorum öyle bir fikre hiç kapılmadım demiştim. O da bu konuda üstüme gelmedi. Kapanmanı tabiki isterdim ama zorla olacak birşey değil bu sonucta demişti.
Abisinin hanımıda evlendiğinde açıktı ama evlendikten sonra kapandı. Zorlama mı oldu abin mi istedi kapanması doğru söyle dedim yok kendisi istemiş kimse birşey söylemedi bizden dedi. Peki benim açık olmam ailen için sorun yaratır mı ilerde demiştim. Yo zannetmiyorum ben sonuçta seni böyle beğendim aldım demişti. Bugün annesi sormuş Frizya başını kapatacak mı diye. Açık mı kalacak öyle mi evleneceksiniz demiş. Erkek arkadaşımda evet açık olacak, kapanmayı düşünmüyor şimdilik ilerisini bilemem demiş. Sorun olur mu bu ilerde diye tekrar sordum. Benden kapanmamı isterler mi dedim. Zannetmem ya dedi ama kendiside net emin olamadı.
Kızlar bu sıkıntıyı yaşayan var mı aranızda. Asla kapanmam diyen biri değilim belki ilerde evlendikten sonra bilemiyorum düşüncelerim değişir mi kapanabilirim belkide. Ama kapanmayadabilirim. Ve bana bu konuda baskı yapılırsa kötü olur. Eğer ki yarın birgün direk bana kapanmayı düşünmüyor musun diye sorarlarsa nasıl onları kırmadan bu konuyu açıklayabilirim ? Yukarıda da bahsettiğim gibi kayınvalidem daha şimdiden mecbur olamamsına rağmen elinden geldiğince bana yardımcı olan düşünen birisi. Kesinlikle kırmak istemiyorum çünkü kırılmayı hakeden insanlar değiller. Ailemden uzak bir şehire gelin olucam Allah nasip ederse ve kendi ailem uzakta olduğu için bu aileye sarılıcam. Ve şimşekleri de üzerime çekmek istemiyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum kızlar.