Batıda yaşamaya alışamadım

Doguyla batiyla ilgisi yok bence ya. Insanin kendisiyle ilgili. Varsa eşiniz cocugunuzla olan iletisiminiz ve potansiyelinizle ilgili. Biz doguda bir ilcede yasiyorduk, kelimenin tam anlamiyla hicbir sey yoktu ilcede. Yürüyüş yapacak yer bile yoktu cunku evimiz ilce merkezinin disinda bir yerdeydi yollar guvenli degildi. Ama merkez ilçelere yakındı. O donemler en keyif aldigimiz seyler icin haftasonunu bekler cevre ilceleri gezerdik, cogunlukla avm de de vakit geçirirdik. Her halukarda keyifli bir sey buluyorduk. Evde oturmak da cok keyifli bu arada kendine yetmesini bilene. Simdi daha batida yine bir ilcedeyiz. Burda merkeze cok uzagiz, oyle avm alisveris vs gibi sehirli keyiflerimiz yok :) ama burda da gunluk nehir kenari yürüyüşümuz var, yazin hemen her gun denize girebilme imkanimiz var. Tarihi kalintilar ören yerleri var, çıkılacak yaylalar var. Avm restoran vs aliskanliklarimiz kalmadi simdi de boyle dogayla ic iceyiz. Yani oldugumuz yere uyum sagliyor arıyor araştırıyoruz. Yeter ki hevesli olun

Siz onceki gorev yaptiginiz ili degil de, arkadas ortaminizi ozluyorsunuz. Tekrar donseniz ayni ortami bulabilecek misiniz? Eger bulamayacaksaniz, yeni bir hayalkirikligi daha zor olabilir sizin icin.
Ortam dağıldı tabiki herkes başka bir yere gitti. Doğu'da insanlar birbirleriyle arkadaşlık kurmak için cabaliyordu burda herkes ailesiyle vakit geçirmek istiyor

Batıdaki öğretmenlerin yaş ortalaması çok yüksektir genç öğretmenlerin hepsi eş durumuyla gelmiştir sizi anlıyorum. Ama sosyal faaliyetiniz yok mu hiç ? Veya başka meslek gruplarından arkadaşlarınız yok mu ? Bu arada bence kötü bir fikir değil. Neredeyse mutluysaniz oraya tayin olun

Sakaryada yaşayanlar karasuyu sevmez genelde istanbuldan gelenler doldurdu orayı cok karisik eskisi gibi değil. Sakarya serdivan buralar gayet hareketli yerler genclerin oldugu taraflar buralar. Göcmen ve yerli karısık bir yerdir dışardan gelene ilk ne milletsin diye sorulur. Bilmeyenler Türküm der ama manav macır arnavut laz kürt vs bunu merak ederler. Kim nereli mevzusu sıkıcı bi durum büyükşehir ama aydın bi yer degil buyuk köy gibi bi yer. Yerinde olsam balıkesir antalya ege vs falan giderim dogudada arkadaslarin hep baska yere gittiyse tekrar gitmenin anlamı yok bence. Sakin yasam ve aile tipi bi şehir sakarya

Evet yaşları büyük ve kendi halindeler. Yani bir aktivite yapalım derdinde değiller. Ben de evliyim ama eşinle gezdiginin yeri ayrı arkadaşınla gezdiginin yeri ayrı. Bunun eksikliğini çok hissediyorum. Malesef başka mesleklerden de kimseyle tanışmadım

Haklısınız. Bu da acaba tekrar mi doğuya gitsem düşüncesini uyandırıyor. Bakalım hayirlisi
Doğuda arkadaşlarınız oralı mıydı? Ben doğudayken öğretmen sirkülasyonu çok fazlaydı. Ramazan bayramında tanışan kurbanda nişanlanır, yaza düğün yapıp eş durumundan giderdi herkes evlenmenin peşindeydi ve dedikodu falan gırlaydı. arkadaşlarınız da gidiciyse yerinizde kalın derim.

batılı bir insan olarak söylüyorum doğudaki gibi insancıl dosta canlısı küçük hesap yapmayan insanlar bizde yok malesef

orada kimse yalnız kalmaz illa bir yemeğe davete dahil edilirsin

buralarda insanlar kafelerde buluşuyor eskisi gibi eve gelip gitme kalmadı yalnız mısın öldün mü kaldın mı kimsenin umrunda değil

Oralı değillerdi Aslında diyorum ya yani şu an tanıdık kimse yok orada. Oradaki samimiyeti özlüyorum galiba belki yeni arkadaş da evlenebilirim ama işte evli olduğum için tekrar dönmek büyük sorumluluk eşim de zaten bu konuda hani çok sıcak bakmıyor

Öyleydi Ben o yönünü çok özlüyorum

Canım hendek :)
Aslında Sakarya ilçeleri taraklı vs dışında güzeldir

Yooo neden mantıksız olsun ki nerde mutluysan orda olmalısın

Ben de Batı'yı çok özlüyorum. Öyle böyle değil ama çok çok özlüyorum. Eski fotoğraflara falan bakınca gözlerim doluyor. Şimdi diyorum ki bir Üsküdar sahil olsaydı, gidip oturup iki ağlasaydım her şey geçerdi sanki.

Sizin gitme durumunuz yok mu istanbula

Sizin gitme durumunuz yok mu istanbula
Yeni başka bir ile atandım. Atamada da İstanbul gelecek olmasına rağmen yazamadım. Çok pahalı olduğu için ve deprem beklendiği için. Memur maaşı ile yerleşmek hayal olur herhalde, belki arada tatile gidebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…