Neyden şüphelendiniz ki? Havalar sıcak su an kızarmaya müsaitler çocuklar, belki terlik giyiyorsa olmuştur. Benim kızımın da iki ayak bileklerinde bu şekilde değil ama kırmızı minik minik kabarcıklar var ben çorap artı ayakkabı giydirince bilek yerlerinin piştiğini düşündüm. Yani düşününce belki bir oyuncağına devamlı topluklarıyla basarak tahriş etmiş de olabilir çünkü şekiller aynıHanımlar 18 aylık kızım var. Iki ayak altında neredeyse aynı şekilde bi kırmızılık var. Bastirinca solmayan. Ateş yok. Başka bi döküntü kizariklik morarma yok. Yürümede sorun yok. Parmagimla bastirinca ayagini çekmiyor. Sert şekilli bi seye basma yapmadı. Bu ihtimal için son 1 saattir sabit tutuyorum ayağa kaldirmadim. Beni yanıltmasın diye. Bilginiz yorumunuz var mı başına benzer aynı şey gelen? Panik biriyim
Neyden suphelendigimi de bilmiyorum ama içim bi tuhaf oldu. Araştırmada yapmadım çünkü evhamli biriyim bin beter olurum.Neyden şüphelendiniz ki? Havalar sıcak su an kızarmaya müsaitler çocuklar, belki terlik giyiyorsa olmuştur. Benim kızımın da iki ayak bileklerinde bu şekilde değil ama kırmızı minik minik kabarcıklar var ben çorap artı ayakkabı giydirince bilek yerlerinin piştiğini düşündüm. Yani düşününce belki bir oyuncağına devamlı topluklarıyla basarak tahriş etmiş de olabilir çünkü şekiller aynı
Bak yapay zekaya sordum görselleri atıp. Cevabını atıyorum.Neyden suphelendigimi de bilmiyorum ama içim bi tuhaf oldu. Araştırmada yapmadım çünkü evhamli biriyim bin beter olurum.
Onun dışında ben bu durumu saat 14 civarında fark ettim 10 buçuk gibi eve girdik ve ayağı çıplak haldeydi o zamandan beri. Fark ettiğimde etrafta iz yapabilecek hiç bi sey yoktu minicik bi sey bile. 3 buçuğa kadar ayağa kaldirmadan oturttum. Olaki bi eşya oyuncak iz yaptiysa diyerek. Ara ara kontrol ediyorum hala renginde siliklesme kaybolmada yok. Terlik ayakkabı çorap bu tarz şeylerde de şuana kadar bi olumsuzluk rastlamadim. Ve bilinmezligin içinde kaldım. Takipteyim yarın doktora da gidicem ancak ciddi bi seyse ve geç kalmaktan korkuyorum. O yüzden bi bilen çıkar belki diye konu actim
Cok teşekkür ederim.Bak yapay zekaya sordum görselleri atıp. Cevabını atıyorum.
Görsellerdeki kırmızımsı izler, her iki ayak altında da simetrik ve şekilli görünüyor. Bu gibi durumlar bazen:
- Basınca bağlı izler (örneğin bir oyuncağın veya sert yüzeyin izleri),
- Temas dermatiti (ayakla temas eden bir maddenin — sabun, deterjan, yeni ayakkabı tabanı — yaptığı reaksiyon),
- Viral döküntüler (özellikle el-ayak-ağız hastalığı gibi durumlar),
- Mekanik basınç izleri (örneğin çocuğun ayaklarını bir yere dayayıp bastırması gibi),
- Deri altı mikrovasküler değişiklikler (nadir ama bazen küçük damarların geçici reaksiyonları olabilir),
gibi nedenlerden kaynaklanabilir.
### Öne Çıkan Noktalar:
- Ateş yok.
- Yürümede zorluk yok.
- Bastırınca solmuyor.
- Dokununca acı vermiyor gibi.
- Aynı şekilde her iki ayakta da var.
Bu durumda ciddi bir dolaşım sorunu ya da enfeksiyon bulgusu ön planda görünmüyor. Bastırınca solmaması, klasik döküntülerin çoğuyla uyumsuz; ancak bir nesne izi gibi şekilli görünmesi, temasa bağlı bası ihtimalini düşündürüyor.
### Ne Yapabilirsin:
- 1-2 saatlik gözlemde eğer solmaya başlıyorsa ya da tamamen geçiyorsa basıya bağlı bir iz olduğu netleşir.
- İzler sabitse ve yayılıyorsa, ateş, huzursuzluk, vücutta başka döküntü/kızarıklık/morluk oluşursa mutlaka bir çocuk doktoruna başvur.
- El-ayak-ağız hastalığı gibi virüslerde bazen önce izler çıkar, sonra ağızda lezyonlar eklenir. Takip etmeni öneririm.
### Şimdilik ne yapmalı?
- Ayağa baskı yapmadan 1-2 saat daha gözlemle.
- İzin şekli belirgin kalıyorsa (örneğin hep aynı sınırlar içinde) ve yayılmıyorsa, büyük ihtimalle zararsız bir bası izidir.
- Ciltte ısı artışı, hassasiyet, su toplama, yayılma ya da çocuğun ağrılı tepki vermesi gibi belirtiler olursa, hemen doktora başvur.
Dilersen 1-2 saat sonra tekrar bir fotoğrafla güncelleme yapabilirsin, birlikte karşılaştırabiliriz.
Ele gelen hiç bi sey yok. Sanki kan toplamis oturmuş gibi.daha önce böyle bir şey görmüş müydünüz? benim kızımın ayaklarının altında da böyle kırmızılık vardı hatırladığım kadarıyla. ayak altında egzama benzeri bir şey var, kabuk şeklinde soyulup dökülüyor şimdi de
Cok geçmiş olsun size deinanın pek bilmiyorum. kızımın hatta kırmızı ayaklarının resmi vardı ama bulabilir miyim bilmiyorum. tam olarak kan toplamış gibi de değil, yara izi gibi de değil, neye benzetebiliriö bilmiyorum. babasının da ufaklıkken ayaklarında ciddi egzama varmış kanayacak derecede soyuluyormuş, biz bir kaç kez doktora götürdük, bir iki krem denedik ama pek fayda gördük denemez. toza bağlı oluyor demişler eşim için, zemini temiz tutmaya çalışıyoruz, ayakları çoraplı kalsın demişti doktor ama bizimki sevmiyor. şimdi kırmızılık yok ama dediğim gibi deri kuruyup soyuluyor.
bizim kız şimdi 5 yaşında. 1-1.5 yaşından beri var.
O tetikleyen şeyi henüz bulamadım. Cildiye çocuk doktoru paslaşarak tedavi denemesi yapıldı. Şehrimizde alerji testi yok. Her gittiğimde bi sey mi dokunuyo acaba diyorum, yok bu bağışıklıkla alakalı yok cildi böyle diyolar, 3 gün kuralına göre ilerledim her gıdada. Suphelendigim kuruyemis grubu ve tahin var. Onları asla tukettirmiyorum. Ama alt tabanında ne tetikliyor bulamadim. O yazdığınız ilaçları yanilmiyosam bize de verdiler ve fayda etmedi. Kv dem kantaronu kendisi yapar fayda vermedi. En son corekotu yagi aldım. Haftada 2 gün Hindistan cevizi yagi ile seyreltip sürdüm krem tedavisinin günü bitince. Ama işte devamlilik fayda gozlemlemesi açısından değerlendirme yapamıyorum. Hala aynı şekilde görüntüsü duruyor. Umarım doktor doğru yol izler ve mantıklı bi açıklama yapar.galerimi taradım ama fotoğraf bulamadım. çok endişe etmeyin, diyeceğim ama anneler için nafile bir söz. yine de büyüdükçe bu tarz hassasiyetleri azalıyor yavrucukların. bir yeğenimin de çok kaşıntılı egzaması, katkılı ürünleri çok tüketince artıyor. tetikleyen şeyi de bulmak gerek.
bize ectopix ve madecassol vermişlerdi en son. sanırım en çok kantaron yağından ve bir tanıdığımızın kendisinin hazırladığı adını bilmediğim bir yağdan fayda görmüştük ama devamlılık arzetmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?